Şimdi Ara

Apple, iOS 10.3.3'le Broadcom güvenlik açığını kapattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, iOS 10.3.3'le Broadcom güvenlik açığını kapattı
    Dünyanın en popüler iki mobil platformu, hackerların yama uygulanmamış cihazlarda uzaktan kod çalıştırmasını sağlayan "Broadpwn" adlı güvenlik açığından etkilenmiş durumda. Exodus Intelligence araştırmacısı Nitay Artenstein tarafından keşfedilden açık, kötü niyetli kişilerin Broadcom'un BCM43xx Wi-Fi yongalarını kullanarak kablosuz ağa bağlanan iPhone ve Android cihazların kontrolünü ele geçirmelerine imkan veriyor.

     

    Google bu güvenlik açığını Temmuz ayında yayınladığı güvenlik güncellemesiyle düzeltmiş ve topu HTC, LG ve Samsung gibi üreticlere atmıştı. Zira bu üreticilerin Google tarafından sağlanan güvenlik güncellemelerini mümkün olan en kısa süre içerisinde kullanıcılara ulaştırması gerek. Şu anda henüz güncellemeyi almamış birçok Android telefonun saldırıya karşı savunmasız olduğu söyleniyor.

     

    Ayrıca Bkz.Google Play Music uygulamasına CarPlay desteği geldi
    Apple ise kısa süre önce uyumlu iPad ve iPhone cihazlar için iOS 10.3.3 güncellemesini dağıtmaya başladığını duyurdu. Yeni güncelleme çeşitli iyileştirmeler ve hata düzeltmeleriyle gelirken Broadcom güvenlik açığını da kapatıyor. Kötü haber ise bu sürümün iOS 11'den önceki son iOS 10 versiyonu olabileceğinin söylenmesi. Bu da iOS 11'e yükseltilemeyecek cihazlar için birçok hatanın kalmaya devam edeceği anlamına geliyor.







  • 4 yıllık iPhone 5 bu güncellemeyi alıyor. Ondan eskiler alamayacak. Açıkçası Apple'ın yazılım desteği bence başarılı. 4 yıllık telefona dahi güncelleme veriyor. iOS 11 5s ve sonrasına gelecek. Bence çok da büyük bir problem değil.

    Eski donanıma 10 yıl destek vermeleri doğal olarak mümkün değil. Yeni özellikler geldikçe zaten zorlanmaya başlıyor. Kasılmalar, donmalar, vs. vs.

  • Açık oluştuğunda haber yapmayıp kapandığında haber yapmak...

  • Xloud X kullanıcısına yanıt
    Ne yapsinlar birde açık kullanma şeklinimi tarif etsinler ne istiyorsun yayılmadan kapatma mantıgına gidiyorlar zaten bilinirse herkea o yöne kayıp açıgı kullanacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xloud

    Açık oluştuğunda haber yapmayıp kapandığında haber yapmak...

    Önlem alamayacağınız için veya almanız çok ütopik olduğu için sadece bu açığı bilmeyen Hackerlar mutlu olacaktı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.