< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Lityum pillerin sağlığı açısından 2 temel kural var: 1) En önemli kural: Pilin tamamen bitmesine izin vermeyiniz, en kötü şey bu pil sağlığı açısından. En az %10lara gelince şarja takmak gerekir. Bu hertürlü lityum pilli cihaz için geçerli bir kural. Dyson süpürge örneğin, çoğunlukla pil bitene kadar kullanırsanız bir-iki senede ölür piller, %10 kuralını uygularsanız 5-6 yıl geçse bile banamısın demez (kendi tecrübem). 2) Ve çok gerekli değilse %90dan fazla şarj etmeyiniz. |
|
|
|
Hayır, magsafe-usb farketmez, bende usb-c monitörden şarj oluyor (LG, 90w). Optimum şarjın tam devreye girmesi için belirli bir izleme süresi (20 gün, 1 ay gibi) geçmesi gerekiyor macbook çok yeni ise. Eğer bu sürede daha çok prizde kullanıldığını görürse ona göre davranır. Günümüzdeki lityum piller çok dayanıklı, eskisi gibi değil. Şarjı tam bitirmemeye dikkat edildiği sürece çok düşünmeye gerek yok bence gerisini. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truwa06 -- 29 Ocak 2026; 0:27:35 > |
|
Arkadaşlar bana mesaj atıyorsunuz ama durumu anlayamadınız sanırım. Dedim ki uçuk bir fiyatınız yoksa ve DH ye yazıyorum yani az çok aynı profilde adamlarız biraz mantıklı olun bana fiyatta çakabileceğiniz ortam maalesef yok bu mesajı yazdım diye sanırım avel sanıldım durum şudur: uyguna vereceksiniz satmayla uğraşmayacaksınız bende sizden ürünü alacağım durum bu. Bana aynı kozmetik değerlere ve speclere sahibindenin +10k fiyatıyla cihaz göndermeyin kalp kırmak istemiyorum. Ulan zaten gider sahibinden alırım uygun bir şey aramıyor olsam neden burada uğraşayım. Evet burası ikinci el bölümü değil durumun farkındayım konuyu meşgul ettiğim için herkesten özür diliyorum. İyi günler. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slizzel -- 29 Ocak 2026; 14:3:11 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Fiyatın uygun olup olmadığına siz karar vermelisiniz. Eğer garantisi devam ediyor ise, ve bireysel faturalı ürünse, hiç çekinmeden alabilirsiniz. Mac Minide kullanımda eskiyecek birşey yok klavye, pil, ekran gibi, resmen ikinci eli ve sıfırı farketmiyor yani. Sıfır da alsanız, kutusunu açtığınız anda ikinci el oluyor iade süresi bitiminde. |
|
Bulunduğum şehide hiç ilan olmadığı için maalesef elden alma imkanım yok. Birkaç kişi ile 22 civarında anlaşabileceğim gibi görünüyor, bakalım. Teşekkürler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Hangi fiyattan fazlasını vermek mantıklı olmaz desem daha yerinde olurdu herhalde. O halde standart bir benchmark, ssd testi ve port kontrolü yeterli olur sanırım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slizzel -- 29 Ocak 2026; 23:17:0 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Macbook Air M4 aldım, evde masaüstü yok ekranları bağlamak istiyorum. Kullandığım HP G2 dock var ekranlar, klavye mouse falan ona bağlıydı ama macbook'ta çalışmadı sadece güç alabiliyorum. Anladığım kadarıyla thunderbolt desteği yok diye çalışmıyor. Evde kullandığınız önerebileceğiz dock station var mıdır? |
|
|