Apple iPhone 17 [ANA KONU] (248. sayfa)
-
-
Teşekkür ederim tablo için. Ben de yapay zekaya bir checklist çıkardım, şunları şunları kontrol edebilirim diye. Fiyat olarak dediğiniz gibidir siz daha çok hakimsiniz tabii ancak sarı sitede 48-54bin arasına bolca ilan var. Mağazaya gidip fiziki olarak alacağımı düşünürsek, aşağıda bir checklist hazırladım. Bu checklistten geçen bir iPhone 17 Pro'yu 50bin₺ civarında bulabilirsem almam mantıklı olmaz mı?
1. Kutu ve Dış Kontrol:
- Jelatinin fabrikasyon olup olmadığı (hava kabarcığı, yapışkan izi kontrolü).
- Seri no ile Apple Check Coverage üzerinden "Etkinleştirilmemiş" onayı alma.
- Kutu üzerindeki IMEI ile cihazın eşleşmesi.
2. Fiziksel ve Donanımsal İnceleme:
- Şarj giriş vidalarında tornavida/aşınma izi kontrolü.
- Ekran-kasa arasında açıklık/boşluk olup olmadığının kontrolü.
- True Tone aktifliği ve renk değişimi.
3. Yazılım ve 3uTools :
- Ayarlar > Hakkında: Model numarası "M" ile mi başlıyor? (Swap/Refurbished kontrolü).
- 3uTools üzerinden View Verification Report ile tüm parçaların "Normal" ve yeşil tikli olduğunu görme.
- 3uTools pil döngüsü (cycle count) "0" veya "1" mi?
4. Fonksiyonel Test:
- Tüm kamera lenslerinin netlik ve odak performansı.
- Hoparlör/mikrofon testi.
- Hücresel ayarlarından çift SIM menüsünün kontrolü.
Ben kendi araştırmalarım sonucu bu tarz bir checklist hazırladım. Bu checklistlerin herbirinden geçip yine de toplama ya da swap cihaz olma ihtimali mevcut mu? İlaveten, satıcı bu kontrolleri yapmamdan kaçıyorsa zaten alınacak bir cihaz değildir diyebilirim. Buyur istediğin kontrolü yap diyen satıcı var mıdır o konuda da bilgi sahibi değilim. Henüz sarı sitedeki satıcılarla doğruran görüşmedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emple -- 5 Temmuz 2026; 16:21:4 >_____________________________
-
Yandex haritalar ile Apple haritaları birlikte kullanınca telefon fena ısınıyor arabada.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
iOS 27 Beta 3 baya iyi. Bu aralar Public Beta çıkar. Denemek isteyen Public indirebilir. Public çıkınca ben de Public Betaya geçerim diye düşünüyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
-
Bu bence en F/P model.
Daha ucuz ekran koruyucular hem ekran alanından yiyor, hem dokunma hissiyatları kötü, hem de nispeten dayanıklılar.
Daha pahalıların kendi içinde belirli avantajları var ama 2-3 kat farka değmiyorlar.
Daha pahalısını almak size kalmış, daha ucuzunu almayın derim. Bu model oldukça iyi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Bana da ekran koruyucu için bu fiyatlara çıkmak manasız geldi. Amazon'dan Uruchi diye bir markanın 249₺'ye ekran koruyucusunu aldım. Fiyat da uygun olunca 2 adet sipariş verdim. Uygulama aparatı ile birlikte geliyor. Yorumlar da gayet pozitif görünüyordu. Şimdilik bir sorun yaşamadım. Uygulama sonrasında birkaç hava kabarcığı oluştu, ancak ertesi gün hepsi kayboldu. Henüz bir haftadır kullanıyorum, çok uzun bir tecrübeye sahip değilim. Dilerseniz bir inceleyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y_ahmet -- 7 Temmuz 2026; 23:46:12 >_____________________________ -
Gerçekten son zamanlarda gördüğüm en iyi beta olabilir. Kendi kullanımıma göre stabil 26.5 sürümünden birkaç gömlek üstün duruyor.
_____________________________ -
Bug lar oluyor mu hocam . Sıkıntı yaşadığınız noktalar var mı ?
_____________________________ -------------------------------------------- -
Hayır bunu defalarca yazdık, buglar yok, olanlarınki de 26’ya kıyasla çok çok az denk gelenler. 26’nın resmi herhangi bir sürümünden bile daha sorunsuz, tertemiz ve çok akıcı. Bu kadar övgüye rağmen nasıl dayanıyorsunuz yüklemeden, çünkü korkacak en ufak bir tereddüt dahi yok
Pil ne durumda hocam
Bence pil dayanıklılığı da bir tık daha iyi
-
Apple şeffaf kılıf satın aldım ve çok ilginç bir detay var. Flash kılıfın içinde kalıyor ve ona ait bir kesik bölme söz konusu değil. Kılıf bugün elime ulaştı ve açıkçası tedirgin oldum fotoğraf çekimini etkiliyor mu? Apple şeffaf kılıf kullanan arkadaşlar değerlendirirse memnun olurum. Ayrıca kılıfı uzun süredir kullananlarda deneyimlerini aktarmasını isterim.
Bu zamana kadar Apple renkli silikon kılıf kullanıyordum açıkçası çok memnun kaldım fakat sıkıldığım için böyle bir geçiş yaptım. Silikon kılıf almak isteyen arkadaşlarada önerim olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Lawyer___ -- 8 Temmuz 2026; 10:41:2 >_____________________________ -
İdeal ürün
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ iPhone 13 Midnight -
Ben 6 aydır kullanıyorum hatta eşime de aldım aynısından. Memnun değilim. Çok sert bir kılıf, telefonu çıkarıp takmak eziyete dönüşüyor.
Rengi de özellikle yanlardan sararmaya başladı.
Geçen hafta babama Samsung A26 aldım telefoncuya girdim şeffaf kılıf istedim yumuşacık çok güzel fiyatı 140 TL. Sabaha kadar sararsa ne olacak bir paket sigara parası.
Apple’ın orjinal silikon kılıfını da aldım o da telefonun rengini göstermiyor diye sıkıldım.
Sözün özü ben memnun kalmadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ livatya sunullah külefli -
Yeşil rengini alicam hocam rengini görmek istiyorum ama anlaşılan her durumda sarariyor bu meret.orijinal Apple yeşil kılıfı beğendim ama o da fazla pahalı geldi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Bide yabancı kullanıcılarda 17 pro kılıfı 17de kullananlar gördüm açıkçası çok güzel görünüyor deneyen varmı tam oturuyor mu acaba ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Pro kılıfları tam oluyormuş fakat arkadaki açıklık çok büyük oluyor. Kamera çevresinde kılıf boşluğu ile büyük boşluk kalmış oluyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
![Apple iPhone 17 [ANA KONU]](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=https%3a%2f%2fstore.donanimhaber.com%2f3d%2fb9%2fb9%2f3db9b983372c25b3e15685b32d0872b4.png&t=163735116&width=480&text=1)
kullanıcısına yanıt
![Apple iPhone 17 [ANA KONU]](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=https%3a%2f%2fstore.donanimhaber.com%2f98%2f93%2f09%2f98930932a992566ae2338fe3712fafce.jpeg&t=163743109&width=480&text=1)
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
![Apple iPhone 17 [ANA KONU]](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=https%3a%2f%2fstore.donanimhaber.com%2f96%2f80%2f54%2f968054006891be6eb78d11078c537582.jpeg&t=163745120&width=480&text=1)
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt