slm arkadaşlar arabam 97 model tipo 1.4 s tavan ve motor kaputunda güneşten yanıkları vardı 3 4 yıldır öle kullanıyordum fakat artık iğrenç bi görünütsü olmaya başlamıştı ve bende oyüzden tavanı ve motor kaputunu boyattım herhangi bi çekiç darbesi macun vs işlem yapılmadı sadece boyası zımparayla çıkarıldı astarlandı ve yeniden fırınlı boya yapıldı. sizlere sorum arac boyanmadan ötürü değer kaybedermi yada kaportada çürümeye yol açarmı aracın ilk sahibiyimde bana 1.700 e malolmuştu (anahtar teslimi)
üst model araçların baya değer kaybettiğini biliyorum.97 model için birşey diyemem
quote:
Orjinalden alıntı: by tipo
slm arkadaşlar arabam 97 model tipo 1.4 s tavan ve motor kaputunda güneşten yanıkları vardı 3 4 yıldır öle kullanıyordum fakat artık iğrenç bi görünütsü olmaya başlamıştı ve bende oyüzden tavanı ve motor kaputunu boyattım herhangi bi çekiç darbesi macun vs işlem yapılmadı sadece boyası zımparayla çıkarıldı astarlandı ve yeniden fırınlı boya yapıldı. sizlere sorum arac boyanmadan ötürü değer kaybedermi yada kaportada çürümeye yol açarmı aracın ilk sahibiyimde bana 1.700 e malolmuştu (anahtar teslimi)
tipoların zaten bu genelinde oluyoo.özellikllede yazın üzerine cadır vb..şeyler örtülen araclarda.97 model için fazla bi değer kaybetmez aynı renk olduktan sonra..
bu arada keşke komple dış boyatsaydın..ileride o boyatmadıgın yerleride boyatmak zorunda kalabilirsin..bide alıcı için şüphe yaratır sadece belirli bölgelerin boyalı olması
araçlarda tavanda boya genelde istenmez ve genelde etekler boyanır veya böyle denir.ama mecburiyet karşısında iyi bir işçilkle boyanabilir.sebebini düzgün izah edilebilirsiniz.şu an piyasada 90 lı yıllara ait bir çok yerli araç görüyorum güneş yanığı olmuş boya solmuş hatta köşelerde artık saç gözüküyor ama orjinalliği bozulur diye boyatılmıyor.aslında komple boyaya verseydiniz daha uygun olurdu çünkü aracın zaten büyük kısmı boyanıyodu. değer kaybedirmi sorusuna ise türkiye şartlarında maalesef evet ama satarken olayı düzgün izah ederseniz hangi boyacıya götürürse götürsün kazadan boyalı olmadığını size söyler. türkiye garplikler ülkesi geçen hafta pazarda birisi 85 şahine bakıyordu sahibine orjinalmi diyesoruyordu içimden dedimki ulen 85 arabanın orjinalliği nasıl olacak ancak orjinal çürük olur. değişenin olması boya kaportaya girmesi o araç için daha hayırlı.
quote:
Orjinalden alıntı: bursatipo
quote:
tipoların zaten bu genelinde oluyoo.özellikllede yazın üzerine cadır vb..şeyler örtülen araclarda.97 model için fazla bi değer kaybetmez aynı renk olduktan sonra..
bu arada keşke komple dış boyatsaydın..ileride o boyatmadıgın yerleride boyatmak zorunda kalabilirsin..bide alıcı için şüphe yaratır sadece belirli bölgelerin boyalı olması
tavsiyen için tşk ederim kardeşim ama şüphe yaratacağını bildiğim için araç boyaya girmeden önce fotoğraflarını çektim hatta zımpara yapılırken boya yapılrıken de çektim o bakımdan sıkıntımız yok ama dediğim gibi kafamı kurcalayan değer kaybetmesi ve boya yapılan yerlerin paslanması boyanmayan yerlere de gelince bagaj kapağının direklerini de boyattım kapı direkleri de boyandı üstüne komple pasta cila yaptılar şimdilik bi renk farkı görünmüo
quote:
Her ne kadar arabanın güzel görünmesi için yapsan da araban mutlaka değer kaybeder. Değer kaybetmesinden ziyade satman da zorlaşır.
Valla hocam alternatif çok olduğu için yani satılık çok tipo olduğu için boyalı arabayı pek tavsiye etmezler...