Şimdi Ara

Apple iPhone 6 / iPhone 6 Plus [ANA KONU] (954. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23.542
Cevap
207
Favori
751.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 952953954955956
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LastShip

Gecen elemanin biri 1.5 yillik galaxy s6 , 1 haftalik iPhone 6s ten daha hizli gibi ifade kullandida 6s olmasada 6 konusunda ne diyorsun note 5 e kiyasla?

İphone 6 donanımı baya geri ama işletim sistemiyle kurtarıyor.Benim i6'da en sevmediğim safari sekmelerinin baştan yüklenmesi 1 gb ram sıkıntı çıkarıyor.
  • Donanim geri derken ramin dusuk olmasi disinda a8 gayet guclu bir cekirdek tek cekirdek skorunu gecemiyor samsung.

Coklu cekirdekte gecsede pil tuketimini goruyoruz. Apple da samsung kadar cekirdek kullansa zaten gecer kaldi ki telefonda render almiyorsun. O kadar cok cekirdege gerek oldugunu dusunmuyorum. Pil tuketimi cok fazla cunku.

1700mah pilli iphone bile burda gecen biri atti 6 saate yakin ekran suresi veriyor. 2.600mah s6 dedigimiz telefon 5 saati goruyor gormuyor.

Ayrica exynos dedigin islemci asenkron calisamadigi icin snapdragon a gore her zaman daha cok yakmistir.

S800 dedigimiz islemci stock olarak 600mhz de 800 mV tuketirken exynos 600 mhz de 950 mV tuketiyor.

28 nm lik islemci 600mhzde 800 mV tuketirken custom kernel ile stabil sekilde 720 mV ye dusurulup calisabiliyorken buraya dikkat, 14nm fin(fos) dedikleri samsung islemcileri hani su cok cok az tuketiyo diye reklam yapiklari islemci 600mhz de 690 mV enerji tuketiyor.

Kimse samsungu savunmasin bana donanimdan anladigi falan yok. Ezik ezik 8 tane cekirdegi koyup benchmark kasmaktan baska birsey yapamiyor.

Edit: samsungu savunuyorsun demiyorum tabikide donanimi geri kaliyor derken kiyasladigin marka, baz aldigin marka samsung diye dusunuyorum. Kime gore dusuk kaliyor? Sorusuna kendim samsung diye dusundum.

Suan en iyi islemci apple in kullandigi a serisi islemciler, sonra snapdragon sonrada exynos geliyor.

Note 5 dedigin cihaz ciktiginda mali t8xx gpu varken adamlar su note dediklericihaza gidip mali t7xx serisi gpu koydular peynir ekmek gibide sattilar garip valla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastShip -- 22 Şubat 2016; 15:54:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: LastShip

Gecen elemanin biri 1.5 yillik galaxy s6 , 1 haftalik iPhone 6s ten daha hizli gibi ifade kullandida 6s olmasada 6 konusunda ne diyorsun note 5 e kiyasla?

Hızlı göreceli bir kavram. Ne yaparken hızlıydı? Bazı uygulamalarda evet hızlı, bazılarında yavaş. İphone oldum olası zaten bazı şeyleri akıcı sunan bir cihaz. Note 5'e yüklenen marshmellow ile 6s'den hızlı olduğunu gördüm mesela. Ben o kadar ufak şeyleri dert etmedim hiç bir zaman. Sn' lik çok mühim değil.

• Merhaba arkadaşlar 5s kullanıcı kulübünden geliyorum orda 1 hafta konuşmayınca canım sıkıldı bi geleyim dedim.Bende batarya konusunda takıntılıyım baya.Geçen 1 hafta 6plus kullandım cihaz benimkine göre kasıyor biraz ama batarya çok iyi 9saat kullanım alıyordum onda 5s de 5 saat anca :) bu konuda tavsiyeniz var mıdır not tel haftaya ikinci yılını dolduruyor batarya bitmiş mi dersiniz

• LastShip L kullanıcısına yanıt
    İ6+ 64 gb kullanıyorum ve önermiyorum iphone alınacaksa 6s alınmalı.

Niye önermiyorum dersen 1 gb ramden kaynaklı sekmelerin tekrar yüklenmesi bile alınmaması için önemli bir sebep.Benim en çok sinirimi bozan bu oldu.Onun haricinde ön kamerası 1.2 mp arka kamerası 8 mp rakiplerinden geride kalıyor.Cpu gpu güçlü iosta kasan oyun nadirdir oyunlarda iyi optimize ediliyor.

Çok fazla yazıpta telefonu karalıyor gibi olmak istemem, yazılım güzel, donanım rakiplerinden geride.Fiyat olarakta rakiplerinden pahalı.Bende şuan dediğim gibi i6 plus kullanmaktayım kamera çok kullanmasamda rakiplerinden düşük olması hoşuma gitmiyor.ios sistemi gayet güzel androidden geçtim pişman değilim bir dahaki telefonum büyük ihtimalle iphone 7 olur.

İphone 6 yerine 6s alın o gayet güzel rakiplerinden yine bazı noktalarda geri kalsada i6 dan çok daha iyi.Ram 2 kameralar 5/12mp özel basınca duyarlı ekran falan baya hoş.

Sen çok fazla cpu gpu üzerinde durmuşsun ama onlar benim en son önemsediğim şeyler.Artık 1000 liralık telefon bile her işini görüyor bu telefonların en iyisini sunmaları lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 22 Şubat 2016; 19:27:26 >

• Kamera konusunda katılmıyor olsamda piyasadaki amiral gemilerin alayinin 2k ekranli oldugunu goz onunde bulundurursak oyunlardaki performanslari hicte ic acici degil.

Kamera olarak ben iphone kamerasini daha cok begeniyorum. Gun isiginda patlama yapmiyor. On kamerasida gayet yeterli netlik sunuyor. On kamerada cekip zoom yapip sac tellerimi gormek istiyorum diyosan saygi duyarim. Yarim metreden cektigin fotografin 5mp olmasi sana ne katacak ki?

iPhone 6 nin kamerası artık bence de yetersiz bir resim cekiyor biraz yakınlaştırma yapınca pikseller belli olmaya başlıyor. Ve on Kamera zaten oda koşullarında bile pikselleniyor. Su devirde iPhone 6 nin arkayı geçtim on kamerası Hakkı'nda iyi demek cok yanlış olacaktır. Günü kurtarır instaya falan atılır ama o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkgamer_gs -- 22 Şubat 2016; 19:42:27 >
    Ben kötü diyorum sen iyi.En pahalı telefonu alınca en iyisini istemek hakkım.En azından tatmin edici seviyede olmalı 6s en iyisi değil belki ama kesinlikle tatmin edici seviyede 6 önermiyorum.Tartışıp konuyu uzatmanın anlamı yok.İphone 6 alacaklar az daha koyup mutlaka 6s alsınlar veya 7'yi bekleyebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 22 Şubat 2016; 19:47:47 >
  • gayet haklısın dostum bazıları 6 veya 6 plus kullanıp s serisinde yeniliğin bi elin parmağını geçmediğini söyleyerek gereksiz falan diyo hatta çamur atıyo. bi kullanıp görmek lazımki aradaki fark ortaya çıksın. heleki plus hammallık 5s den bile yavaş bi çok noktada.

şunuda ekleyeyim madem açtım ağzımı:) iphone'nun rakibi deyince bazıları sadece samsungu düşünüyo başka android marka yokmuş gibi. samsungu bende beğenmiyorum zaten kıyaslama yapmam iphone'la. LG gibi bi dev marka var bence. abime yapma etme iphone al dememe rağmen 2700 tl ye LG V10 aldı. hayatımda gördüğüm en hızlı telefon. iphone kullanıcısı olarak bi facebookun açılmasını 3 4 saniye bekliyorken V10 saniyenin yarısı bi zamanda açıveriyor. sadece bi uygulama örneğiydi bu. kamerası başlı başına bi devrim zaten:) önde 2 kameranın kullanılması geniş ve dar açılı fotoğraf çekim özelliği. arka kameranın inanılmaz kalitesi beni kendine hayran bıraktı. iphone'a yüz değil bin basar o kadar diyorum...

• Red-Label R kullanıcısına yanıt
    LG G5 bence yılın telefonu.S7'de çok sağlam ama S6+ gibi ama 5.1 ince 3000 mah batarya koymuş adamlar.Bunların rakibi olacak iphone 7 eylülde çıkacak.

Bu telefonlarda çok hoş ama iphone gibi fiyatları sabit kalmıyor çok düşüyor androidi oldum olası sevemedim apple istikrarını koruyor diğer markalar bir inişli bir çıkışlı bana güven vermiyor.G5'i çok beğensemde bekleyip i7 alırım herhalde.

İphone 7'de beklentilerim çok büyük 6s gibi çıkarsa yenilik sunmazsa belki fikrim değişir.
  • Hep yenilik içinde olması hoşuma gidiyo LG nin alt kısmının çıkıp yeni modüllerin takılabilmesi çok enteresan:D LG G2 kullanmıştım ekrana çift tıklama özelliği çok işimi görüyodu. S7'nin videolarını görmedim hiç o yüzden bişey diyemicem.

iphone kendini çok az geliştirerek gidiyo i7 çıktığında bizi çok şaşırtcak bi özelliği olcağını sanmıyorum sadece tasarımı güzel olur:)

Bende alacağım için değil zaten böyle telefonlar yeniliklerde çıkıyo onu bi hatırlatıyım dedim. androidin fiyatının 4 5 aya yerlerde olması benimde canımı sıkıyo o yüzden büyük bi aksilik olmadığı sürece iphone'a devam.
  • Su fotografi iphone la cektim. Benim icin gun isiginda patlama yapmamasi yeterli. Dusuk isiktaki cektigin fotograflar hangi kamera olursa olsun zaten kumdan gecilmiyor. Kumlu olup daha parlak cekmis cok bir onemi yok bence daha iyi olmasi kullanilabilir oldugu anlamina gelmiyor. S6 ninda gece cekimini gordum ben o fotografi instagramimda paylasmam sahsen. Kaldi ki gece cekilen fotograf ne kadar goze hos gelebilir oda ayri tartisma konusudur. Cok nadir sahnelerden baska bi ise yaramaz.

Su fotografi gorenler dslr dan cikti saniyor..
    Bu mesaja eklenen görseller:

Apple iPhone 6 / iPhone 6 Plus [ANA KONU]

• Red-Label R kullanıcısına yanıt
    Hangi konuda plus 5s den ağır acaba? 5s kullandım ve su an 6s plus kullanıyorum. 6s plus ın 5s den yavas oldugu bir yer göremedim de.

• Arkadaşlar merhaba, iphone 6 kullanıyorum , bir sorun var internette araştırdım ben gibi yaşayanlar olmuş ama çözümü yok , ios 9 kullanıyorum (9.2) Bazen sebepsiz yere ekran geçişlerim çok sert bir hal alıyor. anlatabildim mi bilmiyorum ama örneği uygulamaya gireceğimde yada çıkacağımda efekt kayboluyor bir anda ani şekilde gidiyor. Örneğin telefonu kilitlediğimde bile ekran saniyelik aç kapa yapıyor. Anlatmaya çalıştım ingilizce ve türkçe forumlarda bu sorundan bahsedilmiş ios 9 la ilgili denmiş. 8 deyken yoktu bu sorun.Donanımsal olduğunuda sanmıyorum ama bazı iphonelar yaşamıyor bu durumu herhangi bir fikriniz var mı bu sorunla ilgili )
  • Lawyer.ÖUL kullanıcısına yanıt
    s serisinden bahsetmiyorum 6 plustan bahsediyorum. yazının tamamını okumamışsın heralde yoksa ne demek istediğim gayet ortada
  • likethatpc L kullanıcısına yanıt
    Menüye girince çok hızlı açılıyor. Efekt olmadan çat çat açılıyor. Bende de oluyor bazen. Aç kapa yapınca düzeliyor. Ne demek istediğini anladım. Ara sıra olması sorun tabiki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lawyer.ÖUL

Hangi konuda plus 5s den ağır acaba? 5s kullandım ve su an 6s plus kullanıyorum. 6s plus ın 5s den yavas oldugu bir yer göremedim de.

Hocam ben de 1 seneye yakın 6 plus kullanan ve memnun olan biri olarak, gerçekten de bırak i5si i6 ile bile 6 plus arasında bi hız farkı var neden olduğunu anlamış değilim bu beni pek rahatsız da etmiyor ama var böyle bişey.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali119 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam , sorunun aynısı evet sorunda işte donanımsal mı acaba servislik bir durum yok gibi , çünkü ios 8 de hiçbir şey olmuyordu ama her ios 9 da bu sorunu yaşamıyor 9.3 dede çözülmezsse donanımsal olduğundan şüphelenicem , tek çözüm dediğin gibi aç kapa ama bunun çözülmesi lazım. Yazılımsal olduğu kesin doğrulanmamış hiç bir sayfada ama donanımsal diyende yok.
  • likethatpc L kullanıcısına yanıt
    Assistive touch özelliği acıksa kapatın. Çoğunlukla bu sebepten oluyor. Ama kullanmıyorsanız zaten iOS 9 sürümünde hale düzeltilmeyen hatalardan bir tanesi.

• Assistive touch kapanınca düzelebilir

• 
Sayfa: önceki 952953954955956
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.