Şimdi Ara

Apple iPhone SE (2. nesil) [ANA KONU] (365. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.059
Cevap
139
Favori
734.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 363364365366367
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • scanh kullanıcısına yanıt

    Apple'ın fiyat istikrarını koruyamaması konusunda size hak veriyorum. Ama tam apple'a da bir şey diyemiyorum çünkü doların oynaklığı malum. Bu yüzden se 5300den çıktığı zaman bence de mantıksızdı çünkü kendisi çıkmadan 2-3 ay önce 6-7k arasına ip11 alınabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Böyle bir durumda Türkiye'de ona rağmen hatrı sayılır bir miktarda sattı bence. Ama asıl satış bence globaldeki oran 399 birim(dolar) fiyatına şu telefonu almak gerçekten harika olurdu. Şu anda apple'ın kendi modelleri arasındaki fiyat dengesi bence biraz oturmuş durumda(ip 11e gelen son zammı da anlamsız buluyorum) 4500 lira civarına alınan bir se bence piyasadaki kendi klasmanında en f/p cihaz daha fazla parası olan biri xr tercih edebilir veya 11 ama şuanda xr ile bile arasında 2000 liraya yakın fiyat farkı var se'nin neredeyse bi apple watch parası. Tüm bunlar düşünüldüğünde şu anki fiyatıyla ülkemizde de daha da satacağını düşünüyorum.


    499 dolara plus versiyonu gelirse de 5300e çıkmış normal versiyonu var o zaman ortalama plus da 6300-6500 bandında olur ki bence eski kasa plus'larda olacak ekran oranı. 4500e eğer alabilirsem se 2020'yi aldığım için pişman olmam

  • 2.el 128GB lıklar kaçtan gidiyor şuanda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşünen olursa Antalya içi 1 ay 2 haftalık %100 pil sağlıklı cihazımı 4000'e vericem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RioDeJaneiro kullanıcısına yanıt

    Naptın hocam sattın mı cihazı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: scanh

    Naptın hocam sattın mı cihazı

    Henüz satmadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru bir tespit yapmışsınız hocam. Malesef 'bu ne yaa iPhone 6'yla aynı' diyen yoğun bir tayfa var. Ram'in 3 kat fazla olduğunu, işlemcinin 6 nesil yeni olduğunu, materyal kalitesinden touch id'sine hepsinin gelişmiş olduğunu anlatamazsın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Symbianist

    Nereye yarım yamalak sürüm göndermiyor? Samsung’u görmesek bilmesek inanacağız bu dediklerine. Samsung yazılım işini bilseydi Tizen’i telefonlarda görürdük. Bada OS bugün yaşıyor olurdu. Samsung tepe modellerinin çatır çatır alındığı yok. Wi-Fi sorunu Apple’ın değil Intel’in sorunu. Millet çatır çatır Samsung alıyormuş. Bence araştırmadan yorum yapmasanız iyi edersiniz. iPhone SE bile tüm Note 20/S20 serisinden daha fazla sattı. iPhone 11’i ve iPhone 11 PM’yi ise saymıyorum bile. İlk beşte en çok satılan dört telefon iPhone modelleri.

    https://www.gsmarena.com/five_of_the_top_10_smartphones_sold_in_the_us_during_first_week_of_september_are_iphones-news-45473.php

    Sizin söylediğiniz mantıksız yorumlara mantıklı bir şekilde cevap verdim. İkide bir daldan dala atlayıp konuyu başka yere götürüyorsunuz. O kadar saçmaladınız ki. Samsung Apple'ın yapmaktan korktuğu şeyi yaptı yıllar önce. Risk aldı her şeyden önce. Farklı yazılımlar denedi, alternatif olsun diye; Apple gibi her yıl aynı cihazı ısıtıp ısıtıp 2 katı fiyatına getirmedi. Bir mobil işletim sistemini sıfırdan oluşturmak kolay mı zannediyorsunuz? Adamlar denemiş çalışmış işte her zaman netice alınacak değil. Başarısız da olabilirler. Konuya bakış açınız yanlış bence.


    Banane kardeşim Intel'in sorunuymuş. Böyle saçmalık mı olur? Gitsin adam gibi modem kullansın o zaman. Cihazlardan birkaç dolar kar edecek diye ucuz çöp Intel modem almasın açgözlülükten. Reklamlarda yüksek hızlı Wi-Fi 6 diye anırmayı iyi biliyorlar. Kaliteli OLED ekranları Samsung'dan almasını biliyor. Telefonun markası Intel sanki. Hayret bir şey.


    Satış rakamları doğrudur. Yurt dışında SE 400 dolar. iPhone 11 650 dolar. Samsung amiralleri 800 dolardan başlayıp 1300 dolarlara çıkıyor. Kalkıp 400 dolarlık cihazla 800 dolarlık cihazın satış rakamlarını karşılaştırıyorsun. Pes artık. Arada iki kat fark var. Gidip Eylül ayının ilk haftasının ABD satışlarını gösteriyorsun bana. İçinde dünyanın geri kalanı yok. Geçen yıl ilk çeyrekte de Galaxy A51 satış rekorları kırdı senin mantığınla. Apple'ı öveceksin diye ne yapacağını bilmiyorsun. Bence sen önce tarafsız davranmaya çalış, yanlış araştırmalarınla yorum yapma ki insanları yanıltma burada. Daha fazla cevap vermeyeceğim, verirsem destan olur burada insanlar bu modeli araştırmak için mesajları okuyorlar. Onları engellemek istemiyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vurucumuhammet

    Yıllarca android kullanan biriydim bir ara küçük bir 4s dönemim oldu son 7 8 ayda da önce iphone 8 şimdi de iphone se 2020 kullanıyorum. Androidde romdan roota kadar her şeyi de yaptım zamanında yani androidle de bayağı haşır neşirdim. Uygulama stabiletesi demişsiniz kamera gerektiren uygulamalara bakın instagram Twitter whatsapp snapchat android ile çekildiğinde kalitesi o kadar rezalet ki isterseniz note 20 ultra ile çekin insanlar instagrama fotoğraf yüklerken dahi çevresinde iphone kullanan birini arıyor. İphone se’nin belki bir nebze wifi ve bir de batarya sorunu var onun dışında 5 yıl takır takır çalışıyor. A51 demişsiniz arkadaşımdaki a51 6s’ten daha kötü fotoğraf cekiyor bizzat denedik. Oyunlara gelince pubg isterseniz ben oynamiyorum da androiddeki pubg iphonedaki pubg’nin yanından geçemez mesela. Yani demem o ki iphone da samsung da kul yapımı hepsinin iyi ve kötü yönleri var ama totalde kesinlikle iphone çok daha verimli bir ürün. Hatırlamışken şunu da ekleyeyim androidde mesela Twitter dm kısmı o kadar hatalı ve hantal çalışırken iphoneda böyle bir sorun yaşamazsınız

    Sizde öyle bir örnek vermişsiniz ki iPhone 6S hayatımda gördüğüm en kötü kameralı telefonlardan biriydi. Bu SE modeli f1.8 diyaframla ışık alamıyor siz gitmişsiniz f2.2 diyaframlı kamerayı bana anlatıyorsunuz. Şimdi bu fotoğraf konusu da öyle göreceli ki sizin iyi fotoğraf kalitesi algınız nasıl acaba? 6S A51'den iyi çekiyormuş. Ben SE'den iyi çektiğini söylüyorum.   Uygulamaları örnek vermeyin lütfen. Bu durum onların basiretsizliği. Android cihazlarda bilerek fotoğraf kalitesini düşürmediklerini ne malum? Stock kamera uygulamasına bakın siz.

  • TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt

    Bizzat gördüğümü söyledim siz istediğinizi düşünebilirsiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt

    uzun bir süre android kullanıp iphone se geçiş yaptım. ve şimdiye kadar gördüğüm en net şey iphone kamerası en dengeli kamera. kullandığım android telefonlar: htc one s, nexus 5, galaxy note 5, samsung a9 2018. bunun yanında a50 ve s20 ultrayı da arkadaşlarım vasıtası ile deneyimleme fırsatı buldum. iphone ise sadece se deneyimledim. en kaliteli en yüksek çözünürlüklü en iyi demiyorum dikkatinizi çekerim. en dengeli diyorum. saygılar.

  • TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt

    Sevgili forum sakinleri bu arkadaşın cihaz hakkındaki yorumlarını kaale almayınız. İnsanların kendisine cevap vermeden yazdığı yorumlarda dahi Apple'a kin ve nefret kusuyor. Kullanma kardeşim sevmiyorsan insanlar iyi kötü deneyimlerini paylaşıyor. Almayı düşünen insanlar gelip buradan bilgi almaya çalışıyor sen kalkıp her halta çamur atıyorsun.

    Cidden kalkıp Galaxy A51 kamerasıyla iPhone SE mi kıyaslıyorsun bari S20 FE diyin Samsung fanboyluğu yapacaksanız da bir ağırlığınız olsun.

  • vurucumuhammet V kullanıcısına yanıt
    7 plus kullanıyor babam baktığımda kamerasi günümüz icin gayet yetersiz. siz 6s i ovuyorsunuz güncel cihazla kiyasliyorsunuz.
  • taschekuller T kullanıcısına yanıt
    adam kullanmış iyi kötü tecrübesini yazmış memnun kalmamış. bir insan onu örnek alir baska bir insan da memnun kalanlarin yorumlarini, tecrubesini örnek alir karar verir. para verilen herşey övülmek zorunda mi onu anlamıyorum ben. kendisi uretmis gibi ölümüne savunan, laf söylenince cihaza değil ona söylenmiş gibi yükselen insanlar cok garip. para verdim en iyisi benim kafasında insanların bir çoğu. öyleyse kimse forumlara bakıp cihaz almasın iyi yorumlar da bence fazlasiyla aldatıcı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakoggdh -- 16 Ocak 2021; 22:47:3 >
  • yakoggdh Y kullanıcısına yanıt

    Hocam bu konuda daha önce de yazdım sonra beni taşladılar. Malesef bizim insanımızın çoğu, aldığı bir malı hunharca savunuyor, savunmazsa sanki kendini kazık yemiş gibi hissedecek. Kullandığınız ürün sizin sahibiniz olmasın, siz kullandığınız ürünün sahibi olun  

  • Telefonu almayı düşünen arkadaşlar için bir rehber olması açısından yazıyorum. Şunu belirtmekte fayda var SE'nin genel konsepti eski tasarım diline yeni kamera ve işlemci modüllerini koyup nispeten uygun fiyatla uzun süre güncelleme alacak şekilde kullanıcıya sunmak.


    Cihaz günümüzdeki lahmacun küreği telefonların aksine tek elle kullanıma müsait bir tasarımla geliyor. Ekran kasa oranı birçok kullanıcıyı memnun etmeyebilir günümüzdeki tam ekran, modern telefonların aksine eski bir kasa kullanmışlar (hatta ön panel kopyala yapıştır iPhone6).


    Ekran olarak IPS panel kullanılıyor ben başarılı buluyorum. Görüş açıları, parlaklık, renk doğruluğu gayet iyi bir seviyede. Fakat aynı başarı siyahlar konusunda ne yazık ki yok. Dizi vs. izlerken gece sahnelerindeki siyahlar yerine çok çok koyu bir gri görüyorsunuz. Fakat bu sizin için problem değilse ekran üzmeyecektir.


    Performans olarak bence fazla konuşmaya gerek yok 2-3 jenerasyon önceki iPhone modellerinden birini de alsanız aşağı yukarı aynı performansı sağlayacaktır. 1 aydır herhangi bir takılmaya, donmaya, kasmaya vs. rastlamadım yazılımsal anlamda da aynı şekilde bir problemle karşılaşmadım. Arkadaşlar wi-fi sorunundan sıkça bahsetmiş ben rastlamadığım için bir şey diyemem ama alacakların dikkatli olması gerek.


    Kamera olarak bence bu fiyat bandındaki en iyi cihazlardan biri. Tek kamera birçok insanın kafasında soru işareti uyandırıyor olabilir fakat şuna dikkat etmek lazım günün sonunda amiral gemisi seviyesinde bir cihaz almıyorsanız o kameralar oyuncaktan öteye gidemiyor 2mp macro, 5mp geniş açı kameralar filan çok da iç açıcı fotoğraflar çekemiyor. S20 FE ile kıyaslarsak aşağı yukarı aynı performansı sergiliyor. S20 FE'de yakınlaştırdığınızda aldığınız detaylar daha iç açıcı. Fakat genel anlamda tamamen zevkler ve renklere dönüyor iş. Hangisinin renklerini daha çok seviyorsanız gönül rahatlığıyla ikisinden birini seçebilirsiniz ben açıkçası S20 FE'yi daha çok beğeniyorum. Gece modu sizin için önemliyse ek uygulama almanız şart. Neuralcam gibi bir uygulama ile birlikte tripod kullanırsanız güzel sonuçlar alabilirsiniz internette örnekler mevcut. Çok video çeken biri olmadığım için video konusunda detaylı bir şey diyemem genel olarak bildiğimiz iPhone performansı. Ön kamera olarak da sizi üzmez güzel ışık altında cidden kaliteli fotoğraflar alabiliyorsunuz aynı zamanda portre modu da mevcut.


    Batarya cidden çok değişken bir konu ben kendi kullanım alışkanlığım üzerinden gideyim siz de aşağı yukarı bir fikir edinirsiniz. Sabah 9'dan akşam 10'a kadar kullanıyorum. Oyun oynamadan aşağı yukarı 6 saat civarı bir ekran süresi alıyorum. Bence bu cihaz için 2200mAh bir batarya gerekliydi. Günü kurtarıyor mu derseniz oyun oynamadığınız sürece evet eve götürür sizi fakat dediğim gibi bu benim kullanım çerçevemde geçerli bir cevap. Ek olarak birçok arkadaş pil sağlığının çok çabuk düştüğünü paylaşmış döngü olarak da özellikle belirtmişler 1 aylık kullanımım sonunda yaklaşık 30-40 döngü civarında hala %100 pil sağlığım var fakat gerçekten ciddi bir negatif geri dönüş var buna dikkat etmek gerek.


    Kısaca özetlemek gerekirse ben telefonu alayım 4-5 sene kafam rahat olsun saçma sapan şeylerle uğraştırmasın beni, fotoğrafları güzel çeksin, ekran kasa oranı çok da umrumda değil, pili de beni kurtarır veya gün içinde bir şekilde şarj ederim diyen bir kullanıcıysanız bu fiyat bandında gerçekten çok iyi bir cihaz. Eğer ki ben oyun oynuyorum, dizilerimi filmlerimi telefondan izlemeyi seviyorum amoled kalitesinde bir panel istiyorum, pil de benim için çok önemli, ben bir gün boyunca şarj düşünmek istemiyorum diyen biriyseniz daha farklı modellere yönelmenizde fayda görüyorum naçizane.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taschekuller -- 16 Ocak 2021; 23:14:28 >
  • taschekuller T kullanıcısına yanıt

    İlk mesajımda olumlu olumsuz her şeyi belirttim. Batarya performasını, hızını işlemcisini övdüm. Safari tarayıcı da övdüm. Video performansının oldukça iyi okduğunu söyledim. Ekranını ve yazılım sorunları yerdim. Rezalet modemini de belirttim. Malzeme kalitesi de iyi cihazın. Her şeyin olumlu olumsuz tarafını görebiliyorum. Evet ben bu cihazdan sonra Apple'dan nefret ettim. Çünkü övündükleri birçok şey dedikleri gibi değil. İnsanlara yardımcı olmaya çalışıyorum ben. Her halta çamur atmadım. Fanboyluk sadece senin işin iSheep. Yeri geldi ben Samsung'a bir sürü laf attım. Hala söylüyorum bu sene işlemci işinde çuvalladılar. Isınma pil sorunları başlarına bela oldu. Ben bunları gidip Android forumunda okudum,bilgilendim. O cihazları almadım bu yüzden. Orada senin gibi fanboylar yok. İnsanlara yardımcı oluyorlar. Yanlış bilinen şeyleri düzeltmeye çalışıyorum. İnsanlar bir şeylerin farkına varsın. Çoğu insan parayı bedava kazanmıyor. Bazı insanlar kazancına oranla büyük paralar veriyor cihazlara. O insanlar her şeyi bilmeliler.


    Ayrıca sen fotoğraftan anlamıyorsan benim yapabilecek bir şeyim yok. İyi bir sensör düşük ışıkta ışık almalıdır. Gece modu da yoksa bu ayrı önem kazanıyor. Özellikle belirttim. Video ve fotoğraf diye iki ayrı başlıkta eleştiri yaptım. Basit bir şekilde söylüyorum. Sözde 12 MP sensör 5MP kalitesinde ancak fotoğraf çekiyor. Düşük ihtimal de olsa benim cihazımın sensöründe problem olabilir. Eğer bu ihtimal doğruysa Apple tam çöp markadır. O yüzden ihtimal vermiyorum buna.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakoggdh Y kullanıcısına yanıt

    Kötü yorum paylaşmasına bir şey demiyorum. Bataryası rezil desin, üstte altta 2 parmak boşluk var desin ki bunlar doğrular zaten herkes farkında. Fakat Apple'a tüm nefreti kusup Samsung'u övmek olmayacak klasmandaki cihazları kıyaslayıp sırf Samsung modeli diye insanlara lanse etmek komik duruyor ve aldatıcı bir şey

  • TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt

    iSheep'iz hepimiz siz poweruser'sınız cidden en iyi sizsiniz bu teknoloji aleminde. Kimse senin söylediğin olumsuzluklara laf etmiyor zaten. Kalkıp marka kötülüyorsun ve insanlara yanlış bilgi veriyorsun. Cidden a51 ile se kamerası kıyaslayacak kadar fotoğraf gurusu musun :)

    12mp sensör 5mp kalitesinde fotoğraf çekiyor cümlen bence fotoğraftan ne kadar anladığını belli ediyor bilmeyen insana çok rahat satarsın bunu :) Ek olarak düşük diyaframlarda alan derinliğinin nasıl çöp olduğunu tartışmaya gerek yok.

  • taschekuller T kullanıcısına yanıt

    Stabilite diye yere göğe sığdırılımayan meşhur yazılımın öyle olmadığını söyledim. Çünkü her güncellemeyle sürekli yeni farklı hatalar. Ben aylarca öyle kullanacağım bekle ki düzelsin. Bu konuda başka bir markanın daha iyi olduğunu söyledim. Ben Samsung kullandığım için söyledim. Başka marka bilmiyorum. Bunun klasmanının ne olduğu belli değil. Fiyatı belli değil bir kere. O yüzden yeni aldığım cihazdan örnek verdim. Klasmanı olmadığını da belirttim mesajımda ayrıca. Aynı segmentte değil diye bütünüyle kötümolacak diye bir şey yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt

    Tamam hocam segmentine göre iyi olabilir ama başa baş kıyaslıyorsunuz yorumunuzu okuyan insan buna bakıp yanlış bir izlenime kapılabilir. Mesela ben de realme 7 pro nun fotoğraflarını inanılmaz beğeniyorum ve segment içinde kıyaslıyorum tutup daha üst segmentten bir cihazla kıyaslayıp daha iyi demiyorum.

    Ek olarak yazılım konusundaki yorumunuza hiçbir şey demedim kullanımım boyunca hiç karşılaşmadım fakat siz karşılaştıysanız belirtmeniz tabi ki faydalı.

  • 
Sayfa: önceki 363364365366367
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.