Şimdi Ara

araba sürmek sürücü kursundamı öğrenilir yoksa bir yakın aracılığıyla mı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
18.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • soru bu. gelmişim 19 yaşıma direksiyon dersi verseniz iyi olur diyorum. önce bir sürücü kursuna git ehliyetini al sonra öğretiriz diyorlar. e arkadaşlar hep böyle öğrenmişler diyince herkes yine yok kurs şöyle iyi böyle iyi nerde öğretecez falan, iyice kafam bozuldu. geçen yıl gitme niyetim vardı param yoktu. kurs konusunda ailemden bi yardım teklifi gelmedi, gidemedim. yaz döneminde sınav tarihleri uyuşmuyor, önümüzdeki dönemde 1 yğığn dersler beraber direksiyon derslerine de gideceğim. sizce ne kadar faydalı olur?

• Derslerini nolursa olsun aksatma derim.
  • Kursta sadece sınav olacağın pistte kullanmayı öğrenirsin. Ehliyeti alır almaz trafiğe çıktığın zaman ummadığın bir zamanda kursta öğrenmediğin bir durumla karşılaşır bocalarsın. Kursta yapılan sürücü eğitiminde kimse önüne kırmaz, yayalar yola atlamaz, kimse makas yapmaz seni sıkıştırmaz vs. vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powermove

Kursta sadece sınav olacağın pistte kullanmayı öğrenirsin. Ehliyeti alır almaz trafiğe çıktığın zaman ummadığın bir zamanda kursta öğrenmediğin bir durumla karşılaşır bocalarsın. Kursta yapılan sürücü eğitiminde kimse önüne kırmaz, yayalar yola atlamaz, kimse makas yapmaz seni sıkıştırmaz vs. vs.

Tekirdağ'da pist falan yok bildiğin yolda öğretiyorlar. [sm=alala.gif)

Ama önerim trafiğin olmadığı değil de, trafiğin az olduğu yerde akrabaların veya tanıdıklarının öğretmesi iyi olur.
  • Sürücü kursuna git, sonrada bu işi iyi bilen birinden öğren. Bir de otomobil bölümünde sürücülükle alakalı bir konu var onu oku , ben orada yazanları kendim deneme yanılma yöntemiyle öğrendiştim, okusan baya faydası olur
  • quote:

Kursta sadece sınav olacağın pistte kullanmayı öğrenirsin. Ehliyeti alır almaz trafiğe çıktığın zaman ummadığın bir zamanda kursta öğrenmediğin bir durumla karşılaşır bocalarsın. Kursta yapılan sürücü eğitiminde kimse önüne kırmaz, yayalar yola atlamaz, kimse makas yapmaz seni sıkıştırmaz vs. vs.

NOKTA
  • Yakınında öğretse sürücü kursunda da öğrensen zamanla daha iyi olacak bir şey araba sürmek. Yakının öğretirse daha kolay olur sürücü kursuna göre tabi ki ama zaman ve tecrübe ile ilgili bir durum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

quote:

Tekirdağ'da pist falan yok bildiğin yolda öğretiyorlar. [sm=alala.gif)

Ama önerim trafiğin olmadığı değil de, trafiğin az olduğu yerde akrabaların veya tanıdıklarının öğretmesi iyi olur.

Hocam pist derken trafiğin seyrek olduğu, önceden sürücü eğitimi için belirlenen yolu kastettim. Yoksa hiçbir yerde pistte eğitim olmuyor bildiğim kadarıyla. Sürücü eğitimi alınan yer yine normal yoldur ve gidilecek yer bellidir, ama yukarıda dediğim durumlarla karşılaşılması zor bir ihtimal çünkü trafik ya çok seyrek olur ya da düz yoldur.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powermove -- 25 Temmuz 2010; 1:51:05 >

• Ailenin arabası varsa açık bir arazi de trafikten uzakta dur kalk çalış öncelikle. Sonra daireler çizip direksiyon hakimiyetini arttır. Daha sonra otoban uzun yol yolculuklarında orta şeritten 80 le gitmeye alış, daha sonrası gelir. Ben boyum yettiğinde kaçırmaya başlamıştım arabayı, öylece öğrendim.
    Eğer ailende araba yoksa araba kullanmayı mecbur kursta alacağın direksiyon dersiyle geliştirmek zorundasın.
    Muhtemelen 4. vitesi göstermezler ama yine de trafikteki kullanmayı bir gözetmen yardımıyla büyük oranda kavrarsın. İlk 1-2 ay zorlanırsın, sonrası gelir, kafanı takma, sakın rezil olurum diye düşünme.
    Araba kullanmak kolaydır. Refleks gerektirir, bisiklet gibi.
    Direksiyon dersi dedikleri bildiğim kadarıyla 10 saat kadar otomobil sürmekten ibaret. Yine de yararı olacaktır.
    Not: En ucuzu en iyisidir. En döküntü arabada öğren araba sürmeyi. Aboo Mercedes varmış diye gidip kazık sürücü kurslarına yazılma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 25 Temmuz 2010; 1:52:02 >

• Bnce kesınlıkle bi akrabanın veya tanıdıgının öğretmesi. zaten araç kullanmak okadar zor 1şey degıl. ne kadar çok vakit harcarsan okadar iyi kullanırsın bu böyledir ve boş allanlarda çok kullanma daha çok mahalle aralarında felan dene. hadi kolay gelsin.
  • Kurslarda yanına bir hoca oturur. Şöyle yap böyle yap der sağ şeritten gidersiniz 3. vitesten yukarı pek çıkmazsınız. En mantıklısı kendin öğrenmendir. Aileden tanıdıktan yardım almakta kötüdür. Sürekli şunu yapma bunu yapma derler. 1 kere abimle beraber sürdüm ehliyeti almadan önce. Daha sonra direksiyon dersi almadım abimden. Babam da öğretmedi. Trafiğe çıktım ve o andaki trafiğin koşullarına göre öğrendim. Ha benim şöyle bir avantajım vardı bizim aracımız otomatik vites olduğu için trafiğe adaptasyonum daha kolay oldu. Düz viteste hem vites değiştirmeyle hem trafiğe uyum sağlamayla ilgileneceksin. Çok hızlı gitmeden trafikte ehliyetini aldıktan sonra kendi kendini yetiştirirsen daha iyi olur senin için.

Babamın yanında sittin sene araba süremem. Hız sınırını aşmayım derim. 90'la giderim bazı yerlerde. Bas şu gaza der. Abimle işten eve geliriz dönüşlerde problem olur. Tek başıma olduğumda bu kadr bocalamam.

Önce boş alanda öğren sonra seyrek trafikten sıkışık trafiğe çık derim ben sana.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.