Apple store açılsa daha uygun fiyatlara geleceğinden emin miyiz? hadi düşse düşse 100 tl düşer yoksa 500-600 indirim olmaz bence, eğer olursa bu diğer firmalarıda etkiler Samsung da fiyat kırman zorunda kalır, htc de, blackberry de, sony de, ama bu bence hayal olmaz, bizi yolmaya devam ederler...
fiyatlar kesin olarak düşecek evet, mantığı böyle işliyor.. sanırım aradaki aracılara verilen miktarlar ortadan kalktığı için büyük bir indirim söz konusu oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: engin9103
quote:
Orijinalden alıntı: Extreme Victory
quote:
Orijinalden alıntı: engin9103
Tüh turkcell vodafone artık kazıklayamayacak desenize gider kontratsız alırım apple store açılırsa, ne uğraşayım artık kontratla onla bunla.
Sence Apple Turkcelli ve Vodafonu ezermi?
Bence ezmez neden Toplamda neredeyse 50 Milyon abonesi olan GSM sirketleri bunlar, ameane tabirimi hosgor, it, iti isirmaz demis atalarimiz
Ama keske dedigin gibi olsa ve ben yanilsam
ben amerika örneğini düşünmüştüm, yani kontratsız olarak 1100 tl-1200tl ve civarında alınabilecek bir durum oluşursa şahsen hiç kontratlılara girmem çünkü ben hazırkart sahibiyim ve görüşmeler için genelde wifi ve mesajlasma icin de ayda 10 tl veriyorum bu durumda kontrat fiyatları bana ekstra külfet oluşturuyor. eminim benim gibi tonla inasn vardır
O acıdan düşünmemiştim ;)
usadaki kontratsız perakende fiyatlara %40 ekleyin, apple store un Türkiye fiyatı aşağı yukarı o olur.
Diğer bazı markaların bir iki modeli için amazon fiyatlarına baktım en az %50 fark var. Kdv, ötv, gümrük vs vs vs vs ...
keşke açılsa.aslında süreci hızlandırmak için ortak bir mail belirleyip onu apple a göndersekte bir şekilde sesimizi duyursak
quote:
Orijinalden alıntı: KütahyanınPınarları
usadaki kontratsız perakende fiyatlara %40 ekleyin, apple store un Türkiye fiyatı aşağı yukarı o olur.
Diğer bazı markaların bir iki modeli için amazon fiyatlarına baktım en az %50 fark var. Kdv, ötv, gümrük vs vs vs vs ...
şu anda ameraika'da kontratsız iphone 4 640 $(yanılmıyorsam 16gb) 640 $a %40 ile niçin bir ekleme yapalım da fiyat 900$'a çıksın anlamadım? kuru 1.80 den sabitlesek arada 500 küsür tl civarı fark oluşuyor bu kadar fark oluşmaz bence..
Benim Genpa dan cektiklerimi az çok takip edeniniz yada okuyanınız olmuştur. Genpa nin Apple in herhangi bir modeline teknik servis verme yetkisi olmadıgını Almanya Apple Store şikayet hattından uzun süre yaptıgım telefon konuşması sonucunda ogrendim. Adamlar Genpa nin sitesine girip sitesinde Apple logosu bulunmayan hiçbir firmanın Apple adına bir işçilik yapamayacağını ve kendilerine Genpa hakkında gelmiş 100lerce şikayetin bulunduğunu söylediler. Genpa da çalışan bır kac kurallara uyan personel olmasa yazık olacaktı cihazıma gerçi zaten yazık oldu ancak teknik servis süresi dolduğu için zor zahmet yasaya uymalarını sağladım. Umarım kısa zamanda bir Store a kavuşuruz.
Türkiyedeki potansiyel kesinlikle yabana atılacak bir potansiyel degil.
Yanlız apple store bile açılsa fiyatların amerikada yada ingiltere seviyesinde olmasını beklemek hayalcilik olur.
Bunun tek sebebi var vergiler. Ötv di kdv di vs vs.
En basit örnek olarak benzin fiyatlarını yada sıfır araba fiyatlarını baz alabilrsiniz. KKTC de benzin 2.5 lira civarlarındayken türkiyede vergilerden dolayı 4,3 tl 2 ülkeyede dagıtım yapan firma aynı. Dolayısıyla 1200 TL amerika fiyatı olan bir iphonede türkiyede apple store acıldıgı zaman en az 1500 tl olur ki bu rakam bile iyi bir rakamdır.
Şu anda iphone 4 ün ülkemizde hala 1900-2300 tl arasında satıldıgını varsayarsak. Apple storenin açılması herkes için iyi olacaktır. Örnegin ben konyada olmama ragmen apple store istanbulda olmuş olsa. Akrabama aldirip kendime kargo ile gönderirim.
quote:
Orijinalden alıntı: wapcep_scrol
Yanlız apple store bile açılsa fiyatların amerikada yada ingiltere seviyesinde olmasını beklemek hayalcilik olur.
En basit örnek olarak benzin fiyatlarını yada sıfır araba fiyatlarını baz alabilrsiniz. KKTC de benzin 2.5 lira civarlarındayken türkiyede vergilerden dolayı 4,3 tl 2 ülkeyede dagıtım yapan firma aynı. Dolayısıyla 1200 TL amerika fiyatı olan bir iphonede türkiyede apple store acıldıgı zaman en az 1500 tl olur ki bu rakam bile iyi bir rakamdır.
Şu anda iphone 4 ün ülkemizde hala 1900-2300 tl arasında satıldıgını varsayarsak. Apple storenin açılması herkes için iyi olacaktır. Örnegin ben konyada olmama ragmen apple store istanbulda olmuş olsa. Akrabama aldirip kendime kargo ile gönderirim.
Online da satın alabilirsin. Yeterki bir şehire açılsın. Istanbulluyum ama gidip Ankara'ya da açsalar sorun değil. Yolumuz düşerse gezmeye gideriz :)
quote:
Orijinalden alıntı: Saydam
Bu her yerde böyle. Bilmiyorum yurt dısında bir Apple Store a gitme şansınız oldumu oralarda da aynen öyle herkez giriyor kurcalıyor kimse almak zorunda değil zatn amac ürünleri kurcalamak
Ben tr da ve hatta abone merkezlerinde store den çok daha fazla kurcalıyorum. :)
Garanti için ydışı bağlantılı güçlü servis ve ucuz aksesuar tek talebim.
bilkom la distribitörlü anlasması bitmeden apple store resmi olarak gelemez bunun da daha zamanı var ayrıca apple ofis acarak türkiyeyi incelemeye basladı bile siz rahat olun onlar sizden cok düsünüyor ve görüyor potansıyeli özellikle mobil cihazlarda cep tablet gibi ülkemiz gösteriş meraklısıyla dolu
Fiyatlar belki biraz daha uygun olabilir ama Türkiye'de açılacak olan tek bir store ne kadar hızlı ve sağlıklı garanti hizmeti verebilir?
quote:
Orijinalden alıntı: Evolution
Fiyatlar belki biraz daha uygun olabilir ama Türkiye'de açılacak olan tek bir store ne kadar hızlı ve sağlıklı garanti hizmeti verebilir?
50 Genpa olmasından iyidir. Hiç olmazsa ürünü emin ellere bırakmış oluruz
quote:
Orijinalden alıntı: myfranco
quote:
Orijinalden alıntı: wapcep_scrol
Online da satın alabilirsin. Yeterki bir şehire açılsın. Istanbulluyum ama gidip Ankara'ya da açsalar sorun değil. Yolumuz düşerse gezmeye gideriz :)
Katılıyorum maç, apple store, akraba ziyareti hepsini topluca yaparız :)) açılsın ki bu aradan vurgun yapan onlarca komisyoncu şirkette böyle uçuk fiyatlar sunmasın bizlere.
Türk halkı olarak kendi insanımız bile bizi yolunacak kaz olarak görüyor maalesef ülkemizde.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme