Bildirim
Apple Türkiye Yurtdısından Alınan Cihazlara Bakmıyor mu?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Sözde değil gerçekte. Yetmez ama evetçiler sağolsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bakiyo ama sanirsam apple magazadi bakmiyor diğer servisler bakiyor sadece 1660-1661 modellere bakilmiyor eski düzene geri döndü devam ediyor yani..
Bakıyor hocam. Garantisinin ve pasaport kaydının olması yeter. Aslında pasaport kaydına gerek yok ama devletimiz sağ olsun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Keske biraz okusaydin. Uc aylik mesele bu. Binlerce mesaj atildi bu konuda. Yurtdisi cihazlarin garantisi (A17XX-GSM oldugu surece) aynen devam ediyor. 1-2 hafta boyunca yasakci BTK yuzunden problem yasandi ama sonra normale donuldu. Bu bilgi kirliligi, yalan haber yapan cukur medya kaynaklarinin "Apple yurtdisi cihazlarda garantiyi kaldirdi" yalan haberlerini sonradan duzeltmemesinden kaynaklaniyor. Su mesajda ayrintilar var:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=125450719
Apple Store (randevu alip gittigin surece) veya anlasmali servis (KVK, Genpa, Teleservice, Pupa, Troy, Lydia vs.) farketmeksizin A17XX-GSM yurtdisi cihazin icin garanti hizmeti alabilirsin. Yurtdisi cihazlarin garantisinin gecersiz oldugu durumlar:
- Cihaz A16XX-CDMA modemli ise (BTK yuzunden) garant disi
- Cihazin IMEI kaydi yoksa (BTK yuzunden) garant disi
- Cihaz servise verilirken islak imza, TC kimlik no ve diger bilgiler BTK'ye iletilmezse yine garanti disi
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
1688'lerin garantisi yok mu yani? -
Bu olay bundan birkaç ay önce çıktı Apple yurtdışı cihazlara bakmadığını açıkladı bu forumda ve bazı platformlarda Batı'nın kolesi bazı şahıslar Apple'a toz konduramadıkları için bunun BTK kararı olduğunu söylediler defalarca resmî kaynak istememize rağmen cevap veremediler hâla da cevap veremiyorlar sadece slogan atıyorlar, daha sonra Apple bu yanlış karardan döndü ve tekrardan yurtdışı cihazlara servis vermeye başladı ama son zamanlarda yeni bir olay gerçekleşti bunu bizzat yaşadım ve forumda başkalarından da duydum Apple store'lar yurtdışı cihazlara bakmıyor ve kvk gibi yetkili servislere yönlendiriyorlar. Yurtdışı cihazlar garanti dışı demiyorlar ama biz bakmıyoruz diyorlar yetkili servise götürün onlar bakıyorlar diyorlar bu olay ilk çıktığı zaman da bu Apple'ın kararırdır çünkü bu işi meslek haline getiren insanlar var demiştim yurtdışından cihaz alıp Türkiye'de değiştirip sıfır cihaz diye satıyorlar demiştim haklı da çıktım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Guncel model olan iPhone 7'nin kodlarini baz alarak yazdim. Onceki serilerde de ayni sekilde GSM cihazlarin garantisi gecerli.
Garantisi Turkiye'de gecerli seriler:
iPhone 7: A1774/A1778
iPhone 6S: A1687/A1688
iPhone 6: A1586/A1524
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelikle geç de olsa bir teşekkür edeyim istedim ancak o zaman duyduğumda da okuduğumda da anlamsız geldiği için tecrübe etmiş arkadaşlar var mı yok mu bilmek istemiştim.
Sonrasında apple store'un hiç bir şekilde hizmet vermediğini sadece bayi aracılığıyla onlara ulaşması gerektiğini öğrendik biraz sürse de bu öğrenme süreci tecrübe etmiş olduk.
Saygılar. -
Bırakın garantiyi benim telefonum A1661 olduğu için parasıyla bile bataryasını değiştirmediler. Yani olay garanti değil. Telefonunuzu parasıyla da olsa hiç bir şekilde servise veremiyorsunuz. Verdikleri tavsiye bataryanızı ABD'ye giderseniz orada değiştirtin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavsar -- 14 Şubat 2020; 8:52:5 > -
Görende başka markanın telefonuna bakıyorlar sanacak yürüttükleri politika aşırı saçma
Gerçekten saçmalık, A1662 olunca malzeme mi değişiyor? Hadi diyelim öyle en azından malzeme tedariği için bir süre verilir sonrasında değiştirilir.
Diğer Avrupa ülkelerinde de durum böyle mi? Bileniniz var mı? Yani mesela Almanya'da değişmeyen veya garantisi olmayan bir iPhone modeli var mı?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
yurtdışında satılan her apple telefonun 1 yıl uluslararası garantisi mevcuttur(türkiye hariç)
neden türkiye hariç sebebi tartışılır
yani diyelim usa dan aldınız almanyada cihazınız bozuldu orada servis hizmeti verilir
veya tam tersi avrupadan aldınız usa ya gittiniz orada da servis hizmeti verilir
ancak hem avrupada hemde usa da garanti süresi 1 yıl
tr de kanunlar gereği 2 yıl
apple store yeni açıldığında yurtiçi-yurtdışı model no gibi kriterlere bakılmaksızın (yurtdışı cihaz için 1 yıl kriteri uygulanıyordu) hizmet veriliyordu
ki garantisi bitmiş olan cihazları bile değiştirdiklerine ben şahit oldum
ama ne yazık ki biz türk halkı olarak herşeyin bokunu çıkartığımız için
apple bu işten bezdi
önceleri özür dileyerek telefonu sıfırı ile değiştiren firma gitti
yerine birçok arızayı kullanıcı hatası olarak raporlayan firma geldi
o yüzden hatayı kendimizde arayalım
adamların müşteri memnuniyeti politikasını suistimal edersen olacağı bu
-
Hocam iyi hoşta Uluslararası Garanti ile ülkelerin kendi içinde verdiği garanti ayrı konular. Örneğin Almanya'da da 2 sene garantilidir aldığınız tüm cihazlar (iPhone'da buna dahil). Uluslararası Garanti dediğimiz şey ise bundan bağımsız olarak Apple'ın kendi içinde uyguladığı bir Garanti biçimi yani Türkiye'de buna engel olacak hiçbir şey söz konusu değil. -
Apple fatrasız ürünlere bakmıyor , faturalı ise bakar -
türkiye açısından bir sıkıntı yok
apple türkiyeye mahsus bu uygulamayı yapıyor
daha önce bahsettiğim suistimallerden dolayı
usa dan alınan cihaza mesela almanyada veya başka bir ülkede servis hizmeti veriyor -
İkinci el eski usül pasaport kayıtlı iphone xs aldım hoparlör ve ahize ses cızırtısından şüphelenerek Bağdat caddesindeki dükkanlarına uğradım az önce,yurtdışı cihazı olduğu için Troy’a yönlendirdiler bu servis hakkında bilgi sahibi olan var mı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- apple adaptör orjinallik sorgulama
- telefon konumu yanlış gösteriyor
- iphone 15 ısınma sorunu
- e sim imei değiştirme
- whatsapp bildirim sesi değiştirme
- telefon neden kasar
- iphone uygulama gizleme
- s25 ultra vs iphone 16 pro max
- telefon çok ısınıyor
- telefonla konuşurken gelen aramayı görme
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X