Şimdi Ara

Araba Almak Üzereyim Ustalar Lütfen Bir Bakın..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar alacağım araç 1998 Honda Civic 1.6 ies 120 beygir.98000 km.de
    Araçta 2 airbag,klima,abs,sesli uyarı sistemi vs. var çok model ayrımını bilmiyorum fakat heralde zamanının en full modeli.
    Extradan araçta 4 adet sıfır lastik ve çelik jant, 300 lira civarı değerde sony mp3 player,yeni değiştirilmiş triger,yeni değiştirilmiş egzoz sistemi var.diğer tüm motor bakımları yeni yapılmış.
    araçta değişen parça yok birkaç ufak parçada yüzeysel boya var.
    Kısaca birkaç soru sormak istiyorum.
    1)Yakıt durumu nasıldır?
    2)Kilometrenin orjinal olduğunu nasıl anlarım?
    3)Bu model araçların bakım masrafları nasıldır,kronik problemleri varmı?
    4)Almadan özel dikkat etmem gereken bir donanım,özellik vs.. varmı?
    5)Birde gaziantep te tanıdık götürüp gösterebileceğim bildiğiniz usta varmı?
    yarın aracı alacam sabırla okuyup cevapladığınız için teşekkürler

fiyat olarak 14750 bu araca iyi bir fiyat mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Radiologist -- 29 Haziran 2009; 20:45:34 >

• evet en full ü o araç 1.6 ies
    km'si iyiymiş orjinalmi ama nasıl anlarsın aracın konsolu yıpranmışmı veya kapı kolları kaplaması temiz mi azda olsa anlaşılır
    yakıtı şehir içi benzinle 250-300 kr civarıdır
    kronik problemi yoktur sorunsuz bir japon
    fiyatı istanbul piyasası için normal o araç için ortalama 14-16 dır
    yine siz düz 14e almaya bakın
  • Zaten 15500 den zorla bu paraya indirdim araba temiz olduğunudan adam nuh diyor peygamber demiyor bu fiyata alayım mı?
  • kmsi kafamı karıştırdı 11 yıllık araç ve daha 98binde.Bence km olayını biraz araştır
  • honda civic iyi bilen biri olarak;

>>14,750 fiyatı normal
    >>kilometre düşürme hondalarda genellikle olmuo bn daha hiç rastlamadım.
    >>lpg ile biniyodum gayet güzeldi lpg ile uyumlu motorları kmde ankarada 180 ykr yakıodu şehir içi benzinli binilmez zaten.
    >>bakımı serviste pahalıydı sanayide yaptırıodum. genel olarak yaptırdığım bakım yağ değişimi polen filtresi hava filtresi ufak ıvır zıvır hepsi 100 tl ama a'dan z'ye kadar yapılıyodu bakımları yağını her zaman gastrol koyyodum.ona rağmen 100 tl idi.(15 bin kmde bir)
    >>dikkat edilmesi gereken bir donanımı yok ama alırken klimasını kontrol et.
    >>motor 120 hp olduğu için arabaya uygun gidiş problemi yok.
    >>onun dışın yere biraz yakın o yüzden içi doluyken sürtebiliyo dikkat ediceksin.fakat yakın olduğu için çok güzel yol tutuşu var
    >>2. eli gayet iyi

daha sormak istedğin bir şey olursa sor yanıtlayım.

• arabayı sürdüm de 150 km hızla giderken frenleme sonrası titreşim oldu bu normal mi?
  • benimde kafamı karıştırdı ama arabanın görünüşü çok diri ve konsol falan temiz sağolsun bi arkadaş km oynaması hondalarda olmuyor demiş fakat adamlar dijital kilometreyi bile değiştiriyor bunun ki analog hayli hayli değiştirilir gibime geliyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: laprace

kmsi kafamı karıştırdı 11 yıllık araç ve daha 98binde.Bence km olayını biraz araştır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • frenlemede tireşim olması normal değil ama kokulacak bir şey değil arakdaşım ya absdendir varsa ayarı bozulmuştur ama bu düşük bir ihtimal. kuvvetli olan ihtimal ise ön disklerin eğilmiş olmasıdır ki kesinlikle önemli bir şey değil. tornalama ile çözlebilir 15x2:30 tl ye bu iş çözülür.

km düşürmeye gelince daha hondaların kmsi düşürmek için geliştirilmiş bi sistem yok. km düşürme daha çok fazla km yapan arabalarda yapılır vw mercedes bmw vb hondalar fazla km yapmıo zaten. yapmıo derkende arabanın kötü olduğundan değil. sahiplerinin az bindiğinden. bnce bir oynama yapılmamıştır. yapıldysada zaten anlaşılmaz. fakat bindeğinde kontrol et direksiyonu kapı döşemelirini döşemeleri far aynalarına bak far camlarına bak zaten araba kendini ele verir. ayrıntılara dikkat edilince her şey çıkıo ortaya. kesinlikle ezbere konuşmuyorum. hepsini kendi deneyimlerimden.
  • çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.
    quote:

Orjinalden alıntı: emres159

frenlemede tireşim olması normal değil ama kokulacak bir şey değil arakdaşım ya absdendir varsa ayarı bozulmuştur ama bu düşük bir ihtimal. kuvvetli olan ihtimal ise ön disklerin eğilmiş olmasıdır ki kesinlikle önemli bir şey değil. tornalama ile çözlebilir 15x2:30 tl ye bu iş çözülür.

km düşürmeye gelince daha hondaların kmsi düşürmek için geliştirilmiş bi sistem yok. km düşürme daha çok fazla km yapan arabalarda yapılır vw mercedes bmw vb hondalar fazla km yapmıo zaten. yapmıo derkende arabanın kötü olduğundan değil. sahiplerinin az bindiğinden. bnce bir oynama yapılmamıştır. yapıldysada zaten anlaşılmaz. fakat bindeğinde kontrol et direksiyonu kapı döşemelirini döşemeleri far aynalarına bak far camlarına bak zaten araba kendini ele verir. ayrıntılara dikkat edilince her şey çıkıo ortaya. kesinlikle ezbere konuşmuyorum. hepsini kendi deneyimlerimden.

• daha iyi bir önerisi olan varmı veya aracını bana satmak isteyen :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: invaze

benimde kafamı karıştırdı ama arabanın görünüşü çok diri ve konsol falan temiz sağolsun bi arkadaş km oynaması hondalarda olmuyor demiş fakat adamlar dijital kilometreyi bile değiştiriyor bunun ki analog hayli hayli değiştirilir gibime geliyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: laprace

kmsi kafamı karıştırdı 11 yıllık araç ve daha 98binde.Bence km olayını biraz araştır

değişir tabi siz iyice bir servis kaydına felan bakın
  • quote:

Orjinalden alıntı: ncap

piyasasını pek bilemiyorum ama 98 araba bmw mercedes değil o fiyatı vermem.......civic sahipleri şimdi karşı çıkmasınlar hemen olurmu diye benim fikrim bu....daha yeni model araçlara bakın yeni her zaman yenidir......focus olur megane olur tercihinize göre bana kalsa clio alırım 15 bin e benzinli yüksek model lpg taktırırım gezerim....civic 120 bg olarak cezbedici gibi dursa da max torku 140 nm...o güce o tork bence az......sonuçta bu işler tercih meselesi.....ben o parayı vermem başkası havada kapar bilemem..............

rover 416 bire bir aynı araba civic ile, 10bin lira civarına alırsın
  • 15.000'e daha yeni model eski kasa Focus Ambiante-Comfort bulunabilir. Eski Focus'lar o model Civic'lerden çok daha güzel arabalar, daha az yakıyor, yol tutuşu kullanım özellikleri çok daha iyidir. Tahminim 15.000'e 2000-2002 Focus Ambiante veya Comfort bulunabilir. Bir kaç örnek :

http://www.sahibinden.com/ilk_sahibinden_60_000_km_de_orjinal_2001_bakimli_focus-47WQQaXQQ15106736WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/ihtiyactan_acillll_-12WQQaXQQ15087316WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/ford_focus_1_6_ambiante-16WQQaXQQ15074707WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/satilik_focus_1_6_ambiante_cok_temiz-71WQQaXQQ15062602WQQpXQQdisplayitem

• Titreşim pedalda olduysa abs'dir meraklanacak bir durum yok.Bir de 150 ile giderken durduk yere sırf denemek için ani fren yapmak ve sadece titremek verilmiş sadakanız varmış dedirtir.
  • 1 ya da 2 yaş daha modelli focus / astra alabilirsin...bence ilerde bu araçlar seni daha az üzer(özellikle satış olayı)--
    bence zayıf ve tahammülsüz araçlar...
    http://www.araba.com/1979263.html
    http://www.araba.com/2117977.html
  • Araç km.si normal ise gayet güzel,fiyatı da normal.O fiyata alınabilecek binilesi araçlardan bir tanesi.Şimdiden hayırlı olsun..
  • 98-99-95.000 li km rakamlarının çoğu problemdir. kilometreciye gidip km. düşürmek artık çok kolay. aracın yüksek km.de olup olmadığını direksiyon ve vites koluna bakılarak (soyulmuş eskimiş.) tavan ve koltuk döşemsi. sol ön kapı döşemesindeki esklik durumundan ve kokpitin gösterge panelinin bağlantı noktalarındaki vidaların tahriş olup olmadığı bunu belli eder.
  • arkadaşlar bnde bir civic ci olarak yazılanları değerlendirdim.

rover al diyen arkadaş rover tamamen öle bir yatırım. tmm iyi araba özellikli araba fakat 2. el yok yedek parça yok. mevcut parçalar pahalı.

cilio al diyen arakdaş sırf araba yeni olucak diye daha kötü bir motor. bir sınıf daha alt bir araba. onlarıda geçtik hiç oturaklı bir araba değil. hemde daha şirket arabası olark kullanılan bir araba. hiç mi artısı yok dersende çok sağlam. traktör gibi her yere girer altı gayet yüksek. çekişi fazla olan bir motor fakat hız yok.2 el yedek par iyi.

km düşürme meselesinde de internete baktığım dünya kadar 100 bin kmnin altında honda var bn 2 tane onde aldım biri 75 diğer 105 bin kmde idi. yani kmsi abartılı düşük değil honda için normal bir km 98 bin. lütfe her taşın altın bişey aramayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emres159 -- 1 Temmuz 2009; 20:03:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ncap

....civic 120 bg olarak cezbedici gibi dursa da max torku 140 nm...o güce o tork bence az......

benzinli bir atmosferik 1.6 motordan daha ne bekliyordunuz? 300 nm tork mu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.