Şimdi Ara

Apple 'kırmızı kabusundan' kurtulamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple'ın şarj tutmayan iPhone'ları başına bela olmaya devam ediyor. Apple, bataryası hızla tükenen iPhone'lar için güncelleştirme yayınladı; ancak bu güncelleştirme sorunu çözülmediği gibi bataryaların daha hızlı bir şekilde şarjını tüketmesine neden olmaya başladı.

iPhone 4S'lerin satışa sunulması ve beraberinde iOS5 işletim sisteminin yayınlanmasıyla birlikte kullanıcıların en büyük problemi hızla tükenen iPhone bataryası oldu.

iOS5 ile birlikte gelen iPhone'larda görülen batarya problemini kabul eden Apple, yeni bir güncelleme yayınlayarak sadece batarya sorununu çözen iOS 5.0.1'i iTunes üzerinden kullanıcılarına sundu.

Ancak bu güncellemenin ardından iPhone'ların batarya sorunu çözülmediği gibi, bazı kullanıcılar güncelleme ile birlikte cihazların bataryasının çok daha hızlı bir şekilde tükendiğine dikkat çekti.

Twitter'da konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren kullanıcılardan biri, iPhone'ların batarya zaafını şu şekilde izah etti: "iPhone'u hiç elime almama rağmen sadece 45 dakika içinde şarjım yüzde 100'den yüzde 85'e indi. Güncellemenin herhangi bir faydasını göremedim."

Güncellemenin herhangi bir faydasını görmediğini kaydeden kullanıcıların bir diğer kısmı ise, yeni güncellemenin sorunu çözmek yerine iPhone bataryasının daha hızlı bir şekilde tükenmesine neden olduğunu dile getiriyor.

Kullanıcıların şikayetlerini değerlendiren Apple, konuyla ilgili yaptığı son açıklamada yayınlanan iOS 5.0.1 güncellemesinin bazı batarya sorunlarını çözdüğünü, ancak cihazla ilgili sorunun devam ettiğini kaydetti.

Bu açıklamadan şu yorumu da çıkarabiliriz: Apple çok yakında yeni bir güncelleştirme yayınlamayı planlıyor. Ancak bu güncellemenin batarya sorununu kökten çözeceğini söylemek maalesef pek mümkün değil.

GÜNCELLEŞTİRME YAPARKEN DİKKAT

iTunes üzerinden güncelleştirme yaparken öncelikle telefonunuzun yedeğini almayı unutmayın. Herhangi bir aksilik olduğunda güncelleştirmeyi yapsanız bile yedeklediğiniz dosyadan telefon rehberiniz dahil fotoğraflarınızı, mesajlarınızı ve diğer içeriklerinizi kurtarabilirsiniz. iOS5 güncelleştirmesini henüz indirmediyseniz, ilk olarak iTunes'un 10.5 sürümünü bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor. Ardından telefonunuzu yeni sürüme taşıyabilirsiniz.

Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/19232827.asp

• Yeni bir telefon piyasaya suruyorsun ama ayni bataryayi kullaniyorsun. Nerede kaldi senin oncu firma olma ozelligin.

Batarya baglantilari farkli olabilir ama sonuc aynisi.

Umarim iyi bir çozum bulurlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sorun filan yok. Cillop gibi 5.0.1
  • ios5 beta1 den beri kullanıyorum, hiçbir pil problemi ile karşılaşmadım. internette yapılan anketler de de çoğunluğun bu problemi yaşamadığını görüyorum ilginç
  • Muhtemelen upgrade sirasinda birseyi batirdi, yada belki belli bir hafta uretiminde sorun vardir. henuz kesin birsey yok. sorun yasayan arkadaslarin uretim tarihleri nedir acaba ? ilginc gelebilir belki, ancak uretim zamanindaki hava sartlari bile boyle birseye neden olabilir (cok dusuk bir ihtimal bu, ama neden sorusuna verilebilecek bir cevap), bu nedenle bende sorun yok demek tum cihazlarda sorun olmadigi anlamina gelmiyor, forumda bu sorunu yasadigini soyleyen bircok kullanicinin mesajini da okuduk sonucta.
  • 4S var pilde bir sikinti yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andulin266

Yeni bir telefon piyasaya suruyorsun ama ayni bataryayi kullaniyorsun. Nerede kaldi senin oncu firma olma ozelligin.

Batarya baglantilari farkli olabilir ama sonuc aynisi.

Umarim iyi bir çozum bulurlar.

Apple , hiçbir iphone da 1500mAh geçen pil koymuyorki.
    Belkide bir bildikleri vardır.Sonuçta adamlar 1 telefondan milyon dolarlar kazanıyorlarsa , herşeyi düşünmek zorundalar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla ip4'de iOs 5.01 kullanıyorum ve 5.0'a göre şarj süresi %25 uzadı diyebilirim.
  • Berbat bi sarj suresi var

Aklim almiyor iphoneun sarjinin ovulmesine. Sanirim hayatinizda baska telefon kullanmadiniz

5.0.1 ise tam fiyasko oldu bende

Yzde 26 sarj 45 dk da yuzde 3 lerde

Wifi kapa
    3g kapa
    Oyun oynama
    Nete girme

Eeee ?

Niye aldik bu cihazi biz..

Bu yazilimla felanda duzelmez. Resmen kablo ile yasiyoruz . Pil suresi rezalet...
  • quote:

Gerçekten çok kısaymış. Bende iOS5.0 da 2 gün giderken 5.01 ile 2,5-3 güne uzadı. 5.0 yüklenirken şarj sorununun olmaması için cihazın yeni cihaz şeklinde tanıtılması öneriliyor. Bunu yapmadıysanız bir de onu deneyin isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gunebakan44

Valla ip4'de iOs 5.01 kullanıyorum ve 5.0'a göre şarj süresi %25 uzadı diyebilirim.

Hocam batarya sorunu genelde iphone 4s de var...

bir arkadaşta 3 gün felan gidiyor diyor.Beklemededir büyük ihtimalle akıllı telefonunun bütün nimetlerinden yararlanırsanız 3 gün gitmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F763346C1 -- 14 Kasım 2011; 13:29:04 >
  • quote:

quote:

Gerçekten çok kısaymış. Bende iOS5.0 da 2 gün giderken 5.01 ile 2,5-3 güne uzadı. 5.0 yüklenirken şarj sorununun olmaması için cihazın yeni cihaz şeklinde tanıtılması öneriliyor. Bunu yapmadıysanız bir de onu deneyin isterseniz.

şaka mı bu... pazartesi sabahı %100 ken şarjdan çıkartıp, perşembe sabahı mı bitiyor şarjın ? telefonu hiç kullanmasan bile mümkün değil böyle bişey...
  • 15-20 dolar daha harcayıp yeni nesil pil sistemine geçmemenin cezasını çektiriyor apple kullanıcılarına.

kardeşim yansıtsana o maliyeti yap 2 gün temiz şarz süresi ...

inanın çok daha fazla prestij demek bu.

nelerle uğraşıyoruz.

konuştuğumuz konulara bak.

apple hep senin startejik hatan bunlar
  • Tabiki beklemededir ben telefonu bazen asırı kullanıyorum en fazla 1 gun gidiyor yüzde 20 lere iniyor.. iOS 5 ile.ama genede bana yetiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: maverick666

quote:

quote:

şaka mı bu... pazartesi sabahı %100 ken şarjdan çıkartıp, perşembe sabahı mı bitiyor şarjın ? telefonu hiç kullanmasan bile mümkün değil böyle bişey...

Şaka mı bu derken?? Yaşını başını almış ve teknolojiyi yakından takip eden biri olarak bu tepkiye ne diyeyim bilmiyorum. İsterseniz size şöyle söyleyeyim: Cuma 12.00'da iOs 5.01'e geçip, şarj ettim; pazar geceyarısı tekrar şarja koyduğumda hala %7 şarj vardı. Bu arada da konuşma sıklığımın normalden çok daha sık olduğunu söylemeliyim. Telefonda JB yok, 5 sayfa uygulama var, geri planlar açık, anlık iletiler açık, 3G, Wi-fi açık, parlaklık tam orta seviyede. Bir teknoloji meraklısı, akıllı bir telefonu ne kadar ve nasıl kullanıyorsa o kadar kullanıyorum. Fakat oyun meraklısı değilim. Saygılar...

• adamlar 3milyar kusur vermiş bi telefona sorun var dermi kendinle dalga geçtirirmi
  • şöyle bir sorun belirtilmiş ip4s ile ilgili habertürkte.

özellikle mi yayınlanıyor böyle haberler bilemiyorum.

http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/687849-iphone-4pes
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

adamlar 3milyar kusur vermiş bi telefona sorun var dermi kendinle dalga geçtirirmi

Amerika'dan unlock aldım, 1050 TL cıvarına mal oldu desem, bu cevap size yeter mi?
    Tartışma seviyesini düşürmeyin lütfen.
  • quote:

quote:

adamlar 3milyar kusur vermiş bi telefona sorun var dermi kendinle dalga geçtirirmi

Amerika'dan unlock aldım, 1050 TL cıvarına mal oldu desem, bu cevap size yeter mi?

ip4s 699 dolar değilmi sen 1050ye nasıl alıyorsun ayıptır sormasııı
  • quote:

quote:

quote:

ip4s 699 dolar değilmi sen 1050ye nasıl alıyorsun ayıptır sormasııı

78 no'lu iletime bakarsanız
    quote:

Valla ip4'de iOs 5.01 kullanıyorum ve 5.0'a göre şarj süresi %25 uzadı diyebilirim.

ip4 demişim. Ve ben onu haziran sonunda, dolar daha bu kadar artmamışken New York'tan aldım, canım kardeşim.
    Ağız dalaşına gerek yok. Bu konu ile ilgili başka bir cevap vermeyeceğim artık.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.