Şimdi Ara

Apple'ın avukatlarından Getjar'a uyarı: ''App Store ismini kullanmayın''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  
    Kısa bir süre önce 15 milyarıncı iOS uygulamasının indirildiğini resmi olarak duyuran Apple'ın, App Store isminin başkaları tarafından kullanılması konusundaki savaşı kaldığı yerden devam ediyor. Hatırlatmak gerekirse Apple, dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden Amazon.com'un App Store ismini kullanması üzerine dava açmıştı ve Amazon'un, insanların aklını çeldiğini, kafaları karıştırdığını iddia etmişti. Ancak Yargıç Hamilton, Apple'ın iddialarını yeterince ikna edici bulmamış olacak ki dava Amazon'un lehine sonuçlanmıştı. Mahkeme sürecinin henüz sona ermediği belirtiliyor.

Şimdi de Apple'ın, San Mateo - California merkezli Getjar firmasına, New York'daki avukatlar aracılığıyla uyarı mektubu gönderdiği gündeme geldi. Mektupta Getjar'dan App Store ismini kullanmayı bırakması talep ediliyor. Hatta Apple'ın Getjar'a ''Mobil İndirme Servisi, Uygulama İndirme Servisi'' gibi farklı isim alternatifleri önerisi sunduğu söylenmekte. Fakat 2005 yılından bu yana cep telefonu kullanıcılarına uygulama indirme hizmeti sunan Getjar, App Store ismini bırakmamakta kararlı gibi. Apple'ın Getjar'a dava açması halinde davanın Getjar'ın lehine sonuçlanabileceği düşünülmekte.

• Arkadaş bu nasıl bir hırsdır ya, cidden "şirket" bazında apple'dan tiksinmeye başladım artık...
  • quote:

Fakat 2005 yılından bu yana cep telefonu kullanıcılarına uygulama indirme hizmeti sunan Getjar, App Store ismini bırakmamakta kararlı gibi.

Yuh be Apple adamlar 2005'ten beri kullanıyorlar bunu senden daha eskiler yani, neyin peşindesin ki? Nedir bu hırs? Apple şirketini sevmememin sebeplerinden biri de bu işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepanto -- 9 Temmuz 2011; 19:50:22 >
    dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur.
    &quot;
    Mustafa Kemal ATATÜRK
  • yakında yabancı marketler elma satarken "apple" da diyemeyecekler bu gidişle bu bizim adımız diye dava açabilir her an apple. bu kadar genel bir terimi hangi yüzle kullanmayın diye tehdit ediyor anlamak zor hadi marka olarak lisansladıysan eyvallah ama öyle bir şey olmadığını duymuştum. uygulama mağazası içinde adamlar uygulama indirme servisi demek zorunda değiller bir tane büyük şirket onları tehdit ediyor ha pardon avukatlar aracılığıyla uyarıyor diye.
    hani "ovi store" gibi olsa hakkı var applein ama app store yahu uygulama mağazası demek adamların uygulama mağazası demeyede hakları var sonuçta kullanılan şey bu ki bunu uygulama satan her yer kullanabilir ister bugün kullanır ister 10 yıl önce kullanır ister 10 yıl sonra kullanır sonuçta dilde bu böyle geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 9 Temmuz 2011; 20:02:20 >
  • bu davalarin amaci kazanmak yada kaybetmek degil, marka farkindaligi arttirmak sadece. haber niteligi tasiyan bu tur davalar direkt olarak yer buluyor kendine forumlarda . yaklasan cihaz tanitimlari icin gerekli bir hareket bu . hatirlarsaniz birkac hafta once haber ve soylenti bazinda yaprak kimildamiyordu, ancak yeni nesil iphone un (iphone 5/4s/matkap , neyse artik) buyuk ihtimal tanitilmasi beklenen vakit yaklastikca soylenti ve davalar birden bire artti .

ilk basta hadi ordan diye dusundum, ancak getjar baslarda app store ismini kullanmiyordu sanki . bu ismi kullanmaya ne zaman basladigini bilen var mi ?

bu cümleden 2005te app store diye başlamadığını anlıyorum ben.büyük ihtimal haberi hazırlayan kişide tam olarak bilmiyor.yoksa niye böyle gereksiz tartışma yaratıcak bişi yazsın dimi :)
  • Pazarlama stratejisi okumuş olsaydınız bunun tamamiyle ilgi çekme odaklı olduğunu bilirdiniz. Ben okumadım ancak biliyorum. Markaya ilgi çekme yöntemidir bu.
    Türklük, Atatürk ve Cumhuriyet vazgeçilmezim. Küfür edene küfür etmekten çekinmem. Dini bütün gruplar tehlikelidir ve düşmanımdır. Din eğitimini sadece Devlet verir, gerisi çıkarcıdır. Fesli köpek, Armağan gibi Türk düşmanlarını örnek verenlerle çarpışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

Pazarlama stratejisi okumuş olsaydınız bunun tamamiyle ilgi çekme odaklı olduğunu bilirdiniz. Ben okumadım ancak biliyorum. Markaya ilgi çekme yöntemidir bu.

evet katılıyorum, gayet de başarılı olmuş bence :)
  • Şeyini cıkardılar iyice buna birşey korkusu diyorlarda ban yemek istemiyorum (: android saglam geliyor acık firma desteği tüm üreticiler iphone karşı yardırıyor ve bunun yanında firmalar arayüzleriyle de desteğe devam ediyor android market ile yazılımlar birer ikişer geliyor yakında daha etkili yazılımlarda gelecektir...
    Bi taraftanda windows mobil platformda yenileniyor ve desteği bizzat microsoft veriyor yazılım olarak

Android daha fazla gelişip daha fazla kaliteli uygulama ile ciddi bir şekilde rakip olmak zorunad
    Microsoft windows mobil ile ayaklanmaya çalışıyor ama ben pek umutlu değil gibi olsamda nokia almaları ciddi bi adım

Apple neden böyle birşey yapmasınki korkunun ecele faydasıda yok tabi :D
  • adamlar kımseye pay vermek ıstemıyorlar istıyorlarkı tekel olak ıstıyorlarkı 1990 lerın NOKIA sı olak istıyorlarkı herkez ezılsın GRAL BIZ OLAG
  • Yakında bütün şirketler birleşip apple a cephe alacak bu neböle höt desen dava.Yakında elma satanlarada dava açar bunlar.
  • aslında o mağaza için appleın büyük emeği olduğu inkar edilemez ama normal dilde kullanılan kelimeleride başkalarına yasaklamak bana mantıklı gelmiyor. yakında elmanın ismini değiştirsinler başka birşey koyusnlar apple bizim ismimiz diye dava açarsa şaşırmıcam..
  • Şu haberi okuduktan sonra apple'dan az biraz daha tiksindim. Şimdi ben bir son müşteri olarak pazarlama stratejilerine göre olmaması gereken müşteri tipi mi oluyorum :)

Suç bizde mi yani :) Apple'dan biri gelsin, suç senindir senin bu habere böyle tepki vermemen gerekiyordu desin, gidip bir macte ben alacam :)
  • İğrenç firma, siyonist zihniyet...
  • Sıktı artık

App store denince akla apple gelir

Baska isimmi yok? Kullanalar hirsizlik yapmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: s.volkan

Apple hakli App store denince akla apple gelir Baska isimmi yok? Kullanalar hirsizlik yapmis

App Application ın kısa halidir ! Apple in kısalmışı değil apple üç harfine dayandırarak böyle ahkam kesemez
  • Acayip antipati duyduğum markadır.(Apple)

bence apple haklarını ararken daha dikkatli olmalı çünkü herşey para değil, müşterilerinin yada müşteri adaylarının duygusal tepkilerinide hesaba katmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 10 Temmuz 2011; 1:32:58 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.