Şimdi Ara

Apple iPhone XR [ANA KONU] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.427
Cevap
81
Favori
406.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keremhsmlr

    Arkadaşlar selam bugün hepsiburada dan iPhone XR demo aldım. Apple destek bana demo cihazların bazı özelliklerinin engellendiğini ve sıfırlansa dahi çalışmayacağını söyledi kullanan arkadaşlara soruyorum böyle bir durum var mı? Örneğin kamerası açılmıyorsa sıfırlansa bile kamerası açılmaz dendi.
    İçiniz rahat olsun öyle bir durum söz konusu değil. Hepsiburada’dan cihaz muhtemelen tam sürüm kurulmuş olarak gelir. Demo gelirse - teşhir ürünlerindeki oyun ve uygulamaların kurulu olmasından anlayabilirsiniz- dfu moda alıp pc ya da mac’e kurduğunuz iTunes ile tam sürüme yükseltebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yekzan Y kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iTunes üzerinden yapılacak yeni yazılım güncellemesi icin
    iPhone geri yukle mi daha verimli
    yoksa
    dfu modun da güncelleme mi daha verimli ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazılımla ilgili sorun yaşamıyorsanız dfu moddan yapmanıza gerek yok, iTunes üzerinden günceleyebilirsiniz. Ben sürekli ota üzerinden güncelliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ilk defa iPhone kullanıyorum, güncellemeleri normal telefon üzerinden yüklüyorum. Android'de genelde her büyük güncellemeden sonra telefona hard reset atardım, iOS'ta da böyle bir ihtiyaç var mı daha iyi bir performans için?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alegro1453

    Ben ilk defa iPhone kullanıyorum, güncellemeleri normal telefon üzerinden yüklüyorum. Android'de genelde her büyük güncellemeden sonra telefona hard reset atardım, iOS'ta da böyle bir ihtiyaç var mı daha iyi bir performans için?
    Hayır yok ancak diğer kullanıcıların aynı sürümde yaşamadıkları sorunları yaşarsanız yaparsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone xr hakkında bilgi toplamak için okuyan arkadaşlarımız için bu konudaki deneyimlerimi paylaşayım (bazı kısımlar kişisel yorum içerir)
    iPhone xr’da ekranın kasaya oranı %79,79; iPhone x ve xs de bu oran 80,93.Bu oran iyi ve biraz daha iyi oranıdır, kötü ve iyi oranı değil.( Sanırım yine bu forumdaydı bir arkadaşımız xr için “tam ekran demek zor be dostum “ türünden bir şey demişti.)
    Geçen sene iPhone X de kullandım. Xr dan daha şıktır fakat bunun tek nedeni ekran kasa oranı değil daha küçük bir telefon da olmasındandır.Oled ekranı daha çok severim renkleri belirgin şekilde daha iyi veriyor fakat xr ekranı benim gördüğüm en iyi lcd.Pubg oynarken -kullanılan renk paletinden olabilir- xiaomi mi 8 se’den (oled ekran)renkleri daha iyi verdiğini gördüm.(Ana ekranda xiaomi se ekranı daha güzel görünüyordu)Fakat iPhone x ve xs’nin aynı oyunda böyle olacağını sanmam. Gördüğüm en iyi oled yine iPhone serisinde. Ben xr ve x,xs serisindeki ekran farklarını güzel ve çok güzel şeklinde ayırırdım. Eğer lcd’nin kötü bir ekran olduğunu düşünüyorsanız MacBook pro ve iPad proları da beğenmemeniz gerekirdi.Mac kullanıyorum, şu ana kadar kullandıklarım ve güncel olarak alabileceğim mac’lerin hepsi lcd.Oled kullanan notebook var mı bilmiyorum fakat oled kullanan tabletler gördüm.Oled ekranlı tabletler güzel evet ama iPad pro ve mac’in ekranı( MacBook pro 2017) bana hala oldukça güzel geliyor.
    Xr kasası alüminyum, x/ xs ise çelik. Şahsi fikrimdir eğer x/ xs magnezyum ya da karbon fiber alaşımlı kasalar kullansaydı bi rahatsızlığım oluşabilirdi ama çelik kasa ben de hiç bir şekilde daha iyi hissi uyandırmıyor. MacBookların alüminyum gövdeleri de güzel ama sony vaionun karbon fiber alaşımlı üst seviye noteboklarının dayanıklılık ve hafifliklerimi hep daha çok sevdim.

    Xr da kullanılan A12’nin daha hızlı ve daha az güç harcayan işlemcisine ihtiyaç duymayanlar daha şık ve güzel ekranı olan x’i tercih edebilirler, diğer her konuda xr daha iyi.Xr biraz daha kalın bir cihaz ama sunduğu pil performansı şu ana kadar gördüğümün en iyisi. Bu yüzden biraz daha kalın olmasını telafi ettiği için beni rahatsız etmiyor.
    Apple da ana/ ara model diye bir ayrım yoktur hepsi aynı donanımı kullanan modeller kadar güncelleme alır. iPhone 5c donanım olarak eşit olduğu iPhone 5 kadar güncelleme aldı. Xr ise 5c gibi döneminden bir sene önceki donanımla değil güncel donanımla geldi.
    Ben 3D touch hiç kullanıyorum o yüzden eksikliğini hiç hissetmiyorum.Tabi kullanım alışkanlığıdır bu konuda xr’ı eksik bulana saygı duyarım. Ben taptic engine’i (6s den beri kullanılan titreşimle geri bildirim) çok beğenirim, bu özellik olmasaydı xr’ tercih etmezdim ama taptic engine var.
    Forumdaki bazı genç arkadaşarımızın “şu süper, şu çöp” yorumlarını okuyup da tereddüte düşersiniz iPhone konusunda herkesin itibar ettiği iphonedo’nun videolarını bakıp cihazı sadece teşhirde görmemiş en azından belirli bir süre kullanmış kişilerin yorumlarına okuyup sonra teşhirde kendiniz de bakarak nihai kararınızı vermenizi tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekzan -- 20 Şubat 2019; 0:30:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @yekzan hocam açıklamaların gayet iyi.

    Sizden ricam olacak. Yazdığınıza yazı da paragraf başlarını siyah renk ve bold yapabilir misiniz?
    Yani başlık başlık açıklama gibi olsun.

    Ekran : ......

    Çerçeve: .......

    Kamera: ......



    Forumda dikkat ediyorum birisi tavsiye istiyor, iki model arasında kararsız kaldım diyor, hangisini almalıyım sizce diyor.

    Cevaplara bakıyorum, hayatında apple telefon kullanmamış adam cevap yazıyor, sadece teknosa da teşhir ürüne bakmış, teşhis koyuyor.
    Telefon deneyimi olmayanların mesajları genelde şöyle oluyor;

    Bu telefon çöp
    Telefonun satış fiyatı 5.000 tl olsun, Bu telefona 2.000 tl bile vermem
    Apple kazıkçı
    Batsın, beter olsun


    Bir telefon hakkında yorum yapabilmek için o telefonu en az 3-4 ay kullanmak gerek.
    Telefonu kullanmamış; pil hakkında yorum yapıyor!!!
    Telefonu kullanmamış; kamerası hakkında hakkında yorum yapıyor!!!

    Zaten bu tarz mesaj yazanların üyelikler genelde 2 tip oluyor;

    Birinci tip: onbeşbin mesaj sayısına ulaşmış üye. Adamın daha önce attığı mesajlara bakıyorsun,
    her yazdığı mesaj "hava civa" skora sayıya oynamış. Tek kelimelik mesajlar.
    "Çiğ köfte" konusuna da mesaj yazmış, "kolay yoldan nasıl zengin olunur" konusunu da mesaj yazmış, "kız arkadaşımdan ayrıldım" konusuna da mesaj yazmış.
    Zaten cevapları hep tek kelimelik. iki paragraf yazı yaz desen, derini anlat desen anlatamaz.

    İkinci tip ise: daha yeni üye olmuş, üyeliği 2-3 aylık fakat 300 mesaj sayısına ulaşmış.
    Adam herhalde işsiz güçsüz ne yapayım demiş oturmuş bilgisayarın başına donanimhabere üye olayım bare demiş, üye olmuş.
    Fakat adam her konuda ahkam kesmiş, nere olursa hangi konu olursa birinci tip üye gibi tek kelimelik mesajlar yazmış


    XR konusu altında bu tarz yorum yapan kişileri barındırmayalım lütfen.
    Gereksiz yere sayfa sayısını artıyorlar, ortada kaos yaratıyorlar.

    Bakıyorum adam iki kelimelik mesaj yazıyor "bu telefon çöp" diyor.
    Bizler de bu arkadaşın dediğinin aksini ispatlamak için bir a4 boyutunda açıklama yapmak durumunda kalıyoruz.




  • heavyy H kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, müsait zamanda pc de belirttiğiniz gibi düzenleme yaparsam daha okunabilir olacak. Sizinki yazınız zaten güzel ama düzenlemeniz de çok iyi olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekzan -- 20 Şubat 2019; 11:57:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yaklaşık 2 aylık Xr kullanıcısıyım. Ana ekran ve duvar kağıtları dışında xs ve max ile kıyaslama imkanı bulamadım. Öncelikle ana ekranda aralarında fark edilebilecek bir fark kesinlikle yok. Video ve oyunlarda iki cihazı canlı olarak yan yana görme şansı olan var mı ? Yani video izlerken veya oyun oynarken xs ve max daha fazla keyif verir mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yaklaşık 1 haftadır yaşadığım bir sorun var
    Facebook whatshapp da birşeyler yazarken ekran bir anda kayboluyor neden yapar bunu anlamadım
    aynı sorunu yaşayan oldu mu?
  • cihanair kullanıcısına yanıt
    Ben böyle bir hata almadım. Uygulama güncellemelerini yaptınız mı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FthK.

    Ben böyle bir hata almadım. Uygulama güncellemelerini yaptınız mı ?
    bütün uygulamalar güncel
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    bütün uygulamalar güncel

    Alıntıları Göster
    Silip bi daha kurun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FthK.

    Arkadaşlar yaklaşık 2 aylık Xr kullanıcısıyım. Ana ekran ve duvar kağıtları dışında xs ve max ile kıyaslama imkanı bulamadım. Öncelikle ana ekranda aralarında fark edilebilecek bir fark kesinlikle yok. Video ve oyunlarda iki cihazı canlı olarak yan yana görme şansı olan var mı ? Yani video izlerken veya oyun oynarken xs ve max daha fazla keyif verir mi ?
    Yüksek çözünürlüklü kaliteli videolarda siyahlar simsiyah göründüğü için korku filmlerinde daha güzel deneyim veriyor. Oyunlarda da aynısı olur bu durumda. Fakat ana ekranda görülen fark sizce önemli değilse - bence önemli değil buraya ayıracağım parayı daha sonraki senelerde model yükseltmek için kullanırım- video ve oyunlarda da önemli olmaz sanırım. Yüksek fiyata değecek dramatik fark olmasa da oled ekranda renkler özellikler siyahlar daha güzel. Ben x i uzun süre kullanmadım ( 5, 6 ay gibi kullanım sürem var), x’i kullanan arkadaşlar piksellerde renk değişimi ya da yanma gibi sorunlar yaşamadılarsa bir sonraki modelde oled ekran da tercih edebilirsiniz. Şu anki kullandığımız işlemcilerin 5g desteği yok.Bence mecbur olunmadıkça x serisi bir telefonu 5g li modeller çıkmadıkça değiştirmemek gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yekzan Y kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar xr’ın pubg performansını merak edenler için kısa bir paylaşımda bulunayım. Oyunu farklı iphone’larda oynadım. iPhone 6s (A9 işlemcili iPhone SE de buna dahil) ve üzerinde güzel performans veriyor. Xr ile 40 dakika civarı en yüksek ayarlarda ara vermeden oynadım. Bazen aynı anda ekran kaydı da aldım. Aynı anda ekran kaydı alırken sadece ılıklık seviyesinde ısınma hissediyorsunuz. Fps düşmesi donma, takılma vb bir sorun yaşamadım. Ekran kaydı almazsanız ısı biraz daha düşüyor ve yine en yüksek ayarlarda akıcı bir şekilde oynuyorsunuz. Akıcıdan kastım 60 fps. Bu arada iphone xr ekranı 120 hertz’i destekliyor. Android tarafında bazı modeller çok akıcı çalıştırsa da kontrolleri iphone’daki kadar rahat bulmadım. Belki alışkanlıkla da ilgilidir ama android telefonları severek kullanan (xiaomi mi 8 se) kardeşim de oyunun iphonedaki kontrollerin daha rahat olduğunu söyledi. Sonuç olarak xr ile kısa sürede şarj bitme endişesi olmadan performans kaybı ve ısınma problemi yaşamadan 60 fps de mobile göre mükemmel grafikler ile uzun süre oynayabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekzan -- 20 Şubat 2019; 20:11:3 >




  • Bir kaç ay sonra xr ını satıp galaxy s10 plus a geçmeyi düşünen var mı arkadaşlar :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • feylezof77 F kullanıcısına yanıt
    Android’den yeni kurtulmuşken mi? Kesinlikle hayır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • feylezof77 F kullanıcısına yanıt
    Xr’dan ancak başka bir Xr’a veya Xs max’ a geçilebilir.☺️

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.