< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Apple M1 Mac [ANA KONU] (254. sayfa)

-
-
m1 macbook pro 8 gb ram olan modele sahibim. batarya performansı sadece internette gezinsem bile 8 saat civarında gidiyor. hiç bahsedildiği gibi iyi değil hatta ciddi anlamda kötü. cihazım yurtdışı falan da değil bir problem olacağını sanmıyorum ama sizlerin de mi rakamlar böyle yoksa benim cihazda ciddi bir anormallik mi var?
-
Hayır. O sırada adaptörden enerji alıyor. Elektrikten yani. Ama sürekli bu şekilde kullanmak bataryayı tembelleştireceğinden arada bir sadece pille kullanmak gerekiyor. Bu yüzden haftada bir kez %30-40'a kadar kullanıp pilin tembelleşmesini engelliyorum.
-
Öyle, 8-10 saat arası bir şey.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sıfırdan temiz kurulum yapabilirsiniz, belki güncelleme “yamuk” oturmuştur.
Cihazınız yeni mi?
Selam, bunu aldım hocam. baseus 8 in 1
Baseus Metal Gleam Series 8in1 Type-C Hub Adaptör Çoklayıcı Fiyatı (hepsiburada.com)
-
Macbook Air'ın kapağını tek elle açabiliyordum ama bugün birkaç defa iki elle açmak zorunda kaldım. Acaba menteşelerde bi' problem var yoksa sizlerde de böyle arada takıldığı oluyor mu? 😅
-
Arkadaşlar günlük işlerim için oyun oynamayı düşünmüyorum konsol olması nedeniyle excel world işlerimi halledeceğim film dizi izleyeceğim bir bilgisayar arıyorum. M1 macbook air aklımı çeliyor ama hiç mac os kullanmadım windowstan sonra sizce alışabilir miyim? İş bilgisayarım Windows belgelerimi flash belleğe atıp evden devam ediyorum genelde microsoft office kullanırken sorun yaşar mıyım sizce? Aynı tecrübeleri yaşayanlar bilgi verirse sevinirim. Teşekkürler
Benzer
M1 air base
Merhaba,
Bence Macbook kullandıktan sonra Windows bilgisayarlar çin malı gibi gelecek :)
İlk başlarda biraz tuhaf gelir ( teknoloji ve bilgisayar ile aranız iyiyse zorlanmazsınız ) daha sonra alışırsınız. Office programları ile ilgili sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. M1 Air var bende çok memnunum. Oyun işini bende konsoldan hallediyorum. Bilgisayara bağımlı kaldığım tek oyun FM. Oda zaten çatır çatır açıyor :) sadece klasik usb girişi yok cihazda. Onuda basit bir apart ile çözersiniz. Bence tercihiniz M1 mac'lerden yana olsun.
Mac üzerinde kullanılan programlara ve onların kestirme desteğine bağlı büyük ölçüde. Ama benim en sık kullandığım küçük, rutin işlemleri hızlandıran kestirme, bunun gibi: https://www.icloud.com/shortcuts/acbeca9d0fbe465eae0d02d465c95b16
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShortcutsMaster -- 1 Kasım 2021; 9:3:27 > -
MacOS karmaşık olması düşüncesi nerden geliyor çok merak ediyorum birkaç senedir. Açıkçası okullarda giriş seviyesi bilgisayar bilgisi olarak okutulması gereken sistem bence budur, çünkü çok basit. Hata yapıp sisteme zarar verme olanağınız çok düşük. Windows bunun yanında koca iş makinası gibi, bir sürü kolu var, nasıl başa çıkacağını bilemiyorsun (gerçi Win 10 ve 11 çıkmasıyla windows da büyük ölçüde kullanıcıyı kendi kendisinden korumayı başarıyor artık).
-
Hiç kullanmadım Macos o yüzden belki karışık gelir mi Windowstaki alışkanlıklar nedeniyle diye düşünüyorum. Yoksa yapacağım günlük işler ve Microsoft Office de işteki evrakları flash belleğe atıp evde devam ediyorum onlar. Film, dizi için daha rahat olur çünkü bilgisayarda fan yok şarjı daha ve daha hafif bir cihaz sonuçta.
Alışırsınız, ancak yeniliğe açık olmanız lazım, eski alışlanlıklarınızı bırakmak zorunda kalabilirsiniz. "Window'ta bunu böyle yapıyordum, neden burda farklı?" düşüncesiyle kullanmaya başlarsınız kendinize eziyet edersiniz.
Onun haricinde yeni işletim sisteminde size iyi yolculuklar dilerim! :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShortcutsMaster -- 1 Kasım 2021; 9:23:50 > -
Macbook Air'ın kapağı tek elle açılmamaya başladı. Apple'a görüştüğümde kasada sizin fark etmediğiniz bi' yamukluk olabilir dediler. Ben de daha 14 gün dolmadığı için değişim talep ettim ama konfigüre cihaz olduğu için süreç uzayacak anladığım kadarıyla. Acaba bu kronik bir sorun mu yoksa benim cihazımla mı ilgili sadece? Başka yaşayanlarda var mı?
-
Kardeşim kusura bakma ama derdin çok güzelmiş güle güle kullan :)
Macbook air'de tek elle kapak açma hiçbir zaman pro gibi olmadı. Sebebi önde incelen kasa sebebiyle ön tarafta ağırlık olmaması. Bu sebeple kapak önü kaldırabiliyor. Zamanla menteşe kullanıma bağlı gevşiyor ve tek elle açılmaya başlıyor. Daha önce kullandığım iki macbook air'de de durum böyleydi. Bunun için iade de garip talepmiş.
-
Teşekkür ederim. :)
Ben ilk defa Mac kullanıyorum daha önce ki modelleri bilemiyorum. Zamanla olabilir belki ama cihazın bugün 10.günü bu kadar zamanda gevşeyeceğini düşünmüyorum. Görüştüğüm temsilci de tek elle açılması lazım onun özelliği o sonuçta dedi. Böyle bi' özellik koyuyorlarsa bunun düzgün çalışması gerekli bence, tasarım uygun değilse böyle bir şeyi hiç yapmasınlar. :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Temsilcilerin bu konuda çok bilgili olduğunu düşünmüyorum. Çoğu aktif olarak Mac kullanmıyor bile. Pro ile air aynı menteşeyi kullanıyor fakat pro'nun ön alt ağırlığı daha fazla. Haliyle onda sorunsuz açılıyor. Zamanla düzelecektir. Konfigüre modellerde değişim sancılı olur boşuna aksiyona girişmeyin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X