Şimdi Ara

Araba Gaz Olduğu Halde kendiliğinden Benzine Geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son zamanlarda arabam depoda gaz olduğu halde gaz bitti ikazı veriyor ve kendiliğinden benzine geçiyor. Sonra kontağı kapatıp geri açınca yine normal çalışıyor. Gazla gidiyorum. Belli bir zaman gittikten sonra tekrar aynı şekilde gaz bitti ikazı verip benzine geçiyor.

Servise sorunu anlattım usta bana bir sensör gösterdi bundan kaynaklanıyordur o arızılanmıştır değişmesi gerekir dedi. fiyatı da yaklaşık 100 lira dedi.

Şimdi bu noktada birkaç sorum var sizlere ilk olarak gerçekten sorunun kaynağı o söylenen sensör müdür? Başka bir sebepte Örneğin şamandıra sorunu olabilir mi?

İkincisi Lpg sistemimizin garantisi dolmadı ama arızalı olduğu söylenen sensörün parasını benden istiyorlar. Sensör kullanıcı hatasıyla bozulan birşey değil sonuçta kırıp dökülecek birşeyde değil. Bu garanti bu arızaları bile karşılamıyorsa bu durumda ne işe yarar arkadaşlar. Filtreleri kapsamaz , enjektörleri karşılamaz sensörleri karşılamazsa ne diye bunun adı garantidir. Özellikle servislerden sorumlu arkadaşların okuyup bu garantilerin neleri karşılayıp neleri karşılamadığını açıklamalarını isterim. Saygıyla ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpkaya -- 8 Mart 2009; 0:55:05 >

• Kitin markası ve modeli ne?

Sanırım map sensorunden bahsetmis. Aynı sorun bende de vardı. garanti kapsamındayken. benim gaz valfi degiserek sorun halloldu. Benden para almıslardı. Cok fazla onem vermedim. Ama siz sakın ha sakın vermeyin para. O parca garanti kapsamı icinde. Buradan hangi marka ise o markanın yetkilileri ile gorusun para vermeden sorununuzu hallettirin. Ayrıca benim yaklasık bir yıl sonra da regulator bozuldu ve bir suru para bayıldım. Garanti kapsamındayken yaptırın.

Baska seylerden yapabilir. Bunlar: en buyuk sıkıntı olanı regulator, gaz valfi, samandıra,map sensoru vs vs vs. Ama stop edip tekrar calısınca duzeliyorsa maptan diye tahmin ediyorum. Ayrıca oyle 100 liralık bir parca da degil. 20 30 liralık bir parcadır. Sakın para vermeyin. Gerekirse o markanın buradaki temsilcileriyle gorusun onlar da para verceksiniz derlerse burada bir reklam yaparsınız ayrıca da tuketici hakları kourma dernegine falan gidersiniz.
  • Evet Map sensörü dedi usta. Ünlü bir italyan malı ama şimdi markanın ismini burada vermek istemiyorum çünkü belkide bir işgüzar bir ustanın saçmalığı yüzünden gereksiz yere markayı karalamış durumuna düşmek istemem. Ayrıca İstanbulda değerli bir yetkili servis olan bir forumumuz üyesine durumu ilettim ondan cevap bekliyorum. Bencede garanti kapsamına girmesi gerekir. Aksi halde garantili diye yaptırmanın hiçbir esprisi olmaz. Tüketici hakları konusunda yeterince uğraşan biriyim söylediğim arkadaştan gelecek cevaba göre elbette durumu değerlendiririm.
    Ama bu başlığı özellikle açtım. Çünkü sürekli LPG min şurası arıza yaptı garantiye girmedi şikayetleri yazanları okuyorum. Bu saçmalığa yetkili servislerin dahada önemlisi distrübütör firmaların el atması gerekir. Aksi halde insanlar zaten makas daraldığı için LPG ye soğuyorlar birde bunlar büyürse firmalar kendi bindikleri dalı kesmiş olacaklar.

quote:

Orjinalden alıntı: mprivateturun

Kitin markası ve modeli ne?

Sanırım map sensorunden bahsetmis. Aynı sorun bende de vardı. garanti kapsamındayken. benim gaz valfi degiserek sorun halloldu. Benden para almıslardı. Cok fazla onem vermedim. Ama siz sakın ha sakın vermeyin para. O parca garanti kapsamı icinde. Buradan hangi marka ise o markanın yetkilileri ile gorusun para vermeden sorununuzu hallettirin. Ayrıca benim yaklasık bir yıl sonra da regulator bozuldu ve bir suru para bayıldım. Garanti kapsamındayken yaptırın.

Baska seylerden yapabilir. Bunlar: en buyuk sıkıntı olanı regulator, gaz valfi, samandıra,map sensoru vs vs vs. Ama stop edip tekrar calısınca duzeliyorsa maptan diye tahmin ediyorum. Ayrıca oyle 100 liralık bir parca da degil. 20 30 liralık bir parcadır. Sakın para vermeyin. Gerekirse o markanın buradaki temsilcileriyle gorusun onlar da para verceksiniz derlerse burada bir reklam yaparsınız ayrıca da tuketici hakları kourma dernegine falan gidersiniz.

• garanti kapsamında değişmesi gerekir para vermeyin. Bu soruna diğer ihtimaller ise programsal olabilir yani min. basınç değeri olabilir ama ikinci çalıştırmada düzeliyosa bu ihtimal azdır. Diğer ihtimal ise filtrelerle alakalı olabilir lpgyi taktıralı kaç km oldu filtre değişimi yaptınızmı hiç?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sametadali

garanti kapsamında değişmesi gerekir para vermeyin. Bu soruna diğer ihtimaller ise programsal olabilir yani min. basınç değeri olabilir ama ikinci çalıştırmada düzeliyosa bu ihtimal azdır. Diğer ihtimal ise filtrelerle alakalı olabilir lpgyi taktıralı kaç km oldu filtre değişimi yaptınızmı hiç?

Hayır samet dostum filtre değişmedi henüz, 10 000 km civarında oldu ama firma daha erken dedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.