Emekli Yönetici
24 Şubat 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
18 üye
Görüntülenme
Toplam: 34 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Selamlar,

Az cok forumdaki herkes beni tanir, o yuzden direkt konuya gireyim.

Daha once sayisiz kere yaptigim Herald of The Titans runlarini artik boost olarak satiyoruz.

Malum dh forumda bir agirligimiz oldugundan forumdaki arkadaslardan para talep etmicem tabiki, ancak almak isteyen yabanci vs arkadaslari falan olursa kabulumuz :)
Her runda ortalama iki kisi boostlamayi dusunduk. Musteri olmadigi surece burdan da almak isteyen arkadaslara yardimci olabilirim.

Ayrica bloody coin/last of us icin de boost yapilir

hala eklememis varsa battle tag : laiyaaa#2606
Herald of the Titans isteyip de ally oynadigi icin yapilan run a katilamamis olan var midir?

Alliance tarafinda da yapilsa gelmek isteyen olur mu?

Yedeklerle beraber 15 kisi civarinda istekli varsa organize edebilirim.
Merhabalar,

Malum Riot Guild olarak bir baslangic yapmistik, Soo zamani brf zamani iyi kotu progresslerimiz de oldu.
Yeni yonetim ile Luxuria olarak Hfc contentinin kalan kismini tamamlamaya calisiyoruz. 9/13 mythic progresimiz icin ozellikle healer classinda alim yapmak istiyoruz.
Haftada uc gun progresimize katilabilecek arkadaslar ariyoruz.

Genel olarak insanlarin muhabbeti yuzunden tercih ettigi bir guild oldugumuz icin, uzun uzadiya su content bunu yaptik, sunu yaptik diye yazmaya gerek yok :)

oyun ici Rullena, Mahfel, Moolix, Aliné e ulasabilirsiniz.
Ozellikle son donemde, biraz arastirarak bulunabilecek o kadar cok bilgi icin konu aciliyor ki, kullandigim kaynaklarin bir kismini paylasma ihtiyaci hissettim.

Hususen son donemde yeni wow oyunculari biraz daha tembel heralde, arastirmakdan ziyade herhangi bir forumda konu ac olsun gitsin. Yardim lazim olan yerde tabi ki yardim isteyin, nispeten daha eski oyuncular olarak en azindan kendi adima herkese yardim etmekten keyif duyarim ama bu sekilde tembellige alistirmis oluyoruz sizleri. Gercekten iyi bir wow oyuncusu olmak icin biraz daha ozveri, biraz daha emek harcamamiz gerekiyor sanirim.

Oncelikle hangi class seceyim, hangi spec oynayayim sorulari icin konu acilmasi bile yersiz bence. Her classtan birer tane acin deneyin. Ne olucak ki, benim su an hemen hemen her classtan 3 level 5 level bir suru charim var. Hangisinden keyif aliyorsam onu oynuyorum. 1000 ilvl in bile olsa ben artik bu class ile degil sununla oynayacagim dediginizde kimse bir sey diyemez. Hangi spec? Zaten iki talent alabiliyorsunuz. Hangi ikiyi istiyorsaniz deneyin, olmadi silebiliyoruz nasilsa.

Classla ilgili rehberler vs icin benim en cok kullandigim kaynak icy veins.http://www.icy-veins.com/
Bu sitede classlarin her specleri, stat oncelikleri, gemleri, reforgelari, rotasyonlari mevcut. Ingilizcesi yeterli olmayanlara elimden geldigi kadar yardimci olmaya calisirim ama turkce rehberler icin de google da holy paladin rehberi seklinde bile arama yapsaniz cesitli rehberlere ulasabiliyorsunuz.
Bu sitede ayrica guncel content raidleri, dungeonlari, taktikleri ve bosslarin lootlarina kadar her turlu bilgi mevcut. Yine legendary quest bilgilerine ya da transmog onerilerine bile yardimci olan cok kapsamli bir site. Mutlaka bakmanizi oneririm.

Ozellikle yeni baslayanlar icin bir diger guzel kaynak dahttp://www.askmrrobot.com/
Optimize your character dedikten sonra karakter ve realm bilgilerinizi girdiginiz zaman, karakterinizin maksimum performansi icin gereken gem, enchant ve reforgelari gosteren bir site.
Kullanimi ile ilgili gerekirse yardim ederim. Ama genel olarak optimize denildikten sonra yapilmasi gereken butun degisiklikler yesil kutucuk icerisinde gozukuyor.

Karakterinizin rotasyonuna baktiniz, itemlerinizin gem enchant ve reforgelari tam ama hala istediginiz performansi alamiyorsunuz? Ya da yaptiginiz ayarlamalar cok icinize sinmedi. Benim bu konuda kaynaklarimdan biri de wowarmory. Kendi realmimde takip ettigim, ya da yuksek dps/hps yaptigini bildigim tanidigim birileri varsa onlarin, yoksa item leveli kendiminkine yakin iyi guildlerden birinde guzel bir progress yapmis bir oyuncunun armory si. Sectigi talentleri incelerim, Gliflerine bakarim, Statlarini kendiminkiyle karsilastiririm. Enchant ve gemlerine bakarim.

Eger ki bu ayarlamalarin benzer/yakin oldugunu dusunuyorsam kullandigi skiller icin kaynagim dahttp://www.worldoflogs.com/
Yine bu sitenin kullanimi icin de yardimci olabilirim ama basitce bakmak istediginiz bossu buluyorsunuz, hps mi dps mi onu tercih ediyorsunuz, 10man, 25man veya hc seceneklerinden birini secip karsiniza gelen listeden kendi classinizda ranki yuksek bir oyuncuyu seciyorsunuz. Akabine ona tikladiginizda hem o oyuncunun, hem de o raidde birlikte oynadigi diger oyuncularin kullandigi skiller, yaptigi dps/hps, aldigi hasar vs gibi fight i ayrintili olarak inceleyebiliyorsunuz.

Bunun disinda mount, pet, item, quest ile ilgili en buyuk kaynaklarimdan birihttp://www.wowhead.com/ evde mutlaka aciktir ve mutlaka bir sey inceliyor olurum. Ozel etkinliklerde rehberleri mevcuttur. Gem, enchant a kadar her turlu bilgiyi barindirir.

Eger youtube dan sadece kedi videolari izliyorsaniz bilin ki youtube u da wow icin bir kaynak olarak kullanabiliyorsunuz. Ozellikle yapamadiginiz questler vs icin kaynak olarak kullanmaktan cekinmeyin. Ben level kasarken epey yardimini gordum hala da zaman zaman basvurdugum kaynaklardan biridir.

Hangi meslek kasayim sorusuna cevabinizi da yine icyveins deki class aciklamasinin altinda hangi meslegin chariniza ne katacagini okudukdan sonra karar verebilirsiniz.
Meslegimi nasil kasarim sorusunun cevabi da burda :http://www.wow-professions.com/

Evet kullandigim kaynaklar hep ingilizce ama cok muhtesem ingilizce isteyen siteler degil, biraz kurcaladikdan sonra ozellikle yeni baslamis ya da yeni 90 lamis arkadaslar icin faydali olacagina inandigim kaynaklar.

Hepsi icin elimden geldigi kadar da yardimci olmaya calisirim. Is ki siz yeterli arastirmanizi yapmis olun
Arkadaslar selamlar,

Guildin raid yapisini degistirdigimiz icin daha onceki mesajin uzerine guncelleme yapmak istemedim.

Riot Guild olarak main Hc kadrodan ayrilan arkadaslarin yerlerine recruit yapamadigimiz icin Hc progresi durdurma karari aldik. Hali hazirda ikinci bir grupla normal progress basladigimiz icin guildin yapisini degistirerek 25M raidlere baslamayi planliyoruz. Su an icin geari cok yeterli olmayan arkadaslar var, onlari da over gear Hc kadro ile mixleyip undergear arkadaslari da gearlamaya calisiyoruz. Wod oncesi 25man yapisini oturtarak yeni contentte 25M olarak oynayacagiz.

+540 civarlarinda healer ve dps arkadaslara ihtiyacimiz var. Oyunculuguna guvenen daha dusuk gearli arkadaslari da alabiliriz. Onemli olan guildin kalanina uyum saglayip yapilacak plana uygun hareket edebilmek. Hedefimiz artik yeni content oldugu icin yeni contentte oynayacak oyuncular ariyoruz. Hardcore bir guild degiliz, ancak kesebildigimiz kadar Heroic de raid yapiyoruz. Soo contenti tum talihsizliklerimize ragmen 9/14 HC olarak tamamladik. Hali hazirda raid gunlerimiz Carsamba/Cuma/Pazartesi 21.00 (Tr Saati ile) ancak Wod contenti ile birlikte 4. bir gun eklenmesi muhtemel.

Ilgilenenler oyun icinden Tellibaba veya Larienne ye ulasabilirler. Battle tag'im laiyaaa#2606 (Hemen hemen her aksam 19.00-19.30 dan sonra online im.)
Arkadaslar selamlar,

Forum altindaki bazi uygulamalari olabilirlikleri icerisinde guncellemek istiyoruz.
Guncelliklerini yitirmis basliklari kaldirip herkese aradigina daha kolay ulasim imkani vermek istiyoruz.

Oynadigi class/spec ya da oyunun diger dallari hakkinda rehber yapabilecek arkadaslar bana ulasabilirlerse sevinirim. Bunlari kaynak gosterip tek bir baslik altinda ya da ayri ayri ust konu halinde sabitlemeyi dusunuyorum.

Duzeni henuz netlesmedi ama icerik konusunda katkida bulunmak isteyen varsa bana ulasirsa sevinirim :)
Selamlar,

Mahmutbey, Sirinevler, Bagcilar civarlarinda, aile icin, 3+1 / 4+1 gibi kiralik daire ariyorum. Aylik kira icin limit belirlemek istemiyorum ama bin tl civarina falan cikamam :)

Cok atraksiyon aramiyorum, mumkunse balkonu olan, odalari genis ferah, gunes alan, isitmasi zor olmayacak bir daire. minibus veya metroya yakin olmasi super bir arti.

Emlakcidan olmazsa daha iyi aslinda, komisyonlar epey iyiymis cunku. ama bilen, kiraci arayan falan varsa da iletisime gecebilirse cok sevinirim. :)
Arkadaslar gunaydin,

Sabah forumda acilmis bir konuya istinaden bu basligi acma ihtiyaci hissediyorum. Wow Forum olarak resmi kurallarimiz var hali hazirda. Ancak burda listeleyecegim kurallarin nezaket icabi kullanilmasinin da forumu daha guzel bir yere tasiyacagini dusunuyorum. Resmi kurallar olmamakla birlikte forum ortamini guzellestirecegine inandigimiz icin ozellikle uymanizi rica ediyoruz. Gerekirse Forum kurallarinin da guncellenmesi mumkundur.

Bana teror estir dediler, iste teror :)))

1- Lutfen acacaginiz konu basliklarinin konuyu mumkun oldugunca az kelime ile net bir sekilde ifade etmesine dikkat ediniz. Heeeeeeeeeeeeeelp, Oyuna giremiyoooooorum vs tarzi hatalar ne kimseye bilgi veriyor ne de goze hos gozukuyor. Oyuna girerken su hatayi aliyorum tarzi mesajlar daha anlasilir olacaktir.

2- Konu basligini, "blood dk'lar silah ne kullanir" seklinde yazip mesajin govdesini bos birakmak veya "baslik orda" tarzi bir mesaj govdesi ile konu acmak son derece sevimsiz. Bu forumdaki hic kimse cevapladigi konu basina para almiyor. Sahsen bu tarz atarli ergen mesajlarini direkt silerim :)

3- Lutfen noktalama kurallarina mumkun oldugunca uyalim. Kullandiginiz nokta, virgul, unlem, ya da diger isaretler icin para odemediginize eminim. Kelime ve cumlelerin arasina bunlardan serpistirirseniz nerde nefes aldiginizi bilelim, biz de okurken yorulmayalim. Turkceden Turkceye ceviri yapma ihtiyaci hissettigimiz mesajlar oluyor, mesajiniz duzeltilmez, aninda silinir. Sonucta hic kimseye bir sey anlatamayan bir mesajin forumda olmasinin kimseye bir faydasi olmaz.

4- Yine yazim kurallari. "Orgrimar'dan Stormwind'e Gitmek Istiyorum Ama Guardlara Yol Soramiyorum, Nasil Gitmem Gerekli Arkadaslar?" Turkce'de her kelimenin buyuk yazildigi bu sekilde bir yapi yok. Asiri derecede goz yoran bu tarz mesaj olursa da duzeltebiliyorsak duzeltir, yoksa sileriz.

5- Kimseden Turkce ogretmeniymis gibi yazmasini beklemiyoruz, ben de cesitli yazim hatalari yapiyorumdur eminim. Ama ne kadar net bir Turkce kullanirsak o kadar anlasilir mesajlar olur ve herkes faydalanabilir.
Bu Turkce konusuna biraz takigim kusura bakilmasin, uzayli mesaji sandigim mesajlar oluyor zaman zaman.

6- Konu bir yere varmiyor ise, ya da herhangi bir amaca hizmet etmiyorsa, forumun eglence anlayisina da uymadigini dusunuyor isek yine konunuz silinir. Bu forumdaki butun konularin, uyelerin bilgi ve birikimini arttirmasini veya uyelerin kaynasmasina yonelik bir amaca hizmet etmesinin forum ortamini daha da guzellestirecegini dusunuyoruz.

7- Herhangi bir tartismaya yol acacak, ya da konunun herhangi bir yerinde tartisma dogurabilecek konulardan lutfen kacinalim. Ornegin Pvp Pve yi dover tarzi bir konu hem hic bir yere gitmiyor, hem de zevkler ve renkler tartisilmiyor. O yuzden kisisel tercihlere bagli konular acarken dikkat edelim. Konuyu takip eder, forum ortaminda sevimsiz olacak bir tartismaya yol acabilecegini gordugumuz anda mudahil oluruz.

8- Goruslerimizi ifade ederken mumkun oldugu kadar nazik olalim. Yine sevimsiz bir muhabbete gidildigini gorursek mudahele edilir, gerekli ise konu tamamen silinir.

9- Lutfen konularimizi ilgili basliklarin altina acalim. Ilerleyen gunlerde konu basliklarini guncellemek gibi planlarimiz var, bu konuda biraz sabir rica ediyoruz.

10- Herhangi bir konuyu elestirirken lutfen yapici bir sekilde elestirelim. Herkes herseyi bilmek zorunda degil, agir trolleme degilse olabildigi kadar yardimci olalim :))

12- "Sana mi sorucam evlat? Git kendi isine bak bebe" tarzi hitaplar muhtemelen son kez kullanildi. Bundan sonra bu tarz mesajlara aninda mudahele ediyoruz. Forum uyesi gercekten bebe olsa dahi, benimle ayni oranda forum kullanma hakki vardir, ve hic birsey bana bu tarz hitap etme izni vermez. Kisisel iliskiniz olmayan herkese gerekli saygi cercevesinde yaklasmanizi rica ediyoruz.

13- Konular icerisinde sadece guild, belirli bir arkadas grubu vs yi ilgilendiren kisimlar varsa silinir. Vakti zamaninda ben de ayni konudan dolayi sikayet almistim, hak veriyorum. Burasi guild chat degil, o tarz muhabbetler tasinmasin lutfen.

14- Konu icerisinde geyik yapilmasi durumunda yapilan geyik konunun butunlugunu bozmuyor ise kaldirma taraftari degilim ben. Ancak konu butunlugu bozuluyorsa toplamak adina mesaja yorum yapariz, konudan iyice uzaklasiliyorsa da geyik kisimlar silinir.
Kendi konum diye soylemiyorum ama pala ariyoruz ilaninin altina pala resmi koyan zihniyeti siddetle kiniyorum
Saka bir yana, ben bu tarz muhabbetlerin forumun sicakligini pekistirecegini ve uyelerin kaynasmasini saglayacagini dusundugum icin konu icerisindeki geyiklere mudahil olurken elimi korkak alistirabilirim. Konu sahibi boyutun rahatsizlik verecek duzeye eristigini dusunuyorsa bana pm atabilir veya sikayet secenegini kullanmaktan cekinmesin :)

15- Forumda insanlara yardimci olmak adina acilmis basliklar, rehber vs tarzi postlarda kimsenin hevesini kirmayalim lutfen. Hatali oldugunu dusundugunuz kisimlar varsa duzeltin, bizde hep birlikte dogrusunu ogrenelim.

Soz konusu uyarilar acilmis mesajlara yorum yaparken de gecerlidir.

Son olarak, bu listede yazdiklarim resmi forum kurallari olmamakla birlikte uyulmasi halinde forumu daha guzel bir ortam haline getireceginden lutfen olabildigi kadar ozen gosterelim. Ortak bir alan kullaniyoruz, lutfen empati yapalim, saygi cercevesinde goruslerimizi paylasalim :)

Konu hakkinda ya da genel anlamda onerileri olanlar benimle paylasabilirler.

(Not: Benim Turkceme laf edilirse diye soyluyorum, tasinma arifesindeyim, dunya kadar isim var, ve Turkce klavye ile yazamiyorum :) )
Arkadaslar selamlar,

Malumunuz, forum hakkında pek çok arkadaşın sıkıntıları var. Şu ana kadar forum içerisinde bir yetkili yoktu, gönüllü oldum, sağolsunlar admin arkadaşlar ve sizlerin de önerileri ile birlikte daha da güzel bir forumumuz olacak.

Forum kurallarımız açık. Saygı çerçevesinde her şeyi tartışalım, ancak o çerçeveyi açan mesajlara daha aktif bir şekilde müdahil olacağız.

Forumda kirliliğe sebebiyet veren, hususen yeni üye olmuş, ya da wow'a yeni başlamış arkadaşları da yeni başlayanlar soru merkezinin altında mesaj açmaya yönlendirip mükerrer olan konuları kaldıracağız.

Forumla ilgili önerisi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşabilirler. Gerekirse forum içerisinde güncellemelere de (Kuralların yenilenmesi, yeni başlıklar açılması vs gibi ) gidilebilir.

"Terör estiricem buralarda, terör" diyip olayı tatlıya da bağlayayım.
Selamlar,
Bilmem hatirlayanlariniz olabilir, daha once de guildimiz icin bir iki konu acmistim.
Yonetimle yasadigimiz bir takim sikintilar nedeni ile bir grup arkadas ayrilip kendi guildimizi kurma karari aldik.
Su an icin 10 man cikartabilecek bir kadromuz var aslinda ama sinavi olan arkadaslar, is vs nedeniyle oflinelar olunca sikinti yasiyoruz. Malum guild yeni oldugu icin su asamada cok buyuk hedeflerimiz yok, tank sikintimiz nedeni ile eski content de de kesmedigimiz bosslar mevcut, eski contenti bitirip, farmlayip item levellari yeterli ise yavasca tot'a, yok yetmiyor ise yine eski contentin bosslarini hc olarak falan kesip akabine tota gitmeyi planliyoruz. Su an icin healer (priest, monk,) dps (hunter, shaman, priest) oncelikli olmak uzere healer ve dps class arkadaslara ihtiyacimiz var. Gelismeye acik, uyumlu, charina hakim, veya olmak icin calisan takim arkadaslari ariyoruz. Pve guildi olmakla birlikte pvp yapan arkadaslarimiz da mevcut. Dedigim gibi, yeni kurulmus bir guild oldugumuz ve arkadaslarin is vs nedeni ile online olamadigi durumlarda replace edebilecek kadromuz olmadigindan su ara raidlerimiz duzensiz. Ancak en kisa zamanda katilimlarla birlikte duzene oturtup haftada uc gun raid yapmayi planliyoruz. Ilgilenen arkadaslar pm veya konudan, veya Larienne isimli chardan bana ulasabilirler :)
Hakkında
Forum İmzası:
till i try i'll never know!
Sistem ve Tercihleri
World of Warcraft
Horde
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 5 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.137
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 9.305 (Bu ay: 110)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 12 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.