Şimdi Ara

Arabada 3 V'luk devreyi çalıştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaş elimde 3V ile çalışan yaptıgım bir devre var.bu devreyi arabada çalıştırmak istiyorum.ortalama aküde 12-14 volt arasında değişebiliyor gerilim sanırım.nasıl bir devre yaparak DC 3V elde edebiliriz en verimli şekilde.

• Kardeş bunu pil ile yapman mümkün değil mi?
    İllaki araba aküsü ilemi olacak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Enesxx

arkadaş elimde 3V ile çalışan yaptıgım bir devre var.bu devreyi arabada çalıştırmak istiyorum.ortalama aküde 12-14 volt arasında değişebiliyor gerilim sanırım.nasıl bir devre yaparak DC 3V elde edebiliriz en verimli şekilde.

arkadaşım bir devre yapabildigine göre ona 3 v bir regüle devreside yapabilirsin..
  • kardeş araya 1.2K yada 1.5 K lık dirennç koyarsan sorun kalmaz diye düşünüyorum!
  • Önce 7805 ile bir regülatör devresi yap ve aşağıdaki devre ile birleştir .Kolay gelsin.

• not: Direnç değerini biraz düşürmen ve çekeceğin akıma göre taş direnç kullanman gerekebilir
  • dirençlerle falan uğraşıp hayal kırıklığına uğraşmanı tavsie etmem ister lm317 ile ayarlı bir devre kur istersen şunu yap

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cundali11 -- 17 Ocak 2008; 20:19:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • enesxx hocam, devreniz çalışırken ne kadar akım çekiyor ?. Bu deger bilinirse devre daha ekonomik ve sağlıklı çözüm bulunur...
  • arkadaslar verdiğniz değerli fikirlerinizden dolayı hepinize tesekkur ederim.3310 ekran termometre devresini yaptım onu araca yerleştircektim.pil ile çalışırmı çalışır ama ben pil derdi olmasın istedim.fikirlerinizden yararlanacam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cundali11

dirençlerle falan uğraşıp hayal kırıklığına uğraşmanı tavsie etmem ister lm317 ile ayarlı bir devre kur istersen şunu yap

kolay gelsin

LM358 çıkış akımı kaynak olarak kullanıldığında min 20mA miş. BD139 için de min hfe 25 verilmiş. demekki bu devre min 500mA verebilir. arkadaşın işine yarar mı acaba?

bu arada direnç tavsiye eden arkadaşlarada saygılarımı sunuyorum. güzel çözümler üretiyorlar...

• 1k direnç koy devrenin girişine 3,2 v bi değer çıkıyor diyota gerek yok zaten araba aküsü dc 12 v tur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.