Şimdi Ara

Apple Music vs. Spotify (40 dk Videolu Karşılaştırma, Detaylı İnceleme, Kim daha iyi?) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
2
Favori
3.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NomadCRY

    quote:

    Orijinalden alıntı: brkbrktgl


    quote:

    Orijinalden alıntı: NomadCRY

    quote:

    Orijinalden alıntı: brkbrktgl


    quote:

    Orijinalden alıntı: emrebursali_2

    quote:

    Orijinalden alıntı: brkbrktgl


    quote:

    Orijinalden alıntı: emrebursali_2

    Arkadaslar apple music den indirdigim 1.3 gb lik muziklerim oturumumu kapatip tekrar actim ve hepsi silinkis neden acaba bu durumu nasil duzeltebilirim apple music te?

    Hocam silindi derken sadece telefondan mı silindi yoksa hesabındanda mı silindi. Sadece telden ise sıkıntı yok. Geri indirilir. Ama hesaptan silindiyse tekrar müzikleri nerden bulacaksın

    Hicbir yerde gozukmuyor somdi ben tekrar indirsem bir sarki oturumumu ac kapa yapsam tekden felen yine ki silinecek bunu nasil yapabilirim?

    Hocam ozaman telefonu sıfırladığımızda veya hesaptan çıkış yaptığımızda müzikler kayıp oluyorsa sıkıntı. Bence kayıp olmaz sadece telefondan silinir.

    Sadece telefondan siliniyor zaten, hesaptan silinmez. Arkadaş ne yapmaya çalışıyor çözemedim.

    Hocam evet öylede. Bende denemek için hesaptan cıkıs yapıp geri girdim. Müzikleri tekrar indirdim ama 10 a yakın müzik inmedi. Bu öğe yok diyor. Açamıyorsun yani. Ne yapmak lazım şimdi

    Zamanla düzeliyor. Ara sıra bazı şarkılar çalınamıyor evet, olur böyle ufak problemler. Oturur gittikçe.

    hocam şarkıyı listemden çıkartıp tekrar yükleyim diyorum. apple müziktede gözükmüyor artık :)




  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    nick zaten buram buram hiphop kokuyordu nitekim doğru da çıktı :) siteni de inceleyeceğim.

    tarz olarak bana west coast daha yakın geliyor,bilmiyorum neden ama. east de'de saygı duyulacak agalar mevcut tabi,örneğin Nas,Dmx,Wu-Tang Clan,Run DMC gibi

    batıda da Ice cube, Nwa,Bad Azz,Cypress Hill ve büyük üstad Dr.Dre'yi saymadan geçemem :)

    valla bende memnun oldum hiphop kültürü ile bu kadar içli dışlı bir arkadaş ile karşılaştığıma. yazılarını vs okuyacağım hepsini. attım fava
  • ben bu genius listesini benim dinlediğim şarkıya göre müziklerim içinde olmayan şarkı öneriyor sanıyordum. Meğersem kendi şarkılarım arasında liste oluşturuyormuş. Benim dediğim gibi olsaydı iyi olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deli oğlan58

    Arkadaşlar bu apple müzikten şarkı indirmek ücretli mi ? Mesela bi şarkı dinliyorum listeye ekle diyorum listeye ekledikten sonra bide indr butonu çıkıyor yanında indriyorum bu ücretlimi ?

    ücretli değil.
  • Bende ikisi de var emin olun Apple Music daha iyi kalitede ses veriyor. Kulaklık ile şarkıları karşılaştırın. Her ikisinde denedim Apple yapmış diyorsunuz. Tek eksiği Türkçe içeriğin az olması onu da zamanla göreceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ellerinize saglik gayet aciklayici bir video olmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NomadCRY

    quote:

    Orijinalden alıntı: adını nick koydum

    Apple Music in ses kalitesini Deezer a benzettim biraz. Spotify devam.

    Yukarıda da yazdım. Ses kalitesi olarak aralarında bir fark yok / Apple Music daha önde. Spotify önce arşivinin yüzde 40'ını 320 kbit yapsın. Ayarlarda güya 320 kbit seçeneği var ama 29 milyon şarkının yüzde 40'ı 320 kbit değil. Ve hiçbir geliştirme de yapmıyorlar yıllardır. Ve ayrıca bin liralık sağlam bir kulaklık olmadığı sürece iki program arasında bariz bir ses kalitesi farkını kimse fark edemez. Karşılaştırma falan yapamazsınız çünkü zaten kulağın fark edebileceği bir fark yok arada. Psikolojik tamamen sizinki.

    Apple, m4a ses formatını kullanıyor ve teknoloji olarak mp3'ten daha iyi bir sistem. Teknik olarak da daha iyi.

    Böyle bir kanıtın var mı dostum? 320 olmadığını nereden biliyorsun? Premium üyeliğim var ses kalitesinden gayet memnunum. Şayet öyleyse geçelim Apple Music'e biz de.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Apple music mukemmel olmus ara yuzu kullanimi harika, ayrica ses kalitesi anlaminda spotify dan bariz ustunlugu var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı şarkılarda E harfi var ve çalmıyor neden acaba

    çözdüm : Küfürlü şarkıları sınırlaması açıkmış. Çözüm için ayarlar > genel> sınırlamalar etkileştir diyip şifre koyalım izin verilen içerikler kısmında ; müzikler podcast'ler ve haberler altında EXPLICIT aktif olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krach55 -- 6 Şubat 2016; 13:03:03 >
  • Bencede biraz yanlı olmuş.arayüz olarak apple music daha iyi fakat performans olarak spotify çok daha iyi şu an için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam selamlar. Emeğinize sağlık. Artıyı hak eden bir konu.

    Konu veya video ile ilgili olumsuz izlenimlerimi söylemek yerine ben şahsım adına ne beklediğimi yazayım. Talebimi mantıklı görüp üzerine düşmek isterseniz memnun olurum.

    3-5 dakika uzunluğunda ve sadece Apple Music ile ilgili gerekli temel bilgileri alabileceğimiz bir video hazırlamayı düşünür müsünüz, ışığın daha iyi olduğu ve yatay çekilen?

    Çünkü ben spotify kullanmadım, bilgim yok, ikisinin kıyası da anlamsız kalıyor dolayısıyla. Ama Apple Music hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.
    Mesela bir kere dinlenilen müzik telefonda yer kaplıyor mu önbellekte vs, arzu edilen müzik ücretsiz olarak telefona indirilebiliyor mu, indiriliyorsa ücretsiz deneme süresi sona erince bu müzikler silinir mi, dinlenilmeye devam eder mi gibi inceliklerin yanında kullanım ile ilgili liste oluşturma vs gibi standart bilgilere kısa süre değinebileceğiniz bir incelemeden bahsediyorum.
    Bu ve benzer hususlara videonuzda belki değinmiş olma ihtimaliniz de var tabi ama çok üzerine düşmediğim ve aşırı ilgimi çekmeyen bu ücretli müzik uygulaması için kırk dakikalık video izlemek fazla geldi.

    Video çekmek şu bu uğraşmak istemiyorsanız (ki gereksiz olabilir) o halde değindiğim hususlar ve sizin ekleyebileceğiniz benzer durumlar ile ilgili konunun ilk mesajına 1-2 paragraf yazı ekleyebilirseniz sevinirim Apple Music kullanımıyla ilgili bilinmesi gerekenler/incelikler gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Android'de henüz beta aşamasında olduğundan olsagerek, çok stabil çalışmıyor, o yüzden telefonda spotify daha kullanışlı. Ancak Mac'te Apple Music çok daha önce. Millet senelerdir süregelen "iTunes kötü, iTunes tü kaka" geyiğinden dolayı hâlâ kötülüyorlar lakin hiç de öyle değil. Spotify'ın en büyük sıkıntılarının başında "Müziklerim"e en fazla 10.000 parça eklenebilmesi geliyor, ki Spotify kullanmaya başladıktan birkaç gün sonra 10.000 parçayı doldurdum ve sonra sürekli playlist oluşturarak devam etmek zorunda kaldım. Bu da işleri epey zorlaştırdı. Apple Music'te böyle bir sınır olmaması çok iyi, istediğin kadar ekliyorsun, eklediğin parçaları bulmak da Spotify'a göre çok daha rahat. Sanatçıların müzikleri Spotify'da hep birlikte alt alta sıralanıyor, bu çok kötü. Ancak Apple Music'te herhangi bir sanatçıya girdiğinizde parçalar albüm albüm ayrılıyor, parçalar albüm kapağı ve albüm adının altında sıralanıyor, arka plan ve yazılar da albüm kapağındaki renklerin ağırlığına göre renkleniyor ki bu da arayüz olarak Apple Music'i Spotify'ın fersah fersah ilerisine götürüyor bence (tabi bu kişisel bir beğeni, bunun iyi ya da kötü bir şey olduğu kişiden kişiye göre değişir). Apple Music'in bir diğer şahane olayı ise akıllı çalma listeleri, belli şartlar belirliyorsunuz ve o şartlara uyan parçalar otomatik olarak listeye ekleniyor, çok hoş bir şey.

    Dediğim gibi Android'de pek stabil olmadığı için Spotify daha iyi şu an, ancak bilgisayarda kesinlikle Apple Music, hele ki arşiviniz genişse kesinlikle Apple Music'e bir şans verin. iTunes ilk başta sıkıntılı görünebilir, ama alışınca rahat edeceksiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkbrktgl

    Akıllı liste olayı dediğiniz tam olarak ne oluyor hocam ?

    Listeyi oluştururken belli şartlar belirliyorsunuz, o şartlara uyan parçalar otomatik olarak listeye ekleniyor. Misal "Şu sanatçının en çok dinlediğim 25 parçasını sırala" diyorsun, liste otomatik olarak seçiyor o parçaları, ve sürekli yenilenen bir liste, yani siz o listede olmayan bir parçayı listede olan parçadan çok dinlediğinizde listede olan parça çıkıyor, daha çok dinlediğiniz ekleniyor.
    Farklı liste örnekleri: "X bestecinin 5 yıldız verdiğim parçaları", "X sanatçının kalp verdiğim parçaları", "x türde en çok dinlediğim 75 parça", "Adında '...' kelimesi geçen parçaları sırala", "10 dakikadan uzun x türdeki parçaları sırala" vs.

    Telefondan akıllı liste oluşturulamıyor bildiğim kadarıyla, iTunes'a girip "Listeler" kısmında sol alttaki + işaretine tıklayıp "Yeni akıllı liste" diyorsunuz, listenin şartlarını belirliyorsunuz, liste oluşturuluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShaG -- 6 Şubat 2016; 14:47:06 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShaG

    quote:

    Orijinalden alıntı: brkbrktgl

    Akıllı liste olayı dediğiniz tam olarak ne oluyor hocam ?

    Listeyi oluştururken belli şartlar belirliyorsunuz, o şartlara uyan parçalar otomatik olarak listeye ekleniyor. Misal "Şu sanatçının en çok dinlediğim 25 parçasını sırala" diyorsun, liste otomatik olarak seçiyor o parçaları, ve sürekli yenilenen bir liste, yani siz o listede olmayan bir parçayı listede olan parça çıkıyor, daha çok dinlediğiniz ekleniyor.
    Farklı liste örnekleri: "X bestecinin 5 yıldız verdiğim parçaları", "X sanatçının kalp verdiğim parçaları", "x türde en çok dinlediğim 75 parça", "Adında '...' kelimesi geçen parçaları sırala", "10 dakikadan uzun x türdeki parçaları sırala" vs.

    Telefondan akıllı liste oluşturulamıyor bildiğim kadarıyla, iTunes'a girip "Listeler" kısmında sol alttaki + işaretine tıklayıp "Yeni akıllı liste" diyorsunuz, listenin şartlarını belirliyorsunuz, liste oluşturuluyor.

    anladım hocam teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NomadCRY

    quote:

    Orijinalden alıntı: brkbrktgl

    Akıllı liste olayı dediğiniz tam olarak ne oluyor hocam ?

    Bilgisayardan iTunes'u açıp Akıllı liste yani Genius özelliğini açıyorsunuz ortaya enfes bir liste çıkartıyor Apple. Cidden aklınızı okuyor. Bence çok önemli bir artı, özellikle yabancılar bu konu üstünde çok durdular.

    Yalnız Genius listeleri ile Smart Playlist ayrı şeyler hocam. Üstteki mesajda detaylıca anlattım Smart Playlisti, Smart Playlisti siz oluşturuyorsunuz, şartlarını siz belirliyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkbrktgl

    quote:

    Orijinalden alıntı: deli oğlan58

    Arkadaşlar bu apple müzikten şarkı indirmek ücretli mi ? Mesela bi şarkı dinliyorum listeye ekle diyorum listeye ekledikten sonra bide indr butonu çıkıyor yanında indriyorum bu ücretlimi ?

    ücretli değil.

    Saolun hocam bi normal listeye ekle diye bişey var bide indir diye bi buton var listeye elkle deyince çevrimdışı dinletmiyor ama indirince dinletiyor benimde kafama takıldı indirme ücretsiz olsa itunesden indirilen müziklerden ne farkı varki ? ituneste indirmek ücretli apple müzikte ücretsiz öylemi hocam ? ben aktif ettim 3 ay ücretsiz deneme süresince istediğim bütün şarkıları indirebilirim ücret ödemeden yani




  • quote:

    Orijinalden alıntı: deli oğlan58

    quote:

    Orijinalden alıntı: brkbrktgl

    quote:

    Orijinalden alıntı: deli oğlan58

    Arkadaşlar bu apple müzikten şarkı indirmek ücretli mi ? Mesela bi şarkı dinliyorum listeye ekle diyorum listeye ekledikten sonra bide indr butonu çıkıyor yanında indriyorum bu ücretlimi ?

    ücretli değil.

    Saolun hocam bi normal listeye ekle diye bişey var bide indir diye bi buton var listeye elkle deyince çevrimdışı dinletmiyor ama indirince dinletiyor benimde kafama takıldı indirme ücretsiz olsa itunesden indirilen müziklerden ne farkı varki ? ituneste indirmek ücretli apple müzikte ücretsiz öylemi hocam ? ben aktif ettim 3 ay ücretsiz deneme süresince istediğim bütün şarkıları indirebilirim ücret ödemeden yani

    Hocam eğer itunesten para ile satın alıp indirirsen o müzik ölene kadar senin oluyor. Ama apple müzikten indirirsen, apple müziğe üye olduğun sürece senin oluyor. Yani 3 ay sonra üyeliğini ücret karşılığı yenilemezsen müzikleri dinliyemiyorsun sanırım. Yada çevrimdışı dinleyemiyorsun.




  • Tam olarak nasil hepsi birden inecek son eklenenlere girdigimde birine tikliyorum yune ... Uc noktadan tek o sarkiyi indiriyor hepsini birden indirmiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ShaG kullanıcısına yanıt
    Dostum İOS için indirdiğim müzikleri offline olarak sorunsuz dinleyebiliyorum. Fakat Android için müzikleri indirsem bile offline oynatmıyor. Bu sorun tüm Android cihazlarda mi var, yoksa benim cihaza mi özgü? Bir fikrin var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShaG

    quote:

    Orijinalden alıntı: NomadCRY

    quote:

    Orijinalden alıntı: brkbrktgl

    Akıllı liste olayı dediğiniz tam olarak ne oluyor hocam ?

    Bilgisayardan iTunes'u açıp Akıllı liste yani Genius özelliğini açıyorsunuz ortaya enfes bir liste çıkartıyor Apple. Cidden aklınızı okuyor. Bence çok önemli bir artı, özellikle yabancılar bu konu üstünde çok durdular.

    Yalnız Genius listeleri ile Smart Playlist ayrı şeyler hocam. Üstteki mesajda detaylıca anlattım Smart Playlisti, Smart Playlisti siz oluşturuyorsunuz, şartlarını siz belirliyorsunuz.

    iTunes'u ingilizce kullanmanın zararları. Dili Türkçe yapınca adı değişti kafamdaki karışıklık düzeldi evet. İkisi farklı şeyler biliyorum zaten birisi (klasik bildiğimiz Genius) uzun süredir vardı. Parametreleri sizin oluşturduğunuz akıllı liste oluştur ise yeni gelen özellik. Evet ikisi farklı dediğiniz gibi. Yukarıdaki mesajınızı da ekliyorum ilk mesaja ben özet geçmiştim siz ayrıntılıca anlatmışsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.