Şimdi Ara

Araba olayının çok geç başlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1800 lü yılların başlarında trenle seyahat etme olayı başladı, 1804 yılında ilk tren rayda çuf çuf çuf gitti, 1820 li yıllarda ise insanlar trenle seyahat etmeye başladı, her yere ray yapmaya başladılar, 1850 li yıllarda tren artık oldukça yaygın bir ulaşım haline gelmişti, her yere demir yolları yapılıyordu. İnsanlar karada demir yollu vazıtasıyla seyahat edebiliyordu, fakat demir olmayan yerde gidebilmek için bir araç yapamıyordu, demir yolu olmayan yerlerde at ile gidiyordu. Kocaman trenler, kocaman gemiler buhar gücüyle giderken, otomobil yapamıyorlardı. Otomobil yerine at arabası kullanılıyordu. Otomobil olayı 1800 lerin en sonlarına doğru başlayabildi, 1900 lerin en başlarında da yaygınlaşıyor. Tren ile yolculuk çok eskiyken, otomobil olayı çok sonra başlayabiliyor. Bana bu ilginç geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atsizat65 -- 25 Aralık 2014; 13:49:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Keske simdi ki tirlar yerine demiryolu kullanilsa daha az enerji tuketimi ve yollarda daha az kamyon, tir olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Keske simdi ki tirlar yerine demiryolu kullanilsa daha az enerji tuketimi ve yollarda daha az kamyon, tir olurdu.

• Troll sün boşver böyle şeyleri .

İlk defa Türkçe konu açmışsın tebrik ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 25 Aralık 2014; 14:10:34 >
  • Bende radyo nasıl çalışıyor diye merak ediyorum. Hayret yaa havadan ses gidiyor. Enteresan... İnsan gerçekten hayret ediyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asil_Sincap

Bende radyo nasıl çalışıyor diye merak ediyorum. Hayret yaa havadan ses gidiyor. Enteresan... İnsan gerçekten hayret ediyor...

Televizyonda da havadan görüntü gidiyor

• iyikide araba icadı çok erken başlamadı yoksa dünyada petrol bu güne kalmaz biterdi :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnsanların ürettikleri aletlerin genellikle ihtiyaçlarına paralel geliştiğini görürsünüz.
    1800 lü yıllara doğru başlayan sanayi devrimi ile üretilen malların ve üretimde kullanılacak hammadelerin uzaklara taşınması sorunu ortaya çıkıyor
    bu nedenle de tren gibi ağır yükleri uzaklara taşıyabilecek bir alet gerekli ve insanlar bunun üzerine kafa yoruyorlar ve yapıp kullanıyorlar
    ama o zamanın şartlarında otomobil o kadar gereklimi tartışılır.
  • atsizat65 A kullanıcısına yanıt
    Biliyorum. Ona da hayret ediyorum gerçekten.

(artık şu hesabını kapattırma da , iki çift laf edelim )
  • Bozai mi içtin de konu açtın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Bozai mi içtin de konu açtın.

İlginç gelen bir konu bana bu, açmak istedim

• quote:

Orijinalden alıntı: atsizat65

1800 lü yılların başlarında trenle seyahat etme olayı başladı, 1804 yılında ilk tren rayda çuf çuf çuf gitti, 1820 li yıllarda ise insanlar trenle seyahat etmeye başladı, her yere ray yapmaya başladılar, 1850 li yıllarda tren artık oldukça yaygın bir ulaşım haline gelmişti, her yere demir yolları yapılıyordu. İnsanlar karada demir yollu vazıtasıyla seyahat edebiliyordu, fakat demir olmayan yerde gidebilmek için bir araç yapamıyordu, demir yolu olmayan yerlerde at ile gidiyordu. Kocaman trenler, kocaman gemiler buhar gücüyle giderken, otomobil yapamıyorlardı. Otomobil yerine at arabası kullanılıyordu. Otomobil olayı 1800 lerin en sonlarına doğru başlayabildi, 1900 lerin en başlarında da yaygınlaşıyor. Tren ile yolculuk çok eskiyken, otomobil olayı çok sonra başlayabiliyor. Bana bu ilginç geliyor.

Bence sebebi küçük motor yapmanın o zamanki teknolojide pek mümkün olmaması örneğin tüfeğin icadı da böyle. Top yıllardır kullanılmasına rağmen tüfek çok daha sonra icat ediliyor hem de tamamen aynı prensiple çalışmasına rağmen.
    Velhasıl kelam bir şeyin küçüğünü yapmak büyüğüne göre daha fazla teknoloji gerektirdiği için otomobil trenden daha sonra icat ediliyor. Tabi bunda ikisinin motorunun çalışma şeklinin farklı olmasının da bunda etkisi var.

Yeniden düzenleme: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f.gulteki -- 25 Aralık 2014; 16:14:33 >

• Şikâyetiniz başarıyla iletildi

Bu mesajın devamındaki url'yi kullanarak şikayetinizin durumunu kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca her zaman yukardaki şikayet kısmından son durumu görebilirsiniz.
    ticket.asp?rid=1435671

Pencereyi kapa ?

• Hakketen hesabını kapattırma da, sen ben, üçümüz sohbet edelim!

• Mesela bir tren ya da gemi için kocaman buhar kazanı ile donatabilirsiniz ama otomobilde bu pek mümkün değildir.
    Hele gelişmiş haline rağmen koskoca lokomotif 50 kilometrede bir su bitiriyordu. Düşünün.
  • İki sehir arasi iki demir dosersin milyonlarca kisi gider gelir.
    ama araba icin, koskoca yol yapacan, dagi tasi kazcan ve ustune levha yapacan herkes anlasin diye.
    bu yuzden gec kalmisitr.

• O zamanki trenler ya kömürlü, ya da buhar kazanlı idi. İlk petrol kuyusu 1850'lerin sonunda açılmış. 1859 Yılında Amerika’nın Pennsylvania eyaletinde Edwin Drake isimli madenci ilk petrol üreten kuyuyu kurdu. Yani petrolün üretimi çok geç oldu. Kömürlü araba yapılabilir miydi. Bence hayır. Şoför araba kullanırken birinin sürekli kömür kazanını beslemesi gerekecekti. Buharlı otomobil yapılabilir miydi. Yine hayır. Dev buhar kazanını bir otomobil gövdesine indirgemek hem çok zor, hem de maliyetli idi.
  • seri üretim teknikleri ile de alakalı. Fordun hayatını oku biraz anlarsın yiğenim.
  • 1920de elektirikli otomobiller üretiliyordu yani petrol biterdi diye birşey yok
  • Ne istiyorlar bundan anlamıyorum. Rahat bırakın artık çocuğu.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.