Şimdi Ara

Apple Watch'ın hipertansiyon bildirim özelliği Türkiye'de kullanıma sunuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple Watch'ın hipertansiyon bildirim özelliği Türkiye'de kullanıma sunuldu
    Apple, bugün yaptığı açıklamayla hipertansiyon bildirimlerinin Türkiye, Avustralya, Malezya, Kolombiya, Endonezya, Güney Kore ve Brezilya'daki Apple Watch ve iPhone kullanıcıları için kullanıma açıldığını duyurdu.

Yüksek tansiyon tespit edilirse kullanıcı bilgilendiriliyor

Geçtiğimiz Eylül ayında tanıtılan bu özellik, Apple Watch üzerindeki sağlık sensörleri ve Apple’a özel olarak geliştirilen algoritmalar sayesinde, kullanıcının düzenli olarak yüksek tansiyon yaşayıp yaşamadığını analiz ediyor. Sistem, 30 günlük bir süre içinde hipertansiyon ihtimali tespit ederse, kullanıcıya bir bildirim göndererek bir doktorun yönlendirmesiyle daha sık tansiyon takibi yapılmasını öneriyor.

Ayrıca Bkz.Apple sadece 6 aylık DRAM anlaşması çıkarabildi, iPhone 18 tehlikede

Apple’ın paylaştığı bilgilere göre hipertansiyon; kalp krizi, felç ve böbrek hastalıkları için en önemli değiştirilebilir risk faktörü konumunda ve dünya genelinde 1,4 milyar yetişkini etkiliyor. Üstelik çoğu vakada belirgin bir semptom göstermediği için uzun süre fark edilmeden kalabiliyor.

Bu özelliğin desteklendiği ülkelerdeki Apple Watch kullanıcıları, Sağlık uygulaması üzerinden hipertansiyon bildirimlerini aktif hale getirebiliyor. Hipertansiyon uyarıları, Apple Watch Series 9 ile Apple Watch Ultra 2 ve sonraki sürümlerde kullanılabiliyor.

Kaynak:https://www.apple.com/tr/newsroom/2026/01/hypertension-notifications-available-today-on-apple-watch/

• Sonra da olsa geliyor su Apple pay de bir gelse çok güzel olucak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Psn ID : BreakRuless

Ref Üyeler : bunelang , KAKÁ , memothegreat , cihanyasar , canboss96 , burakguler911

PLAYSTATION VETERANS :https://www.facebook.com/groups/513090039158798/?ref=bookmarks
  • Bir hekim olarak eğer sağlık konusunda bir akıllı saat alacaksanız bu ürün şu olmalı, diğerleri algoritma ile birşeyler tahmin etmeye çalışırken, bu ise -Entegre Kayış-Hava Yastığı Tasarımı sayesinde- direkt laga luga yapmadan ölçümü yapıyor, tek kelime ile tebrikler Huawei, bu nedenle 1-2 gün önce kendime de bir tane sipariş ettim.

quote:

STRIDE BP, hipertansiyonun tanı ve yönetimini geliştirmek üzere uzmanlar tarafından kurulmuş, uluslararası ve bilimsel bir sivil toplum kuruluşudur.

Pazarda bulunan tansiyon ölçüm cihazlarının yalnızca yaklaşık %10’u STRIDE BP onayına sahiptir.

www.eshonline.org
    STRIDE BP | European Society of Hypertension
    https://www.eshonline.org/communities/working-groups/stride-bp-accurate-bp-monitors

consumer.huawei.com
    HUAWEI WATCH D2 - HUAWEI Türkiye
    https://consumer.huawei.com/tr/wearables/watch-d2

• serdarcenk kullanıcısına yanıt
    Hocam tamam dediğiniz gibi mutlaka bilekten şişirmesi gerekiyor. 2 sene önce teknoloji markete iki adet Omron tansiyon aleti ile gittim, biri koldan biri bilekten. Kuısura bakmayın ama dediğiniz saat ölçümlerde Omronlardan farklı gösterdi. Almaktan vazgeçip Watch aldım, iyikide almışım. Atriyal fibrilasyon yakaladı, Ablasyon oldum sağlığıma kavuştum. Belki 2 sene önceki ile bugün arasında iyileştirme yapmışlardır.

• Goqhan06 kullanıcısına yanıt
    Sitesinde yazan şey bu :)

quote:

Hakkımızda
    STRIDE BP, hipertansiyon uzmanları tarafından kurulan, kan basıncı ölçümünün doğruluğunu ve hipertansiyonun teşhis ve yönetimini dünya çapında iyileştirme misyonuna sahip uluslararası bir bilimsel, kar amacı gütmeyen kuruluştur.

STRIDE BP, Uluslararası Hipertansiyon Derneği, Avrupa Hipertansiyon Derneği ve Dünya Hipertansiyon Birliği ile işbirliği içinde faaliyet göstermekte olup, bu kuruluşlar tarafından klinik uygulamada kullanılması gereken ve doğrulanmış tansiyon ölçme cihazları konusunda rehberlik sağlaması önerilmektedir.

Bu kaynak, en son bilimsel kanıtlara göre yetişkinlerde, çocuklarda ve hamile kadınlarda muayenehane, ev ve ayakta tedavi kullanımına uygun, onaylanmış tansiyon ölçme cihazlarının listelerini sunmanın yanı sıra, tansiyon ölçme yöntemlerinin ve cihazlarının en iyi şekilde kullanılması için etkileşimli eğitim modülleri ve uygulama araçları da içermektedir.

Bilimsel Yapı
    STRIDE BP, 5 kıtanın tamamından 16 ülkeden 30 uzmandan oluşan bir Yönetim Kurulu ve Bilimsel Danışma Kurulu tarafından yönetilmektedir; bu uzmanların tamamı kardiyovasküler tıp, hipertansiyon ve kan basıncı ölçümü araştırmalarında tanınmış otoritelerdir.

Bir de acaba aldığınız saat farklı bir modeli olmasın; Global satış 19 Eylül 2024 yazıyor, Türkiye içinse yaklaşık 3-4 hafta önce de bir yakınıma hediye için önsipariş ile almıştım, oldukça beğenince 2-3 gün önce de kendime de bir sipariş geçtim...

huawei central
    Huawei launches Watch D2 featuring new design and 1.82-inch huge display
    https://www.huaweicentral.com/huawei-launches-watch-d2-featuring-new-design-and-1-82-inch-huge-display

consumer.huawei.com
    Unveiling the HUAWEI WATCH D2 Standout Technologies
    https://consumer.huawei.com/en/community/details/topicId-225799

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 28 Ocak 2026; 11:57:11 >

• serdarcenk kullanıcısına yanıt
    Benim bahsettiğim Huawei Watch D 2022 yılında ilk çıkan model. Sizinki D2 model. Evet model farkı var. Umarım doğru ölçüm yapıyordur.

Bu arada Apple watch tansiyon ölçmüyor, kalp ritimlerinden 1 ay sonunda algoritma ile yüksek tansiyon riskini tahmin ederek 1 hafta manuel tansiyon ölçerek doktorunuz ile görüşün uyarısı veriyormuş.
    Sağlıklı günlerde kullanın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • acaba düşük tansiyon konusunda da yardımcı olur mu..

• Bu hayat standartlarında bu saatler patlar...

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.