Şimdi Ara

Apple’ın teknolojisini çalan eski çalışan hapis cezasına çarptırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple’ın teknolojisini çalan eski çalışan hapis cezasına çarptırıldı
    Apple'ın sürücüsüz aracının geliştirilmesiyle ilgili bilgileri çalmaktan suçlu bulunan eski Apple çalışanı Xiaolang Zhang, 120 gün hapis cezasına ve ardından üç yıl denetimli serbestliğe mahkum edildi. Zhang 2018 yılında San Jose Uluslararası Havaalanında Çin'e giden bir uçağa binmek üzereyken tutuklanmıştı. Başlangıçta suçsuz olduğunu savunan Zhang, 2022 yılında fikrini değiştirerek ticari sırları çaldığını kabul etmişti.



    Eski Apple çalışanına hapis cezası



    Zhang, parmaklıklar ardından hapis yatmanın yanı sıra 146.984 dolar tutarında tazminat da ödemek zorunda. Zhang başlangıçta 10 yıla kadar hapis ve 250.000 dolar para cezasıyla karşı karşıyaydı.



    Eski Apple çalışanı, şirketin Project Titan kod adlı on yıllık otonom araç girişiminde donanım mühendisi olarak çalışmıştı. Apple'ın şikayetine göre Zhang, şirketin sürücüsüz aracı için bir devre kartının mühendislik şemalarını içeren 25 sayfalık bir belgeyi AirDrop aracılığıyla eşinin dizüstü bilgisayarına aktarmıştı. Ayrıca Apple'ın prototipini tanımlayan teknik kılavuzların bir kopyasını da bu dizüstü bilgisayara kaydetmiş ve şirketin geliştirme laboratuvarlarından devre kartları ve bir Linux sunucusu çalmış.



    Ayrıca Bkz.iPhone SE 4'ün muhtemel tasarımı paylaşıldı: Neler bekleniyor?



    Sonrasında Zhang, babalık izni ve Çin'e yaptığı bir seyahatin ardından Apple'dan istifa etti ve XPeng Motors için çalışacağını söyledi. XPeng de otonom sürüş teknolojisi üzerinde çalıştığından, bunun bir soruşturmayı tetiklediği ve Zhang'ın Apple'ın laboratuarlarından donanım alırken ve dosyaları eşinin bilgisayarına aktarırken kameralara yakalanmış olduğu bildirildi.



    Apple'ın sürücüsüz aracı üzerinde on yıldır çalışılıyor, ancak henüz tüketicilerin satın alabileceği bir ürün piyasaya sürülmedi. Bloomberg'den Mark Gurman geçtiğimiz günlerde şirketin planlarını değiştirdiğini ve artık tam teşekküllü bir otonom araç yerine Tesla'nınki gibi bir elektrikli araç geliştirdiğini bildirdi. Uzun zamandır beklenen Apple Car'ın 2028'den önce piyasaya sürülmeyeceği tahmin ediliyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/ex-apple-engineer-sentenced-to-six-months-in-prison-for-stealing-self-driving-car-tech-110537599.html







  • İzinsiz başka şirketlerin teknolojisini kullanmak hırsızlığa girmiyor anlaşılan :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 9 Şubat 2024; 17:58:24 >
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
    Evet Apple oksimetre teknolojisi çaldı ve bedel ödemedi özelliği geri çekti o da sadece Amerikada.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çalıştığım onca şirkette vardı bunlardan. Patronun donunun rengine kadar bilgiikopyalayıp satma veya üretme fikriyle işe giren. İş görüşmesinde deneme amaçlı çizim yapılan pcye hangi gerizekalı usb bellek takar.

  • Ama Çin'de gelenek böyle. Zhang ne yapsın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çinli firmaların ve haliyle - devlete organik biçimde bağlı firmaların faaliyetleriyle - Çin'in uzun zamandan beri teknoloji istihbaratı ve tersine mühendislik yöntemleri ile büyük ilerlemeler kaydettiği aktarılıyor. Bu mühendis patentli teknoloji yürütüp sunarak kişisel menfaat gütmeye çalışan kendi hesabının ötesinde bir firma veya devlet casusuysa şaşırmam. Çin'in büyümesinin altında yatan faktörlerden birisi bu çünkü.

  • standart casusluk haraketleri

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.