Şimdi Ara

Araba kullanmanin zorlugu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun babama yaptigim yogun israrlar sonucu bos bir arazide araba kullanmaya gittik. Hic bir deneyimim yok oncedende bir iki kere kullanmisimdir , gercelten inanilmaz bir dikkat isteyen bir is bu araba kullanma isi bugun bunu anladim. Birkere dikkatim dagildi babama birseyler soyluyordumki direge giriyoduk , birkere cukura soktum arabayi araba alcak bir zarar gelmedi ama bnede actigi korku buyuk , gercekten ilerde nasil kullanicagimi veyatta kullanicakmiyim ciddi ciddi dusueye basladim , sizinde ilk aldiginizda yaptiginiz boyle hatalar oldumu ? Kendimi cok kotu hissediyorum cunku..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• zamanla alışacaksın dert değil
  • hocam benim yaşım 19, inanın 18 yaşıma gelene kadar arabanın yüzüne bakmadım.
    daha yeni 19'a girdim zaten.
    işte bir ara bir tutku başladı sonu gelmedi, ama beni ögretecek kimse yoktu araba vardı ama babam ögretirken 7 sülaleme giriyordu :D
    tabi ister istemez ya vites'i yanlış atarım, arabayı stop ettiriyorum vs. vs.
    sonra zaten bıraktım sürmeyi bir süre, 0 bir araç aldık evde 2 tane araç oldu 0 araç hep yatıyordu :D
    canım sıkıldı inat ettim araba'yı bir aldım o gün, bir daha bırakmadım :D
    zaten o sıralarda ehliyet kursundaydım, hemen alıştım 1 hafta'da tamamen trafik,uzun yol vs. hepsini denedim.
    edirne'ye, ankara'ya, karabük'e gittim geldim.
    yani biraz sevmelisiniz,tutkunuz olmalı araba sürme işinde.
    trafik zaten en korktugumdu şimdi çok basit, ama nasıl desem kendi aracımdan çok başkalarının araçlarını takip ediyorum.
    yaparsınız, kolay gelsin :)

• Hocam benimde arac surme tutkum had safhada fakat bugun olanlar bu tutkumu dizginledi desem yeridir yani o cukura dustukuzde kalbim yerimde cikti yani o bicim bir trafige ciktigimi dusundum o an gercekten zor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Senātus

Bugun babama yaptigim yogun israrlar sonucu bos bir arazide araba kullanmaya gittik. Hic bir deneyimim yok oncedende bir iki kere kullanmisimdir , gercelten inanilmaz bir dikkat isteyen bir is bu araba kullanma isi bugun bunu anladim. Birkere dikkatim dagildi babama birseyler soyluyordumki direge giriyoduk , birkere cukura soktum arabayi araba alcak bir zarar gelmedi ama bnede actigi korku buyuk , gercekten ilerde nasil kullanicagimi veyatta kullanicakmiyim ciddi ciddi dusueye basladim , sizinde ilk aldiginizda yaptiginiz boyle hatalar oldumu ? Kendimi cok kotu hissediyorum cunku..

hahahh oglum raid gibi araba kullanmak. sen tank oldugun icin tank dicem ;)
    obur tanki gozliceksin, healerin manasi var mi diye ona dikkat ediceksin. tauntuna bakicaksin, boss ne cast ediyor ona bakicaksin :D
    bi zaman sonra hepsini otomatik yapiyorsun merak etme :)

ben surucu kursunu bitirip ehliyeti aldiktan sonra yola ilk ciktigimda minibuscu sıkıştırdı, park halindeki arabaya carpip fari kirdim. 1,5 ay o farin parcasini cantamda gezdim sonra yavas yavas attim tirsakligimi.
    mumkun oldugu kadar sakin olacaksin, birde sana yaninda eslik edecek biri ile pratik yapacaksin :) zaten bir zaman sonra yolu aynalari diger seritteki arabalari falan otomatik takip etmeye basliyosun ;)

• Deneyim ile aşılacak şeyler. Yalnız 7 yıldır aracım var aktif araç kullanıyorum. Dikkat dağınıklığı olmamasına çok dikkat et.
  • daha ögreneceksin trafikteki aptalları görüceksin sonra yolda giderken yandan bi hyundai h100 kapısını açıp kapı sacını yamultacak hiç bişey yapmadan kaza yapacaksın .ama en önemlisi kimseyle kavga etme korna çalma yanlış hareket yapana çal olmadı arabana zopa koy döv
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arac yatirmak ve aku bitmesi
    5 yıl önce açıldı
    Cogumuzun bilmedigi kucuk bir sey
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • araba sürmek zor değil, trafik zor. diğer arabaların da manevralarını göz önüne alıp ona göre hareket etmek gerekiyor.

kadınların büyük çoğunluğu bu yüzden araba süremiyor zaten. sadece kendileri varmış gibi sürüyorlar.

sen zamanla alışırsın ama trafik alışamayanlarla dolu merak etme
  • İlk etapta iç ve dış dikiz aynalarını sürekli kullanmayı, dönüşlerde sinyal vermeyi, şeridi takip etmeyi ve öndeki araçla takip mesafesini korumayı öğrenin.

Trafikteki kazaların büyük çoğunluğu yukarıda saydıklarımın yapılmamasından kaynaklanıyor.

Geriye sadece bol bol pratik yapmak kalıyor.

Gözünüzü korkutmayın, her kontak çevirişinizde ilk sefermiş gibi hareket edin.Unutmayın, ağzının gözünün yerini gösteremeyecek insanlar cirit atıyor trafikte.

Onların hareketlerini de tecrübe kazandıkça kestirmeye başlayacaksınız.Karşıdakinin yapacağı dengesizliği önceden hissederek en az 3 kaza atlattım şimdiye kadar.

Kimse doğuştan bilmiyor bu işi.Teoriyi geçin, pratik pratik ve daha çok pratik.
  • Her şey zamanla olacak kimse ehliyetini alır almaz trafikte profesyonel bir şekilde kullanmadı biraz zaman ve pratik...
  • Bende 2009 da ehliyetimi aldım. Daha önceden deneyimim vardı ( arabayı az kaçırmadım ) Ehliyeti aldıktan sonra birşeyler oldu korkmaya başladım. Kalabalık trafikte araba sürmeyi düşününce ürperirdim. Sonradan yavaş yavaş sokaklarda gezmeye başladım sonra caddelere çıkmaya başladım. Ondan sonra bir baktım ki en kalabalık trafikte ona buna bağrıp çağırıyorum Şimdi amerikaya git desen giderim gözüm kapalı.. Alışırsın heycanın geçicek zamanla..
  • Bende bir soru sorıyım hazır konusu açılmışken.Ehliyetimi alalı 2 sene oldu, kendi aracım olmadığı için sık sık araç kullanamıyorum.Geçenlerde uzun yolda biraz şöför koltuğuna geçtim .Gece yolculuğuydu ve tek şeritti yol yani geliş gidiş şeklinde, aracı sürerken farkettimki şeritte tutmata biraz zorlanıyorum ve görüşte bayağı bir sıkıntı çektim.Normalde bu şekilde olmazdı ama o kısa yolculuk beni biraz korkuttu doğrusunu söylemek gerekirse.Gece yolculuğu çok daha farklı bir olay sanırım siz ne düşünüyorsunuz?
  • alışırsın, ağaca, direğe, bariyerlere giren sözde ehliyetliler bile var
  • Kiz kardesim ehliyeti yeni aldiginda arabayi istedi. Bos bir kavsakta araci donduremedi korktu. Bekledi oyle. Simdi canina okuyor aracin. Zamanla alisirsin :)
  • Gerekli önbilgiye sahipseniz, trafiğe kapalı alanda yalnız kullanın aracı. Yanda oturan baba direk stres faktörüdür.
  • aynen mumkunse kiz arkadas & erkek arkadas & baba falan gibi size firca kayabilecek sahislarla cikmayin yola.
    ben kocasindan ogrenemedigi icin bir suru arkadasi aldim cikardim yola. mumkunse az trafigi olan tenha bir yer bulun. bir de sabah erken saatte yola cikmak her zaman daha faydali oluyor. ben genelde arkadaslarimi pazar sabahi ezani muteakip cikartiyordum yola. ickiciler eve donmus, gezmeciler de henuz yola cikmamis oluyor. havalimani metrosuna yakin (o zamanlar henuz acilmamisti metro) boyle donemeclerin trafik isiklarinin kullanilacagi nerdeyse mini bir calisma alani gibi bir yer vardi. oyle bir yer bulunabiliyorsa iyidir. olmadi daha basinda otopark gibi bir yerde de calisilabilir :)
  • Bu gün yanar top oynayan cocuklardan biri arabamın onune dustu ve zor kurtardım hızımda 20 felandı anlat bakım anlatabilecekmisin derdini bişey oldumu. Cocuklar ıcın oyun alanı ıle arasında 5 m var gelıyolar yolda oynuyolar..
  • vaybe milletin arabası var sürmeyi bilmiyor

bizde araba yoktu 15 yaşımda öğrenmiştim
  • Ya aslında babamda birşey demedi ben kendi kendime triplere girdim , neyse herhafta gidicez alışıcam artık yapıcak birşey yok
  • Goz gore gore cukura surme

Biraz manevra yap.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.