Şimdi Ara

Araba Gaz Yemiyor,Yardim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cumleten iyi aksamlar,arkadasimin 2008 model accent erasi var arac,motor soguk iken yani ilk calistiginda benzinden gaza gecene kadar surede,gaza basiyorm bi.4,5 saniye sonra tepki veriyor bastigimiz anda vermiyor isinip gaza gectikten sonra problem yok ha arac isindiktan sonra benzindede kullandik problem yok.Sadece sogukken isinana kadar yapiyor,bujeler yeni degisti usta,motorda lpg kaldigini bitene kadar o yandigi icin oldugunu soyluyor sizin fikirlerinize ihtiyacimz var arkadaslar bilen varmi basina gelen varsa yardimlarni bekliyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yokmu bilen arkadaslR,kimsenin basina gelmedimi?

• O ustayı değiştirin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne alakasi var yahu. Arabaya gaz verince hemen tepki vermesi lazim. Veya tekler bisey olur. Enteresan bi sorunmus. Hangi sehirdesin usta?

• Hocam samsundayim,arac calisirken felan tekleme yok benim aklima benzin pompasi geliyor ama isindiktan sonra bi problrm olmayisi kafami kurcalior..

• ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Neden ustam,bi fikriniz varmi acaba nye degistirlim?

• Benzin pompasi olsa aracin calismamasi lazim. Veya sorunlu calismasi lazim. Tekleme vs. Ama gaza basinca geriden geliyor diyorsunuz. Aklima bisey gelmedi ilk defa duydum boyle bisey.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabam durmadan su eksiltiyor
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynen ole evet bende ilk kez karsilasiyorum ne yapcaz bilmiyorm cok skinti olmuyo ama araba isininca problm olmayisi sevinsekmi bilemiyom

• quote:

Orijinalden alıntı: huso0655

Neden ustam,bi fikriniz varmi acaba nye degistirlim?

Içinde lpg kalmıştır o yüzdendir dediği için.Kaç yıldır ilk defa duydum böyle bir sey.

Sorun gaz kelebeginde olabilir. Açılıp kapanmasında bir sorun olabilir

Ustam lpg ciye mi gidelim nedersn,bu gaz kelebeginin lpgyle alakasi varmi..

• quote:

Gaz kelebeginin temizlenmesi iyi olabilir fakat su durumda pek alakali durmuyor ama Bence motorcuya git. Gaza gecmeden sorun olusuyor. Dolayisiyla ilk etapta gazla alakasi yok bence

• Sagol arkadasim tesekjurler,Baska bi fikri olan varmi ?

• quote:

Hayır.Gaz kelebegi aracın orijinal parçasıdır.Yani üretimden vardır.Zaten motor soğukken araç lpg ile çalışmaz,bu yüzden sorununuz orijinal tertibat ile ilgili

Sagol arkadas tesekkurler..

• benim anlamadığım nokta araç zaten motoru biraz ısıtınca otomatik olarak gaza geçecek ve dediğinize göre o şekilde geçince bir sıkıntı olmuyor.

peki siz neden aracın önce benzinle çalışmasına müsade etmeden gaza geçirmeye çalışıyorsunuz.

benim aracımda lpg li ve ilk benzin sonra otomatik olarak lpg yapıyor ama hiç denemedim aracı çalıştırır çalıştırmaz lpg ye almaya belki bizim araçlarda da sizin dediğiniz şey olabilir bence bir sıkıntı yok anlattığınız durumda.

(eğer ben yanlış anladıysam siz ısınana kadar benzinde gaza basınca sıkıntı var diyorsanız,yukarıda yazdıklarımı dikkate almayıp bir ustaya götürün.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.zabaLa -- 25 Kasım 2014; 0:07:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.zabaLa

benim anlamadığım nokta araç zaten motoru biraz ısıtınca otomatik olarak gaza geçecek ve dediğinize göre o şekilde geçince bir sıkıntı olmuyor.

peki siz neden aracın önce benzinle çalışmasına müsade etmeden gaza geçirmeye çalışıyorsunuz.

benim aracımda lpg li ve ilk benzin sonra otomatik olarak lpg yapıyor ama hiç denemedim aracı çalıştırır çalıştırmaz lpg ye almaya belki bizim araçlarda da sizin dediğiniz şey olabilir bence bir sıkıntı yok anlattığınız durumda.

(eğer ben yanlış anladıysam siz ısınana kadar benzinde gaza basınca sıkıntı var diyorsanız,yukarıda yazdıklarımı dikkate almayıp bir ustaya götürün.)

Adam gaz pedalina basıyor.Gaz anahtarina değil.

• mr.zabaLa M kullanıcısına yanıt
    Evet hocam gaz pedalina dyorm,arac soguk ve benzindeyken ,ok gec tepki veriyor,bastigim an vermiyor isip gaza gecergecmez tepkime sorunu kalkiuor...

• Simdi lpg nin regulatoru var onum icindede conta o conta yirtilinca manifolda lpg kaciriyor benzin ve gaz olunca sabah motor boguluyor. Araci stop etmeden evvel benzine alin tespit dogru ise sorunsuz çalışacaktır. Iyi gunler.

• quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

Simdi lpg nin regulatoru var onum icindede conta o conta yirtilinca manifolda lpg kaciriyor benzin ve gaz olunca sabah motor boguluyor. Araci stop etmeden evvel benzine alin tespit dogru ise sorunsuz çalışacaktır. Iyi gunler.

En mantikli cikarim.bu olmus.ustanin dedigi ile de ortusuyor. Bu durumda cozum lpgciye gidilip 20 tlye regulator uzerindeki contanin degisimiyle cozulur. Lakin, manifolda kacan gazin tahliyesi motorun calismasiyla beraber 1 saniye bile surmez, temizler. manifoldun hacmi nedirki ne tutsun. Ayrica bu vaziyet lpgnin bosa akmasina yol acmazmi. Tespit dogru ise bu durumda yakit tuketimi de azalacaktir.

• Saol haci..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.