Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (862. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30.895
Cevap
1.022
Favori
2.133.764
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 860861862863864
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim dediğim M1 pro ve M2 Air arasındaki mevzu

M2 az ısınıyor doğru. Hatta gündelik kullanımda ısınmıyor bile

Bu da kapalı olması ve toz kaçmaması, fan opmadığından hafif olması anlamına geliyor.

Ancak Air modelde fan olmadığı için çok zorlanınca ısındıktan sonra soğuması fanlılar gibi değil haliyle

Yapılan incelemeleri izledim.

Örneğin rander alıyorsun. M1 ile 15 dakikada alınıyorsa M2 ile 10 dakikada alınıyor. Ancak bu soğuk performans

Ama makineler ısındıktan sonra tekrar denediğinde M1 ler gene 15 dakikada hallediyor. Ama M2 lerin daha önce 10 dakikada yaptığı iş 18 dakikaya çıkıyor.

O yüzden zorlarım diyorsan fanlı olan M1pro mantıklı.

Yok zorlamam o kadar, mail bakar not tutarım, yazışma yaparım, ara sıra video edit yaparım, onda da 10 tane 4 k açmam dersen M2 Air

Bu ay M2 pro tanıtılacak

Acelen yoksa ona bakabilirsin. Fanlı olacak sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi striders -- 28 Ağustos 2022; 15:57:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• cllnn C kullanıcısına yanıt
    Ben kendime ararken birçok seçenek mevcuttu hburadaN11 vs gibi sitelerde. Bir daha bak istersen. İngilizce, Türkçe bir çok seçenek vardı. Üretim yıllarına göre de uyumu belirtmişlerdi hepsi.

Bir de direk Apple arayıp kendin sorman daha iyi olur. Yazının üzerinden 6 yıl geçmiş

Bizde çoğu mevzunun kuralı ve uygulaması başka oluyor. Değişmiş bile olabilir

Dediğim gibi almadan önce söylersen arapça dahil birçok klavye seçeneği var diye hatırlıyorum. İlla ingilizce de vardır diye tahmin ediyorum. Seri üretim ile özel sipariş farklı olabilir. En kötü ihtimal gider tuş takımı alır değiştirirsin.

Ama troy vs gibi yerlere hiç sorma danışmanların dünyadan haberi yok.

Ben geçen hafta Apple, troy vs yerlere sordum.
    Garantilisine 9600tl fiyat verdiler

Klavye değişimini pil değişimini de ekleyip paket halinde yapıyorlarmış.
    Salaklığa bakar mısın? Pil ihtiyacın yok ama illa onu da kitleyecek

Tuş değişimi de yok. Direk klavye değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi striders -- 28 Ağustos 2022; 16:3:37 >

• striders kullanıcısına yanıt

Ben çok sordum. 16 inch 1 TB almayı düşünüyordum Nisan civarı tr klavye yüzünden almadım. Yasa çıkarken Almanca ve Arapça istisna tutulmuş onlar o yüzden var. İngilizce klavye almadada sorun yok ama ingilizce klavyeli laptop satışı yasak ülkede. Yurt dışına çıkıp getirebilirsiniz. Yada Amazon Alibaba vs. satarsa yurt dışından ithal edicekainiz oda baya pahalı oluyor. Yine de alabilen varsa link atarsa sevinirim.

• Selamlar, frontend, mobil ve data science işleri ile uğraşıyorum. Linux tabanlı os kullanıyorum. M1 prolar bu alanlar için fazlaya mı kaçar acaba
    Çok ihtiyacım yok ama zam gelmeden de almak istiyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    m2 pro zaten tanıtılmadı mı? 13" lik kasa içinde satışta. 14" lik kasasından mı bahsediyorsunuz?

o bana çok kalın geldi beğenmedim 13lük kasayı daha çok beğeniyorum.

Konfigüre edip de alacağım. 16lık ram ve 512lik ssd ile birlikte satın almayı düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır. "M2 pro" işlemci tanıtılmadı. Üretimine de henüz başlanmadı.

M1

M1 pro

M1 max

Ve

M2

İşemci var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugur.k U kullanıcısına yanıt

M2 işlemci, "M1" işlemciden hızlı.

M2 işlemci, "M1 pro" işlemciden yavaş.

M2 işlemci, "M1 max" işlemciden yavaş.

M1 serisinin 3 ayrı modeli olduğunu belirteyim.

"Macbook pro" bilgisayarları bazılarında(ucuz) düz "M1" işlemciler de var.

M2 pro, m2 max gibi işlemciler, muhtemelen birkaç ay sonra tanıtılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertw -- 28 Ağustos 2022; 19:35:18 >
  • mertw kullanıcısına yanıt
    a özür dilerim yanlış anlaşılmışım. m2 demek istedim. pro derken macbook pro demek istemiştim.

Hocam işte beklenti ile alakalı

M2 işlemcilerde sadece Air modeli var şimdi.

M2 prolar henüz çıkmadı. Bu ay çıkacak

Dediğim gibi daha gündelik takılacaksanız M2 Air.
    Klavyeli iPad boyutlarında, ağırlıpında canavar gibi bir biskayar

Konfigürasyon da 16gb almak daha mantıklı. Az zorlamaya bile gelir.

Ben video ve fotoğrafa ağırlık vermeyecek olsam minimum 16 ramli 13" M2 Air alırdım

Ama M1 14" pro aldım.
    Çok memnunum boyutundan. 13 bana küçük gelecekti. 16şar da küp gibi çok büyük.

14 bana çok ideal. Ağırlığı da ok.

Tek sıkıntı kılıf vs 13 ve 16 ağırlıklı

Hayırlısı olsun hocam

Dediğim gibi aceleniz yoksa, kampanyalı almıyorsan M2 proları bekle derim.

Ha o ara dolar uçar kaçar iner düşer bilmem.

Yatırım tavsiyesi değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi striders -- 28 Ağustos 2022; 21:44:37 >
    eğitim - apple (tr)
    13 inç MacBook Pro Satın Alın
    https://www.apple.com/tr-edu/shop/buy-mac/macbook-pro/13-in%C3%A7

mbp'de de m2 işlemci var hocam ben mi yanlış bakıyorum.

Doğru bakıyorsunuz. Arkadaş ne demek istemiş anlayamadım ben de.

Çip modeli olarak yazıyorum;

M1 ve M2 isimli düz model çipli macbooklar giriş seviyesi ve gündelik kullanım için sunulmuş cihazlar. Ama gündelik kullanım konusu apple cihazlar için biraz farklı. Çünkü bu modeller hali hazırda bir çok profesyonel işi halledebileceğiniz kadar güçlü.

M1 Pro, M1 Max; (ve muhtemelen) M2 Pro, M2 Max ismiyle anılan çiplere sahip modeller tamamen profesyonel amaçlı kullanıcılara sunulmuş olan modeller.

M1 Ultra’yı (ve seri aynı şekilde devam ederse M2 Ultra’yı) ise çift max çipi olarak düşünebilirsiniz.

Apple, istisnalar haricinde düzenli bir ürün takvimine sahiptir.

Düz çip, mba ve en alt segment mbp ile tanıtıldı. 2 sene sonrasında düz çip yenilendi.

Pro ve Max çipler, düz çiplerin 1 sene sonrasında şu an satışta olan 14 ve 16 inç mbp modelleriyle tanıtıldı.

Şahsi yorumum; (muhtemel ismiyle) M2 Pro ve M2 Max çiplerini barındıran macbook modellerinin tanıtılma takvimi 2023 içerisinde. Bu sene tanıtılması çok düşük bir ihtimal. Seriye olduğu gibi devam edilirse -ki edilecek gibi görünüyor- öncelikle M2 çipli iMac ve Mac Mini tanıtılmasını bekliyorum.

Üst mesajlarda çipler arasındaki hiyerarşiyi basitçe özetleyen birisi olmuş zaten. Mba modellerinde pasif soğutma bulunduğunu, çiplerin hiyerarşisini ve fiyatları karşılaştırarak kendi ihtiyacınız olan sonuca ulaşabilirsiniz.

Ekleyebileceğim tek şey, bu çipler sadece cpu değil, yonga seti. Bu da şu durumu doğurdu; M1 Pro ve M1 Max aynı cpu gücüne sahipler. M1 Max gpu tarafında sahip olduğu daha çok çekirdek, daha fazla bant genişliği ve çift kodlama ve kod çözme motoru sayesinde grafik işlem gücüne çok fazla ihtiyacı olan kullanıcılara yöneliyor. Örneğin bir yazılımcıysanız ve 32 GB ram sizin için yeterliyse M1 Max için ekstra ödeme yapmak pek de işinize yarayan bir olay değil.

• Apple Store’dan baz model M2 Air almak istiyorum ama neredeyse 4hafta sonra gelir diyor, daha önce mi geliyor yoksa gerçekten 1 ayda mı geliyor bu cihaz? Ona göre gidip başka bir teknoloji mağazasından almayı düşünüyorum.

• AirSupport kullanıcısına yanıt

. Ptden al hocam daha uygun fiyatlı. Genelde verilen süreden 3 4 gün önce geliyor

• Shrikeen kullanıcısına yanıt

Bu sadece yazıları büyütüyor. Genel için de shift cmd : miş.

• hopemd kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam ben pro model ile pro çipleri karıştırdım

Pro modellerden M2 pro olanlar daha çıkmadı. Oradan karıştı

M2 prolu modeller de Eylül'de tanıtılabilir diye sızıntılar var, ona istinaden söyledim beklemenin iyi olabileceğini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi striders -- 29 Ağustos 2022; 14:56:43 >
    Anladım hocam. Bu yeni çip isimleriyle model isimleri konusu bazen kafa karıştırıcı olabiliyor.

M2 Pro ve Max olarak çıkması beklenen çiplerin 2023 ilk yarısında tanıtılmasını bekliyorum. M1 ile çıkan diğer modellerini de M2 ile güncellerlerse ikinci yarısına bile sarkabilir ama en erken ihtimali 2023’ün ilk çeyreğine veriyorum. Yine de dediğim gibi kişisel görüşümdür. Apple bu, ne yapacağı belli olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopemd -- 29 Ağustos 2022; 15:43:15 >
  • Merhaba 2. El 8gb ram, M1, 512 SSD macbook pro aldım. Garantisi ve faturası yok. 21000TL 12 taksite aldım. Sizce pahalı mı aldım? Ürünün sorunu bildiğim kadarıyla yok. Bekliycektim ama tanıtımda zam gelmesinden korktum. 2 gün iade hakkım olacak nelere dikkat etmeliyim, daha önce 2. El ürün alan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cllnn -- 30 Ağustos 2022; 13:32:44 >

Buna değinmeniz alacaklar için faydalı olmuş. MBA M1 16/256 ve M1 Mini 8/256 kullanıyorum. Uzun süreli yük altında Mini ciddi fark açmaya başlıyor. En az %30 gibi. Bu kadar fark olduğunu bilseydim MBA basic alıp miniyi konfigüre ederdim.

• Garantisi ve faturası olamayan bir cihaz için bence pahalı. Yapacağınız işe göre aldığınızı varsayarsak ve taksit olayı vazgeçilmez bir seçenek ise ben garantisi olan baz model pro tercih ederdim. PT'de 12 taksit baz pro modeli 22.384 Tl. Ben 1.384 Tl daha vererek garantili ve faturalı ürün alırdım. Ama tabi ki tercih sizin.

• Geçen hafta macbook pro m1 pro modelini almıştım. Alışma dönemim bitti ve içeriden bildirmek istiyorum, muhteşem bir aygıt! Hele iphone'unuz varsa uyumuna bayılacaksınız. Hızından daha çok yazılımsal o kadar ince detay düşünülmüş ki insan şaşırıyor. Touchpad inanılmaz kullanışlı. Mouse ihtiyacına hiç gerek yok. Kesinlikle öneririm.

• 
Sayfa: önceki 860861862863864
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.