MacDaily News'de yer alan dedikoduya göre Apple, 2000 yılında iTools adıyla başlayan, 2002'de .Mac olarak değiştirildikten sonra son olarak 2008 yılında MobileMe adını alan çevrimiçi servislerini yakın zamanda ücretsiz hale getirmeyi planlıyor.
Dedikoduya göre MobileMe'nin ücretsiz bir servis haline getirilmesi için Apple'ın bir süre önce kiraladığı North Carolina'daki sunucu merkezinin faaliyet geçmesi beklenirken, haberde servisin ücretsiz olacağı tarihin "yarından da yakın" olduğu iddia ediliyor.
Platform sıkıntısı olmadan gerek Mac gerek PC gerekse de iPhone OS ile senkronizasyon imkanı veren MobileMe, yıllık 99 dolar karşılığında Mail, Rehber, Takvim, Fotoğraf Galerisi, 20GB'lık iDisk, Find My iPhone hizmetlerini kapsıyor. Eğer bu son gelişme iddia olarak kalmazsa, Apple ile Google bir alanda daha karşı karşıya gelecekler.
telefonun yerini bulma ve 20gb idisk gozardi edilemeyecek kadar onemli umarim ucretsiz olur
Evet süper haber, dilerim gerçeklerşir
Apple mı?
Kıyamet alameti.
1 yıl satın alıp kullanmıstım cok faydalı bir sistem.. haber dogrudur umarım:)
Hali hazırda 70 Avro bayılmış ama memnun biri olarak süper bi haber. Eğer Mac'iniz veya en azından hackintoshunuz varsa çok daha faydalı oluyor. Finder dan dosyalara direk ulaşmak, foftğraflarınızı albüm albüm senkronişze etmek çok keyfli. İnşallah fiyasko çıkmaz. Ama tamamını ücretsiz yapmazlar illaki bi kısım özellikleri ücretlendirirler. Apple bu...
Eylül 2010'da Mobileme hesabımın bir yıllık süresi doluyor. Umarım o zamana kadar hayata geçer bu bedava hizmet işi.
bende 2 yıldır kullanıyorum. bedava olursa süper olur walla.
Dedikodunun da Dedikodusu. Olma ihtimali cok dusuk
Belki Depolama alani dusurulur. Benim icin FindMyiPhone ve Dosya sistemi onemli
Dosya Sistemini DropBox ile PC,Mac ve iPhone Halledilebiliyor
Mail'ini kullanmam; yarin oburgun parali olursa ne olacak?
2 Ayda Bir Kredi karti bularak uye oldum :D Sorun Yok
Mobile ME çok güzel bir hizmet umarım gerçekleşir. Büyük ihtimal 7 Haziran'da tanıtılır.
Tek kelimeyle harika olurHaber için teşekkürler.
keşkeee ama hiç sanmıyorum :(
Yapıcaklar sanırım. Ama benim bildiğim sadece Mac'ler için bedava olacak. Ve bence de öyle olur zaten. PC'ye kolay kolay bedava yar etmezler bu güzelim sistemi..
Yıllardır kullaniyorum umarim ucretsiz olur en azindan iPhone sahiplerine;)
Zamanında ücretsiz olsaydı çalınan iPhone'umu bulmuş olabilirdimNeyse ücretsiz olsun da gelecek nesiller rahat etsin.
3 aylık test döneminde kullandım çok güzel bir hizmet ama apple macbok / iphone / ipad alan kişilerin başından beri bedava olması hakkı olan bir hizmet olduğunu düşünüyorum, olursa gerçekten çok değer katan bir ürün olur..
bu olayı anlamadım ben. apple internet üzerinde 20 gb depolama alını imkanımı veriyor?
quote:
Orijinalden alıntı: darklike
bu olayı anlamadım ben. apple internet üzerinde 20 gb depolama alını imkanımı veriyor?
senede 100 dolara email/20gb depolama/ online contact arşivleme/iphone konumu gösterme hizmeti veriyor, bunların bedava olması olasılığı varmış..
Bence her iPhone, iPad, iPod Touch alana 1 yıllık veya 6 aylık ücretsiz vermeleri lazımdı.