Şimdi Ara

Apple, gelecek hafta Passwords uygulamasını tanıtabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, gelecek hafta Passwords uygulamasını tanıtabilir
    Bloomberg'in haberine göre Apple, önümüzdeki hafta Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC 2024) kullanıcıların giriş bilgilerini yönetmelerini sağlayacak "Passwords" isimli yeni bir uygulama tanıtmayı planlıyor.



    Apple yeni şifre yöneticisini tanıtacak



    Apple halihazırda iCloud Anahtar Zinciri'ni kullanarak parolalarınızı iPhone ve iPad'e kaydetmenize izin veriyor. Yeni uygulama da aynı şekilde senkronize edilecek, ancak giriş bilgileri hesaplar, Wi-Fi ağları ve geçiş anahtarları gibi farklı kategorilere ayrılacak. Bloomberg, yeni Passwords uygulamasının Windows desteğine de sahip olacağını söylüyor. Android desteği hakkında ise henüz bir bilgi yok.



    Ayrıca Bkz.Apple, WWDC 2024 etkinliğine hazır: Peki, yeni cihaz tanıtılacak mı?



    Yeni uygulamanın iOS 18, iPadOS 18 ve macOS 15'te piyasaya sürülmesi bekleniyor. Passwords uygulamasıyla LastPass ve 1Password gibi şifre yöneticilerine benzer şekilde şifreler oluşturup saklayabilecek. Bunun yanında, kullanıcı adları ve şifreler için otomatik doldurma ve Google Authenticator gibi kimlik doğrulama kodları oluşturma gibi yeteneklere de sahip olacak.



    Apple, 10 Haziran'da gerçekleştirilecek WWDC 2024 etkinliğinde cihazlarının yeni yazılım sürümlerini duyuracak. Özellikle iOS 18'e gelecek yeni yapay zeka özellikleri büyük merak konusu.




    Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-06-06/apple-to-debut-passwords-app-in-challenge-to-1password-lastpass







  • mevcut çalışan sistemi bozmasın yeter. mevcut kendi sistemde ayarlarında otomatik kullanıcı adı ve şifre otomatik dolduruyor. 2FA OTP sistemi de var ekli ayarlıysa otomatik dolduruyor. Hatta 3. parti Bitwarden gibi uygulamaların desteği bile var. kullanıcı adı şifre hatta 2FA OTP leri otomatik doldruyor ilgili sayfada ilgili ekranın isteğine göre algılıyor.
    Hem de androidden çok çok daha iyi kullanışlı pratik. Özgür Androidde bile çileli. :)
    Bu arada Bitwarden öneririm ve google yerine microsoft authenticator öneririm. yedekleme yedekten geri getirme tüm platformlarda var evrensel.
    Haberdeki uygulama ne gibi yenilik getirecek açıkçası merak ettim mevcut sistemde her şey var olmasına rağmen. Sanırım evrensel olacak ios macos windows gibi sitemlerde de olacak gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 7 Haziran 2024; 10:44:09 >
  • Apple'a da güvenip şifre emanet etmek...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xloud -- 7 Haziran 2024; 11:4:25 >
  • Android uygulaması da olursa belki Bitwarden üzerinden buna geçmeyi düşünebilirim.
  • Her şeyin ayrı uygulamasının olmasına ne gerek var zaten ayarlar veya icloudtan erişilse yeterliydi.
  • Sahilli S kullanıcısına yanıt
    Sanırım ayarlar içinden çıkarıp çalışır tek uygulama haline getirecekler. Muhtemelen kullanıcılar bu kısma ayarlar içinden ulaşmak yerine ayrı uygulama olmasını geri dönüş de yapmış olabilirler. Günümüzde şifreler öyle bir hal aldı ki illa o ayarlar kısmına gidip bir şeyler kopyalanıp geri dönülüyor.
  • Eğer bir yerde "Güvenlik" uygulaması görürseniz, bilin ki orası pek güvenli değil. Şifrelerinizi hiçbir zaman yazılımlarla bir yere kaydetmeyin. Şifreleriniz 12-16 hane olsun, ve her uygulama için farklı şifreler oluşturun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.