Şimdi Ara

APTX özelliğine sahip bluetooth kulaklık amfisi istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Kullandığım Telefon: Iphone 7 Plus Red 128 GB (sadece lightning girişi var kulaklık girişi eklemek için 3.5 mm dönüştürücü aparat lazım)
    Kullandığım Kulaklık: Sennheiser Momentum M2 Kablosuz kulakiçi kulaklık (Kablosuz da bağlı olduğu cihazlarda APTX denilen ses codec desteği var ise sesi kayıpsız HİFİ kalitesinde veren detay canavarı tam bir mühendislik harikası bir kulaklık)
    Kulaklığımı Micro USB ile PC'ye bağlayınca kayıpsız ses alabiliyorum,
    Kulaklığımı Kablosuz olarak Akıllı saatime bağlayınca yine kablosuz ses alıyorum Bu arada kullandığım saat: Samsung Gear Fit 2
    Kulaklığımı Iphone 7 Plusta yalnızca kablosuz olarak telefonuma bağlayabiliyorum ve onda da ses kalitesi asla kayıpsız olmuyor çünkü apple ürünlerinin hiçbirinden APTX desteği yok ve telefonumda her müzik dinlediğimde "Allah belanı versin Apple böyle bir detayı nasıl düşünmezsin" demeden de kendimi alamıyorum ulan en basitinden note 2 de bile APTX desteği var.
    Kulaklığımı extra bi kablo ile telefonuma bağlamayı düşündüm ve bunu yapmadan önce Sennheiser müşteri hizmetlerini aradım bahsettiğim bağlantı şeklinin uygun olmadığını çalışmayacağını söylediler ve vazgeçtim.
    bir süre araştırma yaptım yabancı forum sitelerini alt üst ettim DAP müzikçalarlarıydı, Fiio q1 amfisiydi, CYAN m2 müzikçalarıydı hepsini gördüm fakat adamakıllı bir sonuç elde edemedim hangisi benim işimi kesin çözecek aparat ya da cihaz onu da bilmiyorum yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim gibi önceliğim kablosuz bir cihaz fakat işimi görecekse kablosuz olmasa da olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 30 Kasım 2017; 0:38:36 >







  • AK XB10 Aptx destekli bluetooth bir amfidir böyle bir cihaz var fakat kablosuz kulaklığını bağlayabilir misin emin değilim
  • Fiio Q5, Fiio BTR1(Bluetooth 4.2 Aptx protokolü ile haberleşir. Çıkışı 3.5mm) Android destekli çoğu telefon veya amfiler zaten aptx desteği oluşturur. Sony bu konsorsiyumda olduğu için Sony kablosuz kulaklık ürünlerinde görebilirsin.

    Aliexpress linklerini koyuyorum. Açıklama kısımlarında Bluetooth 4.2 Aptx yazısına rahatça bakabilirsin. (Qualcomm yapımı çip kullanmışlar. Sıkıntı yok o da konsorsiyumun içinde):
    Marka Yeni Varış FIIO Q5 Amiral Gemisi Bluetooth ve DSD-Yetenekli Taşınabilir HIFI AMP DSD Dekoder MFi USB Ses DAC amplifikatör
    http://s.aliexpress.com/AZR73Ebi?fromSns=Copy to Clipboard

    FiiO BTR1 Bluetooth Ses Alıcısı Amplifikatör destek aptx DAC APTX Bluetooth amp
    http://s.aliexpress.com/6ruq2aAB?fromSns=Copy to Clipboard
    İkisi de Asahi Kasei DAC kullanıyor. Fiio Q1 Mark 2 kullandım. Memnunum. AK DAC'lı. DSD felan çözüyor, kaliteli. Ess DAC'dan sonra zaten AK DAC lar tutuluyor. İhtiyacın nasıl bir şeyse verdiğim linkler vasıtasıyla ulaşabilirsin. Linkler refli değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ekleme; bu kulaklıklar sanırım kaynak cihaz ile Aptx protokolüyle veri alışverişini sağlayıp çıkışından ses veriyor. Anladığım kadarıyla sizin dediğiniz gibi arada Aptx kod çözücü bir cihaz kullanmak ne yazık ki şu anda mümkün değil. Çünkü sadece cihaz içine gömülü geliyor. Aptx teknolojisi zaten temelinde kaliteden ziyade (20Hz-20kHz, Kayıpsız tabiri ne kadar doğru bilmiyorum, Aptx ile bağlı kulaklıklarım hiç bir zaman kablolu olarak bağladığım zamanki sesi vermiyor. Not: kulaklığım hem kablolu hem kablosuz.) gecikmeyi (ms) önlüyor. Sesleri Hi-Fi sınıfı olarak duymanız için ne yazık ki kablolu kulaklık alarak dinlemenizi öneririm. Tabi değer mi bunu da eklemek gerekli. Kaynak da kaliteli olması lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aptx kayıpsız ses iletimi sağlamaz, 352kbps sağlar. Aptx HD 576kbps ve Sony'nin LDAC codec'i ise 990kbps iletim sağlıyor. Kayıpsıza son derece yakın yani.
  • Audioengine B1 Bluetooth alıcı var detaylı olarak bakabilirsiniz işinizi fazlasıyla görecektir.

    Bakmanızı tavsiye ederim.
    https://www.hepsiburada.com/audioengine-b1-bluetooth-alici-p-HBV00000BD0HA?magaza=Hifimyfi&wt_gl=cpc.elk.evelektronigi.pla-tv-ce&gclid=EAIaIQobChMIm7n8yvqj3wIVipztCh2Etw1hEAYYASABEgLEl_D_BwE
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.