Şimdi Ara

ARABAMIN KAÇINCI SAHİBİYİM??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
20.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sahip olduğum aracı 2 sene önce aldım.Ama arabamın kaçıncı sahibi olduğumu bilmiyorum.Bu bilgiye nerden ulaşabilceğimi bana söyleyebilir misiniz

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanın Kaçıncı Sahibi Olduğunu Öğrenme

Arabanın kaçıncı sahibi olduğunu öğrenmek, ikinci el bir araç satın alırken önemli bir konudur. Bu bilgi, aracın tarihçesi, bakım geçmişi ve genel durumu hakkında fikir verebilir.

Arabanın Kaçıncı Sahibi Olduğunu Anlama Yolları:

• Araç Tescil Belgesi: Aracın tescil belgesinde, sahiplerinin isimleri ve sahiplik süreleri yer alır.
    • Araç Geçmişi Raporu: Araç geçmişi raporları, aracın önceki sahiplerini, kaza geçmişini ve bakım kayıtlarını içerir.
    • Satıcıyla İletişime Geçme: Güvenilir bir satıcı, aracın sahiplik geçmişini genellikle size sağlayabilir.
    • Trafik Tescil Şubesi: Trafik tescil şubelerinde, aracın sahiplik bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz.

Neden Arabanın Kaçıncı Sahibi Olduğunu Öğrenmelisiniz?

Bir aracın sahiplik geçmişini bilmek, aşağıdaki nedenlerle önemlidir:

• Çalıntı veya şüpheli araçlardan kaçınmak
    • Aracın bakım geçmişini ve servise ihtiyacını anlamak
    • Önceki sahiplerin kullanım alışkanlıkları hakkında bilgi edinmek
    • Aracın değerini ve pazarlanabilirliğini belirlemek

Sonuç:

Arabanın kaçıncı sahibi olduğunu öğrenmek, bilinçli bir ikinci el araç satın alma kararı için çok önemlidir. Yukarıda belirtilen yöntemleri kullanarak, aracın sahiplik geçmişini doğru bir şekilde öğrenebilir ve daha iyi bir seçim yapabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Plaka değişmediyse eğer sigortadan öğrenebilirsin sanırım.
  • Walla plaka 3 senelik falan.Bizden önceki sahibi 1 sene kullanmış.O çıkarmış bu plakayı zaten
  • Valla bende 83 model bir arabanın bygüne kadar kaç sahip değiştirdiğini merak ediyorum.Birde şu trafiğe çıkış tarihi.1998 yazıyor.ya ne kadar cahilim.Beni bu konuda bilgilendirebilirmisiniz?
  • Arkadaşlar bugün vergi dairesine gittim sordum.Trafikte dosyan ordan öğrenebilirsin dediler.İlgilenenelere
  • quote:

Orjinalden alıntı: elk_35

Arkadaşlar bugün vergi dairesine gittim sordum.Trafikte dosyan ordan öğrenebilirsin dediler.İlgilenenelere

Sağolasın elk_35.Bi ara bakarız artık.
  • evet vergi dairesinde tanıdıın varsa öğrenebilirsin, çünkü onların önündeki bilgisayarda otomobilin trafiğe çıkıştan itibaren değişen plakaları, sahipleri, cezaları vb. gibi şeyler yazmakta
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLK ARABAM
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • trafik tescil den veya vergi dairesinden öğreneblirsin
  • internette tramer denilen bir trafik merkezi sistemi var arkadaşlar. tramer sistemi 2004 de hizmete girdi. dolayısyla aldığınız aracın internet sisteminden 2004 yılı ve sonrasındaki sahiplerini görebilirsiniz hangi yıllar arasında hangi sahiplerinde dahi olduğunu görebilirsiniz. ana 2004 den önceki sahiplerini (eğer aldığınız araö modeli 2004.den önce ise) diğer arkadaşlarında dediği gibi tarfik soaysından bulabilirsiniz. isterseniz internet adresini de verebilirim arkadaşlar. Ama size tavsiyem plakadan değil motor veya şasi numarasından tramer de sorgulatın. çünkü daha önce il dışı plaka ise önceki bilgileri göremezsiniz. ama motor veya şasi numarası ile plaka değişse dahi poliçeleri ve tarihlerini önceki sahiplerini hatta ve hatta kaza dosyalarını ve ve kaza tarihlerini de görebilirsiniz.
  • tramerde arama sistemi epey zor, eğer poliçe elinizdeyse poliçe numarası falan girip kolayca bulunuyor. ama motor-şasi no ile ararken, 2004 ten itibaren her yılı ve sigorta şirketini (25 civarı ) tek tek seçip aratmak gerekiyor.
    şirket kodu ve poliçe no ile bulduğu kaydı , şase no-şirket ve yıla göre aradığımda ise bulamadı..

herşeye rağmen aracıma daha önce 2 adet kasko yapıldığını öğrenebildim ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.