< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (865. sayfa)

-
-
hafızanın 256 olması sanırım sıkıntı olmaz değil mi?
macbook larda batarya konusu nasıl oluyor acaba ?
çok sordum ama renklerle ilgili bazen sürekli sıkıntı çıkaran renkler oluyor bazen parmak lekesi yada su lekesi belli eden macbook ta varmı ?m2 sanıyorum ıphone 13 gibi farklı renklerde cıkmış m1 den
-
Batarya sabit. Kendiniz değiştiremezsiniz. İki şarj arası kullanım süresi için soruyorsanız, apple silicon ile birlikte batarya ömrü çığır açtı. Bu nedenle kapsitesi azalsa bile uzun süre kullanımı etkileyecek kadar düşmez muhtemelen. 1000 döngü garantisi var. 1000 döngü tamamlanmadan %80 kapasitenin altına inerse garanti dahilinde işlem yapıyorlar bildiğim kadarıyla.
Depolamada 256 gb için şöyle bir farklılık var. M2 cihazlardaki 256gb depolamanın hızı M1 cihazlardan neredeyse yarı yarıya düşük. Yeni nesil base modellerde daha yavaş ssd kullanmış Apple. Ama bu yavaşlık her ne kadar neredeyse yarı yarıya olsa da günlük kullanıcının çok belirgin fark edebileceği bir durum değil. Çünkü yavaş hali bile bu kullanım için fazlasıyla hızlı.
Hafızanın dolması tedirgin edebilir ama bu da harici bir depolama (tercihen nvme ssd) ile çok daha uyguna çözülebilecek bir sorun.
M2 air 4 renkle çıktı. Midnight rengi çok parmak izi gösteriyormuş, sorun denebilir mi bilmyorum. Diğer renkler için buna benzer başka yaygın bir detaya denk gelmedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopemd -- 1 Eylül 2022; 4:11:39 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
yani depolama konusunda m2 daha mı avantajlı?
laptoptada apple telefondaki gbi garanti hassasiyeti gösteriyor mu?yani telefonda bir sorun çıksa yenisini verdiğine şahit oldum macbook larda nasıl ?
bu arada apple Satechi Aluminum USB-C Multiport Pro Adapter almanız gerek demiş bu ürünümü almalı muadili kaliteli ürünlerde var mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz2023 -- 1 Eylül 2022; 4:17:33 > -
Hayır M1 macbook air depolama açısından daha avantajlı, hızlı depolama M1 de, yavaş olan M2. Ama bu sadece 256 gb modeller için geçerli.
Denk gelmedim ama muhtemelen öyledir. iphone için 500 döngü, macbook için 1000 döngü garantisi var bildiğim kadarıyla. 1000 döngüden önce kapsite %80in altına düşerse, muhtemelen garanti konusunda gerekli desteği sağlarlar.
Edit: bahsettiğiniz dönüştürücüyü almak zorunda değilsiniz. Ugreen, baseus gibi oldukça kaliteli markaların alternatifleri mevcut hub konusunda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopemd -- 1 Eylül 2022; 4:21:44 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
döngü derken ?
m2 basta yeni işlemci diye sepete atmıştık ama nette okudugum kadarıyla hep m1 önerilmiş sadece gerekirse ram yükseltin denmiş , peki m2 nin artsı yokmu m1 den daha cok talep edilmesi gerekmez mi
-
Ortalama olarak %20-25 daha hızlı ve air için yenilenmiş tasarım. Başka belirgin artısı yok. Rami 8den 16ya çıkarmak M1 yerine M2 almaktan daha avantajlı.
1000 döngü: cihazın bataryasını 1000 kere 0-100 şarj etmeye denk gelen miktarda şarj etmek. Örneğin 50 den 100e şarj ettiniz bu yarım döngü eder. 30dan 70e şarj ettiniz 0,4 döngü eder.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopemd -- 1 Eylül 2022; 4:26:3 >
Garantiye isiniz duserse haliniz rezil olma ihtimali de var.
Mba m1 base model cihaz kapağını kapatinca klavye trackpad calismaz duruma geliyordu.
servis yeni yazilimi sifirlamis gondermis deliye döndüm.
sifirladikdan sonra kapagi acip kapasa bile gorebilcek sorunun sevam ettigini.
zentech yapti bu işi
simde egemak e gonderdim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cevap için teşekkürler hocam.
müşteri hizmetlerini aradım, Vakıfbank ın world kartına olmuyormuş. Bizdeki de Vakıfbank
yapacak bi şey yok :)
Bu arada 2.nesil 0 AirPods kaçtan gider ? Açmadan satmam gerek , malum tek seferde 24k az değil
Bence normal bir kullanıcı için 16 GB M1 MacBook Air almak yerine 8 GB M2 MacBook Air almak daha mantıklı. Ben yaklaşık iki senedir 8 GB MacBook Pro kullanıyorum. Bir kere bile yetersiz kaldığını görmedim.
Bellek gereksinimi konusunda 8GB günümüz şartlarında sınır kabul edilebilecek düzeye ulaştı ama yine de yeterli. Kısa -belki orta- vadede de yetecektir. Donanımlarda bellek ihtiyacı, cpu/gpu gücü ihtiyacından daha hızlı artıyor ki zaten M1 günlük kullanıcı için fazla güçlü bir çip. Yine de tercih meselesi, daha önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi cihazı uzun yıllar kullanma hedefi varsa 8 karşısında 16GB ram’in katkısı, M1 karşısında M2 nin katkısından daha fazla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopemd -- 1 Eylül 2022; 14:17:4 >
ben ışık hızında 1850ye sattım.2000 e de gidebilir.hepsiburada min fiyatı 2200tl civarı.2000 e rahat gider gibi.ben sattığımda min mağaza garantili fiyatı 2100 tl idi.1850 o yüzden normaldi.şuan 2000 den aşağı satılmamalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byns -- 1 Eylül 2022; 14:19:12 > -
mantıklı değil hocam.8gb ram sadece 3-5 sekme açan adama yeter.çok sekme açan bir insana 8 gbın yetmesi imkansız.keza m2 işlemci 8gb ram ve 256 ssd ise durum çok daha vahim.çünkü ssdleri m1 lerin yarı hızında çalışıyor.ram bitince yükü ssdye atıyor.eeee ssd de yavaş olunca kasmalar başlar.verimsiz olur.16 gb ram ön şart.ssd düşük kalsa bile ram yüksekse sıkıntı yaratmaz.
-
8gb kullaniyorum
5 pencere icerisinde 20 ye yakin sekme var her birinin kösesini görmek suretiyle ayarladim her acilis kapanis ayni sekmeler 1 yil boyunca.
biraz isiniyor bunu yaz mevsiminde hissediyorsunuz ama cabuk soguyor genelde 20watlik guc ceken cihaz
8 ramli macbookumu kullanmaya başladım, daha tam kullanmadım boştayken çok ram kullansa bile gayet iyi durumda sekme konusunda.
Ssdnin önemini küçümsemeyin. Taşınabilir cihazlarda harici disk taşınabilirliğini azaltır. Ayrıca ssd dolmaya yakın uygulama bile güncellemek için aktarım yapmanız sinir bozucu olabilir. 8 gb Ram önümüzdeki 5 yıl günümüzün ihtiyaçlarını karşılayacaktır, en azından m1, m2 macbooklarda.
-
arkadaşlar air m1 256 gb modelinin 1 sene garantisi kaldı pil döngüsü iki haneli , sizce fiyat olarak ederi ne ?
-
Zam gelir endişesiyle satın alım için aceleyle hata yapmak istemiyorum. M2 Air ve M2 13inc Pro arasında kararsız kaldım. Neredeyse benzer fiyatları verip eski kasa Pro kullanmak ve M2 Air baz modelinde M1e kıyasla olan yavaşlık aklımı karıştırıyor. Sizin tercihiniz öneriniz hangisi olur?
öncelikle ne alırsanız alın min 16 gb ramli olsun.
bu ikilemde ben de kaldım.her ne kadar touchbarı sevsem de tercihimi airden yana kullandım.neden mi derseniz:
1-magsafe var.böylece 2 çıkışa yer kalıyor.birini ekrana bağlarsınız.diğeri de usb çoklayıcıya tüm bağlantı sorunları tekte çözülür.çünkü harici ekranı çoklayıcıdan bağlamak direkt bağlamaya göre illaki verimsiz olacak ve harici çoğaltıcının ısınmasına sebep olacaktır.bu önemli bir faktördü benim için.
2-yeni dizayn anlayışı:airde 4 hoparlör 1080 p kamera.13.3 mbproda 2 hoparlör 720p kamera var.
3- mbp fanlı olmasıyla bence önde.böylece m2yi max performansta kullanabilirsiniz.bu kimilerine göre ses yaptığı için dezavantaj.
4-mbpro touchbarla geliyor.mükemmel düşünülmüş bir teknoloji ona lafım yok.air de touchbarlar kaldırılmasa direkt air alın geçin derdim.
özetle bilgisayarı yormayacaksanız hafiflik ve yeni dizaynıyla m2 air bi tık önde gibi.
fiyat olarak da m2 air 16gb şuanki fiyatlarla öğrenci belgesi verip appledan 27.500 civarına alınabiliyor.yanında hediye gelen airpods 2 ise kolayca 2000 tlye satılır.25.500 16 gb air için gayet iyi bir fiyat
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byns -- 1 Eylül 2022; 17:40:15 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
M2 air için 16gb ram 256gb ssd yeterli olur mu hız konusunda?
Benim Safari'de her zaman onlarca sekme açık olur, ayrıca bazen aynı anda Chrome'da da birkaç sekmem açık olur. Bu esnada başka açık uygulamalar ve ofis dosyaları da oluyor genellikle. Bu ve daha ağır kullanımlarımda bir kere bile 8 GB RAM’in yetersiz kaldığı olmadı. Cihazın swap yaptığı çok oluyor tabii. Ama ben bunların hiçbirinde en ufak bir yavaşlama, takılma hissetmedim.
Safari'de onlarca sekme açın, aynı anda Apple Music'ten bir parça veya Podcast'lerden bir podcast açın, yine aynı anda birçok ofis dosyası açın, bu esnada harici diske onlarca GB dosya transferi yapın yine de 8 GB RAM yeterli oluyor. Ben bu kullanım senaryosunu hemen hemen her gün tatbik ediyorum ve en ufak bir takılma, yavaşlama yaşadım M1 MacBook Pro cihazımda.
Bu bahsettiğim kullanım senaryosunda baz model M2 almayı düşünen arkadaşlar belki sorun yaşayabilirler. zira M2 cihazlarda 256 GB SSD'ye sahip modellerin okuma yazma hızları M1 cihazlara göre belirgin derecede daha yavaş. Bu nedenle bahsettiğim kullanım senaryosunda RAM’in yetersiz kalması nedeniyle cihaz SSD'den swap yapacağı için benim M1 cihazımda yaşamadığım takılma veya yavaşlamalar belki yaşanabilir. Test etmedim, o nedenle belki diyorum. Ancak M2 almak isteyen arkadaşlar 512 veya üstü SSD'ye sahip olan modelleri alırlarsa 8 GB RAM’e rağmen hiçbir sorun yaşamadan cihazlarını rahatlıkla kullanabilirler. SSD'yi 256 olarak tutup 16 GB RAM’e sahip olan modelleri almak da bir başka seçenek ama bu seçenekte SSD’nin okuma yazma hızları M1 modellere göre belirgin derecede daha düşük olduğu için veri aktarımlarında önemli derecede yavaşlamalar söz konusu olabilir. Açıkçası benim M2’de 512 GB SSD ile 16 GB RAM arasında bir tercih yapmam gerekirse ben 512 GB SSD'yi tercih ederim.
Ben de M1 MacBook Pro cihazımdan M2 MacBook Air'e geçmeyi düşünüyorum. 16/512 olan modeli almayı düşünüyorum. Ama 16 GB RAM’e fazladan 3,5-4 bin TL para vermenin doğru bir tercih olup olmadığı konusunda çok kararsız kaldım. Zira yukarıda da bahsettiğim gibi 8 GB RAM bana şu ana kadar hiçbir sorun çıkarmamış durumda.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X