Şimdi Ara

 Apple Pay® [ANA KONU] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.447
Cevap
173
Favori
383.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Boon'un kullanıldığı ülkeler dışındaki ülkelere ait kredi kartları ile yükleme yapmayı engellediler arkadaşlar. Yükleme yapmak için yeni bir yöntem bulamazsak, bakiyeler bittikten sonra kullanılamayacak gibi. :(

    ----------------------

    Dear Mr Bozkurt,

    Due to new security restrictions and to make sure to provide a safe product
    solution to our users, it is temporarily only possible to use boon. with a
    credit card that comes from countries where boon is already launched.

    You can spend your current balance but you cannot top up new funds anymore.

    We apologise for any inconvenience caused. Thank you for your understanding.
  • Beyler ben hesabımı Uk yapamadım yeni hesap açınca da kredi kartı istiyor none seçeneği gelmiyor aynı şekilde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu apple pay nasıl kullanılır? Benim kartlarda Wi-Fi işareti var. Temassız işlem olan yerlerde Kartı tutup geçiyoruz. Aplle pay böyle mi?

    Hangi mağazalarda işler ve nasıl oluyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • küfrettin K kullanıcısına yanıt
    Aynen, temassız kartı kullanıdığın şekilde, temassız kartın kullanılabildiği heryerde kart yerine telefonunu tutup ödeme yapabiliyorsun.
  • cnrbzk C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam selamlar herşeyi yaptım oldu sadece 5 dolar hediye bakiye vermedi. Birde şimdi herşey tamam ya ben normal Türkiye apple store kimliğime geri dönsem sorun olur mu? Kullanırken illa ingiltere apple store kimliğine girmek gerekiyor mu?
    Cevaplarsanız sevinirim, teşekkürler
  • djhayal D kullanıcısına yanıt
    geri dönebilirsiniz
    gerekmiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimmm78

    geri dönebilirsiniz
    gerekmiyor

    teşekkürler geri döndüm apple kimliğime fakat para yükleyemiyorum bu uygulamaya something wrong gibi bir hata veriyor ne yapmam gerekli?
  • cnrbzk C kullanıcısına yanıt
    Prepaid UK kart veren siteler var mı neteller vs? Bitane de ondan alırsak olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hardmantr kullanıcısına yanıt
    Denizbank FASTPAY ve APPLE PAY olarak Iphone dan temazsiz odeme yapan kullanan varmi,
  • apple hesabındaki kredileri kullanabilir miyiz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kazimbey48

    Denizbank FASTPAY ve APPLE PAY olarak Iphone dan temazsiz odeme yapan kullanan varmi,

    http://www.mastercard.com/tr/consumer/masterpass.html

    MasterPass logolu tüm üye iş yerlerinde bilgisayarın ile webten, tabletin ve akıllı telefonun ile mobilden ya da QR kod kullanımı ile yüz yüze tüm ödemelerde kullanabilirsin.

    Türkiye’de Visa temassız mobil ödeme hizmeti Akbank ve Yapı ve Kredi Bankası tarafından deneme bazlı sunulmaktadır. Yakın gelecekte 13 bankanın daha bu hizmeti vermesi öngörülmektedir. Visa temassız mobil ödemeyi Starbucks, Carrefour, Migros, Burger King, Pepsi makinaları, Cinemaximum, DnR, IDO Debiz Otobüsleri ve McDonalds gibi önde gelen işyerlerinde gerçekleştirebilirsiniz.

    https://www.visa.com.tr/visa-ile-odeyin/mobil-temassiz-odemeler
    Cep telefonları neredeyse her zaman bizimle ve kullanım alanları gün geçtikçe artıyor – yakın bir gelecekte cep telefonlarımızı perakendecilerde ve ulaşım ağlarında ödeme yaparken kullanmamız mümkün.

    http://bkm.com.tr/urunler-ve-hizmetler/temassiz-odemeler/temassiz-odemenin-faydalari/


    Temassız Ödeme Kabul Eden Zincir Mağazalar

    http://bkm.com.tr/faydali-bilgiler/temassiz-odemeler/temassiz-odeme-kabul-eden-magazalar/

    IPHONE IOS de MASTERPASS veya FASTPAY uygulamalarini kullananlar goruslerini yazarsa, mutlu olurum




  • http://bkm.com.tr/faydali-bilgiler/nfc/

    aslinda apple pay bir NFC odeme sekli dir degilmi yanlisim varsa duzeltin

    NFC Nedir ?

    NFC (Yakın Alan İletişimi) iki elektronik cihazın kolay, basit ve güvenli haberleşmesi için tasarlanmış kısa mesafe temassız teknoloji standardıdır

    Ödeme

    NFC ile cep telefonunuz = Kartınız

    Cep telefonlarında banka kartı, kredi kartı gibi birden fazla kart saklanabilir; böylelikle ödeme sırasında cüzdanınızdan kart seçip kasiyere vermek yerine cep telefonu üzerinden isteğiniz kartı tuşlayıp temassız terminale yaklaştırarak ödeme yapabilirsiniz.

    Turnikelerde Geçiş Kolaylığı

    İşe gelirken turnikelerden ayrı bir kartla geçmek yerine NFC uyumlu cep telefonunuzu terminale yakınlaştırarak geçebilirsiniz.

    Ulaşım Ödemelerinde NFC

    NFC, toplu taşımada kart taşımak yerine cep telefonunuza yüklemiş olduğunuz kartınızla hem kartınızın avantajlarından yararlanmaya devam etmenizi, hem de sadece cep telefonu taşıyarak istediğiniz yere ulaşabilmenizi sağlayacaktır.

    Tüm Biletleriniz NFC’li Cihazınızda

    NFC’li cep telefonları ile biletlerinizi de elektronik olarak alıp kullanabileceksiniz. Cep telefonunuz üzerindeki bileti gösterip stadyuma girebilecek, istediğiniz zaman büfelerde bulunan temassız terminallerden yiyecek ve içeceğinizi satın alabileceksiniz.

    Otomatlarda NFC ile Ödeme

    Otomatlardan istediğiniz ürünü seçtikten sonra ödemenizi cep telefonunuzu yaklaştırarak yapabilirsiniz.

    Veri Alışverişi

    İş görüşmelerinde kartvizit alıp vermek NFC ile çok kolay. NFC uyumlu iki cep telefonunu birbirine yakınlaştırarak kartvizit bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

    Parkmetrelerde NFC Kolaylığı

    Aracınızı park ettikten sonra temassız terminallere cep telefonunuzu yaklaştırarak ödemelerinizi NFC ile yapabileceksiniz.

    NFC ile Tanıtım ve Reklam

    NFC uyumlu cep telefonunuzu NFC etiketine yaklaştırarak etikette tanımlı hizmetten veya üründen yararlanabilirsiniz. Örneğin akıllı posterlerde bir kafeden kahve kuponu kazanabilir veya en favori müzik grubunuzun şarkısını cep telefonunuza indirebilirsiniz. Seyahatlerinizde NFC uyumlu cep telefonunuz sizin bir yardımcınız olabilir; turist kiosklarından istediğiniz dilde bilgi alabilir, müzeye daha adımınızı atmadan içeride hangi sergilerin olduğunu öğrenebilirsiniz.

    http://bkm.com.tr/faydali-bilgiler/nfc/nfc-ve-kullanim-alanlari/




  • Türkiye’de Visa temassız mobil ödeme hizmeti Akbank ve Yapı ve Kredi Bankası tarafından deneme bazlı sunulmaktadır. Yakın gelecekte 13 bankanın daha bu hizmeti vermesi öngörülmektedir. Visa temassız mobil ödemeyi Starbucks, Carrefour, Migros, Burger King, Pepsi makinaları, Cinemaximum, DnR, IDO Debiz Otobüsleri ve McDonalds gibi önde gelen işyerlerinde gerçekleştirebilirsiniz.

    Cep telefonları neredeyse her zaman bizimle ve kullanım alanları gün geçtikçe artıyor – yakın bir gelecekte cep telefonlarımızı perakendecilerde ve ulaşım ağlarında ödeme yaparken kullanmamız mümkün.

    Mobil temassız ödemeler nasıl çalışır?

    Visa mobil temassız ödemelerin çalışma şekli temassız kart ödemeleriyle aynıdır – cep telefonunuzu temassız ödemeleri kabul eden bir ödeme terminaline tutarak işlemin onaylanmasını beklersiniz ve ödemeniz gerçekleşir.

    Mobil temassız ödemeler, etkileşimde yeni bir düzeye ulaşma imkanı sağlar, örneğin hareket halindeyken harcamalarınızı daha etkili takip etmenize yardımcı olur.

    Mobil temassız ödemeleri kullanmaya nasıl başlayabilirim?

    Sayıları gittikçe artan banka ve mobil şebeke operatörleri, müşterilerine mobil temassız ödeme yöntemlerini sunmaya başlıyor.

    https://www.visa.com.tr/visa-ile-odeyin/mobil-temassiz-odemeler

    Sen de MasterPass kullanmaya Caffe Nero, BiTaksi ve Getir ile hemen başla.

    http://www.mastercard.com/tr/consumer/masterpass.html




  • Asagidaki bilgiyi akbank in sitesinden alinti yaptim, yanliz kafami karistiran nokta sondan 3. madde "Apple tarafından iPhone cihazlardaki NFC anteninin kullanımına izin verilmemesi nedeniyle, iPhone cihazlarla mobilden temassız ödeme işlemi yapılamayacaktır."

    Ne yani sorun Apple Iphone danmi kaynakli, yurt disindan kart ekleyince oluyo izin veriyoda yurt icinden mi izin vermiyo anlamadim, anlayan anlatsin lutfen



    Akbank Direkt Öde ( Mobil Cihazlardan Ödeme İşlemi )

    Akbank olarak yenilikçi hizmetleri müşterilerimize ulaştırmaya devam ediyoruz. Akbank Direkt Mobil uygulamasını Android* işletim sistemli mobil cihazlardan kullanan müşterilerimiz için hayata geçen ve bir mobilden temassız ödeme yöntemi olan “Akbank Direkt Öde” ile, dünyadaki tüm temassız özellikli(NFC**) POS cihazları üzerinden Akbank Direkt Mobil ile ödeme işlemi yapılabilecektir.

    Akbank Direkt Mobil’e eklenen Akbank Direkt Öde menüsündeki Kart Ekle adımından, mobilden temassız ödeme için kullanılacak kredi kartı için Axess seçildikten sonra; telefon temassız özellikli POS cihazına yaklaştırılarak ödeme yapılabilecektir.

    Farklı bir uygulama yüklenmesine ya da ek bir cihaz alınmasına gerek kalmadan; Akbank Direkt Mobil uygulamasının güncel versiyonunun kullanılması, Akbank Direkt Öde ile temassız ödeme işlemi yapabilmek için yeterli olacaktır. Herhangi bir ek onay süreci olmadan, anında kullanıma başlanabilecektir.

    Tüm bireysel Axess kredi kartları Akbank Direkt Öde işleminde kullanılabilecektir. Mobil ödeme için kaydedilecek fiziki kartın temassız özellikli olma zorunluluğu yoktur, tüm kartlar mobilden ödeme için eklenebilecektir.

    Mobilden temassız ödeme için; Akbank Direkt Mobil uygulamasının tek şifre konumunda, telefonun ekran ışığının ve bildirim ayarlarının ise açık olarak kullanılması gerekmektedir. Her ödeme işlemi öncesinde Akbank Direkt Mobil’e giriş yapılmasına veya kartlar mobil ödeme için eklendikten sonra telefonun internet bağlantısına ihtiyaç olmayacaktır.

    Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

    Akbank Direkt Mobil’deki tek şifre özelliğinin silinmesi durumunda ödeme işlemi yapılamayacaktır.
    Mobil cihazın internet bağlantısı olmadığı durumlarda maksimum 20 adet temassız ödeme işlemi yapılabilecektir. 20 işlem yapıldıktan sonra internete bağlanılarak Akbank Direkt Mobil uygulamasına giriş yapılması gerekecektir. Müşterilerimizin yapabilecekleri şifresiz işlem adedinin azalması durumunda uygulama üzerinden bilgilendirme yapılacaktır.
    Müşterilerimizin sahip olduğu tüm Akbank banka ve kredi kartları Akbank Direkt Öde fonksiyonunda kullanılmak için eklenebilecek olup, “Mobil Ödemede Kullanılacak Kart” olarak seçilen kart ile ödeme işlemi yapılabilecektir. Mobil temassız ödemelerini yapacakları kartı değiştirmek isteyen müşterilerimiz öncelikle Akbank Direkt Mobil’e giriş yapıp Akbank Direkt Öde menüsünden “Mobil Ödemede Kullanılacak Kart” seçimini değiştirmelidir.
    Akbank Direkt Öde menüsü; Akbank Direkt Mobil Klasik, Plus veya İŞİM paketlerinde yer almakta olup, Kurumsal Mobil’de bulunmamaktadır.
    Akbank Direkt Öde işlemi için müşterilerimizden ek bir ücret/komisyon alınmayacaktır.
    Ödeme işleminde kullanılan kredi/banka kartına tanımlı kampanyalardan, mobilden temassız ödeme yapıldığında da yararlanılabilecektir.
    Mobil ödemede kartın limiti doğrultusunda işlem yapılabilecek olup; 50 TL altındaki işlemler için kart şifresi kullanmadan, 50 TL üzerindeki işlemler için ise POS’a temassız ödemede kullanılan kartın şifresi tuşlanarak işlem yapılabilecektir. Yurtdışındaki bazı ülkelerde sadece 50 TL muadilinin altındaki işlemler temassız yapılabilmektedir. Bu nedenle ülke bazlı düzenlemeler nedeniyle temassız işlem limitleri daha az olabilmektedir.
    “Şifresiz işlem” limiti işlem başına 50 TL, toplamda 150 TL’dir. Akbank Direkt Mobil uygulamasına her giriş yapıldığında ya da 50 TL üzerindeki her kart şifresi tuşlanarak yapılan işlemde, “şifresiz işlem” kalan toplam limiti tekrar 150 TL olacaktır. Örneğin Akbank Direkt Öde fonksiyonu ile temassız olarak 50 TL, 50 TL, 40 TL ve 10 TL’lik dört adet temassız işlem yapıldığında, toplam “şifresiz işlem” limiti dolacaktır. Toplam limit dolduğunda, müşteriye SMS ile bilgi verilerek Akbank Direkt Mobil uygulamasına giriş yapması istenecektir. Fiziki kart ile şifre kullanılmadan temassız yapılan işlemler, Akbank Direkt Öde fonksiyonundaki “şifresiz işlem” toplam limitine dâhil olmayacaktır. 50 TL’nin üzerindeki işlemlerde kart şifresi tuşlanacağından, “şifresiz işlem” toplam limitine dâhil olmayacaktır.
    Akbank Direkt Öde fonksiyonu kullanılarak yapılacak tüm işlemlerin online olması gerektiğinden, online hizmet vermeyen bazı POS’larda(örneğin otomatlar) ve bazı şehirlerdeki ulaşım hizmetlerinde (Örnek: Konya Ulaşım) Akbank Direkt Öde kullanılamayabilecektir.
    Ödeme işleminden sonra işlem detayını içeren bildirim (push notification) telefona gönderilecektir. Ayrıca Haberci SMS/e-mail üyesi müşterilerimiz, Haberci için tanımlı temassız ödeme gönderim kurallarına göre SMS/e-mail alabilecektir.
    Apple tarafından iPhone cihazlardaki NFC anteninin kullanımına izin verilmemesi nedeniyle, iPhone cihazlarla mobilden temassız ödeme işlemi yapılamayacaktır.
    Sanal kartlar ve ek kartlar Akbank Direkt Öde çözümünde kullanılamayacaktır. Maestro kartlar, mobil ödeme için kullanılamadığından; Neo Maestro kartı olan müşterilerimiz Akbank Direkt Öde’ye kartlarını eklemek istediklerinde kartlarının yenilenmesi için yönlendirilecektir. Yenileme işlemi tamamlandıktan sonra yenilenen kart mobil ödemede kullanıma başlanabilecektir.
    Akbank Direkt Mobil’in İngilizce dil seçeneğinde kullanan müşterilerimiz de mobil ödeme hizmetinden yararlanabilecektir.
    Akbank Direkt Öde ile Chip Para/Mil Puan kullanımı yapılamayacak olup, kazanılan Chip Para/Mil Puanın kullanımı fiziki kartlarla yapılmaya devam edecektir.
    *Mobilden temassız ödeme özelliği, işletim sistemi Android 4.4 ve üzeri versiyona sahip ve NFC özellikli telefonlarla kullanılabilecektir. Bazı telefonlarda ise işletim sistemi özelliği minimum 5.0 ve üzeri olması istenmektedir. Telefon listesinehttp://mastercard-mobilepartner.com/approvals.html linkinde yer alan MasterCard contactless approved NFC Mobile Devices dokümanından ulaşabilirsiniz.

    **NFC, (Near Field Communication- Yakın Saha İletişimi) kablosuz iletişim teknolojisinin adıdır. NFC, NFC teknolojisine sahip elektronik cihazlar arasında çok hızlı ve anlık çift yönlü yakın mesafeli haberleşmeyi sağlar.

    https://www.axess.com.tr/axess/sayfa/1/2140/mobil-odeme




  • Sanirim Benzer sekilde Yapi Kredi Bank da Android cihazlarda Cep telefonundan temazsiz odemeyi kullandiriyor, Iphone undan kullanan varmi?
    Mobil Ödeme

    Mobil Ödeme fonksiyonu ile, NFC uyumlu Android cihazlarla alışverişlerinizi cep telefonunuzdan yapabilirsiniz. Mobil ödeme yapabilmek için, kartlarınızı mobil ödemeye açmanız, cep telefonunuzun NFC özelliğini aktif hale getirmeniz yeterli.
    Ödemenizi gerçekleştirmek için tek yapmanız gereken, telefonunuzu temassız özellikli POS cihazına yaklaştırmak. 50 TL altı işlemlerinizi şifreye gerek kalmadan, 50 TL ve üzeri işlemlerinizi ise, POS cihazından kart şifrenizin girişini yaparak tamamlayabilirsiniz.

    https://www.yapikredi.com.tr/sinirsiz-bankacilik/mobil-bankacilik/yapi-kredi-cuzdan.aspx




  • Yapi Kredi Bankasiyla yaptigim telefon gousmesinde android telefonlarda cep telefonu ile odeme yapilabildigini, Iphone larda henuz yapilamadigini soylediler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazimbey48 -- 12 Ekim 2016; 17:51:30 >
  • Biraz once Turkiye Apple Destek hattindan aradilar bu konuda Turkiyedeki bankalarla anlasma sureci gerceklesiyor yakinda Turkiyede Apple Pay baslayacak dediler

    Asagidaki Video da Apple Pay kullanimi ornek olsun diye gorebilirsiniz

    https://youtu.be/5yCe2gdJAWU
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kazimbey48


    Biraz once Turkiye Apple Destek hattindan aradilar bu konuda Turkiyedeki bankalarla anlasma sureci gerceklesiyor yakinda Turkiyede Apple Pay baslayacak dediler

    Asagidaki Video da Apple Pay kullanimi ornek olsun diye gorebilirsiniz

    https://youtu.be/5yCe2gdJAWU



    Android telefonlarında banknın kendi uygulamaları nfc üzerinden kart bilgilerini yolluyor ve ödeme yaptırıyorlar.
    iPhoneda banka uygulamaları nfc'yi kullanamıyor. O yuzden olmuyor.
    iPhonelardaki Wallet(Apple Pay) uygulaması ise nfc'yi kullanabiliyor, fakat Apple Pay uygulaması Türkiyede kapalı ve Türk bankaların kartları eklenemiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tesekkurler Bilgi icin...

    Bu arada bitde NFC destekli SIM kart diye bir sey varmis, Turkcell ve Vodophone da varmis bilen kullanan varmi?

    http://www.vodafone.com.tr/Servisler/Cep-Cuzdan.php
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.