Şimdi Ara

Apple Store'dan kazanılan gelirden Tr vergi alıyor mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
3.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Yahu o zaman internetten alışveriş yapmayın,hatta BTK ya yazın biz vergi vermiyoruz bunların hiçbirine helalmi kapatın diye.

Başta ebay olmak üzere hiç biriniz internetten alışveriş yapmıyormu ? Google'ın reklam sistemi ile bunun alakası yok,biraz araştırında yazın.Google reklam sistemini kullanırken türkiye'den gelen reklamlarda var,yani eğer buradan girerseniz türkiye ağırlıklı reklamlar gelir.Oradaki sorun bu,bu reklam sistemini burası üzerinden alıyor ve evet vergi ödemeli.

Ama sizin apple'dan ,ebay'dan aldığınız ürün reklam yapılıpta tıklanmıyor.Siz bunu satın alıyorsunuz paşa paşa.O zaman almayın birşey netten,hatta yasaklansın.

Sen jailbreak yap,yazılımları korsan kullan (burayıda dikkatli okuyunda sonra jailbreak korsanlık değildir muhabbeti dönmesin,jailbreak olmadan bunlar yüklenmiyor onu kast ediyorum) sonrada gel vergi ödüyormu.

Boş konu,boş

• quote:

Orijinalden alıntı: realbrutal

quote:

Orijinalden alıntı: ellesharr
    Türkiyeye vergi verme gibi bir zorunluluğu yok çünkü siz applicationı aldığın zaman yurtdışından satın almışsın gibi oluyor şöyle düşünün yurt dışından bir parfüm aldığınızda sizden türkiyeye girerken vergi almıyorlar appleın türkiye ofisi olmadığı içindoğal olarak vergi yükümlülüğü olmuyor her ülkeye ayrıstoreaçmalarının sebebiyse app storeda her dillden program var fakat bunların hepsi bir yerde toplanırsa gereksiz bir karmaşıklık oluşur daoğal olarak türkçe appler sadece türkiyenin apple storeunda bulunuyor

Apple storeun vergi vermemesini bu kadar basit bir sey olarak gormuyorum.bildigim kadariyla turkiyede kazanilan her kazanc vergilendirilmeli.turkiyeden elde ettikleri kazanci oyle ufak meblaglar oldugunu sanmiyorum.googlelada benzer bi sebepten maliyeyle papaz olmustu.40 trilyon ceza kesmisti turkiyeden para kazanip vergisini vermedigi icin.ama tabi google sallarmi.appleda sallamiyo dolayisiyla gene olan bize oluyo

google ın kendi ofisnin olmasından kaynaklanan bir durum yani google kısacası türki yede vergi mükellefi fakat appleın böyle bir durumu yok ofisi yok türkiyede.Bu tip bi verginin sonu yok adam sonuçta türkiyeye bağlı bir şirket değil şöyle düşünün siz internetten amerikadan bir antivürüs programı satın alıyorsunuz şirketin kimden veya hangi ülkden para kazandığı şirketi bağlamaz sonuç olarak visa card kullanıyorsunuz ve visa ile amerikadan alışveriş yaptığınızda aldığınız maldan kesilen vergi sizin ülkenize değil şirketin bulunduğu ülkeye gider

• Eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek budur.
  • Eger sizin aldiginiz applicationlarin satin alindigi yerler luxemburg falan gozukup vergilerinizi oranin devletine gittiginde sizin icin sorun olmuyorsa ve ona ragmen applei savunuyorsaniz ben daha bisi demem
  • quote:

Eger sizin aldiginiz applicationlarin satin alindigi yerler luxemburg falan gozukup vergilerinizi oranin devletine gittiginde sizin icin sorun olmuyorsa ve ona ragmen applei savunuyorsaniz ben daha bisi demem

Ne saçma bi mantık ozaman dunyadaki her türk vatandasinin yaptigi alisverisden devlet vergi alsin daha neler.sirketler sadece kayitli oldugu ulkeye karsi vergi vermekle yukumludurler senin odedigin paranin icinde o vergide var senin mantiginla her mal iki kere vergilendirilmeli hem parayi odeyen kisinin ulkesine hemde sirketin bulundugu ulkeye eger sadece turkiyeye gitsin vergi seklinde bi dusuncen varsa onu bilemicem oole bi hayat yok dunya uzerinde :)
  • quote:

Eger sizin aldiginiz applicationlarin satin alindigi yerler luxemburg falan gozukup vergilerinizi oranin devletine gittiginde sizin icin sorun olmuyorsa ve ona ragmen applei savunuyorsaniz ben daha bisi demem

Evet haklisin donumuza kadar yabancı marka ürünler giyer tüm teknoloji ürünleri kullanırız sonrada app lerin vergileri luxemburga gidiyor diye Apple ı suçlarız. Su mesajı yazdığın pc ve hatta klavye için bile gâvurlara bir sekilde vergi kazandırdığını unutuyorsun galiba yada isine gelmiyor. Ben Apple ı savunmuyorum hatta jb den çok çok mutluyum. Fakat elin adamlarına ... atmadan önce bir aynanın karsına geçip halimize bakarsak daha iyi olur. Ya bir şeyi tam yapalım yada yapmayalım.
  • nasıl bir mantık sizinkisi ben anlamış değilim açıkçası.türkiyede ticaret yapan her firma devlete vergisini ödemeli.diğer türlü kaçak iş yapmış olur.şu an apple'ında yaptığı bundan farklı değil.apple'ın türkiye için ayrı mağazası ayrı bir bölümü var ve buranın ayrı bir ticaret hacmi var.ama buradan yapılan hiç bir ticaretten devlete tek kuruş vergi gitmiyor.

@SANALKAPTAN:aldığınız yabancı giysilerden teknolojik ürünlerin hepsinden devlete vergi gitmektedir.ithalatı yapan firma öncelikle ithalat yaptığı için devlete vergi ödemektedir.ayrıca bizde bunu satın alırken üstüne %18 kdv ödüyoruz.ayrıca ithalatı yapan firmaların bu satışlardan dolayı elde ettikleri kar üzerindende bir vergi ödemeleri söz konusu.yani dışarıdan alınan her ürün için devlete vergi verilmektedir.verdiğiniz örneğin apple ın vergi vermemesiyle uzaktan yakından alakası yok

@ellesharr:şirketler kayıtlı olduğu ülkelere vergi vermeye hükümlü diyorsunuzda acaba apple'ın türkiyede niye kayıtlı olmadığı hakkında bir şey diyemezsiniz.ben tahmin yürüteyim vergi oranları yüzünden.eğer türkiyede kayıtlı olursa türkiyedeki vergi sistemi üzerinden vergi vermek zorunda ama bu onlara fazla geldiği için vergi oranı daha düşük ülkelerden alınmış gibi gösterip olabildiğince vergiden kaçırıyorlar.her çeyrekte milyarlarca dolar kar eden bir şirket ama vergi kaçıracak illaki bir yol buluyorlar.

• quote:

nasıl bir mantık sizinkisi ben anlamış değilim açıkçası.türkiyede ticaret yapan her firma devlete vergisini ödemeli.diğer türlü kaçak iş yapmış olur.şu an apple'ında yaptığı bundan farklı değil.apple'ın türkiye için ayrı mağazası ayrı bir bölümü var ve buranın ayrı bir ticaret hacmi var.ama buradan yapılan hiç bir ticaretten devlete tek kuruş vergi gitmiyor.

@SANALKAPTAN:aldığınız yabancı giysilerden teknolojik ürünlerin hepsinden devlete vergi gitmektedir.ithalatı yapan firma öncelikle ithalat yaptığı için devlete vergi ödemektedir.ayrıca bizde bunu satın alırken üstüne %18 kdv ödüyoruz.ayrıca ithalatı yapan firmaların bu satışlardan dolayı elde ettikleri kar üzerindende bir vergi ödemeleri söz konusu.yani dışarıdan alınan her ürün için devlete vergi verilmektedir.verdiğiniz örneğin apple ın vergi vermemesiyle uzaktan yakından alakası yok

@ellesharr:şirketler kayıtlı olduğu ülkelere vergi vermeye hükümlü diyorsunuzda acaba apple'ın türkiyede niye kayıtlı olmadığı hakkında bir şey diyemezsiniz.ben tahmin yürüteyim vergi oranları yüzünden.eğer türkiyede kayıtlı olursa türkiyedeki vergi sistemi üzerinden vergi vermek zorunda ama bu onlara fazla geldiği için vergi oranı daha düşük ülkelerden alınmış gibi gösterip olabildiğince vergiden kaçırıyorlar.her çeyrekte milyarlarca dolar kar eden bir şirket ama vergi kaçıracak illaki bir yol buluyorlar.

resmi olarak türkiye için ayrı bir mağzası yok appleın aynı mağza içinde farklı bölümler gibi düşün türkiye kısmını bunu ayırmak lazım aslında oranın tamamı şirket nereye bağlıysa oranın mağzası oda işin cinliği işte ticaret hacmi olsada ülke ülke düşünme olayı orda mesela bir giyim firmasının store unu düşün t-shirt için ayırdığı bölümden kazanılan miktar yine tek bir noktda toplanır ve onun üzerinden vergi hesaplaması yapılır yani kısacası biz malı türk devletinde ticari karnesi olmayan yutdışından bir mağzadan alıyoruz ve bu mağzanın türk ürünleri diye bir bölümü var turkey appstore diye bir şirket yok yani ortada olmayan bir şirket için vergi kesemezsin.

• Coşmuşsunuz dostlar.

Bu biraz karışık bir konu. Manktıken hizmeti/malı veren ülkede ödenir vergi. Yani Türkiyeye gelen bir turist burdan halı alır giderse vergiyi Türkiyeye öder. Aynı adam gittikten sonra maldan memnun kalır aynısını posta ile sipariş ederse KDV düşülerek adresine gönderilir. Ama firma bu gelirden yine Türkiyede vergi öder.

Aynı durum bizim dışardan alışverişlerimizle ilgili. Gittiğiniz bir ülkeden aldığınız malın KDVsini havaalanında geri alabilirsiniz. Ama geliri alan firma kendi ülkesinde vergisini öder. İnternet alışverişi de aynısıdır. Apple Storedan bir şey alırsanız, onların şirketlerini beyan ettikleri ülke vergi gelirini alır. Siz de KDV den muaf olarak satın alırsınız. Yani Apple Store Türkiye sınırları içine taşınmaz yada şube açıp burda fatura kesmez ise gelir beyan etmez ve vergi ödemez.

Gelelim Google ile ilgili dosyaya. Bunda da durum aynı gibi görünse de, aslında problem Türkiyeden birilerinin reklamlardan dolayı Googledan tahsilat yapmaları, gelir kazanmalarıdır. Yani konu olan Google'ın gelirlerinden çok, Türkiyeye gönderilmiş olan kısmıdır. İşte siz Google reklamlarından gelir sağlıyorsanız bunu devletimize beyan etmeniz ve vergi ödemeniz gerekir. Devlettin tutturduğu nokta budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation
    Saçma sapan bir konu olmuş.

Yahu o zaman internetten alışveriş yapmayın,hatta BTK ya yazın biz vergi vermiyoruz bunların hiçbirine helalmi kapatın diye.

Başta ebay olmak üzere hiç biriniz internetten alışveriş yapmıyormu ? Google'ın reklam sistemi ile bunun alakası yok,biraz araştırında yazın.Google reklam sistemini kullanırken türkiye'den gelen reklamlarda var,yani eğer buradan girerseniz türkiye ağırlıklı reklamlar gelir.Oradaki sorun bu,bu reklam sistemini burası üzerinden alıyor ve evet vergi ödemeli.

Ama sizin apple'dan ,ebay'dan aldığınız ürün reklam yapılıpta tıklanmıyor.Siz bunu satın alıyorsunuz paşa paşa.O zaman almayın birşey netten,hatta yasaklansın.

Sen jailbreak yap,yazılımları korsan kullan (burayıda dikkatli okuyunda sonra jailbreak korsanlık değildir muhabbeti dönmesin,jailbreak olmadan bunlar yüklenmiyor onu kast ediyorum) sonrada gel vergi ödüyormu.

Boş konu,boş

Özür dilerim birdaha konu acmak icin izin alırım!
    Aklıma gelen bir soru soramaz miyim ?! Her konuya girip yorum yapmak zorunda degilsin .

• peki siz hiç ebay, amazon, dealextreme den yaptığınız alışverişlerde vergi ödediniz mi?

bu da aynı şey. yurtdışı alışverişi. fakat teslimat sanal oluyor.

bu ülkede ne vergi kaçakçıları, ne hayali ihracatlar yapan varken vergiyi düşünmek size kalmamış...

Orijinalden alıntı: eL1te

peki siz hiç ebay, amazon, dealextreme den yaptığınız alışverişlerde vergi ödediniz mi?

bu da aynı şey. yurtdışı alışverişi. fakat teslimat sanal oluyor.

bu ülkede ne vergi kaçakçıları, ne hayali ihracatlar yapan varken vergiyi düşünmek size kalmamış...

Katılıyorum. Devlet alacağı vergiyi zaten %70 Akaryakıta bindirdiklerinden alıyor, zehir zıkkım olsun aldıkları vergi
  • Tabiki ayrı ayrı 0.99 ödersiniz.Yanlız her uygulma 0.999 değil daha pahalılarıda var.

Orijinalden alıntı: tepee2010

Tabiki ayrı ayrı 0.99 ödersiniz.Yanlız her uygulma 0.999 değil daha pahalılarıda var.

tesekkurlerr

Orijinalden alıntı: metinTasci
    maliyeden misin

Hayır
  • Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama app store(itunes) ten bir uygulama satın aldığımda 7,99 olan uygulama ücretini mail olarakta makbuz gönderdi itunes 7,99 diye ama kredi kartı ekstreme baktığımda 8,17 kesmiş. Bu 0,18 kuruş türkiyenin aldığı gümrük vergisi olmasın. Boş vakit bulursam bu konuyu gidip bankaya sormayı düşünüyorumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malimalix -- 11 Ağustos 2015; 2:50:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: malimalix

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama app store(itunes) ten bir uygulama satın aldığımda 7,99 olan uygulama ücretini mail olarakta makbuz gönderdi itunes 7,99 diye ama kredi kartı ekstreme baktığımda 8,17 kesmiş. Bu 0,18 kuruş türkiyenin aldığı gümrük vergisi olmasın. Boş vakit bulursam bu konuyu gidip bankaya sormayı düşünüyorumda

Benden hic fazla kesilmedi, bankayi arayin bence, bende merak ettim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.