Şimdi Ara

Apple Macbook Pro M1 Pro - M1 Max [ Ana Konu ] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
50
Favori
33.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MacBook Pro M1’den baz model 14 inç MacBook Pro’ya geçmeyi düşünüyorum. Ancak iki cihaz arasında belirgin bir şarj süresi farkı var gözüküyor. 14 inçin batarya performansı nasıldır, kullananlar memnun mu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar 16 inç için önerebileceğiniz sade ve içi yumuşak kılıf var mı? Fazla alternatif bulamadım. Bazı ürünlerde fermuar ya da iç materyalin uzun vadede kasada çizik yaptığıyla ilgili yorumlar okudum. Deneyimleyip memnun kaldığınız bir ürün varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hopemd kullanıcısına yanıt

    Sorunuzla ilgisi yok ama 16" base model almayı düşünüyorum. Bilgisayarınızdan memnun msunuz? Konu pek aktif olmadığı için yorumunuzu alıntılama ihtiyacı duydum. Kusura bakmayın. Yıllardır MacBook pro kullanıcısı olarak, klavye koruyucu kullanmanızı, önemle tavsiye ederim. Zamanla tozdan etkilenip, klavye düzensiz çalışabiliyor.

  • silversmith S kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle teşekkür ederim. Klavye koruyucu almayı düşünüyordum ama emin değildim. Öneriniz üzerine alacağım.

    Cihaza gelirsek; henüz elime ulaşmadı

    Ama çok uzun bir araştırma sonucu vardığım kanı şu şekilde; eğer işiniz fazla ram tüketen bir odağa yönelikse; 16gb alıp swap olayına güvenmenizi önermem. Swap yüzünden ssd sağlığı çok kısa süre içerisinde büyük miktarda azalan kullanıcılar gördüm yabancı forumlarda.

    Tercih tamamen işinize yönelik olarak değişiyor; kabaca öğrendiğim bilgiler şu şekilde;

    Programlamayla ve yoğun ram tüketen grafik işleriyle uğraşıyorsanız 16gb uzun vadede mantıklı değil.
    8k videolarla ya da 3D render ile uğraşıyorsanız m1 pro uzun vadede mantıklı değil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • hopemd kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Hayırlı olsun. 16GB 2018 15" İ7 Core kullanıyorum şu an (Daha önce 2015 ortası 15" kullanmıştım) ama klavye 2018 modelinde çok hassas çıktı. Sıfır aldıktan 8 ay sonra şu sorun başladı; ya çoklu basıyor ya da basmıyor. Mağaza incelemelerime göre yeni 14" - 16" pro'ların klavyesi daha kaliteli geldi bana. Bir de 2015 modelinde klavye koruyucusu kullanmıştım ve problem yaşamamıştım. 2018'de kullanmıyorum. Koruyucuyla, klavye kullanımı biraz zor oluyor diye. Ya model kaynaklı ya da koruyucu kullanmadığımdan kaynaklı. Fakat klavye kalitesi 2021 modellerinde geliştirildiği, bariz hissediliyor. Bu da bir gerçek. 2016-2018 arası bazı modellerde benim gibi problemler yaşayanlar da mevcut.

  • silversmith S kullanıcısına yanıt

    Yeni işlemciye entegre 16GB kullanmasından çekiniyorum. Yoksa şu an ki 16gb 2018 pro ile gayet mutluyum. Demek istediğim, şu an kullandığım 16gb ile m1 Pro işlemcinin 16gb verimliliği eşit mi acaba?

  • silversmith S kullanıcısına yanıt
    Hocam butterfly keyboard tasarımında bahsettiğiniz sorunu yaşayan çok kişiye denk geldim ben de. Hatta apple bu tasarımın kullanıldığı macler için ücretsiz servis programı başlatmıştı. Kontrol edin isterseniz. 2015-2019 arası modeller dahildi diye hatırlıyorum.

    Ram için maalesef kesin bir bilgi veremeyeceğim henüz fakat; apple silicon, intel macbook modellerine göre daha verimli çalışsa da; ram, gpu ile ortak kullanıldığı için net bir şey söylemek iki cihazı da karşınıza alıp aynı şartlarda test etmedikçe zor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hopemd kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim. Servis programına sokmadım cihazımı. Aynı kelebek klavyeyinin yenisini takıyorlarmış. Boşu boşuna bilgisayarın içi açılacak diye güvenemedim. Ayrıca kimisinin serviste bilgisayarı çizilmiş, ufak hasarlar görmüş, dedim pilava giderken, elde ki bulgurdan da olmayalım! :D


    M1 Max, M1 Pro'ya göre fazla pil tüketmeseydi, M1 MAX alıp geçerdim. Apple'ın verdiği pil değerleri, M1 PRO 16GB Ram ve 1TB SSD modeli için geçerliymiş. Sitesinde yazıyor. O yüzden 512 bana yetecekti fakat sırf bu sebeple 1TB 16GB ram almayı düşünüyorum. Pil süresi, benim önceliğimdir. Yoksa yapılandırırdım bilgisayarı.

  • silversmith S kullanıcısına yanıt

    Fakat, atıyorum 30 dakika ya da 1 saat arası pil ömrü farkı mı yoksa ram yetersiz gelir mi diye kararsız kaldım.

  • silversmith S kullanıcısına yanıt
    Hocam ağır kullanımda gördüğüm kadarıyla çok belirgin pil ömrü farkı var. Max 70 lere düşerken pro 85 civarlarında kalıyor. Ama max, gpu gücü açısından süreyi kısaltarak telafi eder sanırım bu farkı, tabii eğer bu düzeyde gpu gücüne ihtiyacınız varsa

    Hocam tam olarak hangi iş için kullanacaksınız cihazı bilmiyorum ama çok ağır grafik işlerine girişmeyecekseniz, çoklu zorlu görevleri aynı anda yapmayacaksanız 16 gb birkaç sene sorun çıkarmaz gibi. Emülatör ya da adobe uygulamaları gibi ram canavarı işlerle uğraşmıyorsanız 16gb zaten fazlasıyla yeterli. İmkanınız varsa 512gb + 32gb olarak yapılandırırsanız yanına da taşınabilir nvme ile uzun yıllar sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hopemd kullanıcısına yanıt

    Şu an kullandığım model bile fazlasıyla yetiyor. Ram yükseldikçe, cihazın pil tüketimi de biraz artıyor. Artık Bir karar vermem gerekiyor.  

  • silversmith S kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar, bende de m1 pro 16 gb ram, 1 tb ssdlik modeli var.Ben chrome üzerinden işlemler yaptığımda(bir çok sekme açık), kablolu mouse taklı, bluetooth açık,ekran parlaklığı max seviyesinden 4 kademe düşük, yaklaşık 9 saat batarya süresi alıyorum geçenlerde birisi şöyle dedi ben dışarıda 4 5 saat kullandım %10 mu ne şarjı gitti dedi ben de tam inanamadım.Acaba siz batarya süresi olarak ne kadarlık bir performans alıyorsunuz. Başka m1 pro ve m1 max kullanıcı arkadaşlarım da yorum yaparsa sevinirim.



    Bu arada bende true tone özelliğini kullanmıyorum ama açtığımda sanki çok sarı oluyor gibi.Cihazı alalı 6 ay oldu, acaba ne yapsam bilmiyorum.

  • hawrond H kullanıcısına yanıt

    Farklı internet tarayıcısı deneyebilirsiniz. Mesela Opera Mac sürümü var. 4-5 saat sürekli kullanmamıştır ya da bilgisayarı çok yormayacak şekilde kullanmıştır. Evde-iş yerinde mümkünse Wi-Fi yerine ethernet kablosu üzerinden internete bağlanın. Bluetooth'u gerekmediği zamanlar kapatın. Apple sitesinde, pil kullanımıyla ilgili detaylı bilgileri de aratabilirsiniz. Pil sağlığı bölümünü mutlaka okumanızı tavsiye ederim.


    Peki size 16 GB Ram yetiyor mu? Keşke 32GB alsaydım dediğiniz oldu mu? Ben de M1 Pro 16 GB alma arefesindeyim.

  • silversmith S kullanıcısına yanıt

    Kablolu Mouse niçin kullanıyorsunuz? 7 senedir MacBook pro kullanıyorum, mouse bir köşeye attım. :) Hiç ihtiyaç duymadım. Diğer Notebook'lar gibi değil. Kendi mouse'ı gayet kullanışlı.

  • silversmith S kullanıcısına yanıt

    Hocam şöyle söyleyim bir çok videoda izledim, 4-5 saatlik normal kullanımda %10 gideceğini düşünmüyorum ama tabikide eğer öyle gidiyorsa ben de bir sıkıntı vardır.Hocam 32 gb ,m1 max alsam dediğim zamanlarda olmadı bende çok kararsız kaldım, m1 max 32 gb ram alayim dedim vs dedim ama en son dedimki benim 32 gb ram'e ihtiyacım olucak mı olmayacak çünkü render , video edit işlemleri yapmıyorum. Trade işlemleri yapıyorum ,macbook'un trackpad'i inanılmaz iyi ,dışarı çıktığımda zaten yanımda mouse'da almıyorum.Ama evde iken mouse ile takılıyorum belki alışkanlık olmuştur.


    Hocam Eylül ayına kalmayın, eğer kalırsanız yeni ürünlerle birlikte fiyat güncellemesi ile karşı karşıya kalırsınız.Aklınızda bulunsun, muhtemelen iphone tanıtım etkinliğinde site güncellemeye gidip fiyat güncellemesi de gelecek diğer ürünlere, kur farkından dolayı çıkan ürünlerin fiyatına birde apple zam yaparsa, inanılmaz fiyatlar görebiliriz..





  • hawrond H kullanıcısına yanıt

    Tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim hocam. Sizin bilgisayarda problem olacağını düşünmüyorum. Etkinlik monitöründen, hangi uygulama, ne kadar pil tüketiyor görebilirsiniz. Bir kaç gün boyunca, safari tarayıcıyı kullanıp deneyin derim.


    Eylül'de çok fiyat artışı olur. Zaten şu an 4 yıla yakındır kullandığım için almak istiyorum. İleride iyice alamayacak duruma gelebilirim diye. Yoksa bilgisayarım, klavye tutarsızlığı dışında sorunsuz çalışıyor.

  • silversmith S kullanıcısına yanıt

    Ne demek hocam ben teşekkür ederim, muhtemelen biraz da öyle deneyeceğim.Ama sıkıntı olacağını düşünmüyorum, internet üzerinde battery testler yapıldığında 7.5 8 saat çıkıyordu full yükte.


    -RENK KONUSUNDA KARARSIZ KALANLAR İÇİN


    Bu arada ben eskinden macbook alırsam uzay grisi rengini alırdım diyordum, ardından teknosaya bakmaya gittim en çok bu tercih ediliyor deniyor diye uzay grisi tercih etmişler(vatanda da öyleydi) ama ben gerçekten beğenmedim uzay gri rengini.Tavsiyem eğer kararsızsanız mutlaka gümüş rengi tercih edin arkadaşlar pişman olmazsınız.Dışarıya laptopunuzu götürüyorsanız, her ne kadar arkası ışıklı macbooklar olmasada harika bir görüntüsü var ve çok dikkat çekiyor diyebilirim. Bir gün dışarıdayım yanıma birisi geldi dediki keşke bende gümüş rengi alsaydım, uzay grisinden daha çok dikkat çekiyor dedi.Böyle bir anımıda bu vesile ile anlatmış olayim :))





  • hawrond H kullanıcısına yanıt

    Neden sizin değil de başkalarının ne düşündüğü bu kadar önemli ki  

  • Merhabalar,


    Az önce farkettim, bilgisayar şarj olurken elleri koyduğumuz kısım yani piller ısınmış. Sağ biraz daha fazla ama iki tarafta da mevcut. Bu sizlerde de olan birşey mi? CPU tarafı daha soğuk. 14" baz model kullanıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 10 Ağustos 2022; 21:6:29 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.