Şimdi Ara

Arabam çok yakıyor, dizel araba almam lazım hemen :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Küçükçekmece - Atatürk havalimanı git gel yaptım sabah sabah. Gidip geldiğimde tüketim böyle idi.. (araç asx 1.6 benzinli manuel)

trafik gayet yoğundu, havalimanı zaten yoğundu hatta pist'e girip bir thy ile kalkışta top speed testi yapmak istedim ama izin vermediler dediler ki, bu bir avuç civata parçasıyla koskoca uçağı nasıl geçeceksin sen, kamil? kaçarak uzaklaştım. bence asx 737'yi 0-100'de geçer tabi orası ayrı konu.

neyse, ortalama hız ve tüketim verilerim aşağıdadır.

çok mutsuzum dostlar, çok. canımdan çok sevdiğim asx aracım hayvan gibi yakıyor siz bakmayın 6.1 yazdığına, 61.1'dir o. çünkü o dizel değil eğer dizel olsa, 200 km hızla bassam bile 5 litre yakardı çok mutsuzum, mitsubishi türkiye'ye teleks çektim. ne biçim arabalar üretiyorsunuz dedim, yazıklar olsun dedim. eğer bu araba dizel olsaydı kesin bu trafikte 1 litre ya da 2 litre yakacaktım eğer bir egea ya da leon dizel'im olsa kesin 2 litre yakardım

hemen satıp, multijet bir albea alacağım. en boş paket. ağırlık demek yani donanım demek birazcık daha fazla yakmak demek. 200 basacağım ve 6.1 yakacak albea , yuppi !!!!

benzinli arabaların allah belasını versin. bir de şimdi çıkmışlar hybrid diye bir saçmalık yapmışlar. bu toyota denen marka, hybrid ile neyi amaçlamak, neye ulaşmak istemektedir???? DİZEL'i yıkamazsınız. Varsın partikül filtresi dolsun, ya da bakımları pahalı olsun. sanane sananeeeeeee. yaşasın DİZEL, yaşasın ÇEVREYİ KİRLETMEK. benzine, hibrit'e, elektrik'e ölüm. çare dizel'de !!!!

• dizel pek içine oturmuş. neden acaba?
  • iquique kullanıcısına yanıt
    senin gibi şehir içi 1 litre yakamıyorum

• O arkadaş gelsin buraya ismi neydi onun. 200 le gidip 5 Litre yaktırıyodu bide hala iddaalaşıyor.
  • Ne sacma bir konu. Ayni yolu ayni hizla dizel ile gitsen 4.5 litre belki yakar belki yakmaz. Guncel fiyatlarla hesapladiginda dizel neredeyse %50 daha tasarruflu bu senaryoya gore.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bunu bilmem de dizel C3 HDİ var ve benzinli Sedan Cruze da ikiside artık çok yakıyor aslında çok yakmiyorlar yakıt fiyatlarının pahali olmasından kaynaklanıyor .çok yakiyormus gibi geliyor

• ne diyo bu yavakbile dönsende bizde kurtulsak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG de en az yakan araba
    2 yıl önce açıldı
    Aracım Çok Yakıyor Diyenler..
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3 yıl Colt, 2 yıl da ASX kullandım ancak şu kafayı bir türlü yaşayamadım.
  • Yalnız belirtilen güzergaha ve cüsseli bir araca göre çok iyi bir tüketim 6.1 Lt.

ASX alınır bir araçmış.

Dursun aklımın bir köşesinde.

Bilgi için teşekkür ederim.
  • Simdi bu arkadasa sorsan fanboy degilim ne alakasi var der.

Kasarak en sagdan giderek bile araci 6 litrenin altina dusmuyor ama her konuda baska markalara laf eder. Bir de ironi yapmaya calismis kendiyle dalga geciyor haberi yok.

2-3 gun once acilan dci konusundan sonra arkadas iyice saldirgan hale geldi dizel ve az yakan motorlara karsi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hypnotica

Ne sacma bir konu. Ayni yolu ayni hizla dizel ile gitsen 4.5 litre belki yakar belki yakmaz. Guncel fiyatlarla hesapladiginda dizel neredeyse %50 daha tasarruflu bu senaryoya gore.

konu sahibi; hayal aleminden kurtulmak istiyorsan, bu mesajı ezberle...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte bunlar hep benzine çok para bayılmaktan oluyor, böyle olmayın

Şu fotoğrafı da bırakayım şuraya da iyice ateşin yükselsin

Hem ayağımın altında 0-100 ü 9.8 saniye olan makine var hem de isteyince şehir içi 4.3 litre ile dolaşabiliyorum, ortalama hıza dikkat çekerim. Dizel candır.

• Yahu bir kişi de çıksın anlık tüketim değerleri yerine gerçek depo verilerini paylaşsın. Bak o hemen almam lazım diyerek aklınca dalga geçtiğin dizel gerçekte kaç yakıyor:

Kendi aracının (ve forumdaki benzer başlıklar açan tiesay'cılara lafım) gerçek yakıt tüketimi için bu tablodaki verilerin üzerine 2-3lt daha ekle derim, çünkü bu değerler "aracım mümkün olan en az tüketimi göstersin" diye dikkat edilmeden sıradan gündelik araç kullanım değerlerini gösteriyor.

• saldırmaya devam mazot aşıkları. okudukça gülüyorum. elinizden geleni ardınıza koymayın, çevreyi ve doğayı kirleten dizel motorlarla savaşım ölünceye kadar sürecek. inadına isyan, inadına savaş.

hayır avrupa'lı mazotu filan yasaklayınca, bu konular 10 sene sonra başkaları tarafından okununca acaba ne diyecekler? belki hort yaparlar

@atade28 memnun kalırsın dostum. anlayana fıstık gibi bir araba...

@Roland Deschain colt hap kadar araba bunun yanında...
  • Fuso Canter tayfası iş başında kendince trollemeye çalışmış
  • Hunharca Eleştiri H kullanıcısına yanıt
    vaay benzinli fuso canter mi varmış kabulümdür.
  • Bi Fuso Canter al iyi gider sana rampada 5. vitesle çıkarsın
  • İlla bu hareketi yaptıracaksınız, değil mi? 4-5 yıl önce, Toyota Land Cruiser ile yakaladığım yakıt değerini paylaşayım da, hepiniz rahatlayın.

Sorun araçların az ya da çok yakması değil, bizim fakirliğimiz ve devletimizin yönetilememesidir. Aksi halde, ben de dünyanın geri kalanındaki insanlar gibi 2 litre hacimli araçlara "şehir içi aracı" muamelesi yapmayı bilirim.

Not: Araç Türkiye'de değil, petrole bizim kadar uzaktaki bir ülkede ama bizim verdiğimiz ücretin yaklaşık % 40'ını veren bir yerdedir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.