Şimdi Ara

ARABA PİYASASI NE OLACAK (2024) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
115
Cevap
9
Favori
15.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • samtiger kullanıcısına yanıt

    O araçlar bugün tekrar tarih sahnesine çıktılar.


    1,2m aylık 55 bin getiriyor. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes faizmi yiyo sanıyon sen.  Tek argümanınız faiz getirisi. Çevremdeki insanlar sıfır arabalarını çatır çatır aldılar. Kimsenin umrunda değil faiz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Territory kullanıcısına yanıt
    Yoo faize yemeye gerek yok.

    Öyle hicbirşey yapmadan dümdüz dövizde bekleyen memet emmi bile deli karda şuan.

    Geçen yaz 2023 modeli ortalama 65.000euro olan arabalarin bu sene 2024 modeli 50.000euro lara kadar düşmüş vaziyette.

    Adam hem 15.000euro kar etti hem de daha modelli araba aldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Territory kullanıcısına yanıt

    öyle anlatıyosunuz ki sanki 1m si olan adam sadece nakitte bekliyor, zaten altın bile 3 ayda 20% koydu. 1msi 1200 oldu, e şimdi de faize atacak. 3 ay önce 1m olan araç yazın 1.5 olur mu :) sahibinden ilanları gösteriyor ki olur ama satamaz sadece öyle ilan açarlar.


    ilk öncelikle insanların şunu anlaması gerek, sahibindende bir fiyat yazınca ürün o fiyata satılmıyor. Adamın satmaya ihtiyacı yok koyuyor pahalıya belki bir saf gelir de çakarım diye bekliyor. Satıcı fiyat belirlemez, alıcı belirler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 24 Mart 2024; 11:52:7 >
  • Ortalama 1.500 -1.550 bandında bir araç (döviz bozdurarak) almayı planlıyorum. Seçim ve sonrasını düşündüğümde önümüzdeki 1 haftayı iyi değerlendirmek mi lazım yoksa seçim sonrasını beklemek mi lazım emin değilim. Zira döviz artışı, araba fiyatlarını da artırır gibi ama zaten dövizle alınacağı için ha öncesi ha sonrası da diyorum. Siz olsanız napardınız?

  • dogrutr D kullanıcısına yanıt

    Döviz artmayacak, bizim millet azdırmaya çalışırsa Mr. Şimşek 500 daha ateşler %55 olur özel bankalar %60-65 verir 1 milyon TL aylık 55-60 bin getirir.


    Arabalar altın ve dolar bazında düşecek.


    Avrupa da 2000 Euro luk araba bizde 20000 Euro.


    Çinliler 600-700 bine elektrikli B segment getirecekler. Tiggo 4 gelecek 900 bine. Arabalar dolar bazında düşecektir. Altın bazında 1 senede yarı yarıya eridi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F93E6459 -- 26 Mart 2024; 2:2:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2023 model opel astra aracım var. Onu satıp bmw g20 kasaya geçmeyi düşünüyorum. Sizce bu dönemde araç değiştirmek mantıklı mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zagreuss kullanıcısına yanıt

    Astra yetersiz kalıyor sanırım. Kullanıcılar memnun kalmıyor 1.2 motordan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç fiyatlandirma ve piyasa hakkinda şöyle gözlemledim;
    - Araç fiyatini belirleyen şey 0 fiyatlari olsa da çok eski araçlarda alim gücündeki artis kadar artis gerçekleşiyor ,bu daha çok orta gelir diyebileceğim kesimin gelir düzeyiyle alakalidir.
    - Örnek olarak 2017 e220d 2021 yilinda 1m ya almisti bir ark , ayni arabayi suan 2.5m e rahat alirsiniz , peki piyasa araçlarinda böyle midir? Troc değerlenmesi, clio , egea hepsine bakabilirsiniz tsb den böyle olmadigini göreceksiniz. Artis derken tutardan bagimsiz oran % si olarak bakmalisiniz.
    -2024 için eğer temmuz ara zam olmazsa çok agresif artislar beklemiyorum , olursa ki yüksek ihtimal olur gibi duruyor( 2 aylik enflasyon %11.5, %15 ten fazla olmasi durumunda yasa gereği ara zam yapiliyor) fiyatlar biraz daha artar,Almanya enflasyonu da yüksek seviyelerde olduğunu belirteyim , tek düşürecek yöntem amb ya da fed faiz indirimi olur,üretim maliyeti düşerse Eylül- Ekim gibi fiyatlar bir nebze dolar bazinda geri çekilir.Türkiye için satin alma maliyetini öngörmek çok zor , fed ile paralel faiz indirimi yapmaya başlarlarsa araç fiyatlari dolara paralel artar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Valla günlük faiz iyidir , fatura dönemleri , Kk extre tarihlerine kadar maasi bekletiyorum, ay ortasinda faturalar bedavaya geliyor , çok uzun dönem faiz zarar ettirebilir, kesme altin alip bekleyebilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • samtiger kullanıcısına yanıt
    Siz hangi araç alacaksiniz? Hangi araç satiyorsunuz ona göre fikir vereyim :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaslar merhaba, bende gecen hafta aracimi sattim. 1.75m civarina arac bakiyorum. 2023 model dusuk km mercedes A 200 amg dusunuyorum ancak ikinci el fiyatlari sari sitede 2 milyon civari. Son faiz arttirimindan sonra ve cuma gunu tr ye giren sicak para sebebiyle doviz biraz geriledi ve borsa firladi. Bunun arac piyasasina sizce yansimasi nasil olur? Bayramdan sonra biraz dusus gorur muyuz? Sifir araclar geldikce ve bayiler satamadikca absurt kampanyalar yapabilirler gibi bir algi var suan sizce boyle bir ihtimal var mi?

  • Sıfır araç fiyatları düşmüyor, her yeni model en az %5 üstüne ekliyor, cherry, tesla vs. de olmasaydı, çok daha fazla yükselirdi, o konuda hem fikirim, zaten 2. elin sıfırdan pahalı olması saçmalığı, stok yapma saçmalığı bitti, ama bir şey daha bitti o da ülkenin döviz rezervi, önünde sonunda ülkeye döviz girmek zorunda, bizim ülkemiz sadece bize değil yabancıya da pahalı, sadece en pahalı arabaya binmiyoruz, en pahalı evlerde oturuyoruz, en pahalı gıdayı tüketiyoruz, ama en yüksek gelire de sahip değiliz, işte burada bir paradoks var, dolar bazında zenginleşmedik, doların artmasına izin verilmedi, ama tl bazında maaşlar da fiyatlar da arttı. Devaluasyon öyle ya da böyle gelecek, daha mı iyi olacak o zaman, hayır tabi ki, ama boyamız dökülecek gerçek gün yüzüne çıkacak, her gün az az fakirleşmeyeceğiz, bir kere fakirleşeceğiz, fiyatlar da bir kere daha yükselecek ama sonra uzun süre yükselmeyecek, fiyatlar yükselmesin diye doları tutmayı devam edebilir miyiz? Lübnan olana, arjantin olana kadar devam edebiliriz tabi ki, ithalatçı çok güzel kazanmaya devam eder, üreten, ihracat yapmaya çalışan da avucunu yalamaya devam eder, son dolarımızı da ithalata harcarız, bir gün artık ithalat yapamayacak hale gelip, morotoryum ilan ederiz, game over olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ahmet-Oguz A kullanıcısına yanıt
    Bende a kasa bakarken inceleyip ilandaki araci almistim birde siz bakin belki sizede aynisi olur :) ilan no 1159526722

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.