Şimdi Ara

arabam beyaz duman atiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1.5 ay kadar once benzinli fiat cinquento modelinde bir araba aldim arabadan hic bir seyde anlamiyorum arabayi surdugum zaman isi derecesi hep en yuksege cikiyodu benzinli arabadir saglamdir bir sey olmaz diyerek bir kac km kadar surup eve geri geliyordum araba surekli park yerinde yatiyordu. Daha sonra bu durum aklima takildi ve bile birine sorayim dedim tesadufen arabadan anliyan biri ile tanisip arabayi gosterdim adam kaportayi acti suyuna bakti suyu epey azalmisti gittim cesmeden su koydum sonra arabanin sicaklik derecesi yariya kadar indi bugun araba'dan cikarken egsozuna baktim beyaz duman atiyo sizce normal mi ? farkinda olmadan arabaya bir zarar mi verdim acaba ?

anliyan arkadaslar bilgilendirirlerse cok makbule gecicek simdiden tesekkur ederim

• silindir kapak contası yanmış ne yazık ki. Masraf olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X_S!nS!

Merhaba arkadaslar

1.5 ay kadar once benzinli fiat cinquento modelinde bir araba aldim arabadan hic bir seyde anlamiyorum arabayi surdugum zaman isi derecesi hep en yuksege cikiyodu benzinli arabadir saglamdir bir sey olmaz diyerek bir kac km kadar surup eve geri geliyordum araba surekli park yerinde yatiyordu. Daha sonra bu durum aklima takildi ve bile birine sorayim dedim tesadufen arabadan anliyan biri ile tanisip arabayi gosterdim adam kaportayi acti suyuna bakti suyu epey azalmisti gittim cesmeden su koydum sonra arabanin sicaklik derecesi yariya kadar indi bugun araba'dan cikarken egsozuna baktim beyaz duman atiyo sizce normal mi ? farkinda olmadan arabaya bir zarar mi verdim acaba ?

anliyan arkadaslar bilgilendirirlerse cok makbule gecicek simdiden tesekkur ederim

Hocam bu arabayı nerden buldunuz

• İnternetten baktım çok değişik bir araç nereden aldınız kaça aldınız baya bi hoşuma gitti açıkcası...
    Bide tüp attırdın mı tadından yenmez bu araç
  • tesadufen internetten buldum
  • quote:

Orijinalden alıntı: erakcora

silindir kapak contası yanmış ne yazık ki. Masraf olacak.

uffffff hocam uzuldum simdi farkinda olmadan hiyarligim yuzunden arabayi mahfettim desene
  • Motorda yağ koyduğun kapağin ic kisminda beyaz unlu bulamac gibi tortu oluşmuşmu?

Acaba diyorum senin sular, motor yağına karıştımı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: selamivural

Motorda yağ koyduğun kapağin ic kisminda beyaz unlu bulamac gibi tortu oluşmuşmu?

Acaba diyorum senin sular, motor yağına karıştımı?

valla kardes arabadan hic anladigim yok ki :( yarin gidip kaportayi acip bakayim umarim araba conta yakmamistir yoksa masrafi fena eder beni :(
  • Büyük ihtimalle silindir kapak contası yanmıştır, umarım blok zarar görmemiştir.

Su eksiltiyor mu?
  • bugün aynı sorunu olan bi opel vectra gördüm silindir kapak contası yanmış dedi ustalar..araç hararet yapmış su eksiltiyo tabi arkadaşlar su koyup kullanmaya devam etmişler ..keşke ilk hararet yaptığında gelseydiniz masraf daha az olurdu dedi usta..hem beyaz duman atıyodu hemde ara ara su damlıyodu birde tekliyodu..bence daha fazla kullanmadan halledin sorunu daha fazla dert açmasın sonra

• Aracın daha önce hararet görmüş yarı rektefiye yapılmışsa motor sogukken yatak sesi geliyormu yani keskin bir vuruntu ısınınca kesiyormu dikkatlice bakarmısınız.
  • ince uzun cubugu kaldirip yag seviyesine baktim arabanin yagi bir eksilme yok

araba'nin su oldugu kisimdaki kapagi kaldirip icine neredeyse 1.5 litre koymus oldugum su dibine kadar inmisti bu sefer 3 litre koydum ve park yerinde kucuk bir tur attim arabanin egsozundan beyaz duman geldigi gibi bu sefer de damla damla bir sivi akmaya basladi saniyorum egsozdan su cikiyordu ustelik araba ile 2. viteste hizlandigimda motordan tak tak tak ses geliyo vitesi bosa aliyorum hiz dustukce tak tak tak seside tonunu yavas yavas indiriyo sonra tekrar kapagi acip su seviyesine baktim su seviyesinde bir azalma yok gibiydi sanki

yav lanet olsun arkadas ben ne yaptim bu arabaya ? aldigim hic bir seyi yoktu suyunu koymadan bindik diye contayimi yaktim acaba ? ustelik motora su koyacagim zaman icine baktim icinde az bir sey su vardi birde ekranda degisik bir logo cikti simdi bilen arkadaslara ve yorumda bulunup vakit harciyan herkese cok tesekkur ederim

• Hararet motoru mahveder be hocam...
  • böyle gezdikçe masraf artar.
  • hocam resimde göründüğü gibi mavi duman var yağ da yakıyor bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zambakzumbak121

hocam resimde göründüğü gibi mavi duman var yağ da yakıyor bence.

hocam duman mavi degil beyaz eger yag yakiyorsa isim zor arabayida oyle sevdim ki elden cikartmayi dusunemiyorum bile
  • suyuna bak yağ karışmışmı? yada yağa bak su karışmış mı? bu tip durumda genelde sonuç conta yanıklığıdır. ibre kırmızıya dayandı ve devam etti iseniz conta sizlere ömür. conta para etmez öyle ama işçilik fazla bu işte ve kapak taşlama olacak mecbur açılırsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zambakzumbak121

suyuna bak yağ karışmışmı? yada yağa bak su karışmış mı? bu tip durumda genelde sonuç conta yanıklığıdır. ibre kırmızıya dayandı ve devam etti iseniz conta sizlere ömür. conta para etmez öyle ama işçilik fazla bu işte ve kapak taşlama olacak mecbur açılırsa.

suyu baya bulanikti buyuk bir ihtimalle yag karisti galiba icerisine :'( ibre kirmiziya dayandi ve ben 40 km kadar surmeye devam etdim 1 haftada farkli gunler icerisinde

yani araba cop diyorsun :'(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X_S!nS! -- 15 Eylül 2013; 23:15:52 >
  • Aracin hem conta yakmis hem yatak vuruyor. Kardesim moralini bozmak istemem ama 1000 TL en az. Kim bilir senden once arabaya ne iskence cektirdilerde senin elinde patladi.Boyle serefsizler yuzunden normal insanlar araba alamicakmi tek basina hale bak resmen dolandiricilik. Motorun her turlu acilmasi lazim bu halde satamazsin zaten, yaptirip kullanmani oneririm. Gecmis olsun. Arabayi hic zorlamadan olabildigince Alt devirde az gazla sanayide motor ustasina birakin. Onlar geregini yapar ama 1.000 TL bulur. Cok gecmis olsun keske baktirsaydiniz alirken..

• araba çöp değil hocam herşeyin çözümü var ölüm haricinde.
    kırmızıya dayandığı halde devam etmeniz olayı daha da kötüleştiren durum olmuş hocam. açıkçası silindir hararetten dolayı ovalleşmede yapmış olabilir rektefe isteyebilir. benim resimde gördüğüm kadarı ile yağ yakıyor demiştim sizde beyaz demişsiniz ikisi birden karışıyor yanma odasına ozaman. piston gömlek segman kapak taşlama usta parası da girince 1500 veya üstü bir rakam oluşabilir. yapılacak motor toplanacak. fiat parçası ucuzdur sanırım. o modelde parça sıkıntısı yaşanır belki onu da bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.