Şimdi Ara

Araba kullanırken dar sokakları dönüş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
2
Favori
16.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni araba aldım 1 ay oldu, kullanmayı iyice çözdüm, trafikte falan giderken hiç sıkıntı yok, park etmeyide çözdüm gibi, ama dar sokaklarda sağa ya da sola dönerken çok sıkıntı yaşıyorum, arabayı 3 kere sürttüm, 2 kere kaldırıma çıktım bu dönüşleri yaparken, bunun için bi taktik var mı, aracı kurtarıp kurtarmadıgını nasıl anlayacagız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam geniş al. Şaka bir yana sağ ve sola dönüşlerde tüm sürücülerin uyguladığı bir taktiktir bu. Araçlara, çevreye sürtmeden geçmek için, çevreye zarar vermemek için her zaman geniş alıp dönmeniz lazım. Geniş almak derken söylemek istediğim normal dönüşten farklı olarak biraz daha gidip öyle dönmek. Yani dönmek için hemen değil de biraz geç çevirmek direksiyonu.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Dar Sokaklarda Sağa ve Sola Dönüş

Dar sokaklarda araba kullanırken sağa ve sola dönüş yapmak dikkat ve beceri gerektirir. İşte güvenli dönüşler yapmak için bazı ipuçları:

• Sola Geniş Dönüşler: Sola dönerken aracınızın iç arka tekerleğini kaldırıma yaklaştırmalısınız. Bu, geniş bir dönüş yapmanıza ve karşıdan gelen araçlarla çarpışma riskini azaltmanıza yardımcı olacaktır.

• Sağa Dar Dönüşler: Sağa dönerken aracınızın sağ ön tekerleğini kaldırıma yakın tutun. Bu, keskin dönüş yapmanıza ve kaldırım taşlarına çarpmaktan kaçınmanıza olanak sağlayacaktır.

• Sinyal Kullanımı: Her zaman dönüş yapmadan önce sinyal verin. Bu, diğer sürücülerin ve yayaların dönüşünüzü tahmin etmelerine ve buna göre davranmalarına yardımcı olacaktır.

• Kör Noktalara Dikkat Edin: Dönüş yaparken kör noktalara dikkat edin. Sağa dönerken sağ arka kör noktunuza, sola dönerken ise sol arka kör noktunuza odaklanın.

• Yavaşlayın ve Temkinli Olun: Dar sokaklarda dönüş yaparken her zaman yavaşlayın ve temkinli olun. Diğer araçlara, yayalara ve engellere dikkat edin.

Dar sokaklarda güvenli bir şekilde dönüş yapmak biraz pratik gerektirir. Ancak bu ipuçlarını takip ederek, riskleri azaltabilir ve dönüşlerinizi güvenle yapabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam geniş al. Şaka bir yana sağ ve sola dönüşlerde tüm sürücülerin uyguladığı bir taktiktir bu. Araçlara, çevreye sürtmeden geçmek için, çevreye zarar vermemek için her zaman geniş alıp dönmeniz lazım. Geniş almak derken söylemek istediğim normal dönüşten farklı olarak biraz daha gidip öyle dönmek. Yani dönmek için hemen değil de biraz geç çevirmek direksiyonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellentwarrior -- 18 Kasım 2018; 11:20:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: excellentwarrior

Hocam geniş al. Şaka bir yana sağ ve sola dönüşlerde tüm sürücülerin uyguladığı bir taktiktir bu. Araçlara, çevreye sürtmeden geçmek için, çevreye zarar vermemek için her zaman geniş alıp dönmeniz lazım. Geniş almak derken söylemek istediğim normal dönüşten farklı olarak biraz daha gidip öyle dönmek. Yani dönmek için hemen değil de biraz geç çevirmek direksiyonu.
    Hocam bazen öyle yollar oluyor ki , tek araba zor giriyor o sokaklara, öyle yerlerden bahsediyorum, daha çok şükür kaza yapmadım ama, heo böyle dönüşlerde arabayı vurdum

• Bir zaman sonra arabayla bütünleşerek bu sorundan kurtulacaksınız yanı benim arabamin boyutu ne kadar manevrası nasıl içsellesecek o zamana kadar on park sensörü varsa onu acın mesela bip bip öyle dönersiniz

• Hocam arkadaşın dediği gibi geniş alıcaksın bide sağa dönmek için en sola ,sola dönmek için de en sağa yanaşıcaksın tabi dar yollar için . Senin arka kapı yandaki arabanın kaput hizasında olunca dön geç

• quote:

Orijinalden alıntı: The Matthaus

Hocam arkadaşın dediği gibi geniş alıcaksın bide sağa dönmek için en sola ,sola dönmek için de en sağa yanaşıcaksın tabi dar yollar için . Senin arka kapı yandaki arabanın kaput hizasında olunca dön geç
    Anladım , çok sağol bilgi için, keşke konuyu önceden açsaymışım, arabanın her tarafı çizik vurul olduktan sonra çok bi anlamadı kalmadı gibi

• Sağ aynadan kontrol etmiyor musun sürtüp sürtmeyeceğini

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cronaldo07. C kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten araba kullanmayı insan bir yerlere vura vura, sürterek öğreniyor. Hele anlattığımız gibi bir yerse çoğu usta şoför bile zorlanıyor. Siz dikkat edin acele etmeyin yavaş geçin o bölgelerden ve aynaları iyi kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellentwarrior -- 21 Kasım 2018; 18:31:42 >
  • https://youtu.be/Mz4AM_lXIxE?t=100

izle anlarsın 1.40 tan itibaren
  • Ayrıca aynaları bosuna koymadılar iki üç seferde dön acele etme arkandaki beklemesin diye arabayı sürtme

• Acele etme. Araç varsa hemen sağa sola dönme biraz ilerle direksiyonu tam çevir ve ayna ve ön kaputa bakarak dön. Birinden birine bakmazsan vurursun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağaçlıı alnda aynalara çalış bence

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Hocam geniş al. Şaka bir yana sağ ve sola dönüşlerde tüm sürücülerin uyguladığı bir taktiktir bu. Araçlara, çevreye sürtmeden geçmek için, çevreye zarar vermemek için her zaman geniş alıp dönmeniz lazım. Geniş almak derken söylemek istediğim normal dönüşten farklı olarak biraz daha gidip öyle dönmek. Yani dönmek için hemen değil de biraz geç çevirmek direksiyonu.
    Yanlış bilgi vermeyin yav. Sola geniş, sağa dar alacak.

Ha konu sahibine tavsiyem ciddiyim gerekiyorsa göz doktoru. Bir de acemiliği hatchback ile geçirmek daha kolaydır.
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Neyi yanlış? 2 tarafa da geniş alınır benim bildiğim. Dar alırsan sürtersin, çarparsın, çizersin, vurursun vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: DolaBoynumaReis

Acele etme. Araç varsa hemen sağa sola dönme biraz ilerle direksiyonu tam çevir ve ayna ve ön kaputa bakarak dön. Birinden birine bakmazsan vurursun.
    Ön kaput görünmüyor ki nasıl bakıcaz ona

• Bence sürme
  • quote:

Neyi yanlış? 2 tarafa da geniş alınır benim bildiğim. Dar alırsan sürtersin, çarparsın, çizersin, vurursun vs.
    Google'a "Dönüş ve manevra kuralları yazın" sonucu okuyun. Ehliyet sınavı sorusudur aynı zamanda.
    Bir de düşününce de anlayabilirsiniz.

Başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 18 Kasım 2018; 14:36:38 >
  • Dostum yeni basladiysan onerebilecegim tek sey yavasca donmen olabilir.

Araba kullanmaya basladigim ilk zamanlarda beyoglunda bi ara sokakta donecektim. Ciddi zorlandim donemedim. Donusun ucunda bmw 1.18 arkamda da park etmis passat vardi. İlk bmwye vurdum. Geri cikip passata hafiften vurup kacarak uzaklastim 😅

Yavas olmak daha dogru. En azindan cizikle atlatiyosun😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dönüş esnasında dönüş yönünde olan arabayla mesafeyi bakarak ayna kullanarak ölçmen lazım. Muhtemelen sen ön taraf çarpmasın diye çok çeviriyosun direksiyonu önde genelde tahmin ettiğinden fazla boşluk olur. Dene bunu arabanın içinden bak ne kadar boşluk olduğunu tahmin et bide in bak ne kadar boşluk var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kepler Laveran -- 18 Kasım 2018; 14:47:5 >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Hocam kuralları uygulamak istemiyor ki arkadaş burada? Her yer aynı eşitlikte dar değil. Öyle olsa arkadaş istediği kadar dar alsın sürtmez vurmaz. Kural olarak doğru olabilir ama o daracık sokakta siz kural uyguluyor musunuz? 2 taraf araba dolu, 1.5-2 metre aracın zar zor geçeceği bir yerde "dur burada dar manevra yapmam lazım" diye mi hareket edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellentwarrior -- 18 Kasım 2018; 15:33:55 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.