Şimdi Ara

Araba Rolantide Ne kadar yakar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Rolantide 1 saat çalışan 1.6 litre bi araç ortalama ne kadar yakar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byurt -- 3 Kasım 2005, 23:06:54 >

• 1.5-2lt bilemedin en en fazla 3lt bence...
  • 2000 motor Mondeo rölantide 1,2 lt/saat, klima açık rölantide 1,4 lt/saat yakıyor yol bilgisayarına göre.
  • 1,4 araç 600 mililitre yazıyor yol bilgisayarına göre...
  • 1.6 yeni astra rölantide 1 lt olarak gösteriyor....
  • bu verdikleriniz hep 1 saatlik değerlermi ?

1 litre çok çok az değilmi
    600 mililitrede öyle
    Benim arabanın kitabında 3 dakikadan fazla bekleyecekseniz kontağı kapatın yazıyorda
  • quote:

Orjinalden alıntı: byurt

bu verdikleriniz hep 1 saatlik değerlermi ?

1 litre çok çok az değilmi
    600 mililitrede öyle
    Benim arabanın kitabında 3 dakikadan fazla bekleyecekseniz kontağı kapatın yazıyorda

Değil arkadaşım, verilen değerler hep bir saatlik rölanti çalışmada elde edilen tüketimlerdir. O yüzden insanlar çok sıcak günlerde arabaları çalışır vaziyette bekliyorlar. Ben şahsen birini beklerken sıcaktan pişeceğime bir saatte 2 milyonu gözden çıkarırım. Ve bence her ne kadar üreticiler aracınızı kapayın deselerde ben pek yararlı olmadığını düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla tüm makinelerde kısa aralıklarla kapatıp açmak, o süre zarfında çalışmasından daha zararlıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG de en az yakan araba
    2 yıl önce açıldı
    Araba ne zaman stop eder?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şimdi nette kısa bir araştırma yaptım . Yazılan yazılar genelde 3 dakika rölantide çalışan bir arabanın 1 km gidecek kadar benzin yaktığı yönünde . 1.6 bir araba 1 km de en az 0.08 litre yakıt tüketir
    0.08 * 20 = 1.6 litre yapar en iyi ithimalle.

Benim bu soruyu sorma sebebim arabayı yıkayan elemana bırakmıştım 2.5 saat araba orada kaldı. Araba geldiğimde o soğuk havada sıcacıktıda. Birde ileri geri sürekli arabayla oynandığını düşünürsek tahmini 1 saat civarı arabayla oynanmış adamda sürekli arabanın içinde ısınmış zaten.

Arabaya Yeni sıralı sistem taktırmış durumdayım ölçüm yaptım biraz fazla çıktı tüketim acaba bu adam kaç litre gaz harcamıştır onu anlamaya çalışıyordum da ....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.