2000 hyundai accent lx 1.3 arabam var. İki ay önce arabamı ustamıza götürdüm fazla yakıyor diye. Hava filtresini değiştirdi fakat hala fazla yakıyordu. Geçen ay tekrar götürdü, bujiler ölmüş dedi onları da değiştirdi. Şu anda şehiriçinde km'de 250 bin yakıyor. Bu rakam fazla mıdır? Bana hala fazla geliyor. Tekrar sorduğumda ise yakıt sarfiyatını sadece hava filtresiyle buji etkiler yapacak bişey yok bu araba bu kadar yakar dedi. Acaba başka bir yerde problem olabilir mi?
2000 hyundai accent lx 1.3 arabam var. İki ay önce arabamı ustamıza götürdüm fazla yakıyor diye. Hava filtresini değiştirdi fakat hala fazla yakıyordu. Geçen ay tekrar götürdü, bujiler ölmüş dedi onları da değiştirdi. Şu anda şehiriçinde km'de 250 bin yakıyor. Bu rakam fazla mıdır? Bana hala fazla geliyor. Tekrar sorduğumda ise yakıt sarfiyatını sadece hava filtresiyle buji etkiler yapacak bişey yok bu araba bu kadar yakar dedi. Acaba başka bir yerde problem olabilir mi?
Bujiler 1 ayda mı ölmüş.? madem ölüydü niye ilk götürdüğünde değişmedi?? Anlattıkların pek hoşuma gitmedi. Peryodik bakımlarını zamanında yaptırıyorsan filitre ve bujiler zaten değişmiş olmalıydı.. Walla ustalara dikkat etmek lazım. İşten anlamadığını farkedince sağlam parçaları da değiştiriyorlar.
Ayrıca yakıt sarfiyatını sadece buji ve hava filitresi etkilemez. Başka bir çok etken var.. Kendi aracımdan örnek verirsem sente ayarı ve oksijen sensörü de çok etkiliyor. Tabii kullanım da çok önemli.. Gaza kibar basmak lazım.
çok klasik bi cevap olcak ama kullanımınla hangi şehirde olduğunla bile ilgili olabilir
ya zaten şu zamanda normal 220falan normal bir benzinli arabanın yakması...ama 250de senin kullanmana bağlı yani ama fazla da değil normal.....
bendeki accent 1,6 şehir içinde 250 bin yakıo.hatta biraz nazik olursan 200 e bile inio gerçi yaşadığım yerde trafik sorunu yok ondan büyük bi ihitmal. sen en iyisi bu işten iyi anlayan bi ustaya sor. yada yetkili servise.
yakıtı etkileyen en önemli etkenler hava filtresi ve bujiler,ustanın onları değiştirmesi normal fakat bunu 1 ay aralıklarla yapması biraz kafa karıştırıyor, ayrıca kullanımda çok önemli,bence iyi bir ustaya yada servisine gidersen daha net bilgi alırsın.
Peh, bendeki hyundai accent 1.5 gls 16v ile şehir içi 270-300 bini buluyorum. Yani 11lt.ye yaklaşıyor. Ancak dur-kalk çok, rampa çok, araçta ufak tefek sorunlar da var. Bence 250 bin normal...
pederin 1.3 98 model Toyota Corolla karbüratörlü 1 lt ile şehir içinde 14-15 km gidiyor buda yaklaşık 180 bin TL bilginize ...
Arkadaşım yakıtı etkileyen faktörler şunlardır.. -yakıt kalitesi-motor ayarı* lastik hava durumu*buji* filtreler* ve en başta AYAK AĞRLIĞI Tabi unutulmamalı doğru devir ! düşük veya yüksek devir sarfiyat sebebidir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme