Şimdi Ara

Arabamı değiştirmekten vazgeçtim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
7
Favori
15.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
232 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2014 te almıştım 0 kia rio hatchback 35bine iyikide almışım şimdi olsa almazdım heralde araç. 1.3 atmosferik manuel benzinli.5L-5.5L arası yakıtı var.
    Beni istediğim yere götürüyor.Olmuş 57000 km bende arkadaş gibi düşünüyorum en az 10 sene daha kullanacağım bu aracı.Bencede gereksiz etrafa para saçmak
    tonlarca vergi vermek.Yani arkadaşın demek istediği bırakın şu sosyal statü göstergesi olayını ihtiyacınız yoksa almayın.Audi mercedes fln binmeyle adam
    olunmuyor.Ha binin paranız çoksa o ayrı konu ama 4-5 bin tl maaşla mercedese bincem diyip maaşın yarısını arabanın masraflarına ve vergilere vermek pek
    akıl karı bir iş değil.Ama ne kadar dersem diyeyim buna engel olamayacağımı biliyorum o ayrı mesele . Memlekette asgari ücret alıp 48 ay taksitle
    elma iks alan insanlarla dolu.Adam simit yiyor ya kasmayın bu kadar kendinizi ..Yiyin için keyfinize bakın. Beyin bedava

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Formdas F kullanıcısına yanıt
    Hiç sanmam akşam aldığı ilacın etkisi geçiyor sabah bitane daha alır öyle devam eder 😂😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orta halli aracımız var 25.000 bandında. Arabanın motoru yürüyeni gayet iyi. Geçen ilana koyduk satıp daha iyi bişey alalım diye. Arayan boya var mı, değişrn var mı. Yani biri de sormaz mı motoru nasıl. Alabilecek araba bulamayınca kaldırdık ilanı. Açıkçası 50.000 verip 2011-12 fluence almak zoruma gitmedi değil. Çok para. Araba fiyatları uçmuş durumda. Gerek yok bu kadar pahalılığa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aklıma geldi eskiden bir laf vardı son sahibi olursun :) galiba o duruma düşeceğiz elimizdekine iyi bakalım

• 2017 Eylül ayında 2006 model Citroen C3 1,6 HDI aldım. Sunroof mevcut. Navigasyon da eklemişler, geri dönüş kamerası vs. Ama arabanın eziği çiziği var. direksiyon simidi eskimiş. İç aksesuarlar aşınmış. Koltuklar su lekeli. Bu arabayı iki ayrı ekspertize soktum, adam sadece motora bakmış. Enjektör ve egr dışında motor sıfır araba motoru gibi. Yaklaşık 15 k km kullandım inanın zevk alıyorum arabayı kullanırken. Ne diye dışa takılır insanlar bilmiyorum bu arabayı ben çok uygun fiyata aldım. Üzerine biraz kozmetik masrafı 1500 TL. Sıfır gibi de oldu dışı. Mis!

Şirkette de Citron C Elysee 1,6 standart şirket aracı kullanıyorum. Araç sıfır verildi bana şuan 3. yılında. İki araçtan da aynı keyfi alıyorum, fakat biri diğerinin 2 katı fiyatında ve iç tasarım, konfor ve donanım olarak benim C3 daha da önde.

Ne gerek var abi sıfıra. Bizim çapımız belli.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpikom

quote:

Orijinalden alıntı: Paco de Lucia

Gerek yok. Almıyorum almam da bu durumda. Valla 2001 Corolla terra 1.4 var. Aracı sıfır almıştık. Babamdan da bana kaldı. Araç 100.000 km de. Vallahi son 3 aydır anahtarı elime almadım. Araç alayım diyorum ne alacağım. Adam sahibinden de düşük modelli araca sıfır araç fiyatı çekiyor. Gereği yok. Vergim 50 TL

Acil durumdur önemli bir şey olur o zaman kullanırım. Dursun kapının önünde bana ne zararı var

Milletimizde sorun var. Alma abicim araba. Önce araç fiyatından vergilerinden yakınırlar sonra da 100 bin 150bin arabaya para verirler.

kesinlikle hocam kullanmaya devam et hertürlü ihtiyacını görür senin.1996 senesinde 0 olarak aldığımız reno 19 aracımızı bilfiil 21 sene kullandık geçtiğimiz ekim ayında sattım.şimde 2009 clio 3 1.2 benzinli araç aldım 92 binde en az 10 sene binerim tertemiz pırıl pırıl araç.hiç bir sorun açmıyacağına adım gibi eminim.

Aha işte benim kafada biri çıktı. Benim için önemi yok yani lüks araçmış VS imiş. Uzun yol şoförü değişim ki konfor arayayım. Yani bu aracımı dahi sokağa bırakmaya çekiniyorum hele ki 100bin 150binlik bir aracım olsaydı yoldayken bile aman biri sürttü mü burda çizerler mi korkusundan uyuyamazdım.

Benim için İstanbul da araba lüks demek gerisini anlamam yani

• Herkes, 2 sene aracini degistirmesin, VW Golf 49000TL seviyesine iner. Mercedes C180, 99000TL olur.

Akilli olmak lazim.

• msansertekin kullanıcısına yanıt
    Selam,
    ARacınızın fiyatı alt sıralarda tutmayın. Bazıları kesin bi mokluk var bu araçta diyor. Piyasası 45 ise 45-46 arası yazın. Ciddi alıcıya güzel pazarlık yaparım diye de belirtin. PAzarlıkla 42,5-43 arasına verin. Alan kişi; "Lan sıkı pazarlık yaptım" aracı ucuza kapattım" kafasında mutlu ayrılmalı. Ciddi alıcıya 500-1000 TL bakmayın, anlaşırız diye bir tık diye çıkartabilirsiniz. Bir kere el tutulunca bırakması zor oluyor :)

• keşke herkes sizin gibi düşünse de, devlet vergi(haraç)sistemini bi gözden geçirse
    ama millet yolunmaya dünden razı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostchef -- 8 Mart 2018; 9:19:33 >
  • Arabamı değiştirmekten vazgeçtim

Arabasını sırf çocuk oldu, bagaj yetmedi diye değiştirmek isteyenler buyrun. Port bagajların 2. el olanları da var gayet uygun alınabiliyor. Tatile giderken tak gelince sök o kadar. 400 litre hacmi var, hafif olanları yukarı atıyorsunuz, ağırlar bagaja o kadar. 1 litre yakıt artıyor sadece.

Bizde hemen, bebek gelir gelmez araba değişir. bir de bebek arabalarının oldukça küçülebilen modelleri var, gidip tren koltuğu gibi bebek arabası alırsan tabi ki sığmazsın.

Diğer bir yöntem, resimdeki benim araç. tam boy stepne ile geliyor ve bagaj zemini çok yukarda kalıyor. Ben ince stepne alarak bagajı %20 büyüttüm. Hatta bu güne kadar hiç stepne bana gerekmedi, bagajda taşımaya gerek yok bence. Al bir tamir spreyi, bir de iyi pompa devam, bagajdan çıkart koca stepneyi olsun bitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalworks -- 8 Mart 2018; 9:52:36 >

• Arz talep. Fiyat artacak çabuk araba alın denildi, insanlar da aldı.

Benzine zam gelecek dedikçe gece sıralar oluştu.

Sadece bir hafta, kimse arabasına binmese, protesto edilse, o koca istanbulda şahsi tek araba piyasaya çıkmasa o ötv kalır mı? Kdv kalır mı?

Ama olacaklar;

- protesto var kimse arabasını sürmeyecek trafik olmaz ben süreyim * 2 milyon = aynı trafik + artan benzin fiyatı + değişmeyen ötv kdv

Bir kez ya, sadece bir hafta nedir yani? Ama devlet de biliyor halkını, benzin 5 olursa kıyamet kopardı hani nerede? Neredeyse 6 gördü hani neredesiniz? Kıçı kırık 40bin etmez clio kaç para?

• Bu durumun bir farklı versiyonunu da ben yaşıyorum.
    2012 Megane 1.5 EDC şanzımanlı aracım var. 25 bin tl'lik araçtan farkı otomatik vites olması ve bazı donanımlar. Elektrikli katlanabilir ayna, far ve yağmur sensörü, bluetooth, navigasyon.

Piyasaya baktıkça araç işletme maliyetleri ve masrafları göz önüne aldığım da araç gereksiz geliyor ve model düşürmeyi düşünüyorum. 2012 model bir araç ile 2006 model aracın değer kaybının düşme oranının aynı olmayacağını düşünüyorum. Sıfır araç zaten almam verginin vergisini vermeyi istemiyorum. Biraz millet uyansa neler olacak ülke de ama ne desek boş

• Dostlar bilgisi olan var mı oluksuz araçlara kaliteli kilitli sistem porr bagaj takılabiliyor mu ? Tavana bakıyorum ne bir vida yeri nede başka bir şey var ?

Arac Hyundai era 2009

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahozkan

Arabamı değiştirmekten vazgeçtim

Arabasını sırf çocuk oldu, bagaj yetmedi diye değiştirmek isteyenler buyrun. Port bagajların 2. el olanları da var gayet uygun alınabiliyor. Tatile giderken tak gelince sök o kadar. 400 litre hacmi var, hafif olanları yukarı atıyorsunuz, ağırlar bagaja o kadar. 1 litre yakıt artıyor sadece.

Bizde hemen, bebek gelir gelmez araba değişir. bir de bebek arabalarının oldukça küçülebilen modelleri var, gidip tren koltuğu gibi bebek arabası alırsan tabi ki sığmazsın.

Diğer bir yöntem, resimdeki benim araç. tam boy stepne ile geliyor ve bagaj zemini çok yukarda kalıyor. Ben ince stepne alarak bagajı %20 büyüttüm. Hatta bu güne kadar hiç stepne bana gerekmedi, bagajda taşımaya gerek yok bence. Al bir tamir spreyi, bir de iyi pompa devam, bagajdan çıkart koca stepneyi olsun bitsin.

İşte ben cidden bu yeni durumu anlamıyorum. Çevremde çocuk sahibi olmuş çiftler var. İki eş bir çocuk, hoop hemen b crossover veya suv. Yazık yahu o arabanın yaktığı yakıta. Neymiş efendim, yer yetmiyormuş. Herhalde bu çiftlerin üç çocuğu olsa toyota hilux alıp arka kasaya atacaklar bagajı.

Ayrıca şu da var. Çok değil, on sene önce bu tarz araçlar yoktu. Millet normal b veya c segmenti araçlarıyla işlerini gayet görüyordu. Sorgulamak lazım niye yetmiyor diye. Bagajı verimli kullanmak mesele. Bir de bu durum var: Sedan alır, bagajı yetmez, stationwagon al dersin. Olmaz der. Gider ya hafif ticari ya da mpv alır. Ben artık şuna karar verdim, bizim millette sedan veya crossover-suv araç fetişizmi var. Çoğu crossover aracın içi o kadar geniş bile değil. Psikolojik olarak kendini rahatlatma işte.

• Bencede dogru bir karar fakat araba fiyatlari hic dusmeyecek gibi duruyor her gecen gun daha da artiyor. Yillik bazda satilan arac sayisi yuzde 20 dusmedigi takdirde otv indirimi vs gelmeyecegi net gibi. Euro nun dolarin yavas yavas artmasi vs vs . Boyle oldugunda da eldeki araba gitgide cop olurken yeni bir araba almak cok zorlasiyor.

Vergilendirme sistemimizle zenginden almadigini orta kesimden topluyor. Yeterki fabrika ac sen cok zengin ol istihdam sagla senin fabrikanda calisan kisilerde 10 yilda bir araba sahibi olsun . Sukur etsin . “Araba lukstur “ lafinin temelindede bu yatiyor zaten.simdi bu soyledigimden rahatsiz olup fabrika acmasinlar issizlikmi artsin diyenler olucaktir. Bu kotunun iyisini savunmaktir cunku adaletli bir sekilde toplanmayan vergi insanlari sinirlarda yasamaya zorlamaktadir. Ve bu birgun tikanip daha buyuk sorunlara yol acacaktir. Yarim yamalak ekonomi ve siyaset bilgimle ben boyle dusunuyorum. Cok yanlis yorumluyorsam turkiye’de yasami bilen birileri duzeltsin lutfen.

• Tamamen aynı fikirdeyim

Türkiye şartlarında araba alınca 1 araba da vergi olarak hediye ediyorsun ÖTV yüzünden

10 sene kullanmadan aracı değiştirmenin bir anlamı yok zaten son 10 seneki araçlar benzer konforlar sunabiliyor yeni alsan ne degisecek

2006 da Corsa aldım 10 sene kullanip 120bin km deyken 27bine sattım aurisi 66bine aldim 2 senede 30bin km yaptim

En az 10 sene kullanmadan degistirmem

• Uzakdoğudaki para, coin numarası tutup Amerika/Avrupa'ya dönmedikçe,
    Ülkemiz fiili olarak savaştan çıkmadıkça,
    Suriye'de başlayacak bir geri dönüş ve yeniden yapılanmadan Gaziantep ve çevre illeri nemalanmadıkça hiç bir vadede işler iyiye gitmeyecek.

• hocam adam 2005 opel astra classic e 41750 yazmis birde az bir pazarlik olur demis. sence bunun gibi adamlar oldukca ve o malum site oldukca araba alinir araba satilirmi ?

• Ben de 4 yılı geçkin süredir çalışıyorum mühendisim eşim devlet memuru. Şirket aracı var bende c segment 2017 model dizel otomatik. Kendi aracımız da citroen c4 dizel otomatik 140.000km'de herhangi bir sorunu bakımlı kaskolu lastikleri iyi.

Geçen bize de bir kaşıntı geldi ilan verdim satılmadı. Sonra ev aldık 7.5 yıl onu ödeyeceğiz. Ev kirada biz lojmanda oturuyoruz. Lojman da süresiz. (hizmet tahsisli)

Arabamı her işimizi görüyor. Yetmediği durumda şirket aracı da var şirkette Allah'a şükür her boyutta araç var. İşimizi görüyor. Sadece aracımın donanımı bir tık üstü olsun isterdim kısmet değilmiş.

Bu zamanda hele hele sıfır km araç almak bana da çok mantıklı gelmiyor.

• evde iki araç vardı birini sattım , tek araçta kullanılmıyor acil bir durum dışında , çocuk olmasa onuda satarım , insanı iyice bezdirdiler artık , ötv zammı akaryakıt zammı ... uzar gider . 6 aydır çok elzem bir durum olmadığı sürece araca binmiyorum , bisiklet aldım işe bisiklet ile gelip gidiyorum hem maddi olarak hemde manevi olarak rahatlamış durumdayum trafikteki binbir çeşit barzo ile de uğraşmadığım içim rahat birde temel tüketim ihtiyaçları dışında kdv oluşturmuyorum ekstra vergi ödememeye çalışıyorum herkese de tavsiye ederim

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.