Şimdi Ara

Apple iPhone SE (2. nesil) [ANA KONU] (363. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.071
Cevap
139
Favori
735.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cancon65 C kullanıcısına yanıt
    En iyisi o olacak sanırım hocam. Ama pil sağlığının düşük olması 2. Elde de önemli açıkçası satmayı düşünmüyorum ancak iPhone sonuçta ölü fiyata da vermem asla. Bakalım 1 yıl sonra deji piler çıkar güzel performans verirlerse geçeriz onlara. Cihazın arkası cam söküp takmak nasıl olur bilemiyorum ama çok da önemli değil pil konusu ya performans kaybetmesin yeter.
  • 2 ay oldu SE alalı. Telefondan gayet memnunum. Bu başlıkta dile getirilen sorunlar bende yok. Şarj gücü gayet yeterli, bir gün yetiyor bana. Üstelik A13 işlemci ile adeta uçuyor telefon.

    Geçenlerde mediamarkt’ta ilk kez iPhone 12 miniyi görünce çok beğendim. Boyu bizim telefonlardan azıcık ufak ama ekranı daha büyük. Keşke biraz daha bekleyip 12 mini alsaydım diye düşünmedim değil hani:)

    Alınmış alınmıştır artık. Gerçekten bu telefondan şikayetçi olsaydım değiştirirdim belki ama bir an düşününce neredeyse iki katından fazla para vermek mantıklı gelmedi bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölü fiyat verseniz de satılmıyor 2. elde emin olabilirsiniz

  • Bugün yaptığım ekran süresi testinin sonucu. Tüm günü evde geçirdiğim için ışığı fazla açmama gerek kalmadı. Ekran parlaklığı %25’te idi. Güç tasarruf moduna alıp VoWi-Fi olarak kullandım. Genelde kullanım Amazon Prime Video, YouTube ve Safari ağırlıklı oldu. Telefon tam kapanırken saatin 23:12 olduğunu gördüm ve kapandı. Bu ekran resmi de kapanmadan üç dakika öncesiydi. Yani aldığım ekran süresi 11 saat 25 dakika.

    Apple iPhone SE (2. nesil) [ANA KONU]




  • Cihazı bugün satarak aranızdan ayrıldım. Aldığım fiyattan 1100 lira farkla ancak satabildim. Böylece iPhone değer kaybetmiyor yalanını da ispatlamış oldum. Bu fiyattaki bir cihaz için korkunç bir fiyat düşüşü oldu bu modelde. Ama keşke tek sorun bu olsaydı da cihazı uzun süre kullanabilseydim.



    Bu cihazı almayı düşünenlere objektif bir şekilde değerlendirme yapmak isterim.

    NOT: Bu cihazın fiyatı belli olmadığı için (5300'den çıktı, 4400 civarlarına düştü) hangi telefonla kıyaslayabileceğimi şaşırdım. O yüzden daha önceki Galaxy Note5 cihazım ve şu anda kullanmakta olduğum Galaxy A51 modeline göre yorum yapacağım.


    1-Kamerada iki farklı konu var. Video çekimleri bugüne kadar gördüğüm tüm telefonlardan bütün kriterlerde başarılı. Fotoğraf çekimi ise tam anlamıyla berbat. Fotoğraflar çok ışığın olduğu yerlerde renkleri doğru verme açısından iyi ancak 12 MP çözünürlüğe göre netlik çok kötü. Ayrıca bu cihaz düşük ışıklı ortamda asla ışık almıyor. Yine düşük ışıkta fotoğraf çekmek gibi bir hata yapılırsa facia o zaman ortaya çıkıyor. Aşırı grenli hesap makinesinden çekilmiş görüntü sizi bekliyor. Ön kamerada portre modu düzgün çalışmıyor. Kişi yüzüyle arka planı ayırmada hatalar mevcut. Eğer gece fotoğraf çeken biriyseniz bu telefonda gece modu olmamasıyla birlikte düşük ışık performansı kötü.


    2-Ekran eğer yüksek çözünürlüklü OLED panelden geçilecekse büyük hayal kırıklığı yaratır. Film,dizi izleyenler için kontrast oranı çok kötü ve çözünürlük de zayıf. Ekranın renk düzeni iyi.


    3-Batarya birçok kişi için soru işareti ancak bu boyutta bir cihaz için başarılı bence. Günü çıkarma olayı bütün gün cihazda hücresel veriyle ağır işler yapılmayacaksa kesinlikle oluyor. Hiç oyun oynamadım o yüzden oyun için değerlendirme yapamıyorum. Safari web tarayıcı Android üzerindeki çoğu tarayıcıdan daha az pil tüketiyor internette dolaşırken. Şebeke üzerinden yapılan sesli görüşmelerde pil tüketimi Android cihazıma göre bariz fazla. Bir de cihaz boştayken pil tüketimi fazla. Kısacası batarya sanıldığı kadar kötü değil. Ancak pilin yıpranmasına bağlı olarak ileride ne olur bilemiyorum. Ben Galaxy Note5 modelini 5 yıl pil değişmeden kullandım. Hala yedek telefon olarak bende.


    4-Performans olarak cihaz çok tatmin edici. Hangi işi yapıyorsanız yapın bariz bir şekilde hızlı. Örneğin Safari tarayıcı çok hızlı. Uygulama açılış hızları sürüme göre değişkenlik göstermekle birlikte genel olarak hızlı. Oyun için değerlendirmem yok ama sorun olmaz bence. Parmak izi okuma hızlı.


    5-Yazılım ve kararlılık hiç söylendiği gibi değil. Özellikle bu konuda büyük beklentilerim vardı. Bu cihaz üzerindeki işletim sistemi hafif bir sistem ama buna rağmen her saniye kafasına göre davranıyor. Örneğin kamerayı açmak bazen uzun bazen kısa sürüyor. Kamera içinde modlar arası geçiş örneğin portreye geçerken bazen hemen bazense 2-3 saniye bekleyerek geçiyor. Android'de çok seyrek olan uygulamalardan atma sıkıntısını bu cihazda çok daha fazla yaşadım. Safari 3-4 defa durduk yere kapanıp ana ekrana attı mesela. Böyle bir şeyle Android'de hiç karşılaşmadım. Android'de sadece çok iyi yapılmayan uygulamalar sıkıntı çıkarmıştı bana. Asla sistem uygulamalarından böyle bir şeyle karşılaşmadım. Kullandığım birçok uygulama Android'de daha iyi çalışıyor. iOS'te sanki uygulamalar yarım kalmış beta sürümü gibi. Birkaç örnek YouTube, Maps gibi Google'ın uygulamaları, Microsoft uygulamaları ya da Adobe Acrobat Android'de muhteşem çalışıyor buna göre. Çok fazla bug vardı yazlımda. En son 14.3 sürümünde kulaklık takıldığında kendi kendine sesi son seviyeye götürüyordu. Bazen klavyeyi kullanırken harf takılı kalıyordu birkaç saniye. Kilit ekranında bazen mal gibi duruyordu kilidi açmıyordu. Bu kadar sıkıntı diğer güncellemeyle çözüldüğünde bu sefer başka bir şeyler oluyordu. Örneğin burada çokça bahsedilen Wi-Fi sorununu hiç yaşamadım ancak 14.3 sürümünde bu sorun çok şiddetli bir şekilde baş gösterdi. Bilgisayarımdaki dandik kablosuz aygıtının 5-6 ağ bulduğu yerde bulabildiği tek ağ olan 5 metre uzaklıktaki ağ 2 çizgi çekiyordu. Bununla birlikte kablosuzu kapatırsanız vay halinize. Bir daha asla otomatik bağlanmıyor. Bağlanırsa şanslısınız.


    Yazılımla ilgili sorunlar düzeltilebilir belki ama hem düzeleceğinin garantisi yok hem de bu gerçekten uzun sürüyor. Yani bu tür durumları şu an Android'de hiç ama hiç yaşamıyorum. Cihaz başta neyse sonra da o. Oldukça kararlı çalışıyor. Güncellemeyle bir şeyler bozulmuyor sadece eklenirse yeni özellikler ekleniyor. Sözün kısası yazılım için öve öve bitirilmeyen iPhone orta seviye bir model olan Galaxy A51 yazılımına yetişemiyor. Bu kadar para verilecek sonra bekle ki Apple onu düzeltirken başka şeyleri bozsun. Bunu daha önce defalarca belirttim.



    Ek olarak gördüğüm kadarıyla birçok iPhone modelinde kozmetik kusurlar var. iPhone 11 konusunda birden fazla örneği var. Bende de vardı. Cihazın çerçevesinde boşluk ve ön camında alt kısımda küçük bir delik vardı. Kutudan çıkan sıfır cihazda nasıl böyle şeyler oluyor anlamak mümkün değil. Ayrıca kutudan çıkan dünyanın en kötü kablolu kulaklığı unvanına sahip EarPods kulaklık da bozuk çıktı. İyi ki kaldırdılar o kulaklığı, isabet oldu. Bu cihazları üretim bandında ya kimse kontrol etmiyor ya da Apple'ın umrunda değil. Bence her ikisi de var. Cihazın bir tarafında çizik olabilir, darbe olabilir buna benzer durumlar. Belki de eski cihazları ya da iade edilenleri tekrar satıyor olabilirler. Bu yüzsüzlüğü yapsa yapsa yine Apple yapar. O potansiyel var onlarda. Bu cihaz benim için Apple'ı deneme cihazı oldu. Ne mal olduklarını ucuza kapattım. Daha yüksek fiyatlı ürünler alıp servislerinde uğraşıp durma ihtimalini bertaraf ettim bu cihaz sayesinde.


    Sonuç olarak bu cihazı alacak olanlara tavsiye etmiyorum. iPhone 6-6S-7 modellerini uzun süre kullananlar düzenleri değişmesin diye alabilirler belki ama özellikle orta-üst bir Samsung kullanıcısı bu cihaza asla geçmemeli.





  • scanh kullanıcısına yanıt

    Çok doğru Apple iPhone SE (2. nesil) [ANA KONU] Apple iPhone SE (2. nesil) [ANA KONU]  İnsanlar da memnun kalmazsam satarım nasıl olsa iPhone değer kaybetmiyor diye düşünüyor. Halbuki artık herkes biliyor rakiplerinin iPhone'u ezdiğini. Eski popülerliği yok artık. Benim tahminim 12 Pro serisi 2018'de tanıtılan Xs serisinde olduğu gibi şişirilmiş fiyatından bayağı düşecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Electrical s kullanıcısına yanıt
    Tarihi düzelttim uyarı için teşekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt

    Yazdıklarınızı sonuna kadar okudum şuan bu cihazı aktif olarak kullanıyorum yaşadığınız hiç bir sorunu yaşamadım. Büyük ihtimalle sizdeki cihazda sorun vardı.

    Maalesef ülkemizde apple ürünleri genellikle statü göstergesi olarak algılandığı için ikinci elde istenilen değeri görmemesinin sebebi kasasının eski nesille aynı olmasından kaynaklı diye düşünüyorum. Arkada iki kamerası olmayan bir apple ürününü alıp kimse gösteriş yapamaz bu sebeple ikinci elde değer görmüyor bence. Şahsen istesem 11 serisinden birisini yada 12 mini yi boyutundan dolayı alabilirdim ama inanin kendi kullanım şeklimi ve ihtiyacım olanı bildiğimden benim için bu cihaz tahmin ettiğim gibi her yönüyle fazlasıyla yeterli oldu. Bana yeterli gelen beklentimi karşılayan belki başkasını memnun etmez orası bambaşka bir konu. Bu cihazı tercih edecek arkadaş cihazı ve kendi isteklerini bilmeli sırf apple diye almamalı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 12 promax alsalar, 5 ay sonra 2k indirim gelse kafayı yiyecek tipler var. Apple iPhone SE (2. nesil) [ANA KONU] 

    dertleri telefon değil, statünün yerlere düşmesi.

  • TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt

    Hocam doğru bir analiz yapmışsınız mevcut kura göre 1.20 TL makas var. Ben de XS, 11 Pro sürecinin yaşanacağını düşünüyorum 12 Pro ve Pro Max'de. XS Max 10.999 TL'ye satılmıştı 11 Pro Max 11.999 TL ve XS serisinin üretimi durunca kalan stoklar komik fiyatlara gitmişti. Bu sene de 12 Pro serisi inanılmaz pahalıya sunuldu dengesiz kur yüzünden epey yüksek tuttular TL fiyatlarını. 12 Pro Max sipariş etmiş biri olarak ben de epey değer kaybedeceğini tahmin ediyorum 12 Pro serisinin 8-9 ay sonra.

  • emreaplk kullanıcısına yanıt

    Değer kaybıyla ilgili dedikleriniz çok doğru. İşte şark kurnazı Apple bunu bildiği için kullandı bu durumu. Hak ettiği fiyat 4000 olan cihazı 5300'den çıkardı ülkemizde. İnsanları kazıkladı.


    Ayrıca hocam benim cihazımda sorun yoktu, tüm cihazlar bu şekilde zaten. Kamera ve ekran zaten donanımsal sorun olmadığından eminim. Kozmetik kusurlar evet siz yaşamamış olabilir ancak bir çok kullanıcıda var.


    Ama bekleme modunda fazla pil tüketme, Wi-Fi çekim gücünün zayıflığı, bağlantıya otomatik bağlanmama burada çok fazla kişi dile getirdi. Ben bu sorunları son gelen güncellemeyle çok şiddetli şekilde yaşadım. İşte zaten Apple yazılımının dandikliği burada. Yazılım herkeste farklı çalışıyor. iPhone forumunda herkes temiz kurulum kelimesini söylüyor. Ben 5 yıl kullandığım Galaxy Note5 cihazıma 1 kere sıfırlama yaptım onda da hafızası dolmuştu. Yedekleyip 3 yıl daha kesintisiz kullandım. Burada sabahtan akşama kadar temiz kurulum, DFU gibi şeyler söyleniyor. Ben bunlarla uğraşacaksam niye Apple kazığı yedim ki? Hani iPhone stabildi hani yıllarca format atılmıyordu. Apple kendisi dedi iOS 14'te yine beceremedik gidin sıfırlayın cihazı. Bir de sıfırlayıp yeniden kurmak da ayrı işkence. Yıllarca Android şişiyor dendi. Şişen Android saçmasapan Çinli telefonların giriş versiyonları. Gidin premium model bir Samsung kullanın yazılım nasılmış görün. Kullanışlı özelliklerle dolu aşırı kararlı, hızlı bir yazılım yapıyor Samsung.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun. Elektronik biraz şans işi belli ki şansınıza sorunlu bir cihaz gelmiş. Kutudan çıkan kulaklığın bozuk olması da hayret verici. Çok şükür yeni almış olduğum telefonumda bahsettiğiniz sorunları yaşamıyorum.

    Konuda arka sayfalarda bir yorum vardı. Belli başlı hatalar her yazılımda olur. Fakat şöyle bir kural vardır; “İstisnalar kaideyi bozmaz.” Genel müşteri memnuniyeti araştırmalarına bakarsanız en yüksek oranın iOS’da olduğunu görebilirsiniz. Tabi herkes aynı deneyimi yaşayacak diye bir kural yok.

    Daha üç dört sayfa ötede premium cihaz olan Galaxy S20 FE’den yakınan biri vardı buyrun mesajı:

    quote:

    Pili kötü gidiyor diyen arkadaşlar, bu 1 aylik Samsung Galaxy S20Fe nin pil kullanim süresi 6-6.5 saat . Ek olarak cihazda isinma ve dokunmatik sorunlari var. Bence iphone Se2020 nin kiymetini bilin. Biz 2 aylik se2020 ile elimizdeki 1 aylik S20Fe ile takasa girmek istiyoruz adam üzerine 200 lira fark istiyor, cihazinizi gömmek yerine tadini cikartmaya bakin ! 6500 TL ye kulaklik hediyesi ile aldik, şuan cihaz 5100-5300 TL bandina düştü daha da düşecek gibi duruyor. Dediğim gibi elinizdeki se2020 leri gömmek yerine tadini çikartin keyif alın .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • emreaplk kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar katılıyorum 4 yil 6s kullandım hiç sorun yaşamadım se2 dede bir sorunum yok çok şükür, en az 4 yılda bu götürür, ihtiyaci fazlasiyla görüyor, sırf tasarım diye 2 kat fazla para verip 12 mini almak bana mantıksız geliyor, sonuçta tasarım dışında öyle aman aman bir fark yok, gece çekimi farki var ama oda üçüncü parti uygulamayla hallolur.
  • TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt
    size tavsiyem bir dahaki cihazınız snapdragon işlemcili bir samsung modeli olsun mumkunse üst seri. a51 aslında se20 ile kiyaslanmasi doğru bir cihaz değil orta seviye ve islemcisi onun yanında cok zayif. ondan bile memnun kaldiysaniz bahsettigim özelliklere sahip Samsung kullanırsanız telefon olayını kapatırsiniz. güncelleme sıklığı ve yazılım stabilitesi olarak üst seriler daha da iyi samsungda. 8 aydır kullanıyorum 8 adet aylık, 1 adet büyük güncelleme aldı cihaz hiçbir güncellemede geriye gitme, olumsuzluk vs. ile karşılaşmadım. her seferinde birşeyler daha iyi oldu. 10 dan 11 e guncelledik 20 gün önce cihazin şarji uzadi misal. toplamda 3 yıldır Samsung kullanıyorum sistem arayuzu ve sistem uygulamalarinda hiçbir problem ile (atma vs.) karsilasmadim. samsung yazılım olayini güzel yapiyor umarım bozmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakoggdh -- 16 Ocak 2021; 13:7:41 >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Ekran süresi gece 12 den sonra ekranın kaç saat açık kaldığını gösterir. Şarj etme şeklinizle ilgili bilgi vermez. Telefonu sürekli şarjda kullanarak 24 saat süre almanız mümkün. O yüzden ayarlar->pil altında %100 den sonraki kullanımları tek tek toplamadan verilen ekran süresi bir anlam ifade etmiyor. Onu da bu süreyle beraber paylaşırsanız doğru pil süresini görebiliriz.

    Bu nedenle kimileri 7-8 saat süre aldığını düşünürken kimileri tam şarjla 4-5 saat kullanabiliyorum diyor. İphone da bence bilinçli olarak eskisi gibi tam şarjdan sonraki kullanımı göstermiyor.Apple iPhone SE (2. nesil) [ANA KONU] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu biliyorum zaten. Saat 00:00 olmadan 5 dakika önce şarj 100 oldu ve saat tam 00:00’da şarjdan çektim. Şarjı bitinceye kadar da şarja takmadım. Yani şarja kullanarak elde ettiğim bir süre değil. Dolayısıyla aldığım ekran süresi gerçektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 16 Ocak 2021; 15:10:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Symbianist

    Öncelikle geçmiş olsun. Elektronik biraz şans işi belli ki şansınıza sorunlu bir cihaz gelmiş. Kutudan çıkan kulaklığın bozuk olması da hayret verici. Çok şükür yeni almış olduğum telefonumda bahsettiğiniz sorunları yaşamıyorum.

    Konuda arka sayfalarda bir yorum vardı. Belli başlı hatalar her yazılımda olur. Fakat şöyle bir kural vardır; “İstisnalar kaideyi bozmaz.” Genel müşteri memnuniyeti araştırmalarına bakarsanız en yüksek oranın iOS’da olduğunu görebilirsiniz. Tabi herkes aynı deneyimi yaşayacak diye bir kural yok.

    Daha üç dört sayfa ötede premium cihaz olan Galaxy S20 FE’den yakınan biri vardı buyrun mesajı:

    quote:

    Pili kötü gidiyor diyen arkadaşlar, bu 1 aylik Samsung Galaxy S20Fe nin pil kullanim süresi 6-6.5 saat . Ek olarak cihazda isinma ve dokunmatik sorunlari var. Bence iphone Se2020 nin kiymetini bilin. Biz 2 aylik se2020 ile elimizdeki 1 aylik S20Fe ile takasa girmek istiyoruz adam üzerine 200 lira fark istiyor, cihazinizi gömmek yerine tadini cikartmaya bakin ! 6500 TL ye kulaklik hediyesi ile aldik, şuan cihaz 5100-5300 TL bandina düştü daha da düşecek gibi duruyor. Dediğim gibi elinizdeki se2020 leri gömmek yerine tadini çikartin keyif alın .

    Ben kulaklığın bozuk çıkmasına hiç şaşırmadım. Sonuçta marka Apple. Ne olursa şaşırmam. Ben elektronik konusunda şanslı değilim pek ama ilk böyle bir felaketle karşılaştım. Her yazılımda elbette hata olur ama bundaki hata değil resmen yazılım yarım kalmış. Cihaz herkeste farklı hatalar veriyor. Sözün kısası stabil olduğu söylenen yazılım sonbaharda çıkan iOS sürümünün mayıs aylarına kadar zar zor binbir türlü hatalara düzeliyor. O süre zarfında cihaz kör ve topal. Bir bakıma cihazlar kobay gibi. Bir de çok fazla kullanıcıdan geri bildirim alınıp veri toplanıyor. Tüm bunlara rağmen durum buysa çok kötü.


    Ayrıca S20 FE premium cihaz değil. iPhone SE gibi yüksek işlemciyi nispeten uygun fiyata sunma çabasında olan bir cihaz. Apple beceriksizliği gibi Samsung da o cihazı sağlam çıkaramadı. Nasıl bu cihazda ciddi modem sorunu varsa onda da dokunma sorunu, ısınma sorunu var.





  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    O zaman sizden ricam bir kez daha bu testi yapmanız ve ekran süresi ile beraber ayarlardaki pil grafiğini de (açık ekran süresi kısmıyla beraber) paylaşmanız. Böylece iki farklı süreyi kıyaslayabiliriz.

    Apple’ın ekran süresini göstermesindeki amaç pil performansını ölçmek değil, telefonu kullanım şeklimizi görmemiz ve neye ne kadar zaman harcadığımızı ölçebilmemizdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.