Şimdi Ara

Apple Store 'buradan almamışsınız' sorunsalı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bi kac aydir duyuyordum biraz once arkadasiminda basina gelmis. Yeni gelen arizali iphone 6 sini zorludaki apple store'a götürmüş ama değisim yapmamislar.. Aldigi yer olan teknosa vermeleri gerektigini ve 1 hafta (belkide daha fazla) servise degisim olarak onaylatmasi gerekiyormus..

Uzerinde Apple turkiye garantisi niye yaziyor?

He bide Apple Storedan alirsan urunu randrvu bile almana gerek yokmus sorun cikarsa 14 gun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• böyle birşey varsa apple verdiği hizmeti bozmaya başladı diyebilirim .
  • Paralel ithaalat (amerika cihazi ) oldugu icindir

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flowerhorn kullanıcısına yanıt
    Olabilir.
    Ne saçma bir durum ya bu garanti şartları.
    Apple'ın ürünü Apple Storda garantisiz
    Ay durum diğer firmalarda da var.
    Türkiye'ye gelen firma gevşiyor yav.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infom@n -- 21 Ekim 2014; 16:21:51 >
  • Hocam farkındaysanız arkadaş Teknosa'dan alındığını, oraya geri götürülmesini belirtmiş. Ki bu gerçektende çok saçma, umarım genel olarak öyle bir olay yoktur. Yoksa Apple Store'un Genpa, KVK gibi firmalardan ne farkı kalırki?

Ayrıyeten, bencede ABD ürünlerinede garanti verilmesi gerekirdi, sonuçta orada yaşayan cihazı oradan alan birisi, Türkiye'ye gelip sorun yaşadığında niye telefonsuz kalsın ki?
    Umarım zaman içerisinde bu imkanıda sağlarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucis -- 22 Ekim 2014; 5:09:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucis

Hocam farkındaysanız arkadaş Teknosa'dan alındığını, oraya geri götürülmesini belirtmiş. Ki bu gerçektende çok saçma, umarım genel olarak öyle bir olay yoktur. Yoksa Apple Store'un Genpa, KVK gibi firmalardan ne farkı kalırki?

Ayrıyeten, bencede ABD ürünlerinede garanti verilmesi gerekirdi, sonuçta orada yaşayan cihazı oradan alan birisi, Türkiye'ye gelip sorun yaşadığında niye telefonsuz kalsın ki?

Sanırım iade-değişim yapmak için gitti. Bunun için gittiyse olay normal. Ama randevu alıp cihaz bozuk diye gittiyse böyle bir şey olması mümkün,değil. Dünyanın neresinden alırsan al, Apple Store dışından bir Apple ürünü aldığında, Apple değişim(sıfırı ile) yada iade işlemi yapmaz. Ama aldığın ürün bozuk çıktığında Apple'dan teknik destek alabilirsin. Yani Apple'a cihazım bozuk diyip sorunu söyleyerek gidersen tabiki destek verir. Ama ben bunu Teknosa'dan aldım size iade etmek istiyorum derseniz hiç bir şey yapamazlar. Bu Amerika'da da Best Buy'dan alıp Apple Store'a iade yada değişim için götürmeye benziyor. Ama teknik destek için götürdüğünüzde hiç bir sorun olmuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam farkındaysanız arkadaş Teknosa'dan alındığını, oraya geri götürülmesini belirtmiş. Ki bu gerçektende çok saçma, umarım genel olarak öyle bir olay yoktur. Yoksa Apple Store'un Genpa, KVK gibi firmalardan ne farkı kalırki?

Yanlış alıntıladın sanırım hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

quote:

Sanırım iade-değişim yapmak için gitti. Bunun için gittiyse olay normal. Ama randevu alıp cihaz bozuk diye gittiyse böyle bir şey olması mümkün,değil. Dünyanın neresinden alırsan al, Apple Store dışından bir Apple ürünü aldığında, Apple değişim(sıfırı ile) yada iade işlemi yapmaz. Ama aldığın ürün bozuk çıktığında Apple'dan teknik destek alabilirsin. Yani Apple'a cihazım bozuk diyip sorunu söyleyerek gidersen tabiki destek verir. Ama ben bunu Teknosa'dan aldım size iade etmek istiyorum derseniz hiç bir şey yapamazlar. Bu Amerika'da da Best Buy'dan alıp Apple Store'a iade yada değişim için götürmeye benziyor. Ama teknik destek için götürdüğünüzde hiç bir sorun olmuyor.

Hocam arızalı iPhone 6 diye belirtince garantiden faydalanmak için gitti diye düşündüm. İade-değişim için gittiyse tabiiki de bu normal.

@John Citizen, evet hocam yanlış alıntılamışım.

• quote:

Orijinalden alıntı: infom@n

Olabilir.
    Ne saçma bir durum ya bu garanti şartları.
    Apple'ın ürünü Apple Storda garantisiz
    Ay durum diğer firmalarda da var.
    Türkiye'ye gelen firma gevşiyor yav.

Teknosa dan al. Apple a iade et. Bunu 50 kere yap. Apple ın kayedeceği fiyat ne olur sence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desider.org -- 21 Ekim 2014; 19:37:05 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurcuHale

Evet arkadaşlar bi kac aydir duyuyordum biraz once arkadasiminda basina gelmis. Yeni gelen arizali iphone 6 sini zorludaki apple store'a götürmüş ama değisim yapmamislar.. Aldigi yer olan teknosa vermeleri gerektigini ve 1 hafta (belkide daha fazla) servise degisim olarak onaylatmasi gerekiyormus..

Uzerinde Apple turkiye garantisi niye yaziyor?

He bide Apple Storedan alirsan urunu randrvu bile almana gerek yokmus sorun cikarsa 14 gun..

Apple sitesine girin teknik destek servis bölümüne tıklayın ime numarasından garantisi ne öğrenin orada garantili yazarsa garantisi bilmem ne tarihine kadardır yazarsa bakmak zorunda olmadı apple arayın garantisi böyle görünüyor ama mağazanız böyle söylüyor diyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

quote:

Hocam arızalı iPhone 6 diye belirtince garantiden faydalanmak için gitti diye düşündüm. İade-değişim için gittiyse tabiiki de bu normal.

@John Citizen, evet hocam yanlış alıntılamışım.

Hocam şimdi de bana mention gelmemiş

• Ellerinde cihaz olmadığından öyle demişlerdir 1-2 aya kalmaz geçer.

• Bilinçsiz tüketicilerin fütursuz talepleri... Haklarını bilmeyen, tüketici yasasının varlığından habersiz, neyin nereden nasıl alınacağını, koşulların ne olacağını bilmeyen, araştırmayan, okumayan insanlar...

Bir de bunların paralel ithalat malları üç beş kuruş ucuza alıp, sonra "hayret bi'şey yaaa, servis niye bakmıyor buna" diye yetkili servislerde zırıldayanları var. Çuvalla, tabela ithalat şirketi kurarak, servis merkezi kurmadan malları yurtdışından getirip ucuza satan çakallardan malı alırken marka iyi, yetkili servis servis hizmeti vermeyince marka kötü? Oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 21 Ekim 2014; 19:47:02 >
  • 50 kere mi?
    ABD'de bile her cihaz en fazla 3 defa bire bir değiştirilebiliyor. Mevzu iade değil tamir !!! çünkü teknosa da tamir için distribütörün servisine gönderiyor.
  • quote:

50 kere mi?
    ABD'de bile her cihaz en fazla 3 defa bire bir değiştirilebiliyor. Mevzu iade değil tamir !!! çünkü teknosa da tamir için distribütörün servisine gönderiyor.

Teknik destek olarak değişim ile 14 gün içindeki koşulsuz iade-değişim birbiri ile farklı şeyler. Sen git Amerika'da Wallmart yada BestBuy'dan telefon al. Ertesi gün git Apple'a ben bunu burdan aldım ama size iade etmek istiyorum de, bakalım Apple sana ne dicek? Kesinlikle kabul etmeyecek ki sistemleride buna izin vermeyecek.

Ama gidip telefonun şu sorunu var dediğinde, sorun etmeden soruna bakıp değiştirilmesi gereken bir sorun ise değiştirecekler. Apple'a teknik destek için git sana yardımcı olurlar. İkisi aynı şey değil.
  • quote:

50 kere mi?

Farklı kişiler olarak yap o zaman. Sonuçta zorlu centerin kazandığı bir sayı var. Bunu yok edersek o mağaza kapanır. Bu dengeyi koruma yöntemidir.

• Öyle benim canım sıkıldı cihaz değiştirmek istiyorum deyince cihaz mı değiştiriyorlar? Kontrol ediliyor değişime uygunsa değiştiriyorlar.
    Bana neyi savunduğunuzu anlamadım?
    Bizle Apple ilgilenmesin mi? Yada değişim tamir yapmasınlar mı?
    Sadece Apple Store'dan alınan cihazlarla ilgileceklerse adını Apple Store bile koymasınlar.

Ben Antalya'da oturuyorum ve belki Apple Store'a hiçbir zaman cihazım için başvurmayacağım.
  • quote:

Öyle benim canım sıkıldı cihaz değiştirmek istiyorum deyince cihaz mı değiştiriyorlar? Kontrol ediliyor değişime uygunsa değiştiriyorlar.
    Bana neyi savunduğunuzu anlamadım?
    Bizle Apple ilgilenmesin mi? Yada değişim tamir yapmasınlar mı?
    Sadece Apple Store'dan alınan cihazlarla ilgileceklerse adını Apple Store bile koymasınlar.

Ben Antalya'da oturuyorum ve belki Apple Store'a hiçbir zaman cihazım için başvurmayacağım.

Şunu savunuyorum. Teknosadan alınan cihaz 14 gün içerisinde apple store dan iade alınmaması çok normal çünkü teknosadan alıp apple a iade edersek ve bunu sürekli yaparsak(farklı insanlar olarak) zorlu centerdeki apple store u zarara sokarız.

• Vatov kullanıcısına yanıt
    Ben Türkiye içinde distribütör tarafından satılmış cihazlardan bahsediyorum. Ben AVEA bayisinden aldım bana niye Apple Store bakmasın?
    Zaten sizin dediğiniz durum mevcut pasaport kaydı ve vergi sistemiyle mümkün değil.
    Fakat etik olarak dünyanın her yerinde cihaza destek vermeleri gerekir. Sonuçta cihaz Apple üretimi ve kimin aracılığıyla satıldığı önemli değil.
    Mesela Toshiba, laptoplarına hala bu hizmeti veriyor. Dünyanın neresinde olursanız olun aldığınız cihazı toshiba servisine veriyorsunuz garanti dahilinde tamir ediyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.