Şimdi Ara

Apple iPad Pro [ANA KONU] (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: seyhmus21 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.998
Cevap
250
Favori
477.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
84. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, arkadaşlar iPad almak istiyorum fakat bana en uygun hangisi olabilir karar veremedim bu konuda tecrübesizim diyebilirim hiç tablet kullanmadım, sizin öneriniz nedir ?
    Üniversite yüksek lisans öğrencisiyim, bir kaç dersim var ve çalışmaktayım. Derslerde not tutabileceğim, çalışmalarımı not alabileceğim bir tablet bakıyorum ama karar veremedim.
    iPad 10.5 ve 9.7 arasında kararsız kaldım açıkçası ve wifi cellular modellerini düşünüyorum. Birde kalem kullanabiliyor muyuz bu modellerde ?
    Sizce makul olan iş görebilecek olan nedir ? Kullanan arkadaşlardan önerilerini alabilir miyim ?
    Teşekkürler.
  • esesli92 kullanıcısına yanıt
    Pro modellerde Apple Pencil kullanabiliyorsunuz. Ben 10.5 modeli tavsiye ederim eğer o fiyata çıkabiliyorsanız. Hücresel olan modeli, eğer telefonunuzun interneti çoksa tavsiye etmem.



    Ben tableti derslerde not almak için, çizim için ve klavye ile yazı yazmak için kullanıyorum. Kesinlikle değiştirmeyeceğim, eşi benzeri olmayan bir cihaz. Her tarafa yanımda götürüyorum küçük bir omuz çantası ile. Laptopum da var, ama bu tableti aldığımdan beri laptopu sadece oyun için açıyorum.



    Sormak istediğiniz soru var ise sorabilirsiniz :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @SpesifikBrush hocam bende derslerde not çizim vs. için kullanacağım dediğiniz gibi wifi'ye telefondan bağlanabilirim onu düşünmemiştim. Kalem ile not almada herhangi bir sıkıntı ile karşılaşıyor musunuz ? Defter kullanıyor gibi devam ediliyor mu :)

    Biraz daha maliyeti düşürmek için düşünmüştüm 9.7 modelini, apple ın sayfasındaki 9.7' tablette de kalem kullanabiliyor muyuz, pro modeli mi oda ?

    Bilgilendirmeniz için teşekkürler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esesli92 kullanıcısına yanıt
    Apple sadece 10.5 ve 12.9 satıyor Pro modellerinde. Diğer model standart iPad. Onunla Pen kullanılmıyor.
  • Chronotide kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgi vermeyin. 9.7 olan modelinde de kalem kullanılıyor
    Apple geçen yıl 2 tane pro modeli çıkardı; 9.7 ve 12.9
    Bu yıl ise yine iki tane çıkardı; 10.5 ve 12.9



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omondoles -- 30 Eylül 2017; 21:50:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • omondoles O kullanıcısına yanıt
  • Apple ın şu an sayfasındaki 9.7 normal ipad. Gecen sene satılan 9.7 pro magazalarında yok. 10.5 şu an satılan model. 9.7 modeli internetteki diger satıcılarda mevcut diye biliyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chronotide kullanıcısına yanıt
    Pardon.

    Hatamı şu şekilde düzelteyim; pro modellerinde kalem kullanılıyor. Ben 9.7 pro hala var sanıyordum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @omondoles , @flash , @Chronotide bilgilendirmeniz için teşekkür ederim hocam. Ben sitesinde görünce onu da Pro olarak düşünmüştüm. 10.5' benim için daha makul gibi sanırım :)
  • Şunada gsm firmalarında faturaya ek satılmıyor galiba acaba nezaman satılmaya başlanır bilgisi olan varmı turkcell internet sitesinden baktım yoktu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esesli92 kullanıcısına yanıt
    Kalemi arada şarj etmeniz gerekiyor. Çok hızlı şarj oluyor yine de. Onun dışında hiçbir sorun yok. Rahatlığı bir defter gibi. Hiç keşke şöyle olsa demedim.



    Ben 9.7 modelini de kullandım, 10.5 modelini de.

    10.5'in artıları ve eksileri:

    + 64GB'tan başlıyor.

    + 120 Hz ekran (gerçekten çok fark ediyor)

    + 4GB RAM (çizim yaparken daha çok layer kullanmanızı sağlıyor, ve aynı anda 3 uyhulama çalışabiliyor ekranda)

    + Daha küçük çerçeveler ve birazcık daha büyük ekran

    - Fiyatı



    9.7 için:

    + Daha küçük

    + Smart Keyboard ikinci el daha ucuza bulunabiliyor

    + İkinci el fiyatları süper (2300 civarına 128GB Hücresel model bulabilirsiniz)

    - 2GB RAM (Hâlâ yeterli bence, ama çizimde zorluyor beni)

    - Aklıma başka bişey gelmedi :D



    9.7 alırsanız ikinci el almanızı tavsiye edeirim. Ve bu arada, 2 Ekim'e kadar iPad Pro 10.5 alırsanız yanında bedava Beats X kablosuz kulaklık geliyor. Çok iyi kulaklıklar, şarjı baya gidiyor ve iOS cihazlarla AirPods gibi çok kolay eşleniyor. 2 Ekim de yarın, o yüzden ona göre karar verebilirsiniz. Kulaklığı kullanmak istemezseniz satabilirsiniz de, 700 liralık kulaklık sonuçta, çok iyi. Fakat 700'e satabileceğinizi sanmıyorum, 450 500'e falan gider.



    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • @SpesifikBrush çok teşekkürler, sağolun yardımcı oldunuz, bilgilendirdiniz :) Bir şeyler canlandı kafamda sanırım 10.5' benim için yeterli olacaktır. Hem bir kere alacağız aleti uzun uzağa kullanırım diye düşünüyorum :)
  • Merhaba arkadaşlar deneyen olursa sevinirim ipad pro 10.5 de home tulu ve kenardaki klavye bağlantısının olduğu 3 noktanın ordan kasaya ayırmak istermiş gibi hafif baskı uygulayınca kenardan ekran ile kasa arasında açılma oluyormu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 10.5 tabletin ekranında ufak çizikler olmuş hep ya. Bu gün ffark ettim. Kılıfı var kapaklı bir de. Böyle kolay kolay çizilmez aslında. Ekran koruyucu cam takıyor musunuz siz.? Canımı sıktı biraz bu. Sürekli böyle çizilirse ekran felaket olur bir süre sonra



    Ben ikinci el almıştım. Aslında kulaklık veriyordu ben alırken 0 da alinabilirmis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aenescan1994 -- 4 Ekim 2017; 9:25:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aenescan1994

    Benim 10.5 tabletin ekranında ufak çizikler olmuş hep ya. Bu gün ffark ettim. Kılıfı var kapaklı bir de. Böyle kolay kolay çizilmez aslında. Ekran koruyucu cam takıyor musunuz siz.? Canımı sıktı biraz bu. Sürekli böyle çizilirse ekran felaket olur bir süre sonra



    Ben ikinci el almıştım. Aslında kulaklık veriyordu ben alırken 0 da alinabilirmis

    2008'den beri iphone ve sonrasında da ipad ürünleri kullanıyorum. Toz ve tırnak değmesi ile çizilmeyeni olmadı. Evde florasan altında bakınca belli bir açıda hepsini görebilirsiniz. Çizilmeyen ekran yoktur. Ancak ben bunu bilerek koruyucu takmıyorum çünkü ekrana direkt dokunmak daha iyi hissettiriyor Dediğim gibi o kılcal çizikler her cihazda mevcut. Bir de kalem kullanıyoruz artık o mevcut tozlarla da çiziyor.




  • Apple ürünlerine ilgim olduğundan yeni iPad Pro 10.5 inç'lik modeli düşünüyorum. Fakat şöyle bir durum var; şuan boşta duran paramı değerlendirmek amacıyla almayı düşünüyorum. Sizce bu mantıklı mıdır? iPhone X çıkana kadar kullanacağım daha sonra satacağım. Bana pek mantıklı gelmiyor ama bahsi geçen iPad'i çok beğendim kullanmış olayım diyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Giansello

    Apple ürünlerine ilgim olduğundan yeni iPad Pro 10.5 inç'lik modeli düşünüyorum. Fakat şöyle bir durum var; şuan boşta duran paramı değerlendirmek amacıyla almayı düşünüyorum. Sizce bu mantıklı mıdır? iPhone X çıkana kadar kullanacağım daha sonra satacağım. Bana pek mantıklı gelmiyor ama bahsi geçen iPad'i çok beğendim kullanmış olayım diyorum.

    Hocam böyle bir düşünceniz varsa forumdan garantili faturalı bir cihaz temin edin, en azından hem tecrübe etmiş olursunuz hem de satarken pek zarar etmemiş olursunuz. Şahsen ben uzun yıllar kullanmayacaksam temiz ikinci el cihaz alıp işim bitince satıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet© kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle teşekkürler yorumunuz için. İkinci el olayına pek sıcak bakmıyorum. Belli mi olur sıkıntı çıkar vs. o yüzden sıfır alayım diyorum. Bir yandan da nakit nakittir köşede kalsın iPhone X günü gelince bastırır alırım diyorum. Bilemiyorum ne yapsam kararsızım. iPad Pro 10.5 çok başarılı o yüzden bu durumu düşündüm




    Saygılar
  • Cizim yapmakta kullanan arkadaşlar , cizime hevesli ama yetenegi olmayan bana da tavsiye verseniz fena olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yibo90

    Cizim yapmakta kullanan arkadaşlar , cizime hevesli ama yetenegi olmayan bana da tavsiye verseniz fena olmaz.

    Benim de yetenek sıfır. Pek etkili kullanamıyorum. Yetenek geliştirilebilir fikrini savunursak belki siz yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.