Şimdi Ara

Apu sistem tavsiyeniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba ; bütçe dolayısıyla bir apu sistem toplamaya karar verdim. Sistemi bu haftasonu aldıktan 2 ay sonra kadar ekran kartı alıcam. Ancak güzel bir ekran kartı için beklemek yerine Amd A10 7850k'lı bir sistem düşünüyorum. Bu işlemcinin içinde galiba gpuda varmış. Bilgisayarda sadece orta seviye oyunlar oynancak (dota 2 ve lol ). Benim bu gereksinimlerimi karşılamada yeterli olurmu ? İntelin hd4600 graphicsten daha güçlü bir gpu barındırıyor mu bu işlemci? Ayrıca 2 ay sonra sli yapmak isteyebilirim anakartta ona uygun olmalı. Şuan ki bütce 1200 lira. Söylediğim işlemci ve sli yapabilmeye olanak tanıycak bir sistem önerilirinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1200 tl ye apu olmaz bu daha iyi olur
    AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI 333 TL
    MSI 970A-G43 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART 206 TL
    SAPPHIRE HD7770 GDDR5 1GB 128BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI 259 TL
    CORSAIR 4GB XMS3 DDR3 1333MHZ CL9 TEK MODÜL RAM 104 TL
    FRISBY FC-5860B 500W MIDT ATX SİYAH KASA 120 TL
    SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK 183 TL
    TOPLAM 1205 TL

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • R7 GPU barındırır bu A10 7000 serisi Kaveri model işlemciler...Bunlarla en güncel oyunları ( BF4,Crysis 3 )'ü bile medium ayarlarda 30 FPS'de açabilirsin...İleride de elin bollaşında R7 bir ekran kartı alırsın harici olarak onu takarsın işlemcinin R7 ile Crossfire edersin...Çok daha kârlı olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nitta g

Öncelikle merhaba ; bütçe dolayısıyla bir apu sistem toplamaya karar verdim. Sistemi bu haftasonu aldıktan 2 ay sonra kadar ekran kartı alıcam. Ancak güzel bir ekran kartı için beklemek yerine Amd A10 7850k'lı bir sistem düşünüyorum. Bu işlemcinin içinde galiba gpuda varmış. Bilgisayarda sadece orta seviye oyunlar oynancak (dota 2 ve lol ). Benim bu gereksinimlerimi karşılamada yeterli olurmu ? İntelin hd4600 graphicsten daha güçlü bir gpu barındırıyor mu bu işlemci? Ayrıca 2 ay sonra sli yapmak isteyebilirim anakartta ona uygun olmalı. Şuan ki bütce 1200 lira. Söylediğim işlemci ve sli yapabilmeye olanak tanıycak bir sistem önerilirinizi bekliyorum.

Apunun mantigi az para cok is ama Turkiyedeki apu fiyatlarina bakarsak Bu imkansiz gozukuyor Yani bu aralar apu sisteme girismeyin en azindan fiyati 400 sevilerine dusene kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hououin Kyouma!

R7 GPU barındırır bu A10 7000 serisi Kaveri model işlemciler...Bunlarla en güncel oyunları ( BF4,Crysis 3 )'ü bile medium ayarlarda 30 FPS'de açabilirsin...İleride de elin bollaşında R7 bir ekran kartı alırsın harici olarak onu takarsın işlemcinin R7 ile Crossfire edersin...Çok daha kârlı olur :)

Bende böyle düşünüyorum, a-10 7700k 450tl gibi bi fiyatı var bana çok mantıklı geliyor ama diğer parçaları nasıl almam gerektiğini bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Kapkara Kartal

1200 tl ye apu olmaz bu daha iyi olur
    AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI 333 TL
    MSI 970A-G43 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART 206 TL
    SAPPHIRE HD7770 GDDR5 1GB 128BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI 259 TL
    CORSAIR 4GB XMS3 DDR3 1333MHZ CL9 TEK MODÜL RAM 104 TL
    FRISBY FC-5860B 500W MIDT ATX SİYAH KASA 120 TL
    SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK 183 TL
    TOPLAM 1205 TL

Önerdiğiniz sistem için teşekkürler ama o ekran kartını 2 ay sonra upgrade etmek isteyip üzülmeyim. A-10 7850k veya a-10 7700k'lı bir sistem tavsiye edebilir misiniz?

• quote:

Öncelikle merhaba ; bütçe dolayısıyla bir apu sistem toplamaya karar verdim. Sistemi bu haftasonu aldıktan 2 ay sonra kadar ekran kartı alıcam. Ancak güzel bir ekran kartı için beklemek yerine Amd A10 7850k'lı bir sistem düşünüyorum. Bu işlemcinin içinde galiba gpuda varmış. Bilgisayarda sadece orta seviye oyunlar oynancak (dota 2 ve lol ). Benim bu gereksinimlerimi karşılamada yeterli olurmu ? İntelin hd4600 graphicsten daha güçlü bir gpu barındırıyor mu bu işlemci? Ayrıca 2 ay sonra sli yapmak isteyebilirim anakartta ona uygun olmalı. Şuan ki bütce 1200 lira. Söylediğim işlemci ve sli yapabilmeye olanak tanıycak bir sistem önerilirinizi bekliyorum.

Gigabyte a88x sniper anakart 360 tl
    a10 7850k 540 tl
    Ramhttp://www.vatanbilgisayar.com/ram/corsair-cmz8gx3m2a2133c11r-8gb-%282x4gb%29-vengeance-ddr3-2133mhz-cl11-kirmizi-sogutuculu-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=62857 256 tl
    Ramin 2 gb ını ekan kartı yiyecek zaten(max)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD İşlemcili Sistem Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Önerdiğiniz sistem için teşekkürler ama o ekran kartını 2 ay sonra upgrade etmek isteyip üzülmeyim. A-10 7850k veya a-10 7700k'lı bir sistem tavsiye edebilir misiniz?

İşlemci: AMD A10 7700K Soket FM2+ 3.4 GHz 4 MB Cache + R7 GPU

http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20İşlemci/amd-ad770kxbjabox-a10-7700k-soket-fm2+-34ghz-4mb-cache-32nm-islemci-+-r7-gpu/productdetails.aspx?I_ID=71714

Anakart: Gigabyte F2A88X-D3H Soket FM2+ A88X Çipset

RAM: G-Skill 8 (2x4) GB RipjawsX DDR3 1866 MHz CL9 1.6V

Hard Disk: Toshiba 3.5" 500 GB SATA 3.0 32 MB 7200 Rpm

Kasa+PSU: Gigabyte IF-333 550 Watt MidT ATX Siyah

TOPLAM: 1260 lira.. BTMağaza.comwww.btmagaza.com

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

İşlemci: AMD A10 7700K Soket FM2+ 3.4 GHz 4 MB Cache + R7 GPU

http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20İşlemci/amd-ad770kxbjabox-a10-7700k-soket-fm2+-34ghz-4mb-cache-32nm-islemci-+-r7-gpu/productdetails.aspx?I_ID=71714

Anakart: Gigabyte F2A88X-D3H Soket FM2+ A88X Çipset

RAM: G-Skill 8 (2x4) GB RipjawsX DDR3 1866 MHz CL9 1.6V

Hard Disk: Toshiba 3.5" 500 GB SATA 3.0 32 MB 7200 Rpm

Kasa+PSU: Gigabyte IF-333 550 Watt MidT ATX Siyah

TOPLAM: 1260 lira.. BTMağaza.comwww.btmagaza.com

Teşekkür ederim öncelikle tam aradığım cevabı yazdığınız , bütçe ve düşündüğüm parçaları yazdığınız için. bütçemi biraz daha genişletip bu sistem üzerinde hdd yerine sadece ssd almak mantıklı olur mu? Birde anakart sli için uygun mudur? Teşekkürler

• Nitta g N kullanıcısına yanıt
    Ssd önermem ben bu sistemde.
    Ve evet crossfire desteği var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Teşekkür ederim öncelikle tam aradığım cevabı yazdığınız , bütçe ve düşündüğüm parçaları yazdığınız için. bütçemi biraz daha genişletip bu sistem üzerinde hdd yerine sadece ssd almak mantıklı olur mu? Birde anakart sli için uygun mudur? Teşekkürler

Bir şey değil kardeşim.. Bütçeni artırabiliyorsan, SSD yerine RAM'leri 2133 MHz alabilirsen, oyunlarda ve genel kullanımda epey performans artışı elde edersin.. SSD'yi sonraya ertele derim.. :) Önerdiğim anakartta çift PCI Ex. x16 slotu bulunduğu için, ister dahili GPU'yu iptal ederek 2 kart ile CrossFire yap, istersen dahili GPU ile Dual Graphics olarak kullan, seçim sana kalmış.. ayrıca en güncel A88X çipsete sahip olduğu için ileriki modellerde de sorun yaşamazsın.. ses çıkış kalitesi ve zengin bağlantı özellikleri ile de menun kalacağın bir karttır..

• Angelmax kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim bu haftasonu önerdiğiniz sistemi toplayıp size performansı geridönüş yaparım. Harika bilgiler için teşekkürler haftasonu vatandayız
  • quote:

Hocam bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim bu haftasonu önerdiğiniz sistemi toplayıp size performansı geridönüş yaparım. Harika bilgiler için teşekkürler haftasonu vatandayız

Önemli değil kardeşim, vazifemiz.. :) Yalnız 2 uyarı yapmam gerekiyor.. Sistemi Vatan'dan yazmadım.. Vatan'dan alacaksan daha pahalıya gelecektir.. Ayrıca listedeki anakart da Vatan stoklarında yok, muhtemelen ASUS'un daha eski ve pahalı modellerine para vereceksin, kesinlikle önermem.. zaten o kartlar yeni nesil 7700K ve 7850K işlemcileri desteklemiyor.. bu bilgiler de aklında bulunsun..

• Saolun hocam ama işlemci için vatanı bekliyceğim galiba. Kasa için başka bir öneriniz varmı bütceyi biraz daha genişletirsem?

• quote:

Saolun hocam ama işlemci için vatanı bekliyceğim galiba. Kasa için başka bir öneriniz varmı bütceyi biraz daha genişletirsem?

Kasa olarak çok caf caflı bir şey önermem.16cm cpu soğutucu derinliği olan ve ekran kartlarında sorun çıkartmayacak bir uzunluğu olan kasa yeterlidir.Fan yuvası olarak arka da bir egzos yan kapakta/yukarda içeri taze hava
    üfleyen ve önde de 1 fanı olan bir kasa yeterlidir...Ancak;bu sistemin yanına bir de güzel bir soğutucu alman gerek...Bu işlemcilerin çarpan kilidi açık,rahatlıkla hız aşırtabileceğin bir CPU bu ve bu O.C sadece işlemcini değil,içindeki GPU'yu da hızlandıracak...Ya da ileriye dönük sıvı soğutmaya hazır bir kasa da olabilir...Bu standartlar altında internetten bakabilirsin... (sadece everest,frisby gibi kasa bulaşma.Coolmer Master,Xigmatek vs. bilinen markalar tercihin olsun )

• quote:

Saolun hocam ama işlemci için vatanı bekliyceğim galiba. Kasa için başka bir öneriniz varmı bütceyi biraz daha genişletirsem?

Kasayı beğenmediysen değiştirebilirsin, bütçeyi de genişletmene gerek yok.. Ben sana aynı fiyata diğer alternatifleri sunayım, sen seçersin beğendiğini.. :)

Xigmatek Asgard 382 Pure Bl. Ed. 600 Watt MidT ATX Siyahhttp://www.sinerji.gen.tr/xigmatek-asgard-382-ccc-ad34bt-u61-600w-siyah-pmu32760

Dark Cobra 600 Watt MidT ATX Siyahhttp://www.hizlial.com/dark-cobra-600w-2x12cm-fan-ssd-ready-atx-siyahkirmizi-oyuncu-kasasi-dkchcobra600/10323347

Dark Sub Zero 600 Watt MidT ATX Siyahhttp://www.hizlial.com/dark-sub-zero-600w-ssd-ready-atx-siyah-oyuncu-kasasi-dkchsubzero600/10309900

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.