Geri geri gelirken arabanın tamponuna sürttüm. 2 tane cizik var. Araba megane 2. Bu hasarı kaskodan mı yaparlar yoksa trafik sigortasından mı yaparlar? Kaskomun bozulmaması için ne yapmam lazım? Birde megane 2 tamponu diyelim ki boyatacağız kaç paraya boyarlar? Kaskomda mini onarım da var karşı tarafın hasarını mini onarımdan yaptırabilir miyim?
Karşı tarafın hasarını sizin zorunlu trafik sigortanız karşılar. Sizin hasarınızı ise kaskonuz karşılar. Kaskonuzun anlaşma metnini okuyun. Orada mini onarım ve mini onarım yapılacak yerlerin maksimum boyutları yazar (Mapfre'de böyle). Eğer çizikleriniz bu boyutları geçerse ya hasarsızlık indiriminizin gitmesini göze alarak kaskodan yaptırırsınız yada siz yaptırırsınız. Birkaç yıl önce Bostancı Sanayi'de parça boyama fiyatı 100-150 tl arası idi.
Benim sıfır aracımı da yengem park ederken sol arka kapıdan sürtmüş. Belli belirsiz çizik ve nokta şeklinde göçük için servis komple boya ve işçilik toplam 600 TL masraf çıkarınca ben de 275 TL ödeyip kapı çıtaları taktırdım ve çizik kayboldu.