Şimdi Ara

Apple iPad Pro [ANA KONU] (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: MertRammstein Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.004
Cevap
250
Favori
477.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ALPEREN A. A kullanıcısına yanıt
    Pro haric ipad kullandım , cizim yapabilmek de ukte içimde. İkisini birleştirip oyle masrafa gireyim dedim ama simdilik uzak ihtimal

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yibo90 kullanıcısına yanıt
    Procreate'te başka resimlerin üzerine kopya geçerek çizmeyi felan deneyin, ya da split screen'de yana bi referan resim açıp taklit etmeye çalışın basitçe. Çizim tarzınızı realistik başlatmak zorunda değilsiniz, karikatür tarzı şeyleri deneyerekte alıştırma yapabilirsiniz.
  • Chronotide kullanıcısına yanıt
    İddiali olmak , begenilsin kaygım yok beni inanırdısin yeter çizimlerim. Zaten karikatür tarzi karalamaya çalıştığım için heves ettim. Tavsiyeni deneyeceğim sag ol

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Giansello

    Hocam öncelikle teşekkürler yorumunuz için. İkinci el olayına pek sıcak bakmıyorum. Belli mi olur sıkıntı çıkar vs. o yüzden sıfır alayım diyorum. Bir yandan da nakit nakittir köşede kalsın iPhone X günü gelince bastırır alırım diyorum. Bilemiyorum ne yapsam kararsızım. iPad Pro 10.5 çok başarılı o yüzden bu durumu düşündüm




    Saygılar

    Rica ederim hocam. Geçici süreliğine sıfır cihaz alınmaz Hocam yazık olur paranıza. Şuan en mantıklı olan; sorunsuz, temiz, garantili ve faturalı cihaz alıp kullanıp satmak. Eğer böyle yapacak bir durum yoksa bence bekleyip x almak daha iyi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bütçemi ayarladım, bu Buff ürünleri n11 gibi yerlerde de var fakat orijinalliği konusunda şüpheliyim. Link atabilirmisiniz kendiniz aldığınız yerden?

    Kendi sitesi mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yaxis

    Hocam bütçemi ayarladım, bu Buff ürünleri n11 gibi yerlerde de var fakat orijinalliği konusunda şüpheliyim. Link atabilirmisiniz kendiniz aldığınız yerden?

    Kendi sitesi mi?

    Ben Mersin gürgençlerden aldım yani mağazadan. İnternet için kendi sitesi dışında almayın 50-60 liraya falanda satıyorlar fakat onlar sahte ürünler. Size tavsiyem masraftan kaçmayıp kendi sitesinden sipariş etmeniz linki aşağıda

    https://www.bufflabsturkiye.com/urun/buff-ipad-pro-10-5-darbe-emici-ekran-koruyucu-film.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Şirketlere eğitimler veren bir kurumda çalışıyorum. Sürekli not almak gereken veya flipchartlara çizilen şekilllerin fotoğrafını çekerek notlara eklemem gereken durumlar çok oluyor. Keza ses kayıtları almak, ppt sunumlar hazırlamak, teklifler hazırlayarak pdf'e çevirmek ve benzer işler için de bugüne kadar hep 2011 MBP 15" bilgisayarımı kullandım.

    Ancak ağırlık nedeniyle artık taşımak gerçekten işkenceye dönüştü. Ben de bu nedenle bilgisayarı ofiste bırakıp mobil olmam gerektiği durumlar için bir iPad Pro almak istiyorum.

    Gün içi kullanım ve işlevsellik açısından 10.5 mi yoksa 12.9 mu daha uygundur? Kullananlardan yorum alabilirsem sevinirim.

    (Büyük ekran olması notları tutarken veya ekranı bölerek çalışmak için çok iyi ancak boyutları nedeni ile taşıma, vb. konularda sorun yaratıyor mu gündelik hayatınızda?)




  • Universia kullanıcısına yanıt
    en son versiyon ipad Pro 10,5 ile 12.9 arasında teknik özellik olarak hiç bir fark bulunmamaktadır.

    ekranları da inç başına düşen piksel yoğunluğu olarak birebir aynıdır. (264 piksel (ppi))

    detayları şu linkte görebilirsinizhttps://www.apple.com/tr/ipad-pro/specs/

    Ürün çıkartma adına büyük ekran kullanan arkadaşlarım kendi cihazlarından gayet memnunlar. ancak boyutları nedeni ile laptop (netbook) çantasına benzer bir çanta ile taşıyorlar

    Ben 10.5 olan versiyonu kullanıyorum basit bir postacı çantası ile çok güçlü bir bilgisayar her zaman yanımda oluyor. bunda 10.5 versiyonunda gerçekleştirilen ekran kasa oranı iyileştirmesinin de katkısı var tabi.

    Mobilizasyon daha önemli ise 10.5 tercih etmenizi tavsiye ederim, Asıl amaç düzenli bir ürün çıkarmak ise 12.9 size daha uygun olabilir.

    10.5: 469 gr
    12.9: 677 gr

    12.9 un aksesuarlarının da göreceli olarak biraz daha ağır olacağını ve hem tabletin hem de aksesuarlarının biraz daha pahalı olduğunu da göz önünde bulundurmak gerek.
    (kalem hariç. Bütün Ipad prolar aynı kalemi kullanır)

    Son olarak her ikisi de 2,5 kg lık bir macbook a göre çok daha kolay taşınabilir olacaktır.




  • kumutlu kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Peki bahsettiğim konularda kullanmak için sizce uygun bir seçim mi olur? (Bugüne kadar ipad ve ipad mini kullandım ancak prolar, özellikle de ios 11, kalem ve klavye ile birlikte gözümde önceki ipadlerden başka bir noktadalar artık)

    12.9 neredeyse 6.000 TL civarına geliyor ekstralarla. O kadar para verince bir macbook veya biraz daha zorlayarak 13" mbp almak mı daha mantıklı olur yoksa ipad pro kullanışlı olur mu dersiniz?
  • Universia kullanıcısına yanıt
    Eğerki ağır video edit işleri vb. ile uğraşmayacaksanız kesinlikle iPad Pro. Smart keyboard ve kalem ile bilgisayarımın yerini aldı benim için. Açmaz oldum artık.
  • Universia kullanıcısına yanıt
    Alternatifler arasına yeni mbp da koyarsanız yapılacak analiz değişir.
    Bu konu ile ilgili internette hem türkçe hem de yabancı dilde bir çok makale ve video bulunuyor.


    Burada yapılacak işin tanımına göre bir cihaz tercih etmek gerekir.

    En güzeli güzel bir ekosistem kurup onunla devam etmek tabi ancak, Türkiye gibi alım gücünün düşük teknoloji ürünlerinin fiyatlarının çok yüksek olduğu yerlerde bunu gerçekleştirmek zor oluyor tabi.

    Yukarıda yaptığınız iş tanımı,
    "Sürekli not almak gereken veya flipchartlara çizilen şekilllerin fotoğrafını çekerek notlara eklemem gereken durumlar çok oluyor. Keza ses kayıtları almak, ppt sunumlar hazırlamak, teklifler hazırlayarak pdf'e çevirmek ve benzer işler için"

    şeklinde.

    Not almak, dijital defter olarak kullanmak, fotoğraf çekmek, bunları sunumlarda birleştirmek veya sunum hazırlamak, Pdf'ye çevirmek, Ses kaydı almak Teklif hazırlamak. bunların hepsini Ipad pro ile rahatlıkla yapabilirsiniz. Sadece mobil işletim sistemine biraz alışmanız gerekecek.

    Bu işler ile ilgili her geçen gün çok güzel anlatımlı videolar çıkıyor, görünce insan şaşırıyor bunu da yapabiliyormuş diye.

    Ancak bu işlerin bir kısmını telefonda yapıp (fotoğraf çekmek, Ses kaydı almak gibi) mbp ile senkron-ize ederseniz zaten alışmış olduğunuz macbookta da bunları yapmak gayet kolay olacaktır.

    anladığım kadarı ile mevcut macbook işlerin çoğunun altından sorunsuz kalkıyor, ama taşımak için ağırlığı sıkıntı, muhtemelen eski modelden kaynaklanan batarya deformasyon vs de mobilizasyonu baya düşürüyordur.

    Yeni modellere (Ipad veya mbp) hem ekranlar hem de batarya süreleri yapılacak işler için çok daha verimli olacaktır.

    önceki modellerde mcp en büyük avantajı harici harddiskler, sunum cihazları gibi giriş çıkış portları, kullanan cihazlar ile daha uyumlu idi. Şimdi hem ipad için hem de yeni mcp için her işlem için ayrı bir adaptör satın almak zorundasınız.

    İpadlerde hala harici hardisklere bağlanmak daha büyük sıkıntı, o nedenle mobil işletim sisteminde cihazın internet bağlı olması daha önemli hale geliyor.

    Ağırlık konusuna gelince yeni mbp 13 1.37 kg gibi güzel bir değere sahip. taşımak konusunda sizi yormayacağını düşünüyorum.

    https://www.apple.com/tr/macbook-pro/specs/

    Ek not: ipad pro yu ilk aldığımda mbp kullanan akademisyen bir arkadaşım mobil işletim sisteminin asla masaüstü işletim sisteminin yerini alamayacağını ipad in gereksiz masraf olduğunu söylemişti. Geçen hafta kendisine de ipad pro 10.5 ve kalem aldık :)

    Bu da bana mesajı

    Apple iPad Pro [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumutlu -- 10 Ekim 2017; 19:41:0 >




  • Arkadaslar selam, bugun 10.5 inc olani aldim. Onerebileceginiz ucuz kilif ne var acaba? Sadece cihazi icine yerlestirebilecegim kullanirken cikaracagim cep gibi olan kiliflardan ariyorum bilgilendirirseniz sevinirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kumutlu kullanıcısına yanıt
    "Ancak bu işlerin bir kısmını telefonda yapıp (fotoğraf çekmek, Ses kaydı almak gibi) mbp ile senkron-ize ederseniz zaten alışmış olduğunuz macbookta da bunları yapmak gayet kolay olacaktır."

    Şu anda tam da bunu yapıyorum. Hatta diğer arkadaşlara da yardımı dokunur belki; Office Lens aplikasyonu doküman fotoğrafları ve tarama için birebir, AnyTrans da dokümanları veya sesleri bilgisayara aktarmak için çok pratik ve kullanışlı.

    Sizin de söylediğiniz gibi bir ekosistem kurmak gerekiyor. Ne yazık ki Apple kapitalizmin hakkını hakkıyla veriyor ve kullanıcılarını da her şey ayrı ayrı almaya mecbur bırakıyor. İki parçalık deri kalem kumaşını bile 130 TL'den satıyorlar. Allahtan muadilleri çok bu gibi şeylerin.

    Dediğiniz gibi bir süredir videoları inceliyorum ve ipad pro'nun çok daha pratik olabileceğini düşünmeye doğru emin adımlarla ilerliyorum. 2011 MBP çok ağır olsa ve zaman zaman performans problemi yaşasam da işlemcinin i7 olması, 8 GB'a upgrade ve HDD yerine SSD değişimlerim hala ayakta tutuyor. Sanırım bir süre daha bu şekilde devam etmek daha mantıklı.

    Şimdi 10.5 ile 12.9 arasında seçim yapmam gerekecek. 10.5 çok kullanışlı ancak bir MB Air ya da 13" MBP'ya daha yakın olması nedeni ile 12.9 daha ağır basıyor. Sadece kalemle not alırken büyük olduğu için problem yaratır mı düşüncesi var ama muhtemelen bir A4 defter sayfasından daha büyük olmayacaktır diye düşünüyorum.




  • Chronotide kullanıcısına yanıt
    Uğraşmayacağım. Muhtemelen zaman zaman notability tarzı bir programlar notlar almak, word'de teklif hazırlayıp pdf'e çevirmek veya excel tabloları ile uğraşacağım. Bir de ses kaydı ve tahtadaki çizimlerin aktarılması ile ilgili fotoğrafları dokümanlara yedireceğim.

    Bu arada belki deneyimleme şansınız olmuştur, notability gibi el yazısı ile defter gibi not alınan programlardaki el yazıları word'e bilgisayar yazısı formatında çevrilebiliyor mu?
  • Apple'in klavyelerine alternatif turkce klavye neler var acaba bilen var midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Last Beerbender kullanıcısına yanıt
    Ben Apple magic keyboard ve Logitech K480 kullanıyorum.

    Logitech k480, k380 veya biraz daha pahalı olan k810 kullanılabilir. Bu cihazların 3ü de aynı anda 3 cihaza bluetooth yolu bile bağlanabiliyor. gayet verimli bir özellik.

    K380
    Apple iPad Pro [ANA KONU]


    K480 (Avantajı kendinden standlı)
    Apple iPad Pro [ANA KONU]


    K810 Metal tasarım ışıklı fiyatı çok yüksek
    Apple iPad Pro [ANA KONU]


    Bir de Logitech ülkemizde olmayan ama Apple smart keyboard una muadil kılıflı smart connector den bağlanan ışıklı bir klavye modeli var ama yaklaşık smart keyboard ile aynı fiyatlarda. (CREATE Backlit Keyboard Case with Smart Connector)

    Apple iPad Pro [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumutlu -- 11 Ekim 2017; 22:35:2 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kumutlu

    Ben Apple magic keyboard ve Logitech K480 kullanıyorum.

    Logitech k480, k380 veya biraz daha pahalı olan k810 kullanılabilir. Bu cihazların 3ü de aynı anda 3 cihaza bluetooth yolu bile bağlanabiliyor. gayet verimli bir özellik.

    K380
    Apple iPad Pro [ANA KONU]


    K480 (Avantajı kendinden standlı)
    Apple iPad Pro [ANA KONU]


    K810 Metal tasarım ışıklı fiyatı çok yüksek
    Apple iPad Pro [ANA KONU]


    Bir de Logitech ülkemizde olmayan ama Apple smart keyboard una muadil kılıflı smart connector den bağlanan ışıklı bir klavye modeli var ama yaklaşık smart keyboard ile aynı fiyatlarda. (CREATE Backlit Keyboard Case with Smart Connector)

    Apple iPad Pro [ANA KONU]


    Ayni zamanda kilif olarak kullanilabilecek alternatif nelee var acaba? Turkiyeden alinabilmesi yeterli turkce olmasına da gerek yok. Brydge ve dingrich'ler hoşuma gitti ama brydge Türkiye'de satılmıyor. Amazondan falan alsam bu ürünler Türkiye'ye gelir mi? Bi de şöyle bi urun var ama guvenilir mi bilmiyorum:



    https://www.google.com.tr/search?q=ipad+klavye+10.5&client=ms-unknown&sa=X&biw=360&bih=560&noj=1&tbs=vw:l,ss:44&tbm=shop&srpd=6094074143424887947&prds=num:1,of:1,epd:6094074143424887947&ved=0ahUKEwiRj8aXs-vWAhXIBsAKHWmQAyEQgjYIgQM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de k380 kullanıyorum. Çok iyi.ipad zaten kılıflı olduğu için standli olana gerek duymuyorum. Smart keyboard ise klavyeyi sürekli kullanmadığım için sürekli bağlı olması benim işime yaramıyor. K380 gayet iyi. iPad baya pratiklik sağlıyor. Kalemi kayboldu, çalındı ya da düşürdüm galiba kalemsiz kullanıyorum artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aenescan1994

    Ben de k380 kullanıyorum. Çok iyi.ipad zaten kılıflı olduğu için standli olana gerek duymuyorum. Smart keyboard ise klavyeyi sürekli kullanmadığım için sürekli bağlı olması benim işime yaramıyor. K380 gayet iyi. iPad baya pratiklik sağlıyor. Kalemi kayboldu, çalındı ya da düşürdüm galiba kalemsiz kullanıyorum artık.

    şurada kargo bedava gayet uygun fiyata var gözüküyor.

    ihtiyacı olan kaçırmasın.

    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/logitech-k380-bluetooth-mavi-klavye-308886508




  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.