Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (136. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ismeyu Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 17 Misafir (3 Mobil) - 15 Masaüstü3 Mobil
5 sn
31.383
Cevap
1.046
Favori
2.195.310
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: espesito

Şu videoda i3 ve i5 karşılaştırma videosu yapmış İngilizcesi iyi olan biri izleyebilir mi neler demiş ben tam anlayamadım
    https://www.youtube.com/watch?v=abRJ_KzBeyE&feature=youtu.be
    Hocam 2019 giriş modeli, 2020 i3 ve 2020 i5'i karşılaştırmış. Normal günlük işlerde hiç bir ısınma ve fan sorunu görmemiş. Aynı anda safariden YouTube 4k video oynarken, finder açıp, hesap makinesi ve 1-2 program daha açıp chromedan da netflix açınca ısınma olmuş. İnceleyen de şunu söylüyor bunları hiç bir zaman aynı anda yapmazsınız. Bu cihaz günlük işlerde ısınmaz, video render ederseniz ısınır ve performansı düşer. İnternetteki benchmarklar günlük kullanımı yansıtmıyor, cihazda bir sorun yok diyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TacoNikky T kullanıcısına yanıt
    Peki hocam i3 ün ısınma konusunda daha başarılı olduğunu falan dile getirmiş mi sanki video sonunda i5 almak ilerisi için daha mantıklı olabilir ama i3 de kesinlikle işlerinizi görür dedi gibi yanlış anlamadıysam

Evet hocam. Şöyle diyor macbook'u mail, internete girme, günlük işler için kullanacaksanız i3 zaten istediğinizden fazlası diyor. Ama geleceği düşünürseniz, ben bu bilgisayarı 5 seneden faa kullancam diyorsanız i5 alın diyor. i5deki ısınma prolardaki i9ların ısınması gibi değil diyor. i3 ile i5 arasında sadece 100 dolar fark var, öğrenci indirimiyle i5 almak çok mantıklı diyor.

Yukarda bahsettiğim aynı anda 4k video, netflix, bir sürü uygulama açma durumunda i3 ile i5 arasında 10 derecelik sıcaklık farkı olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TacoNikky -- 10 Nisan 2020; 1:11:32 >

Aslında MacBook'lar giriş modelleri bile en az 5 yıl götürüyor sonuçta cihazda günlük işler yapılıyor ve zorlanmıyorlar, Mac Pro inceleyen bir Türk vardı biz bu cihaza bu parayı verdik ama 10 yıl kullanıyorum ben bu cihazı ve sürekli aktif çalışıyor diyordu.

Onun hesap, ihtiyaca göre alınırsa Mac'ler üzmez.
  • Herkese selamlar, normalde pek yorum yazanlardan değil okuyanlardanım ama son günlerde bu konu çok dikkatimi çektiği ve kendime de almak için bildiklerimi paylaşayım dedim. Aynı zamanda yorumlayarak bana da düşünce anlamında destek olabilirsiniz. Macbook seçimini şöyle yapıyorum:

Konu 1- Ekran
    Öncelikle air ve prolar arasındaki en büyük farklardan biri eğer profesyonel bir iş yapıyorsanız video ve foto editi gibi, kesinlikle ekran seçimi için p3 renk gamutu sunabilen proyu tercih etmenizi tavsiye ederim.

Her ne kadar 2020 Air'i özellikle Ram anlamında çok sevdiysem de (dehşet hızlı Ram takmışlar pro'da bile yok), yalnızca %100 sRGB desteklemesi bana biraz iş kaygısı getirdi açıkçası, ha ama yine de %100 sRGB desteği de küçümsenecek birşey değil o ayrı. Bunu bile kolay kolay her monitörde bulamazsınız. Ki diyeceksiniz sanki çıktı alanlar mükemmel ekranlardan mı alıyor ama olayın özü aldığınız işi iyi yapabilmekle ilgili bence.

Konu 2- Giriş sayısı
    İkinci olarak kesinlikle 4 thunderbolt girişli bir pro düşünüyorum ve öneriyorum, neden derseniz, zaten 1 tarafını dönüştürücü aparat için ayırdığımızı varsayarsak ilerisi için harici ekran kartı takma adına bence kesin 4 thunderbolt şart diye düşünüyorum. Özellikle ben bu cihazı 10 sene kullanacağım diyen arkadaşlar bunun önemini çok iyi anlar.

Genel olarak 13 inç prolar dahil macbooklarda düşük ekran kartı sıkıntısı var. Şu an kullandığım pc 2017 model Xiaomi ve içindeki mx150 ekran kartımdan memnunum, ama yığınla para verip aldığımız Macbook pro 13 inç 2019 modeldeki ekran kartı hiç bir şekilde mx150'nin yanına yaklaşamaz. Bunu aşabilmek için kesenin ağzını daha da açıp 15 inçlere bakmalıyız ki adam gibi ekran kartı da aldım diyebilelim.

Konu 3- Touchbar
    Touchbar, daha önce çok fazla kullanım imkanım olmadı mıncıklamak dışında ama kullananlardan ve incelemelerden izlediğime göre bazı noktalarda çok hayar kurtarıcı kısa yollar sağlayabiliyor. Bu yüzden de bi yandan Air modelleri yine elenmiş oluyor zaten.

Konu 4- Ağırlık
    Çok uzun zamandır hafif bilgisayarlar kullanmaktayım (2011 11" Air, 2013 13" Air, 2017 Model Xiaomi Air 13") ve artık kesinlikle 1,5 kg den fazla pc yanımda taşımak istemiyorum. Çok gezen biri değilseniz bu sizin için problem olmayacaktır ama yanından bilgisayarını kesinlikle ayırmak istemeyenler bunu çok iyi anlayacaktır. Her 100gr bile fark ettiriyor. Bu yüzden Macbook 15 ve 16 inci kafadan elemek istiyorum işin özünde.

Konu 5- Elektrik güç tüketimi
    Diyeceksiniz ki ulan elektrik faturasını mı düşünüyorsun macbook alıp :) ama hayır mesele şu ki; güzel type c bir monitör aldığınızda genelde piyasadakiler maks 60-70 watt a kadar destekliyor. Yani siz 13 inç bir macbook pro'yu monitörünüze type c üzerinden taktığınızda başka hiç bir kabloya ihtiyaç duymadan monitörü kullanabilirsiniz demek oluyor,gücünü de monitör veriyor. 15 - 16inçlik modele geçtiğiniz zamansa gerekli watt miktarı 80 in üzerine çıktığından harici olarak birde adaptörü takmanız gerekebilir. Bu da bence minimalist yaşamı sevenler için önemli bir nokta. Ha tabi elinizde 15-16 inç macbook varken monitörü çok dert etmeyebilirsiniz de.

Konu 6- Yıl model farkları
    2018 sonrası modellerde true tone ekran geldiği ve hepsinin touchbarı olduğunu öğrendiğimden beri 2018 öncesi cihazlara çok uygun fiyatlarda olmadığı sürece bakmayı bıraktım. Aynısını öneririm. Uzun süre kullanacak arkadaşlar için true tone ekranın önemi büyük hem eski nesil bir işlemciyle almış olmazsınız.

Konu 7- Maalesef ki fiyat
    Şöyle ki macbook air ve 13 inç pro modellerinin fiyatları arasında aslında uçurumlar yok, ama 15 inçlere döndüğünüzde fiyat gerçekten değişiyor, ama dahili olarak iyi bir ekran kartı geldiğini de aklımızdan çıkarmamalıyız.

Sonuç olarak:
    Ben en son air modellerini tamamen eleyip, 13 ve 15 inç pro modelleri arasında kaldım. 15 inçlerin ağır ve büyük olması beni 13 ince iterken, 13 inçte gelen, pekte bir işe yaramayan ekran kartının da beni 15 inçlere geri çevirmesine karşı koyamıyorum. Ama yavaş yavaş şuna karar vermeye başladım, direkt olarak parayı basıp 15 veya 16 inç almaktansa , 13 inç alıp (4 thunderbolt girişli versiyon, mümkünse 16gb Ram ve en az 256gb ssdli modeli), harici ekran kartını da param oldukça alırım diye düşünüyorum. En azından o sistemi bir kere kurduktan sonra rahatça yeni ekran kartı alınıp takılabilir. Ve 15 inç olan modeli 5 sene kullanacaksanız, bu yöntemle 13 inç modeli 10 sene net çıkarırsınız aynı fiyalara. Ama biraz ek uğraş gerekli işte.

Not: Arkadaşlar maalesef bu anlattıklarımı benim 0 alma imkanım yok, sıfır bakan arkadaşlar nereden nasıl alıyor, hangi parayla karşılıyorlar hiç bilmiyorum. Ben bu düşündüklerimin hepsini 2. el olarak hesapladım elimdeki ürünleri sattığımı düşünerek.

Temiz 2019 13" pro fiyatları 8gb ram 128ssd ile 8000tl civarlarında, temiz 2018 15"pro modelleri 16gb ram, 256 ssd ile 11.500tl civarlarında olarak iki farklı kısmı baz aldım.

Önerisi olanlardan önerilerini dinlemek isterim. Ben bildiğim ve baz aldığım konuları buraya kısaca yazdım, detaylı olarak da madde madde konuşabiliriz.

• Pozitif teknolojide Mac Pro fiyatlar artmış arkadaşlar.
    Ortalama 200- 300 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taha38 -- 10 Nisan 2020; 19:32:50 >

Haziran-temmuzda apple store'dan beats + öğrenci indirimi kombosu yapmayan dh ölücüsü değildir zaten..
    İnşallah dediğiniz gibi olur birde yeni mac 💻 Pro 14 gelirse 10000 binlere kulaklıkla muhteşem olur.

İkinci el almak çok para vermemek adına mantıklı oluyor ancak prolarda şöyle bir çekincem o da butterfly klavye. Çok fazla sorun yaşayan kullanıcı var evet Apple değişim programı başlattı ancak yapılan değişiklik içine giren tozu engellemek için tuşun altına konulan plastik ve bu çözümün bir daha sorun yaşanmayacağına garanti verilmiyor ve bu durum beni ikinci el MacBook Pro’dan uzaklaştırıyor beni. Yeni MacBook Pro da yeni MacBook Air deki gibi makas klavye sistemine geri döneceği söyleniyor ama rakam 10 binli tutarlardan aşağı olması mümkün değil tabii giriş seviyesi için diyorum. Ben biraz daha bekleyip macbook airleri takip edeceğim denildiği gibi ısınma sorunu olmaz ve 7000 Li rakamlara alabilirsem belki yürüyebilirim b planı olarakta hem fazla para vermemek hem de taşınabilirliğinin kolay olması ve tabii iPad os bir PC deneyenine yaklaşmış olmasından iPad Air gibi bir cihazda alabilirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de araştırdıklarımı ve düşüncemi yazayım.yanlış yazdığım olursa düzeltin lütfen.yeni mac pro 13” ün mayıs ayında geleceğine dair ciddi duyumlar mevcut ve yeni air zaten 256 gb i3 baz modeli ile 7999 tl den apple da şu an satışta(teslimat yaklaşık 1 ay sürüyor).öncelikle 2019 macbook air lerin fiyatının (dolar artarsa değişebilir tabi)mayıs ayından itibaren 7 bin ve altına düşeceğini düşünüyorum çünkü hem 10. jenerasyon intel işlemci,hem magic klavye hem 256 gb güncelleme ile baz mac air ler 8000 tl den gelecek ve air 2019 lar 256 gb dahil 7000 in altına düşmek zorunda zaten.o yüzden ikinci ellere yüksek meblalar bağlamayın.mac air 2019 ların hepsi ve mac pro nun 2019 13” modellerinde de kelebek mekanizmalı klavyeler mevcut ve çok fazla sıkıntı çıkarıyormuş.hatta apple 2018 den itibaren klavyeleri garanti kapsamına almış.bu sebeple 2019 model 16” pro dışında diğer ürünleri aşırı bir indirim yoksa almayı düşünmüyorum.air 2020 ler için ise uzun süreli kullanım düşünüyorsanız i5 4 çekirdeklisini alın diye öneriliyor ama çift çekirdek i3 ün de günlük işler için gayet yeterli olduğu söyleniyor.i5 ler de i3 lere göre daha fazla ısınma oluyormuş(muhtemel 4 çekirdek olduğundan).2019 pro öncelikle ekran kalitesi ve performans açısında 2020 airden daha iyi. Benim sıralamam (yeni pro yu muhtemelen bekleyemeyecem);2019 mac pro 16” ,2019 mac pro 13” ,2020 mac air i5,2020 mac air i3,2019 mac air 13”.

• Pro ve Air seçimiyle ilgili bir iki kelam etmek isterim. Bunlar cihazlar için kendi düşüncelerim olup kesin yargılar içermiyor. Sadece fikir vermesi amacıyla paylaşmak isterim.

Öncelikle 15" ve 16" modeller çok ayrı bir kategoride bence. Sanki daha çok iş istasyonu modunda kullanılmak amacıyla yapılmış gibi.
    Harici GPU, daha iyi dahili mikrofon(16"), daha iyi klavye(aslında sadece eskiye dönüş, 16") ve yüksek parlaklık(500 nit) ile bu makineler daha çok video işleme, uygulama derleme gibi işler için daha uygun. Tabii ki çok aşırıya kaçmadıkça oyun da oynarsınız, Netflix'ten video da izlersiniz ama cihazın amacı o değil. Son seriyle birlikte 6 çekirdek ve yenilenen grafik gpu'su ile kabiliyetleri daha da arttı. Diğer yandan yaklaşık 2 kilo gibi bir ağırlıkları var. Bu bilgisayar taşınabilirliği fena olmasa da her gün omza atılıp taşınmak için pek konforlu değil. Pil ömrü ise tüm Mac'ler gibi efsane düzeyinde. Bu sebeple uçağa binip film seyretmek isterseniz de size iyi arkadaşlık edecektir.

13" Pro modeli ise günlük ihtiyaçlarımı karşılarım ama arada da ufak işlerimi yaparım diyenler için uygun. İşlem gücü hiç fena olmasa da harici gpu içermemesi 15-16 modellerdeki kadar başarılı olmayan fan yapısı, daha az çekirdek sebebiyle görece düşük işlemci&grafik performansı elde edeceksiniz. Artı olarak ağırlık 600 gr azalmış oluyor. Her gün cihazı sırtınıza alıp bir yerlere taşıyacaksanız ciddi bir avantajı var. Güçten de çok fazla mahrum değilsiniz. Tek eksik burada harici GPU oluyor. "Retina" ekranın yüksek çözünürlüğünü Iris GPU sürmeye yetiyor ama oyun oynamayı düşünmeyin. Belki CS GO yada LOL oynarsınız hepsi o kadar.

Air'ler ise serinin en portatif ama en düşük işlemci gücünü barındıran cihaz oluyor. Daha az usb portu, düşük işlemci frekansı ve gpu ile bu cihazlar sadece günlük ihtiyaçlarınız için düşünülmüş. Ama çocuğunuzun sünnet videosunu yada Youtube'a atacağınız kısa videoları düzenlemeye de yetecektir. Ekran burada 300 nit'lere düşüyor ancak ev koşulları için fazlasıyla yeterli. Ülkemiz için görece pahalı ama aslında bu cihaz bir üniversite öğrencisinin kullanımı için çok uygun, çünkü hafif ve tam gün yetecek batarya ömrü sunuyor. Son seri ile 4 çekirdekli işlemci ile alınabilir hale geldi. Bence gelecekte de rahat kullanım için bu konfigürasyon harici tercih edilmemeli. Tabi o zaman da fiyat 13" Pro seviyesin yaklaşıyor Apple'ın saçma sapan opsiyon politikası ile.

• Arkadaşlar efsane 13.3" air modeli fiyatı bile 6000 TL oldu. Büyük ihtimalle hatta kesin yeni air zamlı gelecek. Yurtdışı satış fiyatı 1000 dolar yani 6700 TL. Bunun üzerine ülkemizdeki yüksek vergileri eklersek minimum 9000 TL'den başlayacak. 2019 air fiyatlarını değiştirmeden 8000 gibi satmaya devam edecekler bence.

Bu kurlar ile indirim beklemek hayal olur. İmkanı olan ön sipariş versin pt üzerinden.
  • Niye kimse iMac konuşmuyor
    Siz ne düşünüyorsunuz bu fiyat farkı konusunda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2.4 işlemcili macbook proyu alacağım sanırım Ptden

Orijinalden alıntı: Apomania

Ben de araştırdıklarımı ve düşüncemi yazayım.yanlış yazdığım olursa düzeltin lütfen.yeni mac pro 13” ün mayıs ayında geleceğine dair ciddi duyumlar mevcut ve yeni air zaten 256 gb i3 baz modeli ile 7999 tl den apple da şu an satışta(teslimat yaklaşık 1 ay sürüyor).öncelikle 2019 macbook air lerin fiyatının (dolar artarsa değişebilir tabi)mayıs ayından itibaren 7 bin ve altına düşeceğini düşünüyorum çünkü hem 10. jenerasyon intel işlemci,hem magic klavye hem 256 gb güncelleme ile baz mac air ler 8000 tl den gelecek ve air 2019 lar 256 gb dahil 7000 in altına düşmek zorunda zaten.o yüzden ikinci ellere yüksek meblalar bağlamayın.mac air 2019 ların hepsi ve mac pro nun 2019 13” modellerinde de kelebek mekanizmalı klavyeler mevcut ve çok fazla sıkıntı çıkarıyormuş.hatta apple 2018 den itibaren klavyeleri garanti kapsamına almış.bu sebeple 2019 model 16” pro dışında diğer ürünleri aşırı bir indirim yoksa almayı düşünmüyorum.air 2020 ler için ise uzun süreli kullanım düşünüyorsanız i5 4 çekirdeklisini alın diye öneriliyor ama çift çekirdek i3 ün de günlük işler için gayet yeterli olduğu söyleniyor.i5 ler de i3 lere göre daha fazla ısınma oluyormuş(muhtemel 4 çekirdek olduğundan).2019 pro öncelikle ekran kalitesi ve performans açısında 2020 airden daha iyi. Benim sıralamam (yeni pro yu muhtemelen bekleyemeyecem);2019 mac pro 16” ,2019 mac pro 13” ,2020 mac air i5,2020 mac air i3,2019 mac air 13”.
    www.troyestore.com
    MacBook Air 13'' i5 1.6GHz/8GB/256GB Gümüş
    https://www.troyestore.com/urun/macbook-air-13-i5-1-6ghz-8gb-256gb-gumus

Troy mesajımı almış

• Quattro kullanıcısına yanıt
    Air'lerde güncel olarak GPU performansı çok daha iyi, ayrıca ekran 2019'dan bu yana 400 nit ve True Tone destekli.

Bunları düzeltmekte fayda var.
  • 
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.