Şimdi Ara

 Apple Pay® [ANA KONU] (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.764
Cevap
195
Favori
431.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Backspace7

Apple pay olayında bence apple komisyonda anlasamıyordur. Sonucta telefonu bir ödeme aracı olarak kullanıyorsun ana kaynak yine bankanın verdigi kart. Netfilixten bile %30 para isteyen apple bankalardan da kesin fahiş bir komisyon istiyordur. Sonucta temassız ödeme için apple'ın sunucu barındırmasına gerek yok cunku ödeme turkiyedeki bankalar veya kurumların kartları ile oluyor. onların zaten sunucuları turkiyede. o yuzden bence apple pay için olayın sunucu ile alakası oldugunu sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    Aynen.. bende bunu demek istemiştim

• Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle çok doğru yazmışsınız. Mesela şu anda Samsung bir telefon ile BonusFlaş uygulamasını indirdiğiniz takdirde temassız bir şekilde telefonunuzla ödeme yapabiliyorsunuz. Apple'da bu işlem BonusFlaş ile değil Wallet ile gerçekleşiyo e haliyle burdan bir komisyon alıyor.

Yani BDDK veya herhangi bir kurum tarafından telefon ile birlikte NFC kullanarak ödeme yapmaya izin verilmiş. Tek sorun Apple'ın bankalar ile anlaşamaması diye düşünüyorum.

Yani sunucular Türkiye'de olacak vb. ütopik saçmalıklara gerek yok zaten eklenebilen kredi kartları belli ve bu harcamalar Türk bankalarının kredi kartları ile yapılıyor, Apple, bu işlemde telefonunu kullandırdığı için komisyoncu oluyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    Androiddeki appler direkt nfcye eriştiği için arada aracı olmadan oluyor yani veriler direkt TRde tutulmuş oluyor( garanti, yapikredi falan)

Apple payde ise sanırım, ödeme apple üzerinden yapılıyor o yere. Apple da bizim karttan çekiyor galiba bu yüzden appleın da bddk dan onay alması gerekiyor diye düşünüyorum.
    Çok zor olmasa gerek verileri TRde depolamak ve kurallara uymak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    İşlem nasıl gerçekleşiyor keşke bilebilsek ama sanıyorum benim dediğim kadar basit değil lakin öyle olsaydı dünyanın her yerine çoktan yayılmış olurdu Apple Pay. Sistemleri nasıl işliyor bilmiyorum ama daha avrupa ülkelerinin bile çoğuna gelememişlerse, sistemleri fazla izin gerektiren bir sistem diye düşünüyorum.

Bu arada sizede katılıyorum TR'de depolamak ve kuralla uymak çok zor olmasa gerek, Türkiye'nin temassız ödeme için iyi bir pazar olduğu düşüncesindeyim en ücra ilin en ücra köşesindeki bir esnafta bile temassız pos cihazı gördüm. Kaldı ki TR'de tüketiciye satış yapan herhangi bir mağazanın kredi kartı kabul etme zorunluluğu var bununla ilgili kanun maddeside var bu yüzden Türkiye'nin Apple için eşsiz bir pazar olduğunu düşünüyorum ama öncelik vermeleri gereken daha önemli konuları var herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iDoctor

İşlem nasıl gerçekleşiyor keşke bilebilsek ama sanıyorum benim dediğim kadar basit değil lakin öyle olsaydı dünyanın her yerine çoktan yayılmış olurdu Apple Pay. Sistemleri nasıl işliyor bilmiyorum ama daha avrupa ülkelerinin bile çoğuna gelememişlerse, sistemleri fazla izin gerektiren bir sistem diye düşünüyorum.

Bu arada sizede katılıyorum TR'de depolamak ve kuralla uymak çok zor olmasa gerek, Türkiye'nin temassız ödeme için iyi bir pazar olduğu düşüncesindeyim en ücra ilin en ücra köşesindeki bir esnafta bile temassız pos cihazı gördüm. Kaldı ki TR'de tüketiciye satış yapan herhangi bir mağazanın kredi kartı kabul etme zorunluluğu var bununla ilgili kanun maddeside var bu yüzden Türkiye'nin Apple için eşsiz bir pazar olduğunu düşünüyorum ama öncelik vermeleri gereken daha önemli konuları var herhalde.
    En son bildiğim turkiyedeki pos cihazlarının yarısı temasssız özellikli ve uhtemelen bu oran git gide yukarı dogru cıkıyordur. En son cıkan kanunda yazarkasa pos olma zorunlugu sizinde dediğiniz gibi herkeste pos cihazı olmasını zorunlu hale getirdi. artık mahallenin kucuk bakkalında bile pos cihazı mecburen var ve BKM acıklamalarına göre kartla yapılan alıs verişler temessız alıs verişler surekli artıs içinde. İnsanlar artık nakiti daha az kullanıyor. Bu sekilde para tasımayıp riski azaltıyorlar üstelik.

Tumb bu veriler ve etkenler aslında ulkemizi bu tarz teknolojik kullanımlar için cazip hale getiriyor ama eminim ki apple bunu kendince karlılık oranı hesaplayıp o ulkeye bu alanda giriş yapıyordur. Apple cok dikkat ettiği konular genelde vergilendirme olayı ve aldıgı komisyon oluyor. Bu sartların kendince karlı gormezse o pazara girmesi pek mumkun değil bence.

• Arkadaşlar merhaba bir kaç sorum olacak

1- N26 adresi hollanda gösterdim orada tanıdığım var. Apple Pay hollanda da aktif değil ama bölgeyi almanya veya ingiltere yaparak kullanabilir miyim?
    2- Pasaportumun süresi dolduğu için yeni tip kimlik kartını yolladım. Sizce onaylanır mı? en kötü pasaportu zaten yenileceğim
    3- Apple sunumda fiziksel kartı apple payin geçerli olmadığı yerlerde kullanabilmek için tasarladığını söylemişti. 40+ ülkeye apple card sayesinde girebilir mi bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • Apple destek ile görüştüğümde anladım ki bizim kadar biliyorlar. net bilgiye sahip değiller. demek oluyor ki hiç bir çalışma yapılmamış,plana alınmamış. yani, alt yapı,kullanım sayısı,bbdk gibi etmenler hikaye.
    tek sebebi umurasanmıyor,önemsenmiyor,önceliği yok..

Bu yıl sonuna kadar toplam 42 ülkede hizmet verecek.bu sene hizmete alınacak ülkeler; estonya,portekiz,slovakya,slovenya,romanya,avusturya ve yunanistan.

yukarıdaki ülkeleri ekleyince şöyle bir resim çıkıyor.https://i.hizliresim.com/pbpjG0.png yani avurpada apple pay olmayan 15 ülke kalıyor.bunlar lükserburg,hollanda,belarus,litvanya,letonya,macaristan,moldova,hırvatistan,bosna hersek,sırbistan,kosova,makedenyo,karadağ,bulgaristan,arnavutluk bü ülkerin hepsinde yapacaklarını düşünmüyorumda,kredi kartı kulanım oranları ve nüfusları düşük ülkeler.

diğer kıtalarda da olması muhtemel 10 ülke seçtim oda maksimum yani,bunlar israil,güney kora,tayland,meksika,arjantin,güney afrika,azerbeycan,endenonezya,malezya,ürdün.

yani yılda 8 ülke aktife ettiklerine göre yetkili mercilerle anlaşır sorun çıkmassa en geç 2023e kadar türkiyeye gelir.:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirkul20 -- 27 Mart 2019; 22:17:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirkul20

Apple destek ile görüştüğümde anladım ki bizim kadar biliyorlar. net bilgiye sahip değiller. demek oluyor ki hiç bir çalışma yapılmamış,plana alınmamış. yani, alt yapı,kullanım sayısı,bbdk gibi etmenler hikaye.
    tek sebebi umurasanmıyor,önemsenmiyor,önceliği yok..

Bu yıl sonuna kadar toplam 42 ülkede hizmet verecek.bu sene hizmete alınacak ülkeler; estonya,portekiz,slovakya,slovenya,romanya,avusturya ve yunanistan.

yukarıdaki ülkeleri ekleyince şöyle bir resim çıkıyor.https://i.hizliresim.com/pbpjG0.png yani avurpada apple pay olmayan 15 ülke kalıyor.bunlar lükserburg,hollanda,belarus,litvanya,letonya,macaristan,moldova,hırvatistan,bosna hersek,sırbistan,kosova,makedenyo,karadağ,bulgaristan,arnavutluk bü ülkerin hepsinde yapacaklarını düşünmüyorumda,kredi kartı kulanım oranları ve nüfusları düşük ülkeler.

diğer kıtalarda da olması muhtemel 10 ülke seçtim oda maksimum yani,bunlar israil,güney kora,tayland,meksika,arjantin,güney afrika,azerbeycan,endenonezya,malezya,ürdün.

yani yılda 8 ülke aktife ettiklerine göre yetkili mercilerle anlaşır sorun çıkmassa en geç 2023e kadar türkiyeye gelir.:)
    Yunanistana gekecekse yuh derim gercekten. Adamlarin nufusu 10.7 milyon. Bunun 2-3 milyonu yasli bi okadarida coluk cocuk olsa geriye kaldi 5 milyon insan. Bunlarin kaci apple kullanicisi ve apple pay kullanacak potansiyelde ki? Yani yunanistana bile geliyorsa bu kadarina pes diyorum gercekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• buradan bakabilirsiniz,ilaveten avusturyada var.
    diyolarmış ya türkiye de temassız ödemene istenilen seviyede değil.yunanistan sanki temassız kart kullanımı yüksek. https://twitter.com/baybaynakit bkmnin verdiği verilere göre şubat ayı temassız ödeme 1.3 milyon, geçen yıla oranla yüzde 125 artmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirkul20 -- 27 Mart 2019; 20:53:14 >

• Avusturyada yasayan birisi n26 sahibi olabiliyor mu?

• Bari Apple Pay’i sadece Apple Card ile kullanalım diyeceğim ama o da imkansız gibi :/

• quote:

Orijinalden alıntı: Darklesss

Bari Apple Pay’i sadece Apple Card ile kullanalım diyeceğim ama o da imkansız gibi :/
    Ben bunada raziyim

Hocam sizce olabilir mi durum? Apple Pay’i sadece Apple Card ile kullanma olayı

• quote:

Orijinalden alıntı: Darklesss

Hocam sizce olabilir mi durum? Apple Pay’i sadece Apple Card ile kullanma olayı
    Bence olabilir ama ozaman soyle bir durum cikiyor ortaya. Simdi bu fiziki kart apple pay kullanilmayan ülkeler icin sunulacak denildi. Eger bu kartla apple pay kullanilsa ozaman tum dunyada apple pay acilmis olur. Yani keske olsa ama yapmayacaklardir.

Zaten daha fiziki kartin turkiyeden edinikip edinilemeyecegi bile belli degil. Yani bizde soyle bir durum var adamlar karti apple pay kullanilmayan ulkeler icin cikardi ama biz hem apple pay kullanamayan hemde fiziki karti kullanamayan bir ulke olabiliriz gibime geliyor.

• Apple Card, apple pay olmayan ülke için falan çıkmadı arkadaşlar. Apple Card, apple pay sistemine dahil olmayan (temassız ödeme terminali olmayan) iş yerinde ödeme yapılabilsin diye var.

Apple Card, Goldman Sachs tarafından sunuluyor. Goldman Sachs bir yatırım bankası. Yani bireye kredi, kredi kartı, banka hesabı gibi hizmetler vermiyordu. Apple Card ile birlikte Goldman Sachs bireylere kredi kartı hizmeti vermeye başlıyor. Ve şu an için sadece amerika'da sunulacak. Apple Card'ın başka ülkelere gitmesi için 2 seçenek var, ya goldman sachs o ülkeye giriş yapacak banka olarak ya da apple ülke bazlı başka bankalar ile çalışacak. Şu an görünen Apple Card'taki tek partner goldman sachs. Sonra ne olur bilinmez.

Apple Pay'e gelecek olursak, ödemeyi apple üzerinden yaptığınız için apple'ın da bu verileri türkiye'de saklaması isteniyor.

Komisyon olayı da öyle fahiş filan değil. her harcama için 0,15% komisyon alıyor apple.

Yani bu sabit bir rakam, kabul eden banka sisteme dahil oluyor.

Türkiyeye gelmeme sebesi ise tekrar ediyorum komisyon değil, altyapı ve temassız kullanım oranlarının henüz istenen düzeyde olmaması.

• quote:

Orijinalden alıntı: gduman

Apple Card, apple pay olmayan ülke için falan çıkmadı arkadaşlar. Apple Card, apple pay sistemine dahil olmayan (temassız ödeme terminali olmayan) iş yerinde ödeme yapılabilsin diye var.

Apple Card, Goldman Sachs tarafından sunuluyor. Goldman Sachs bir yatırım bankası. Yani bireye kredi, kredi kartı, banka hesabı gibi hizmetler vermiyordu. Apple Card ile birlikte Goldman Sachs bireylere kredi kartı hizmeti vermeye başlıyor. Ve şu an için sadece amerika'da sunulacak. Apple Card'ın başka ülkelere gitmesi için 2 seçenek var, ya goldman sachs o ülkeye giriş yapacak banka olarak ya da apple ülke bazlı başka bankalar ile çalışacak. Şu an görünen Apple Card'taki tek partner goldman sachs. Sonra ne olur bilinmez.

Apple Pay'e gelecek olursak, ödemeyi apple üzerinden yaptığınız için apple'ın da bu verileri türkiye'de saklaması isteniyor.

Komisyon olayı da öyle fahiş filan değil. her harcama için 0,15% komisyon alıyor apple.

Yani bu sabit bir rakam, kabul eden banka sisteme dahil oluyor.

Türkiyeye gelmeme sebesi ise tekrar ediyorum komisyon değil, altyapı ve temassız kullanım oranlarının henüz istenen düzeyde olmaması.
    Herseye okey de yunanistanın bizden fazla temassız ödeme mi yapıyor ki yunanistana geliyor bu yıl apple pay? sonucta nufus oranı bizim 8de1 kadar adamların. yani bizden daha fazla temassız ödeme yapıldıgını hiç sanmıyorum. turkiyede gunde 1 milyondan fazla temssız ödeme yapılıyormus bu azımsanacak bir rakam değil. eger komisyon olayı belirttiğiniz gibi ise bunu burun kıvıracak banka olacagını sanmıyorum bizde. tum bunlar cıktıgında verilerin turkiyede tutulması olayı kalıyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 28 Mart 2019; 12:18:20 >

sayı olarak bizde fazla temassız ödeme yapması değil ki olay. Nufüsa oranla temassız ödeme yönteminin kullanım oranı yüksekliği belirleyici olan.

Son zamanlarda marketlerde, işyerlerinde insanlara 'temassız var mı' sorusunun sorulma sebebi kullanım oranını arttırmak.

• gduman G kullanıcısına yanıt
    Temassız var mı sorusunu işletmeciler musteriye değil musteri işletmeye daha cok soyluyor. kendimden biliyorum kullandıgım kartların hepsi temassız a101 bim migrosa gidiyoum bir allahın kulu temassız almıyor hepsine ben soyluyorum alabilirsiniz temassız diye.

Nufus oranı olayına ise katılmıyorum. cunku burada potansiyelde önemli. 10,7 milyon yunan nufusununun yarısı zaten saun 16 yas altı ve yaslı kesimden olusuyordur ortalama. geriye kaldı 5 milyon insan ki bunları kacında kredi kartı var ve olanları kacı temassız özelliğe sahip kart sahibi. ayrıca bu 5 milyonun kacı iphone 6 ve ustu kullanıyor?

oysaki ulkemzide zaten hali hazırda gunluk 1 milyondan fazla temassız ödeme yapılıyor ve bu sayı surekli artacak bu bariz belli. Bunun dısındaki bizdeki nufus yuzunden geriye cok fazla bir potansiyel kullanıcı adayı olusmus oluyor. o yuzden nufusa oran olayına katıldıgımı soyleyemicem. apple yunanistanla bizde aynı anda baslatsın eminim ki bizdeki kullanıcılardan daha cok para kazanacaktır.

• BKM'nin altyapıya ilişkin söylediği aşağıda.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) şubat ayı verilerine göre temassız dönüşümle beraber bugün kredi kartlarının yüzde 48’inin, banka kartlarının yüzde 18’inin, ödeme noktalarında ise terminallerin yüzde 55’inin yani yarısından fazlasının temassız teknolojisiyle uyumlu olduğu görülüyor.

Yanii ödeme noktalarının sadece yüzde55'inde bu alt yapı mevcut. Altyapı için yatırım yapılması gerekiyor ve bunu apple yapmayacak, bankalar yapacak. Siz altyapıyı genişletirseniz o zaman potansiyelden bahsedebilirsiniz. Türkiyede kredi kartı kullanımı evet yoğun. Temassiz ödeme yapabilecek bir potansiyel var ama ödeme yapabileceği alt yapı girdiği 2 iş yerinden 1'inde yok. Olay bu.

Ha yunanistan'da ödeme noktalarındaki temassız terminale sahip olma oranı bizden aşağıdadır o zaman 'küçücük yunanistan'a geliyorda bize niye gelmiyor' serzenişini anlarım. Böyle bir veri varsa paylaşın.

Eldeki verilerden çıkarak durumu anlatıyorum. Nüfus yoğun, fiziki kredi kartı kullanım oranı yoğun, temassız karta sahip kredi kartı ve buna bağlı kullanım oranı ve altyapısı yeterli bir seviyede değil. Özetle her konuda olduğu gibi ülkede potansiyel var, işleyecek, kullanacak, çağı yakalamak isteyen irade yok.

Misal; apple pay ulaşımda da kullanıyor. Londra'da tokyo'da şanghay'da. Banka ile bir işiniz de yok, entegre etmek isteseniz bal gibi edersiniz istanbul, ankara, izmir gibi şehirlerde. Ama vizyon sahibi yönetici eksikliğinden dolayı uğraşan yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gduman -- 28 Mart 2019; 16:32:33 >

• Avusturya, Polonya vs. bir kaç ülkede ING Bank öncülük ediyor Apple Pay'e Türkiye'de ING Bank'ın ağzını aramak lazım kesin bilgileri vardır :) Ne zaman gelir, Gelmesi için ne lazım kesin biliyolardır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.