Şimdi Ara

Apple Maps kullanımı yüzde 4'e düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Apple'ın iOS 6 ile birlikte sunnmaya başladığı kendi harita hizmeti, pek çok eksiklik ve hata nedeniyle eleştirilmiş, sonrasında Tim Cook kullanıcılardan özür dilemek zorunda kalmıştı. Şimdilik çareyi harita uygulamalarını uygulama mağazasında ön plana çıkarmakta bulan Apple, harita hizmetinin kullanımında kan kaybı yaşıyor.

Yapılan bir araştırmaya göre iOS 6 kullanıcıları arasında harita hizmetinin kullanımı yüzde 4'e düşmüş durumda. Snappli firması tarafından 5000 kullanıcısı ile yapılan araştırmada, iOS 6'nın kullanıma sunulduğu 19 Eylül itibariyle ABD ve İngiltere'de kullanıcılarının yüzde 64'ü güncelleme yapmış.

Güncelleme öncesinde ise Google Maps kullanım oranı yüzde 25 olarak ölçülmüş. Apple haritaları ise ilk etapta yüzde 35 kullanım oranına sahip olmuş. Ancak sonrasında oran yüzde 4'e kadar gerilemiş.

Apple ürünlerinde daha önce de yaşanan bu tür sıkıntılarda Steve Jobs'ın tepkileri gündeme damga vurmaktaydı. Ancak Tim Cook'un resmi olarak özür dilemesi dikkat çekici olarak bulundu.

Gerek tarayıcı üzerinden gerekse mobil uygulamalar vasıtasıyla iOS 6 kullanıcılarının önünde pek çok alternatif bulunuyor. Google'ın Street View uygulamasını bir süre sonra iOS 6 için sunacak olması ve yıl sonuna doğru bir Maps uygulaması beklentisi, Apple haritalarının bütün cazibesini yitirmesine sebep olabilir. Gelecek vaad eden bir uygulama olan hizmetin geliştirilmesi için gerekli adımların atılması şart.

• %4'e gerilemek nedir ya. Nasıl bir beceriksizliktir bu.

• hayal kırıklığı, Tim Cook
  • neden acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: zerocontrol

neden acaba

Steve yok kimse yapamaz bunu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendi dusen aglamazz..!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bir Galaxy S3 ve iPhone kullanan biri olarak sunu soyleyebilirim;

Hicbir sey ilk ciktiginda hatasiz degildi. Google Maps ilk ciktiginda hatalar yok muydu ? Tabii ki vardi, Ama zamanla hatalar duzeldi. Simdi ise apple zamanla hatalari duzeltecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bana kullanışsız geldi ve kullanmıyorum.
  • bence apple ilerleyen zamanda yaptığı güncellemelerle haritada takdirde toplayacaktır..
  • Zamanla gelişir yatırım yapmak lazım

• "Bütünleşik bir uygulamada %4 kullanım oranı"

Bu yeterince komik. Fazladan dalga geçmeye gerek yok.

• Yapılan bir yanlışlığı körü körüne savunmak yerine özür dileyip hatayı kabullenmek de bir erdemdir. Steve sağ olsaydı hatayı kabul etmez, haritalarda olmayan yerlere gitmek istedikleri için kullanıcıları yeterince cool olmamakla suçlardı.

• 5-10 yil sonra google mapsi gecer

• Google Maps ilk çıktığında şu andaki hali gibi miydi? tabiiki hayır!

millet neyin peşinde anlamış değilim???

• Yaandexle yaandexle :///

• quote:

Orijinalden alıntı: cevdetay

5-10 yil sonra google mapsi gecer

adamlar okyanusun altına binaların içine giriyor artık bu yorum biraz imkansızı işaret eder sadece

öte yandan yandex taraftarıyım ben artık, dilimize, değerlerimize saygı duyuyor hiç değilse
  • yandex çok kullanışlı özellikle anlık trafik olayı,ama haritaların kalitesi ?? google maps'in çok gerisinde hem de çok.

• quote:

Orijinalden alıntı: DSGNRY

quote:

Orijinalden alıntı: cevdetay

5-10 yil sonra google mapsi gecer

adamlar okyanusun altına binaların içine giriyor artık bu yorum biraz imkansızı işaret eder sadece

öte yandan yandex taraftarıyım ben artık, dilimize, değerlerimize saygı duyuyor hiç değilse

Yandex çok güzel şahsen beğeniyorum haritasını,apple yaptıgı iş değildi,ios 5 de kendi harita servisini appstore yayınlayıp geliştirecekti,ios 6'da millete çat diye dayadı,olmadı tabi google maps zaten almış başını gitmiş.

• google maps ilk çıktığı zaman böyle miydi evet değildi fakat apple ın harita hizmeti gibi miydi onun gibi de değildi (: cidden utanır insan şu hizmeti devreye sokmakta. eksiği var diyemiyorum çünkü hiç bir şeyi düzgün değil ki eksikleri olsun. Bu arada biraz objektif olun haberde gelecek vaad eden uygulama denmiş. Tam olarak neresi gelecek vaad ediyor bana biri açıklayabilir mi?

• yandex maps i suan indiriyorum guzel bir haritadir insallah acemi haritalarla zaman kaybetmeyiz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.