Şimdi Ara

Araba su eksiltiyor(ss'li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabanın altında sürekli bi su izleri görüyorum. Ancak yere benzin veya yağ dökülür nemli bi iz bırakır aynı o şekilde.

Kaputu açıp baktığımda işaretlediğim borudan su sızdığını gördüm. Nereye bağlı olduğunu bilmiyorum. Sadece bu borudan sızıntı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanızın Su Kaybetmesine Neden Olan Klimanız

Klima sisteminiz, aracınızın motor suyunun eksilmesine neden olabilir. Bunun birkaç olası açıklaması vardır:

• Klimanın yoğuşması: Klima çalıştığında, hava içindeki nemi yoğuşturur ve bu da su olarak tahliye edilir. Bu su, motor suyunuzla karışabilir ve seviyesini düşürebilir.
    • Radyatör sızıntısı: Klima kondansatörü, motor suyunun soğutulmasına yardımcı olan radyatör ile aynı konumda bulunur. Kondansatörde bir sızıntı varsa, motor suyuna karışabilir ve eksilmesine neden olabilir.
    • Başka bir sızıntı: Klimanın diğer bileşenlerinde, örneğin borularda veya kompresörde sızıntılar olabilir. Bu sızıntılar da motor suyunun eksilmesine yol açabilir.

Klimanızın motor suyunu eksilttiğini nasıl anlarsınız:

• Motor suyunuzun düzenli olarak eklenmesi gerekiyor.
    • Motorunuz aşırı ısınma belirtileri gösteriyor.
    • Klima açıldığında motor suyunun seviyesi daha hızlı düşüyor.

Sorunu çözmek için:

Klimanızın neden su eksilttiğini belirlemek için bir tamirciye danışmalısınız. Soruna bağlı olarak, aşağıdaki çözümler uygulanabilir:

• Yoğuşma tavasının temizlenmesi veya değiştirilmesi
    • Radyatörün tamiri veya değiştirilmesi
    • Sızıntı onarımı

Klimanızın motor suyunu eksiltmesini önlemek için, sisteminizi düzenli olarak kontrol ettirmeniz ve gerekirse bakım yaptırmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam klima çalıştırıyormusunuz

• yakpinar1222 Y kullanıcısına yanıt
    Evet hocam kışın kalorifer yazın klima sürekli çalışır. Klimadan mı diyosunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mor yakut -- 15 Haziran 2017; 22:4:51 >
  • Senin gösterdiğin boru klima borusu buğu vb.şeyler olabilir

Sağolun hocam cevap için. Bi sıkıntı olur mu ki ilerde. Klima şu an iyi çalışıyo. Soğutmayla ilgili sıkıntısı yok

• Şimdi şöyle düşünelim klima gazı oradan hava kaçırsaydı araba patlardı tahminen klima fazla buğu yapıyor buda suyun oluşmasına neden oluyor belki klimanın su borusu çatlamışda olabilir ben klima motorunu değiştirdim az çok oradan biliyorum

O zaman ciddi hocam durum. Muayeneden sonra oldu bu sıkıntı. Araca me yaptılarsa istasyonda artık. Hocam ne kadara mal olur siz klima motoru yaptırdım demişsiniz bilginiz vardır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabam durmadan su eksiltiyor
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Normal hocam klima açıyorsanız o borudan soğuk hava geçiyor motorda sıcak olunca buğu yapıyor buğu fazla olunca su oluşuyor

Nasıl yani hocam klima motorunu sizmi değiştirdiniz

• Klima motoru 400 tl usta klima borusunu gebertti bu yüzden klima borusu aldım 560 tl usta parası ödemedim klima borusunu bozduğundam arabadan arabaya değişiyor klima motoru

• Su haznesinde eksilme yoksa dert etmeyin. Her klima terleme yapar, durduğunuz yerde de damlatma olabilir. Günden güne su haznesini kontrol edin. Bir gözünüz de hararet göstergesinde olsun. Aksi bir durum görürseniz baktırırsınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok sağolun hocam ben radyatörden falan geliyo zannediyodum meğer klimaymış. Sürekli açık hocam klima. Malum yazda geldi artık camlar açık giderken bile sıcaktan pişiyoruz

• B.Avcı B kullanıcısına yanıt
    Hocam o su haznesi nerde oluyo. O dediğiniz hazne klimanın mı yoksa motor soğutma suyunun bulunduğu hazneyi mi diyosunuz?

• Eğer o hortumlar klima hortumuysa ki benziyor bence hiçbir sıkıntı yok.

Siz klimayı açtığınızda o borular buz gibi oluyor. Üzerinde havanın nemi yoğunlaşıyor.

Ayrıca aynı şey konsolun içindeki klima evaporatöründe de oluşuyor. Evaporatör havayı soğuturken havadaki nem de bu şekilde yoğuşuyor. Yoğuşma fazla olunca da aracın durduğu yerde göl bile oluşturabilir.

Normaldir. Aracınızda hiçbir sıkıntı yok.
  • Pek bilgili değilsiniz sanırım. Google görsellerde "motor su haznesi" diye arama yapın, ok işaretleriyle çeşitli motorlarda gösterilmiş yeri. Her motorda farklı şekilde ve yerde olabilir.

Açık renkte, bildiğiniz bidon gibi bir hazne, üstünde kapağı var, yan tarafında maksimum ve minimum diye seviyeler vardır. Normali maksimuma yakın olmasıdır, günden güne motor çalışmaz haldeyken kontrol edin, azalma varsa ustaya baktırırsınız.

Eğer hiç bir şey yapamazsanız, yakıt alırken pompacıya "yağına suyuna bakar mısın?" diye rica ederseniz bakarlar, siz de öğrenmiş olursunuz.

Yağ, soğutma suyu, silecek suyu, fren ve direksiyon hidroliklerini rutin olarak kontrol etmekte fayda var, size de tez zamanda öğrenmenizi şiddetle tavsiye ederim. Bir kaç dakikada yapacağınız basit kontrollerle binlerce liralık masraftan kurtulabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.