Şimdi Ara

Arabam Benim Hatam Yüzünden Dondu(Sorun Halloldu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
6.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar,dün arabamla işe giderken aniden yükselen hararetten dolayı sağa çektim ve radyatöre baktım.Her neyse,araba biraz soğudu,dinlendi falan derken radyatör kapağını açtım,kapağın contası uzun zamandan beridir değişmediği için su sızdırmıştı ve boşalmış durumdaydı,işime de geç kalmış durumdaydım,açıkçası stres öyle bi tavan yapmıştı ki,bir an evvel işe yetişmeliydim,bu sebeple bagajda duran suyu radyatöre doldurdum ve hemen hareket ettim.Terminale vardım,arabayı Emeğe parkettim ve gece 2 gibi geri döndüm.Arabanın kaputu açtım baktım vee,donmuş durumdaydı.

Ne yapacağım şimdi,işe geç kalmamak,seferimi kaçırmamak için su doldurdum,şimdi durum çok fena durumda.hiç ellemedim,çalıştırmadım,eve taksi ile döndüm.Şu an için ne yapabilirim?Araba 131 doğan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıraslan -- 25 Ocak 2012; 12:11:19 >

• Havaların ısınmasını bekleyin veya çekici ile arabayı sanayide bi yere çekin. Sıcak hava üfleme makinesi ve sıcak su ile yavaş yavaş çözülmesini bekleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Havaların ısınmasını bekleyin veya çekici ile arabayı sanayide bi yere çekin. Sıcak hava üfleme makinesi ve sıcak su ile yavaş yavaş çözülmesini bekleyin.

tek çözüm
  • Böyle durumlarda motor bloğu çatlar diye duymuştum,mümkünse kapalı biyere çektirmeye çalışın aracı
  • hocam valla arabanın başına gelmeyen kalmadı kesin nazar var üzerinizde. geçmiş olsun
  • taksi ile dönmek en mantıklısı olmuş tebrikler.
    aynı tarz bir olay arkadaşımın başına gelmişti
    bır kac gun araç durdu hiç ellemedi daha sonra havalar ısınmıştı biraz güneş açmıştı öğlen saati radyatörün kapağını açıp sıcak su döktüler ayrıca radyatörün dışınada,radyatör hortumlarına falan (kısaca su dolaşan her yeri)sıcak su döktüler
    marşa bastılar çalıştı hararet bir 90 oldu fan açtı sonra radyatörün suyunu boşaltıp antifirizi koyup olayı çözdüler
    araç 94 şahin
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigit+

hocam valla arabanın başına gelmeyen kalmadı kesin nazar var üzerinizde. geçmiş olsun

kesin nazar var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne olacak benim bu gaz sorunum?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar,motor yeni yapılmıştı,bloklar falan sağlamdı,usta blokların sağlam diyordu motoru toplarken.Şimdi bu su donma olayı canımı sıktı,radyatördeki su kalıp halinde değilde,tıpkı kar tanecikleri gibi donmuş durumdaydı.2-3 gün bu şekilde kalsa,motora,bloğa falan bi zarar gelir mi acaba?
  • soğuktan donmadan dolayı hiç bişey olmaz mekanik parçaya
  • bencede hava duzelene kadar beklemek lazım. Sonrada radyatore ve hortumlara sıcak su dokup tamamen cozebılırsınız
  • Akü de bitmiş bu arada.Vay başıma gelenleeeer
  • Arabayı kapalı bir yere çekseniz iyi olur. Tamamen donarsa bloku çatlatabilir. Yani ben böyle biliyorum.
  • akü problem değil
    sen dua et havalar yumuşasın biraz
  • motorun altinda ates yak.
  • Geçmiş olsun. Aracı mümkünse kapalı bir yere çektirin, donan suyun bloğa hemen bir şey yapacağını sanmam ama günlerce dışarıda kalmaması yararınıza olur. Ayrıca içinden su geçen ne kadar hortum varsa, hepsini kontrol ettirmeyi unutmayın bazı kauçuk, lastik vb. parçalar donduktan sonra yırtılma yapabilir. Araç lpg' lidir heralde (lpg güvensiz demiyorum ama ne olur ne olmaz) yesazuma isimli arkadaşın önerdiğini sakın yapmayın akşam haberlerde görmek istemem sizi... Tekrar geçmiş olsun.
  • Tamamen donmadıysa su deposundan hortum vs ile çekebildiğin kadar su çek boşaltabildiğin kadar boşalt. Hatta gerekirse sök ısıtp boşalt. Plastik bidon zaten neticede. Sonra içine saf antifriz doldur. O bekledikçe hortumlardan itibaen çözer bikaç günde. Ne kadar antifiriz o kadar iyi. Sıcak su dökme motora filan çatlatırsın. Ben de ladayı dondurmuştum. Hem de 3 litreden fazla antifiriz varken. -27 olunca her türlü donuyor. ama tamaen değilde böyle içinde cam kırığı dolu su gibiydi su deposu.
  • Biraz Türk zekası olacak ama aracınız bulundugu yere ara kablo çekin ve sac kurutma (fön makinası ) ile donan yerlere hava üfleyin belki işe yarayabilir ...
  • 4 gün oldu,araba halen donmuş vaziyette yatıyor.maaşı alana kadar da yatacak gibi.kimseden borç para isteme huyumda yoktur...

bakalım,ne kadar zararla bu olayı kapatacağım,zaman gösterecek
  • Git arabaya bi abdest aldır,ya da kendin al sağlam bi şekilde.Kurşun da döktürebilirsin ikinize birden
  • quote:

Orijinalden alıntı: [ QzMéN ]

Git arabaya bi abdest aldır,ya da kendin al sağlam bi şekilde.Kurşun da döktürebilirsin ikinize birden

Mahmut,arabaya 2 günde bir abdest aldırıyordum zaten.bendede bi sorun yok
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.